Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• plunk

csendes tag

válasz BigBlackDog #50274 üzenetére

Ennek az akciónak nagy valószínűséggel honfoglalo kolléga esne áldozatul. Ha jól látom ő mindkettővel rendelkezik. :)

• plunk

csendes tag

válasz honfoglalo #50186 üzenetére

Köszi szépen a gyors választ! Utánanéztem és tényleg csak 2 év bolti garit ad a Mall. Elolvastam a Pistonról írtakat és beugrott, hogy egy fontos szemponttal, a kényelemmel nem számoltam. Többen (nem csak itt a fórumon) azt írták hosszú távon nem kényelmes, pedig én akár 3 órát is használnám. Erről esetleg van személyes tapasztalat? Ajánlott beszerzési lehetőségeket is megnéztem, de onnan csak ebay-en láttam ~6k-s áron (amazon-on nem tudtam rendesen kiigazodni és kb 9k lenne mire ideér), viszont 1 év garanciáról nem láttam egy szót sem. Másik lehetőségnek az edigital maradt, ami számomra egyszerű, viszont így már csak 3-4db-ra csökken az RHA-ból vehető Xiaomi-k száma. :P Ha jól értelmeztem a válaszokat, akkor ilyen gagyi (integrált hangkártyás laptop) forrás esetén a Xiaomi-tól az RHA nem ad akkora pluszt hangzásban, mint egy jó/megfelelő forrás esetén, ezért nem éri meg nekem ilyet venni.

(#50211) sheratan: Neked is nagyon köszönöm. A VSD3 nekem külsőre nem jön be, ha már mindenképpen Vsonic-ból kellene választani, akkor talán VSD1. A Shure sem rossz végülis, de árban ez már az RHA kategóriája. Az SE-215 jobban tolerálná a laptopot?

Szerencsére nem hajt a tatár, így van az "ész" és "szív" jelöltjei között őrlődni. :)

[ Szerkesztve ]

• plunk

csendes tag

Sziasztok!

Egy ideje haldoklik a 12-13 éves Grundig earbudos fülhallgatóm egyik fele (nem a kábel a rossz, hanem 5-6x halkabb a bal mint a jobb). Arra gondoltam, hogy itt az ideje lecserélni egy modernebbre. Elolvastam az összefoglalót és az utolsó pár 100 hsz-t, így kb képben lettem miket érdemes választani. Mint szinte minden kizárólag earbudot használó ember, egyelőre én is konzervatívan - gyógyszertári kúpként :) - tekintek az agybadugós fülesekre, bár még sosem próbáltam egyet sem. De ezen rossz előítéletemet képes vagyok legyőzni a jobb minőség érdekében.

Azért szaporítom itt a karakterek számát, mert a felhasználás kicsit eltérne a szokásostól. Ugyanis főként otthon laptophoz kötném, nagyon ritkán pedig egy 7 éves Nokiához. Tehát zenén (metal, classic rock, elektronikus, reggae, pop, rádió stb.) kívül filmeket/sorozatokat, játékokat is ezen keresztül hallgatnám. Így én olyan fülesre gondoltam, ami kicsit mélykiemelt, de nem nagyon megy a többi rovására. A cserére maximum 25000 Forintot szánnék, de egyáltalán nem vagyok vájtfülű, így akár egy 5000-es is bőven megfelelhet (főleg a mostani után... :U ).
    Fő szempontjaim:
    -strapabíróság (ne csak 1000 órára legyen tervezve)
    -minőség (ne pókfonal vastagságú vezetéke legyen, jól összeszerelt, garanciaidő, plusz pont a fém háznak)
    -ár/érték arány
    -design
    -lehetőleg 90 fokos jack dugasz (sajnos kicsi a rendelkezésre álló helyem és a laptopnak is rossz helyen van a dugasza)
    -lehetőleg ne legyen mikrofon és vezérlőgombok
    -egyszerűbb gariztatás miatt Mo-i vétel (ez nem annyira fontos)

A hozzászólások, tesztek és képek alapján beleszerettem az RHA MA750-be, amit hozzám közel, tűrhető áron be lehet szerezni most. Csak sajna ez nem "derékszögű dugaszos". Továbbá még külsőre tetszik az ajánlottak közül: Xiaomi Piston, Soundmagic E10, Vsonic GR06, Hifiman RE-400, Vsonic VC1000. De mélyebben ezeket még nem tanulmányoztam.

Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy szerintetek ez jó választás lehet az adott célra? Rosszabb minőségű felvétellel (pl 96kbps-es online rádió) nem bánik "durván"? Ha a fülesről megfeledkezem és felállok nem "szedi szét" a hallójáratot?(earbud-al párszor előfordult, ott nem volt ilyen gond :B ) Egyáltalán szükségem lehet egy ilyen fülesre? (Gondolok itt arra, hogy az earbud-hoz képest egy Piston-tól is eldobnám az agyam a minőségi javulástól)

Elnézést az eposz hosszúság miatt. A válaszotokat előre is köszönöm.

Üdv.
    plunk

Új hozzászólás Aktív témák