- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen házat vegyek?
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Meiser
tag
Hello!
Én nálam is csinálja.Csak mondjuk én úgy vettem észre, hogy amikor megy az Azureus letöltő kliens akkor ragad be a kurzor.Ilyenkor restart. Néha megoldódik úgy is hogy kihúzom az USB egeret, mert jórészt azt használom.De tényleg rohadt idegesítő. Lehet hogy a Wifivel van összefüggésben,mert ha itthon vagyok akkor az nincs bekapcsolva és akkor megy tökéletesen. De én azt hittem az Azureus miatt baszódik el. Az a gáz, hogy ezt szervízbe nehéz megmutatni, mert változó időközönként szarik be, van hogy 2 óra múlva vagy 15 perc után. Na ezt mutasd meg a szervízbe . -
G-lader
tag
A proci az AMD Turion 64x2 TL-50.
Én Gergőke leítása alapján indultam el (ha jól emlékszem neki Pa1538-a van, amiben azonos a proci az enyémmel) , így a ''Perform single step transitions only''''-t is bepipáltam.
A furcsa az egészben az hogy ha a rendszer maga állítja a proci sebességét akkor vígan elmegy 4-szeres szorzón 0,8v-al 800Mhz-en, de ha RMclock-ban én állítom ennyire akkor vége, fagy. -
béé
csendes tag
helo!
vezetéknélküli egérnél semmi köze az usb és az egérben világító led között. az egér elemmel megy, az adó/vevő meg usbről. és a ráiós egereknél, maga az adóvevő többet fogyaszt mint egy sima vezetékes egér.
a másik meg az h. egy force feedbacos kormányt soha a büdös életben nem fogsz megmozdítani usbről...azt be kell dugni konektorbe, és kifejezetten kicsi az usbn keresztüli áramfelvétel. csak arra használja h. a kormányban lévő potikkal érzékelje a kormány állását, és h. melyik gombot nyomod be. szóval csak vezérlésre és érzékelésre... -
topee
tag
Akkor vissza fog jönni. Nekem ma délelőtt fél órán keresztül ment, egyszer sem jött elő aztán megint egyfolytában. Utánna átálltam egérhasználatra...
Szerk: A laptop.hu elhajtott engem a francba a hibával és egy 3 napos notival máris a szervízben cs*szem el az időt...
[Szerkesztve]A szakáll nem szúr, csak a megfelelő oldalára kell születni
-
Gergőkee
aktív tag
Na akkor összefoglalom az általam eddig elvégzett tuningokat.
Ezekkel jelentősen növeltem a gép teljesítményét, és az akkuidőt
amd dual core optimizer
KÖTELEZŐ LETÖLTENI!!!
rmclock
Legújabb verzió letölt, installál
-advanced cpu settingsben kiválaszt ''p-states'' menüpont alatt a ''use direct p-states...'' négyzetet. Így nem 800 és 1600 mhz között tud majd váltani a proci.
-Managment fül alatt kiválaszt ''perform single step transitions only''. Ez nagyon fontos!!! Ezt elmulasztva a gép rendszertelen időközönként fagyni fog!
-Profiles fülnél bejelölni az összes lehetőséget
-Performance on demand módban bejelöl összes lehetőség (külön meg kell csinálni ac-power és battery módban is!)
-értelemszerűen max performance módban a legnagyobb, power saving módban a legkisebb szorzót kell kiválasztani (ezeknél is külön ac és battery mód van!)
-én performance on demand módban battery esetén a ''balanced'' opciót míg ac-power esetén ''performance level5'' beállítást használom.
És akkor jöhet a fesz csökkentése!
-profiles fül alatt bejelöl ''auto adjustment intermediate vids''. Így csak a legkisebb és a legnagyobb szorzó feszültségeit kell tesztelni. Kezdjük mondjuk a legnagyobb szorzóval. Beállítjuk mondjuk 0,9V-ra (nekem annyin megy 1600 mhz-en) és apply. Ha nem fagy akkor örülünk, és megpróbáljuk alacsonyabb feszen. Ha fagy, akkor magasabbra állítjuk (miután újraindul a gép).
Ezután tesztelni kell!!! Én a tesztelést prime95-tel csináltam. Két prime 95-öt elindítottam, egyikkel az egyik, másikkal a másik magot teszteltem. Folyamatosan egy éjszakán keresztül. Ha az adott feszültségen hiba nélkül teljesítette a gép, akkor úgyhagytam.
Most jöhet a legkisebb szorzó. Itt nekem 0,712V-on fut a gép. Az előző lépéseket itt is el kell végezni.
Értelemszerűen a tesztelésnél lockolom az órajelet (max performance-on teszteltem a legnagyobb és power saving mellett a legkisebb szorzót!)
Szóval viszonyítási alap lehet az én 0,712 és a 0,9 voltom!
Így power saving módban (vidkarinál is powermizer minimumra állítva)
több mint 3 órát megy a gép!!! -
béé
csendes tag
igazad van a procival kapcs .) de a 'skin' akkor is más nekem kicsit fura, h. A1655g kinézete de ami benne van az meg Pa-szériás...szóval fura ez nekem. ja és a dobozán is arról volt kép ami fentvan neten...relytélyes
lehet h. kicsit elhamarkodottan általánosítottam, szval akkor csak vannak f*sz eladók -
Meiser
tag
Kösz szépen az infókat!Én is megrendeltem ma a pa1538-at.Még volt raktáron,hétfőn megyek érte.Remélem nem kell mindig szervízbe hurcolászni,azt nem igazán díjaznám. Még múlt héten én is voltam a Teréz körúti üzletben érdeklődni,de pfff az a kiszolgálás meg le..arom a vevőt stílus nem nyerte el a tettszésemet.Neten megrendeltem,felhívtak egyeztetni,kedves volt a csaj,küldött meghatalmazás formanyomtatványt stb. Átvenni a Márvány utcában kell,remélem jobb arcok vannak ott.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Asszociációs játék. :)
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- LEGO klub
- További aktív témák...
- HP Elitebook 820 G2 5.gen core i5-ös notebook leárazás!!!AkciÓÓ
- Dell (i5, 8 GB, 250 SSD, 2 GB VGA) egyszerűbb játékokhoz! AkciÓ
- Dell Latitude 3410 (i5 10 th gen, 8 GB, 250 GB SSD, FHD) AkciÓÓ!
- Precision 5690 16" FHD+ IPS Intel Ultra 7 165H RTX 1000 ADA 64GB 512GB ujjolv gar
- Lenovo Legion 5 15,6" FHD Ryzen 7 6800H, 16GB, 512GB SSD RTX 3060 6GB,STORM GRAY,ÚJ,GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest