Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
válasz
jolti05 #8355 üzenetére
Én azt javaslom igenis menj a békéltetőkhöz. A tárgyalásra el sem jött nekem a bolt, gondoltam én is magamban mindenféle cifra dolgot, meg hogy semmit nem ér ez az egész, de a tőlük kapott papírnak mégis hanyatt vágta magát a hervis. Szóval első lépésnek jó az, lehet vele eredményt elérni, aztán ha neked adnak igazat de a bolt továbbra is szarik a fejedre, akkor legalább van a kezedben egy hivatalos valami, amire hivatkozhatsz esetleg a bíróságon.
sasa311 Az én szandálom 3000 volt, mégis elmentem volna a bíróságra is ha kell. A bolt az elutasításomkor lehet azt gondolta hogy nem fogok ekkora értékkel foglalkozni, de amikor vittem a békéltetős ajánlást, mégis megcsinálták.
-
Turbolada II
őstag
válasz
jolti05 #8352 üzenetére
500 egyezség vagy ajánlás született 2012 első felében és 26 kötelezés.
Összesen 200 egyezség volt, az ajánlások 61%-át pedig teljesítették. nem teljesítők többnyire nagy cégek (posta, bank) voltak. Tehát összesen 500-ból 380-an jártak jól. Persze, ha az alaptalan eljárásokat nem számoljuk ide.
-
sasa311
veterán
válasz
jolti05 #8344 üzenetére
A békéltetőig szvsz semmi értelme nincs elmenni (ugyanis csak egy pénznyelő kamuszervezet, nem kötelező a döntésük senkire nézve sem), bíróságra meg pláne nem.
Próbálkozz meg beijeszteni a boltnál, hogy mész ide, oda és amoda, feljelentgetsz, homárra írsz, stb... Aztán vagy bejön vagy nem.
-
dethroner
veterán
válasz
jolti05 #8331 üzenetére
Ha hozzájuk fordulsz, akkor első körben a csukát nem kell magaddal vinned. Odamész, keresel egy ügyintézőt, elmeséled a történeted, majd ad egy nyomtatványt amire fel kell vezetned az adataid, bolt adatait, stb. Aztán pár mondattal leírod hogy jártál. Majd néhány hét múlva kapsz egy időpontot, akkor lesz a nagy nap, viheted az összes motyót
-
sasa311
veterán
válasz
jolti05 #8323 üzenetére
Kovács Attila magánvállalkozónak innen üzenem, hogy menjen a 3,14csába.
Itt a hivatalos bevizsgálók listája:
Az ő véleményüket vagy köteles elfogadni. Ez a szakvélemény semmi, tipikus esete, mikor a haver alapít egy KFT-t és fossa neked a "nem garis" szakvéleményeket.
Menj vissza, kérj normális szakvéleményt, ill. mondd meg, hogy ha ők erre nem hajlandóak (6 hónapon belül) akkor már teszed is a bejelentést a fogyasztóvédelemnél. ha ez sem elég megcsináltatod te és a legvégsőkig elmlész - ők fognak rajta igen sokat bukni. Rögtön visszakapod a cipő árát.
-
Turbolada II
őstag
válasz
jolti05 #8325 üzenetére
Nincs. Ha a Google-t használod láthatod, hogy ezeknek már volt ügyük. Valaki azt írta, hogy a "szakvéleményük" úgy született, hogy nem is küldték el hozzájuk a cipőt. A békéltető testület nem is tartotta megalapozottnak a "szakvéleményt", mert azt olyan vérprofi módszerekkel (ránézés+feltételezés kombóval) végezték, hogy nem tudták bebizonyítani azt, hogy a hiba a szerződés megkötésekor már megvolt.
-
Mykl
tag
válasz
jolti05 #8314 üzenetére
Egy pár kérdést itt szeretnék tisztázni. Nagyon sokan keverik a "szavatosságot" a "garanciával". A Garanciát az eladó vállalja, és szükséges hozzá a számla és a garancia levél. A szavatosságot viaszont a PTK 0rja elő és mindenkire kötelező érvényű. Nem kell hozzá garanciajegy, meg semmi csak a "teljesítés igazolás" (számla, adásvételi szerződés, stb)
Ebben az esetben az úgynevezett "hibás telejesítésről beszélünk" amikor nem olyan az áru, nem azokkal a tulajdonságokkal, paraméterekkel bír, hibát, vagy akár rejtett hibát tartalmaz.(itt jelezném hogy ha valami amit átvettünk minden rendbe volt vele de elromlott(nem rejtett hibából) az nem szavatosság hanem garancia)
3 dologgal élhetünk
-javítás
-csere
-pénzvisszafizetés
Nagyon fontos!!! A 3 közül nem MI választunk!! ezt is szabályozza a jogszabály. Mi csak kijavítást és kicserélést követelhetünk. Ha ez nem lehetséges csak akkor lehet pénzvisszafizetés!PTK ide vonatkozó rész:
306. §345 (1) Hibás teljesítés esetén a jogosult
a) elsősorban - választása szerint - kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatott dolog hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát, és a szavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott kényelmetlenséget;
b) ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha a kötelezett a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének a (2) bekezdésben írt feltételekkel nem tud eleget tenni - választása szerint - megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.
(2) A kijavítást vagy kicserélést - a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a jogosultnak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni.
(3) Ha a kötelezett a dolog kijavítását megfelelő határidőre nem vállalja, vagy nem végzi el, a jogosult a hibát a kötelezett költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja.
(4) A jogosult a kijavításig vagy kicserélésig az ellenszolgáltatás arányos részét visszatarthatja.
(5) Fogyasztói szerződésben semmis az a kikötés, amely a szavatossági jogoknak a törvényben meghatározott sorrendjétől a fogyasztó hátrányára tér el. -
-
dethroner
veterán
válasz
jolti05 #8307 üzenetére
Ha visszaolvasod az én történetem, kiderül számodra is hogy ez a "6 hónapos garancia" dolog kamu. Minden lábbeli 2 év szavatossági idővel bír. Az első 6 hónapban a boltnak kell bizonyítania hogy te cseszted szét a csukát, utána megfordul a bizonyítási kényszer. Az hogy az ő szakvéleményük mit mond nem kell vele foglalkoznod, az legyen az ő bajuk. Ha biztos vagy benne hogy nem te tetted tönkre, akkor ne fogadd el amit állítanak! A boltban vetesd fel a jegyzőkönyvet, legyen benne hogy a kárrendezésre te milyen opciót akartál érvényesíteni(javítás, csere, pénzvisszafizetés), és kíváncsian várd hogy ők ezt milyen indokkal utasítják el. Ha megvan, irány a békéltető testület. Én sem fűztem hozzá sok reményt, főleg hogy a tárgyaláson nem is jelent meg a bolt képviselője, de aztán mégis megjavították nekem. Azért ha még akarsz genyó lenni, akkor a panaszkönyvbe leírhatod a rövid életű csukád, és a bolt hozzáállásának történetét ha már úgyis ott jársz
-
sasa311
veterán
válasz
jolti05 #8307 üzenetére
Először is bemész és megnézed mit ír a szakvélemény.
Utána megnézed azt, hogy ki állította ki a szakvéleményt. Bevált trükk, hogy a Gipsz Jakab KFT-vel vizsgáltatja be a cipőbolt a cipőket - és persze valami véletlen folytán a Gipsz Jakab KFT tulajdonosa ugyan az, mint a cipőbolt tulaja...
Csak a hivatalos (régen KERMI) bevizsgálót vagy köteles elfogadni.
Ha ők ezzel nem értenek egyet, akkor panaszkönyv, leírni, kérni normális szakvéleményt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- NZXT Riser Cable PCIe 4.0 x16 20cm fekete (Kishibás) INGYEN FOXPOST
- GRADO RS1e fejhallgató eladó
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 + Android 15, 512GB MicroSD + okositott OLED Atmosphere 3 hó garanciával
- LG OLED Televíziók: ÁPRILIS MADNESS -30%
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Victus 16-s0002nh - 16.1" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 32GB - 1TB - RTX 4050 - 1,5év gari
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest