Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• _Morpheus_

újonc

Olvastam, hogy néhányan negatív előÍtélettel vannak a GDF iránt.
    Szerintem az a gond a GDF-el, hogy aránylag fiatal iskola. A legtöbb egyetem és főiskola több évtizedes vagy akár több száz éves múltra tekint vissza. Ezért a neve jobban a köztudatban él, hiszen mindenki tudja hol van a SOTE, JATE, BME.... stb.
    Pedig a GDF oktatási színvonala jó, hiszen diákjai jó helyezéseket érnek el versenyeken, az iskola is már több nemzetközi díjat kapott, 2006 novemberében pedig a legrangosabb elismerést kapta Oxfordban. (EuroEducation Nemzetközi Socrates Díj, Az EuroEducation az európai felsőoktatási elitet foglalja magában)

Szóval nincs miért szégyenkezni, esetleg csak a begyöpesedett magyar gondolkodás miatt. Nem az első eset, hogy valakit, vagy valamit külföldön jobban elismernek mint itt.

Ráadásul a GDF-et sokszor olyanok szólják le akiknek nem sikerült elvégezni. Nekem is van pár haverom akik nagy sebbel-lobbal belevágtak, majd kibuktak és abbahagyták. Persze Ők úgy állítják be, hogy szándékosan hagyták abba, mert gyenge ez a GDF.

Ráadásul a felsőoktatás átalakítása miatti verseny miatt az iskolák is mondanak egymásra mindent, hiszen fejkvotát kapnak és roham léptekben csökken a tanulók száma mindenhol. Sajnos fogyóban vagyunk. :(

Ráadásul a HVG is foglalkozott az iskolák ''Sorrendjével'': HVG a 2006/2. januári, Diploma 2006. c. különszám
    A GDF ről írták !

''Az oktatók tudásátadási képességének legfontosabb mutatója, a tudományos tevékenység terén a 3. helyen, a főiskolák között 1. helyen szerepel.''

''Az oktatásba, a mindenkor naprakész szakmai ismeretek tananyagba forgatása érdekében a kutatásra, fejlesztésre (K+F) kiemelt figyelmet fordítanak. Ez a törekvés tükröződik a rangsorban, az oktatói tudományos publikációk terén elért 3., főiskolák között 1. helyükben, valamint a kirívóan legalacsonyabb 2,47 %-os állami támogatás mellett a K+F bevételek szempontjából elért 2., főiskolák között 1. helyezésük.''

''Kiváló oktatási infrastruktúránk az összehasonlításban, az egy hallgatóra jutó számítógép alapján az 5. helyen áll a nagy állami egyetemeket is felsorakoztató összesített rangsorban, a főiskolák között pedig a legjobb''

''Az intézményi tudományos rangú oktatók száma alapján a főiskolák között a 12. helyet foglalja el.''

''Az intézményi oktatók összes jellemzőjének (tudományos címek, több nyelvvizsgával rendelkező oktatók aránya, a tudományos publikációk száma, az egy oktatóra jutó hallgatók száma) összehasonlításában a főiskolák közül a 7. helyet foglalja el.''

'' A főiskola a vizsgált 8 minőségmutató összesített rangsorában a főiskolák között a 11. helyen áll.''

Téved aki azt hiszi, hogy más egyetem vagy főiskola jobb. Semmivel. Hála istennek sok barátom van akik különböző iskolákba járnak, és hallom a véleményeket.
    Egy profi munkáltató éppen ezért nem a papírt nézi, hanem a tudásod.
    Az egyik haveromnak esztergályos papírja van, de csak úgy magától hobbiként beleásta magát az informatikába, és hardvereket kezdett javítani. Annyira profi lett a témában, hogy hozzá hordjuk a szervizek által menthetetlen hardvereket és csodákat művel velük, de papírja a mai napig nincs.

Új hozzászólás Aktív témák