- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- Bemutatkoztak a be quiet! Pure Power 13 M szériás tápjai
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
- AI-ra, játékra, mindenre kiváló lehet a Gigabyte új PC-je
- Hamarosan kapható a Razer új, kábelmentes töltéssel kecsegtető egérpadja
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AI-ra, játékra, mindenre kiváló lehet a Gigabyte új PC-je
Aktív témák
-
Gergi
senior tag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni ebben az ügyben:
Júni 26-án (hétfőn) vettem a Vodafontól egy Motorola V3x típusú telefont. Másnap észrevettem, hogy nem működik rajta a video lejátszás rendesen. A gyári, átküldött és a felvett videónál is vizszintesen kb 10 oszlopba szines pöttyök jelennek meg a videón. Teljes nézetben elforgatva is olyankor a pöttyös oszlopok is elfordulnak a vidivel együtt. Szerda délelőtt első dolgom volt, hogy visszavittem a Voda területi képviseletébe a telót. A szervízes csaj megnézte és elismerte, hogy hibás. Mivel 72 órán belül jeleztem nekik a hibát ezért cserét kértem. A csaj telefonált egy párat. Felhívta többek között a Motorola szervízt és azt mondta nem cserélheti most ki, mivel nem kapott a Motorolától engedélyt a cserére és ha most kicserélné akkor az az ő felelősége lenne. Azt mondta, hogy mindenképpen el kell küldeni bevizsgálásra a telefont.Oda is adtam a telót minden cuccával együtt. A jegyzőkönyvre ez került:
Fogyasztó igénye: Kicserélés
Rendezés módja: Bevizsgálásra küldés
Eltérés indoklása: A készüléket a gyártói szervíz vizsgálati eredményétől függően cseréljük
Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület honlapján lévő tájékoztatóban pedig ezt találtam:
Tartós fogyasztási cikkek esetében gyakran az alábbiakat hallhatjuk:
- 3 nap után a szervizbe vigyük vissza a terméket;
- csak a szerviz csereszelvénye alapján tudják kicserélni a terméket.
A hatályos rendelkezések szerint a vásárló dönti el, hogy a terméket hova viszi vissza. Azonban azzal számolnunk kell, hogy ha a kereskedőhöz visszük vissza, a javítási időtartama hosszabb lehet, mivel a terméket oda-vissza szállítani kell.
Az a kifogás, hogy a szerviz nyilatkozata nélkül nem lehet kicserélni a terméket, szintén nem felel meg az előírásoknak. Ha ilyet hallunk azonnal kérjük a vásárlók könyvét.
Most mit csináljak?
Várjam meg még szólnak, hogy cserélik a telefont (azt mondták, hogy 1 héten belül elintézik, erre több mint 1 hete semmi fejlemény), vagy menjek be hozzájuk és üssem az asztalt a másik kezembe meg lobogtassam nekik ezt a tájékoztatót?
Előre is köszönöm a segítséget!
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Asztalos klub
- EAFC 25
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Nintendo Switch OLED 64 + 512GB (kiegészítőkkel)
- Samsung S25 Ultra 12/512 GB titánszürke 3 év Alza garanciával
- HP Omen i7-8700K, GTX 1050Ti 4Gb, WiFi, Bluetooth
- Samsung S23 Ultra 12/512GB, Dual SIM, független, 2026 Febr garis, magyar vásárlás
- Több Db újszerű 2280 2242 2230 NVME SSD 0-11 Nap 100/100%
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged