Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aljasvip

senior tag

válasz MaxxDamage #113863 üzenetére

Nekem is van egy C2D 4500 + HD4830 PC-m, valamint egy 3470HQ + GTX660 laptopom, mégsem veszek belőle többet.
    Szerintem nem lesz ezeknek a tömeggyártott cuccoknak komoly értéke, de inkább ne legyen igazam.

RM007 #113864
    Szerintem mi nem egy bolygón élünk.
    Először a nagyobb hülyeségre reagálva: Lehet ölben játszani, ott van a Steam Deck és a Switch 2, komoly játékok garmadájával.

A másik: De, elavulnak. Nézd meg mennyi teljesítményt hagy benne a procid az asztali VGA-ban, ahhoz képest mintha a VGA korának megfelelő CPU lenne mellé rakva... Ezek egyszerű számok, nem lehet őket félremagyarázni.

Egy 10 éves csúcs PC (i7 6700, GTX1080) ma már az alsó kategóriát súrolja modern játékokban, de megkockáztatom, hogy a legendásan f@s Unreal Engine 5-ön már elvéreznek majd.
    Az meg, hogy elindul egy játék, nem jelenti azt hogy játszható is - értve itt 30/60FPS minimumot, kinek mi.
    A kedvenc saját példám, hogy életre tudtam lehelni a Crysis-t egy Athlon XP 1800 és ATi 9500-on (128MB VRAM!), 640x480 felbontáson ~10FPS-el futott. Végülis játszható volt, csak nem volt nagy élmény. :DDD

Az árakba nem hiszem, hogy bele kellene menni... Te kiszórod a pénzt már most elavult elektromos termékekre, más pedig ugyanennyit ráfizetve 2-3 évente cserélgetve szinte tartja magát.
    Lásd, ~1000€ körül lehetett kapni RTX3060/4060 laptopokat, és az új 5060 széria is ~1350€ körül nyitott, így jó eséllyel ez is akciósan elvihető lesz 1000€ körül.
    Persze ez nem az elérhető legjobb laptopos teljesítmény, de akinek a az kell, az össszeszorított farpofával mindig is kifizette +50%-ért a 200% felárat.
    És régen se volt olcsó egy laptop! Úgy rémlik 2009 körül 120eFt volt egy C2D 4200 + GT8600 gép, ami akkor sok pénz volt.

Új hozzászólás Aktív témák