Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Azonnali fotós kérdések órája
- OLED monitor topic
- ASUS ROG Ally
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Androidos tablet topic
Aktív témák
-
Gergi
senior tag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni ebben az ügyben:
Júni 26-án (hétfőn) vettem a Vodafontól egy Motorola V3x típusú telefont. Másnap észrevettem, hogy nem működik rajta a video lejátszás rendesen. A gyári, átküldött és a felvett videónál is vizszintesen kb 10 oszlopba szines pöttyök jelennek meg a videón. Teljes nézetben elforgatva is olyankor a pöttyös oszlopok is elfordulnak a vidivel együtt. Szerda délelőtt első dolgom volt, hogy visszavittem a Voda területi képviseletébe a telót. A szervízes csaj megnézte és elismerte, hogy hibás. Mivel 72 órán belül jeleztem nekik a hibát ezért cserét kértem. A csaj telefonált egy párat. Felhívta többek között a Motorola szervízt és azt mondta nem cserélheti most ki, mivel nem kapott a Motorolától engedélyt a cserére és ha most kicserélné akkor az az ő felelősége lenne. Azt mondta, hogy mindenképpen el kell küldeni bevizsgálásra a telefont.Oda is adtam a telót minden cuccával együtt. A jegyzőkönyvre ez került:
Fogyasztó igénye: Kicserélés
Rendezés módja: Bevizsgálásra küldés
Eltérés indoklása: A készüléket a gyártói szervíz vizsgálati eredményétől függően cseréljük
Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület honlapján lévő tájékoztatóban pedig ezt találtam:
Tartós fogyasztási cikkek esetében gyakran az alábbiakat hallhatjuk:
- 3 nap után a szervizbe vigyük vissza a terméket;
- csak a szerviz csereszelvénye alapján tudják kicserélni a terméket.
A hatályos rendelkezések szerint a vásárló dönti el, hogy a terméket hova viszi vissza. Azonban azzal számolnunk kell, hogy ha a kereskedőhöz visszük vissza, a javítási időtartama hosszabb lehet, mivel a terméket oda-vissza szállítani kell.
Az a kifogás, hogy a szerviz nyilatkozata nélkül nem lehet kicserélni a terméket, szintén nem felel meg az előírásoknak. Ha ilyet hallunk azonnal kérjük a vásárlók könyvét.
Most mit csináljak?
Várjam meg még szólnak, hogy cserélik a telefont (azt mondták, hogy 1 héten belül elintézik, erre több mint 1 hete semmi fejlemény), vagy menjek be hozzájuk és üssem az asztalt a másik kezembe meg lobogtassam nekik ezt a tájékoztatót?
Előre is köszönöm a segítséget!
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Mikrotik routerek
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Külpolitika
- Eredeti játékok OFF topik
- Macska topik
- Politika
- Azonnali fotós kérdések órája
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Alkalmi áron DeLL Inspiron 16 Plus 7640 Intel Ultra 7/16RAM/1TBSSD/RTX4060/120Hz 300nit/gyártói gar.
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Apple TV eladó
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest