Új hozzászólás Aktív témák
-
AntraX87
csendes tag
Sziasztok!
Támad egy "apro" problémám, a tápom egy nagy csattanás és villanás kiséretével elhalálozott
, és szeretném minél hamarabb kideríteni, hogy a gépem túlélte-e a tűzijátékot. Van itthon egy régebbi gépem, de annak egy kicsit más a tápja. A halott tápon van egy 2*10-es és közvetlenül mellette egy 2*2-es csatlakozó, amit egy helyre kell bedugni, és van még egy 2*2-es. A régin csak 2*10-es és 2*2-es van, szóval működne-e az új alaplapom a régi táppal? Még egy kérdés, mi okozhatta a problémát? Lehetett a gond, mondjuk, hogy rosszul lett berakva az alaplap és összeért a házzal ezért lett zárlatos az egész vagy esetleg valamelyik fel nem használt tálkábel okozhat ilyet? Ja a gépet vagy 3 hónapja raktam össze eddig nem volt vele gond, ha elszállt pár alkatrész vagy az egész az garanciális?
Bocs ha hülyeséget kérdeztem, és előre is köszönöm a válaszokat!
-
AntraX87
csendes tag
Sziaszok!
MA78GM-S2H alaplaom van és nem tudom működésre bírni a DVI kimenetet. Rátettem egy átalakítót és rádugtam a monitort, belapcsolaom a gépet és semmei, a gép megy a monitor meg sötét. Kipróbáltam másik gépbe az átalakító jó, a monitor is jó. Biosba nézelődtem D-SUB/DVI van beállítva.Mi lehet a gond? Kell még hozzá valami más is?
-
AntraX87
csendes tag
Sziaztok!
Valaki megtudja mondani, hogy az xpress recovery 2 pontosan mit állít vissza (honnan, hova) ?
-
AntraX87
csendes tag
Mióta megvan a gépem többször is újraindult magától, tegnap eldöntöttem ,hogy kiderítem mi baja. Lefutattam a memtest86 -at és ki is írt egy rakás hibaüzenetet. Két 1066 mhz kingmax memória volt benne. Az egyik tökéletesen működik, de a másik úgy néz ki, hogy hibás, de a memteszt csak akkor jelez hibát, ha a memória a dimm 2 vagy 4-ben van. A dimm 1- 3-ban pedig nem, de ha mellé teszem a másikat, akkor itt sem működik :S Az lenne a kérdésem, hogy hogy lehet hogy a dimm 1 és 3-ban egydül jól működik, máshogy pedig nem?
Ja és még két amatőr kérdés: a pice és pci slot között miért fejjel lefelé van írva hogy "GIGABYTE"
és hogy tudom resetelni a biost? Azt tudom ,hogy az alaplapon van két kiálló bigyó CLR_CMOS felirattal tudtommal arra kell egy jumper és a bios visszaáll az alap beállításokra, csak az a baj, hogy az alaplaphos nem adtak jumpert :S
-
AntraX87
csendes tag
Sziasztok!
Én is boldog tulajdonosa vagyok egy ilyen lapnak. Egy X2 4400+ procim van hozzá és 2*1 gb 1066mhz kingmax. A proci 2300 mhz-n megy a memória pedig 768 mhz-n. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudom kihozni a memóriából azt az 1ghz-t úgy hogy nem húzom fel a prcesszort. Olvasgattam egy kicsit és az az ötletem támadt, hogy a proci szórzóját átállítom 11.5-ről 10-re az fsb-t pedig 200-ról 230-ra. És ekkor szerintem a memória hajlandó lesz egy kicsit magasabb órajelen járni, a proci pedig marad az alap órajelnél.
A kérdésem csak annyi, hogy ez így tényleg működik, vagy hülyeségeket beszélek?Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Gombászkönyvek egyben
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest