Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Terapeuta
    őstag

Olvastam, hogy néhányan negatív előÍtélettel vannak a GDF iránt.
    Szerintem az a gond a GDF-el, hogy aránylag fiatal iskola. A legtöbb egyetem és főiskola több évtizedes vagy akár több száz éves múltra tekint vissza. Ezért a neve jobban a köztudatban él, hiszen mindenki tudja hol van a SOTE, JATE, BME.... stb.
    Pedig a GDF oktatási színvonala jó, hiszen diákjai jó helyezéseket érnek el versenyeken, az iskola is már több nemzetközi díjat kapott, 2006 novemberében pedig a legrangosabb elismerést kapta Oxfordban. (EuroEducation Nemzetközi Socrates Díj, Az EuroEducation az európai felsőoktatási elitet foglalja magában)

Szóval nincs miért szégyenkezni, esetleg csak a begyöpesedett magyar gondolkodás miatt. Nem az első eset, hogy valakit, vagy valamit külföldön jobban elismernek mint itt.

Ráadásul a GDF-et sokszor olyanok szólják le akiknek nem sikerült elvégezni. Nekem is van pár haverom akik nagy sebbel-lobbal belevágtak, majd kibuktak és abbahagyták. Persze Ők úgy állítják be, hogy szándékosan hagyták abba, mert gyenge ez a GDF.

Ráadásul a felsőoktatás átalakítása miatti verseny miatt az iskolák is mondanak egymásra mindent, hiszen fejkvotát kapnak és roham léptekben csökken a tanulók száma mindenhol. Sajnos fogyóban vagyunk. :(

Ráadásul a HVG is foglalkozott az iskolák ''Sorrendjével'': HVG a 2006/2. januári, Diploma 2006. c. különszám
    A GDF ről írták !

''Az oktatók tudásátadási képességének legfontosabb mutatója, a tudományos tevékenység terén a 3. helyen, a főiskolák között 1. helyen szerepel.''

''Az oktatásba, a mindenkor naprakész szakmai ismeretek tananyagba forgatása érdekében a kutatásra, fejlesztésre (K+F) kiemelt figyelmet fordítanak. Ez a törekvés tükröződik a rangsorban, az oktatói tudományos publikációk terén elért 3., főiskolák között 1. helyükben, valamint a kirívóan legalacsonyabb 2,47 %-os állami támogatás mellett a K+F bevételek szempontjából elért 2., főiskolák között 1. helyezésük.''

''Kiváló oktatási infrastruktúránk az összehasonlításban, az egy hallgatóra jutó számítógép alapján az 5. helyen áll a nagy állami egyetemeket is felsorakoztató összesített rangsorban, a főiskolák között pedig a legjobb''

''Az intézményi tudományos rangú oktatók száma alapján a főiskolák között a 12. helyet foglalja el.''

''Az intézményi oktatók összes jellemzőjének (tudományos címek, több nyelvvizsgával rendelkező oktatók aránya, a tudományos publikációk száma, az egy oktatóra jutó hallgatók száma) összehasonlításában a főiskolák közül a 7. helyet foglalja el.''

'' A főiskola a vizsgált 8 minőségmutató összesített rangsorában a főiskolák között a 11. helyen áll.''

Téved aki azt hiszi, hogy más egyetem vagy főiskola jobb. Semmivel. Hála istennek sok barátom van akik különböző iskolákba járnak, és hallom a véleményeket.
    Egy profi munkáltató éppen ezért nem a papírt nézi, hanem a tudásod.
    Az egyik haveromnak esztergályos papírja van, de csak úgy magától hobbiként beleásta magát az informatikába, és hardvereket kezdett javítani. Annyira profi lett a témában, hogy hozzá hordjuk a szervizek által menthetetlen hardvereket és csodákat művel velük, de papírja a mai napig nincs.

Egyetértek. Nekem a Közgázról és AVF-ről vannak tapasztalataim. Elméletben szinte ugyanazt adja. Tehát ha valaki azt mondja hogy ezek jobb iskolák, az inkább azt jelenti, hogy ott jobban szivatnak. Itt megkaptam mindent, anyagot, könyvet, sose ért meglepi. A matekot egy kicsit leépítették, talán nem kellett volna...

Az informatikát taníthatnák gyakorlatcentrikusabban, bár én nem mérnöki szakon mentem, ez volt az egyetlen hiányérzetem a sulival kapcsolatban.

Új hozzászólás Aktív témák