- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Mini-ITX
- Pentax DSLR topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pierre75
senior tag
Grat a moderátornak! Éber voltál, NERtárs, mikor bántották Röfit!
-
Pierre75
senior tag
válasz alphamooncam #87976 üzenetére
Én háttérzenénél elnéző vagyok, ott nem vadászok térélményre. De az AD900x mélységábrázolásával nagyon élvezem pl kórusműveket stb. Arra nekem a Foobar, Jriver-rel szemben a PlayPcmWin by yamamoto2002 lejátszója vált be. (tisztább hangzás).
Ezt az 58x esetében jelentkező hiányosságot többnyire javítja a crossfeed.Stereo Channel nevű VST:
900x-el mit tapasztaltál? Széltében hosszában módosítottál a színpadon? Beállításnál van-e vmilyen arany közép vagy eseti?#87962bkercso
"Szélre kevert felvételeknél (pl. a ~80-as években divat volt így keverni) kimondottan jól jön."
Igen, köszi! Ezt én is így hallom.#87972Pierre75
Kiegészítésül: a Liquid Spark térábrázolása más, mint a dx3 pro-ban: kissé csőszerűbb, hangsúlyosabban jelenik meg az esetleges visszhang. Nagyzenekari felvételeket élőbben jelenít meg, mint a Topping.[ Szerkesztve ]
-
Pierre75
senior tag
válasz Dorien #87960 üzenetére
elég ha használod a keresőt:
#66354Dorien
A crossfeed opciót zenelejátszó szoftverekben (néha hardverekben is) lehet bekapcsolni, ha van ilyen. Áthallást kever a bal és jobb csatornára, ami általában természetesebb, hosszabban hallgatható hangzást eredményez. Én ezt szoktam használni, de az AD900X-nél ez az opció valami borzalmasan elrontotta a teret, gyengítette a mélytartományt, stb. Az AD500X-nél is sejthetőleg ez a helyzet.Már a JRiver-t használtad, mert:
#65817Dorien
"Én egy ideje használom a JRiver crossfeed DSP-jét közepes (normal) állásban."[ Szerkesztve ]
-
Pierre75
senior tag
válasz fericske #87949 üzenetére
Végigpróbáltam, a 900x nem tud vele mit kezdeni.
#87950bajnokpityu
Nem fedeztem én fel a spanyolviaszt, mert korábban már más is írta, hogy az 58x-en segített a crossfeed.
AD900x ad mélységérzetet, (nyilván nem egy Sennh. 800S, de azért ahol a felvétel ezt támogatja már a 900x is elhelyezi térben a szólistát, mögé a kórust stb), ehhez képest zavaró, ha tudod hogy ugyanaz a felvétel az 58x-en egyenes vonalban sorakoztat.
Egy dx3 pro és egy Liquid Spark amp a lánc többi része. A 900x színpadának mélységét mindkettő támogatja."Igen, és?"
Ennyi és nem több. -
Pierre75
senior tag
válasz bkercso #87938 üzenetére
Köszi a választ!
58x-en crossfeed nélkül egymás mellett egyenes vonalban vonulnak fel zenekar, kórus.
Az 58x színpada széltében sem rohan ki a világból, így a két fül közé szűkülő teret nem éltem meg veszteségként.
A sw-es crossfeed minőségromlásáról korábban írta vki, hogy a magasakat jobban megbolygatja? Más szerint műfajfüggő, van amelyiknek jó áll a crossf.,és van amelyiknek kevésbé? Neked mi erről a véleményed? -
Pierre75
senior tag
KI használ crossfeed-et?
Fericske olvtárs ajánlotta a jriver kapcsán régebben, mekkora kellemes meglepetés ér majd, ha meghallom. Röviden semmilyen sem ért, mert egy ad900x-el próbáltam, aztán láttam, hogy Dorien egy ízben megemlítette, mennyire leölte a térélményt ha az ath-ra rákapcsolta a crossfeedet.
Az 58x egyetlen hiányosságának tartom, hogy mélységérzet nincs benne. Viszont a Jriver crossfeed-je vagy foobar alá a meier crossfeed orvosolja ezt. -
Pierre75
senior tag
....
[ Szerkesztve ]
-
-
Pierre75
senior tag
válasz Molydeus #87409 üzenetére
Arra gondolok, amit már biztos te is észrevettél, hogy az LS sűrűbbé teszi a zenét. Ez a tulajdonsága sok esetben jól jön, de könnyen futhatsz bele műfajtól függetlenül olyan felvételbe amelyből így a spark szinte "kiszippantja a levegőt", eltűnnek a részletek stb. Az ilyen rosszul szól még az ad900x-el is, ami pedig világosabb hang, nagyobb színpaddal, mint az 58x.
Ezért érdemes olyan amp-al is meghallgatni esetlegesen az 58x-et, ami nem színez ennyire, más arcát mutatja így a füles is.
Persze nem kérdés, hogy számos műfajjal az LS-el nagyszerű páros az 58x. -
Pierre75
senior tag
válasz HELLAFLUSH #87346 üzenetére
Szerencsés lenne tudni, hogy milyen fejhallgatóhoz keresel láncot, mert ez így vakrepülés.
-
Pierre75
senior tag
válasz Capt.Obvius #86168 üzenetére
Sundara, 660S mellé szerintem felveheted a listára az Amiron-t is. kromatika is azzal lépett fentebb 58x-ről. Az is egy mindenes fejes.
Körül tudod írni mi nem tetszett az 58x-ben, milyen változást remélsz? -
Pierre75
senior tag
válasz sztyui2 #84469 üzenetére
Az ATH vonalon (is) a fejforma és méret dönti el, hogy kényelmes lesz-e. A kis fejméret vagy a keskeny arcforma miatt az ATH szárnyas megoldása lecsúszik, de ezt házilag gumival összehúzva korrigálni lehet.
Ha a fejméreted legalább 54-55cm akkor a kényelem garantált (szemüveggel is). -
Pierre75
senior tag
Mivel hallgatod az 58x-et?
Ha kevés magas van jelen, azt a dac fojtja el, mert nekem transparens dac-kal hallgatva elegendő magas volt Emma Kirby-hez és Kalmár Magdához is.
A tér valóban nem túl nagy, bár nekem inkább a mélység érzet hiányzik, én azt az AD900x-el oldottam meg (nagyzenekari - és kórusművekre azt használom). -
Pierre75
senior tag
-
Pierre75
senior tag
Aki android alatt Hiby-t használ, visszajelezne hogy működik-e neki a lyrics rész?
Visszakerült a frissített 4.0 Hiby a google play-be, javítottak pár hibát, de hiába engedélyezem a beállításoknál, a lyrics üres. -
Pierre75
senior tag
-
Pierre75
senior tag
Egy Foobar vs Music Bee relációban valóban nincs, de nekem a PlayPcmWin észrevehetően tisztább és részletesebb volt. Persze megvannak a maga korlátai: tavaly késő nyárig még az mp3 sem ment neki, csak a flac, fapados és kényelmetlen a használata.
Szóval bőven megér(heti) ha vki rászánja az időt, és kipróbálja a különböző lejátszókat.77789 hsz
MM: "A lényeg, hogy nem érdemes csak a főverziókra gondolni, a köztes verziók között is nagyon sokat változik a hang…"
Én is ezt vettem észre PlayPcmWin esetében is, ahogy írtam, Yamamoto a magas hangokkal szeret játszani. -
Pierre75
senior tag
3 fejhallgató 3 különböző dac-cal próbáltam végig ezeket a lejátszókat, eldöntendő melyik válik be, melyik nem.
Most olyan láncot használok, amelyik esetében erősen fülelnem kell, hallom is vagy csak placebó, ezen vakteszten nem mennék át (Foobar 1.5 vs PlayPcmWin) dx3 pro& sennh. 58x.
2 esetben azonban markáns különbséget hallottam: Oehlbach usb bridge&A550z, DA300&AD900x.
Ezért szállnék vitába a borix olvtárs által többször megfogalmazott verdikttel: nincs számottevő különbség a lejátszók között. Én nem ezt tapasztaltam.Érdemes szerintem mindenkinek végig próbálgatni ezt a pár lejátszót, és ki-ki maga döntheti el a saját láncán melyik válik be.
-
Pierre75
senior tag
Te nem "vélsz" kihallani különbséget win alatt egy foobar vs jriver vs PlayPcmWin között sem? Még a botfülemmel is markáns különbségeket hallok. Pl a Foobar 1.4 rideg, hidegebb hangolását melegebbre vették az 1.5-ben. A PlayPcmWin pedig bármely eddig általam használt fejhallgatóval tisztább, részletesebb hangzást adott, de annak a készítője pedig a magassal szokott verzióról verzióra játszani.
-
Pierre75
senior tag
válasz KisTücsök #76778 üzenetére
A v1-nél fordult elő készenléti hiba (4 alverzió), a v2-t újratervezték (ldac).
Itt a dx3 sagáját megörökítő fórum: a v2 megjelenése óta 2 dráma rázta meg a topikot: egy "mérnök szagember" küzdelme a 600 Ohm-os fejesével, (miért halk a topping?), a másik hős oldalokon át küzd a mono hanggal, míg rá nem jön, hogy a tv-jén állított el vmit.
Ajánlanám még az amazon vásárlói hsz-kat, amik jelzik ha hiba van, de ömlesztve van a v1-v2, így az most mit se ér. -
Pierre75
senior tag
válasz Sinesol #76756 üzenetére
DX3 Pro
v1-et linkeltél, már kifutott.
Helyette már v2 vagy ldac van. -
Pierre75
senior tag
válasz RetepNyaraB #76249 üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=7rUyfaiZHVQ%MCEPASTEBIN%
Brassens szerint lehet vki öreg vagy fiatal, a barom az barom marad. Ennyi. -
Pierre75
senior tag
Nem lenne célszerűbb tápszűrőt venni egy lutri táp helyett, ahogy azt másik olvtársnak javasoltad volt?
-
Pierre75
senior tag
válasz Dorien #75014 üzenetére
Miért ne lehetne vki(k)nek tapasztalata a Denon és x táppal, amit megoszthatna a kérdezővel, aki így könnyebben hozhatna döntést? Nem épp ez is lenne a fórum lényege?
Elállhatok, de akkor is bukom a futár és a visszaküldés költségét.
Amit megspórolhattam volna magamnak ha megkérdezem egy fórumon... -
Pierre75
senior tag
Megadtam az eredeti hsz linkjét, ahonnan az eredeti most általad újra leírt részt olvashatta.
"Közmegegyezés" volt a topikban korábban, hogy a DA300-nál érdemes lehet lecserélni a gyári tápot. E véleményt képviselők a Denon-t dac-ként használva hangfalas tapasztalataikat írták le: tisztább tér, visszafogottabb mélyek.
De vajon én is profitálnék egy tápcseréből, aki fejhallgatóval használom a DA300-at? - merült fel bennem a kérdés.
És erre találtam az te korábbi hsz-od, ami kétségessé tette a gyárinál "nem feltétlen jobbat". -
Pierre75
senior tag
válasz bkercso #74978 üzenetére
Köszi!
Te ezt ajánlanád a Denon-hoz? Mert Bodz korábbi hsz-a szerint audio szempontból a DA300-hoz nem jobb a gyárinál. -
Pierre75
senior tag
A Denon DA300 gyári tápját én is cserélném. Ez jó választás lenne? Ha nem, akkor melyiket javasolnátok?
[ Szerkesztve ]
-
Pierre75
senior tag
válasz Pierre75 #65025 üzenetére
Öli sagája folytatódott:
Míg T20-szal összhangot találtak, addig az RHA T10-zel csak a borzalmat hozták ki egymásból. A T10i mélykiemelése brummogott, elnyomva, megfojtva a középtartományt. Felerősíti a T10 sziszegését, míg T20-nál nem vagy alig hallani.
A T10 barokkra teljesen alkalmatlan, viszont elektronikus zenével magával ragadja hallgatóját, szemben a T20 analitikus jellegével. -
Pierre75
senior tag
Köszi a választ! Egy németnek az amazonos beszámolója szerint Öli-hez bevált a USB Audio Player, de ezért nem vennék player app-ot. A HibyMusic hagyta ugyan bekapcsolni a beállításoknál, de maradt olyan mint jacken. Az Onkyo HF Player "részleges" működést ígért, amíg nem veszem meg a fizetőt vackát. Vmelyik a kettők közül mindezt úgy, hogy nem is tudta az ape album számlistáját kibontani.
s4tch
Ha a Nougat régi, akkor igen.[ Szerkesztve ]
-
Pierre75
senior tag
Droid alatt nagy kínlódás a DAC. Míg a win10 alatt tényleg csak csatlakoztatod és használod, addig android alatt jellemzően fizetős sw kell. Sem a Foobar vagy az AIMP hozzá sem szagol. Aki tud olyan app-ot, ami kezel(heti) az usb dac-ot. kérem jelezze!
-
Pierre75
senior tag
válasz laciba77 #65085 üzenetére
Van vagy 30 fajta usb dac a piacon. Én is laptophoz kerestem, így beleástam kissé magam. Ha visszaolvasol Bodz mester nekem is féltucatnyit ajánlott hasonló árfekvésben. A Fiio E10K kapcsán elég szélsőséges vélemények születtek: van aki magasztalta, de többen hozták fel kritikaként, hogy szinte semmivel sem jobb az alaplapinál.
Szűkítened kellene a kört, milyen hangzást keresel: dinamikust, transparent stb. -
Pierre75
senior tag
Öli marad: szépen kezeli a T20-at, (ami miatt pár nap alatt lecseréltem flac-ra az mp3 gyűjteményem nagyrészét, mert már jacken is hallható különbség volt). Az alaplapi fátyolos hangja helyett kitisztult a zene Ölivel. Köszi mégegyszer az ajánlást!
Ami kimaradt:
Oelhbach azzal indokolta az alut (a teljesen gumírozott ház helyett), hogy a Bridge hőleadását segítse.(Most ment 3 órát, és langyos a készülékház egy 22C-os szobában.)
Van egy picurka pilács Ölin is, ami csak a bekapcsolt állapotot jelzi, szemben a Blackel amin egy szitakötő informatív fényei váltakoznak (44-48-88-96kHz).[ Szerkesztve ]
-
Pierre75
senior tag
Bodz mesternek ajánlva:
Oehlbach USB Bridge
(az összehasonlítás párja egy pár óráig használt Dragonfly Black 1.5, egy naprakész Win10 notebookon RHA T20-al tesztelve)
Öli kupakja és környéke gumírozott, a többi alu. (a szitakötő jobb anyaghasználatú érzetet ad a teljesen gumírozott házzal). A német megoldás szélesebb, így vagy használod a kábelt, különben Öli átnyúlik a laptop szomszédos csatlakozójáig.
Telepítés: mindkettőt csatlakozást követően felismerte és használatba vette a win10. De újracsatlakoztatást követően a szitakötővel pár mp-ig elmolyolt az OS, addig Öli azonnal szolgálatba lép.
Egy normál füles jacken 25%-os hangerőn hallgatható, addig a T20-at 50%-ra kellett emelni, hogy hallhatóvá váljon. A Black erősítő része alapból 25%-ra állította a hangerőt, de így a T20 hallgathatatlanul hangossá vált, (igazából a már megénekelt anomália miatt nem foglalkoztam vele, hogy lehet lecsendesíteni a szitakötőt). Öli alapból 30%-ra lövi be magát, amivel hozza a jack 50%-os hangerejét. A jelek szerint a fritzek gondoltak a pc-s hangerőre, az ángliusoknak sem ártott volna.Hangminőség:
erről csak szőrmentén, lévén pár órás hallgatás Öli vs a Szitakötőt percekig élvezhettem. Nekem tetszett a Black, az alaplapi után kitiszultak a hangok. A legfontosabb különbség Ölihez képest a Black nem nyúlt hozzá a T20 mélyeihez. Ezzel a brit indulóval valóban szépen döbörgött a Dragon.
Öli szélesebb színteret ad, elvesz a T20 mélyeiből, cserébe középen gazdagabb.
Csak német tesztek születtek (ahova Öliék keze elér, gondolhatnánk némi malíciával) melyek a kiegyensúlyozott hangot emelik ki. És ebben szerencsémre igazuk van.
Öli eredetileg a 140Đ-s kategóriában indult, de a fritzeknél folyik a 2015 őszén megjelent USB Bridge kivezetése, így szerencsére nálunk is 27.000 HUF-ért elérhető.[ Szerkesztve ]
-
Pierre75
senior tag
-
Pierre75
senior tag
Másik fülessel nem volt baja laptopra kötve a Black-nek. Másik notebook-on is 1 min-en belül jött a hiba, így csak a T20 marad mint hibaforrás. De akkor jacken is hibáznia kellene az RHA-nak. Szerinted mi lehet a hiba?Egy dologban vagyok biztos: a Black-lapos-T20 felállás nem működött.
A szitakötő vásárlásától elálltam. Még egy bajom volt a Black-el, alacsony hangerőre állítva is túl hangos volt pc-n.Magyarországi beszerzésű készüléket tudnál javasolni? (Üzletben tesztelném vásárlás előtt, vagy legalábbis az elállás zökkenőmentes legyen.)
-
Pierre75
senior tag
Először is köszönet a segítségedért!
Jónak tűnne, de az amazon termék topikjában pont arról ír az egyik felhasználó, hogy kevéske lehet az ereje néhány fejeshez. Mivel pont ilyen nyűggel bajlódtam a fekete szitakötővel is, így elég va banque kalandnak nézne ki.Cons:
-Not enough power to drive certain types of headphonesHa a Dragonfly Red egy akcióban becsúszna 50E HUF környékére, az lehetne alternatíva vagy halott ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
Pierre75
senior tag
RHA T20-hoz keresnék új usb dac-ot 40-50E HUF között, nagyrészt 44kHz cd minőségű flac és ape formátumokhoz. (75% barokkhoz kellene: Bach, Handel stb, de Morricone-n át a Republicig terjedő skálán.)
Nekem már a Dragonfly Black hangminősége sem volt rossz, de volt vele némi kálváriám.
Mit ajánlanátok? (notebookhoz és tablethez használnám)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Garmin topik
- Ukrajnai háború
- Asszociációs játék. :)
- Milyen alaplapot vegyek?
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest