Új hozzászólás Aktív témák
-
ko9
addikt
válasz
szszocs #11499 üzenetére
Üdv!
Csak a tisztánlátás végett (most kelltem fel) az UI 3520-as készülékről van szó ugye? Kíváncsi vagyok mennyire drága az a összeg amennyiért vállalnák, ugyanis egy 2gigás 667Mhz-es DDR2-es SO-DIMM RAM max 9ért kapható HA!-n... Többet tudtom szerint nem támogat... A cserének meg utánnanézek, nem hiszem, hogy extrabonyolult lenne. -
szszocs
csendes tag
Sziasztok
Mini Amilo memóriabővítéssel kapcsolatban szorulnék segítségre.
A szervíz horribilis árat adott amit, természetesen ép emberi ésszel fel fogni sem lehet.
Azt vágom, hogy teljesen szét kell bontani a gépet a cseréhez, van valakinek már tapasztalata ezen a téren? -
Acse
csendes tag
Elméletileg elő kéne jönni neki, ha már boot-olásnál elkezded nyomkodni az F8-at, szóval szerintem valami bibi lehet az OP-rendszerrel, mert szerintem ez hardware-től teljesen független. Ha rám hallgatsz, akkor írd ki egy CD/DVD-re a Windows-t, aztán BIOS-ban természetesen állítsd át a boot prioritást, hogy elsődlegesen CD/DVD-ről próbálkozzon, és hajrá
-
Fleed
aktív tag
Hi!
SA3650 en nem jön elő a recovery menü se f8-ra sem f9-re sem. Szeretném a merevlemezen levő windows-val újra húzni a gépet. Mi lehet a baj? k -
ko9
addikt
Hát akkor szerencséd volt tényleg. Mikor eljött a Notebook vásárlás ideje, elkezdtem neten nézelődni a laposok iránt, én is a notebookcheck-el kezdtem... Mikor megláttam a Pi3560 tesztjét, tudtam nekem ez kell
Nézegettem a magyar webárúházak kínálatát, nem nagyon volt még akkor, felhívtuk a Fujitsu-t azt ígérték napokon belűl lesz. Vártam egy hetet, következő hétfőn újra szétnéztem, és láttam a laptop.hu-n, hogy miest megérkezett egyből akcióba rakták azt a konfigot ahogy nekem van. Rendeltük, szerdán már nálam is voltAmúgy belekötnék abba, hogy a Fujitsu egybe megvette a Siemenset, ugyanis a mobilos részét a BenQ vette meg (ugye a nagysikerű BenQ-Siemens telefonok
), háztartási gépeket meg még mindig gyárt a cég. Ja meg a nagyvállalati telefonos rendszereket, meg a vezetéknélküli (mobilos) rendszereket (nem jut eszembe a megfelelő szó) is gyártanak (Nokia - Siemens). Csak a tisztánlátás végett
-
hoffman_
nagyúr
-
Acse
csendes tag
válasz
hoffman_ #11492 üzenetére
Ezzel én is szenvedtem 2 napig anno. Első lépés: Felmész a fuji lapjára, és leszeded a szériához tartozó wifi drivert. Második lépés, leszedel hozzá egy OSD Utility-t ami az FN gombokat vezérli, és máris működik minden. Itt jegyezném meg, hogy ez a kis kinlódás elkerülhető lenne, ha mellékelnének a notikhoz driver CD-t, nem lenne nagy kunszt összedobni, még az is jó lenne ha az OSD meg a wifi rajta lenne, de hát ez van. Nem tudom miért nem adnak CD-t hozzájuk, de még azt is el tudom képzelni hogy a viszonteladók kiszedegetik....INNEN tudod leszedni a drivereket, mivel aszem javascriptes az oldal, nem tudtam belinkelni a neked megfelelőt, de egész könnyen kezelhető, csak ki kell választani a noti konkrét tipusát, és kilistázza a hozzá tartozó összes drivert.
-
hoffman_
nagyúr
Sziasztok,
kezd nagyon a bögyömben lenni ez a tetves Amilo széria. Egy V3505-öm van, jelenleg XPsp3 és Ubuntu van rajta, és nagyon hasít. Lekopogom, de nagyon jól sikerültek a telepítések. Az egyetlen baj a wifi driverrel van. Szokás szerint. Az előző OS alatt(XP szintén) se tudtam megcsinálni. Egy PC doki 3k-ért helyrehozta, de nem tudom, hogy mit csinált. A wifi kártya benne van, működik, a driverek fent vannak. A hardveres gomb szokás szerint nem működik. A többi igen(net, mail, on/off). A driver is azt írja, hogy kapcsoljam be, addig nem tud keresni.
Kérdésem a következő: tud erre valaki megoldást? Bios-ban enabled a wifi és a bluetooth is. Megjegyzem a kékfog se megy, ugyanaz a kapcsoló kell hozzá. Az pcdoki valami undorító zöld ikonos drivert szedett, ami mindkettőt kapcsolta a gombbal, de fogalmam sincs hol találta. Nagyon megköszönném a segítséget,
Ábel
-
fazr
senior tag
Utolsó mondatodba kicsit belekötök: aki szkeptikus az nem vesz Acer notit
Amúgy húgomnak Pi3560 van (nem volt vele gond, de biztonság kedvéért nemrég lett bővítve a gari 3 évre), nekem meg egy újabb A530 és teljesen meg vagyok elégedve mindkettővel
Fuji nagyon sokat fejlődött, nagyon gyors szerviz (szerencsére még nem kellett kipróbálnom - koppkopp), 3 év garancia (olcsón bővíthető 5 évre) és nagyon jó minőségűek az olcsóbb kategóriás gépek is.
Én 140e Ft-ért vettem az A530-at 2 hónapja és lett volna pénzem drágábbra is, de nem találtam jobbat 230k alatt.
-
Acse
csendes tag
Ja, nekem a régi egy pi 2512 volt, mikor összejött 100 ezrem nyáron elkezdtem nézelődni a fuji lapján, van-e már újabb széria, mert kb 2 évente jelet meg. Mikor megláttam a pi 3560-at, megnéztem mi van benne, főleg a vidkártya, egyből mentem notebookcheck-re, megnéztem a teszteket, na mondom nekem kell egy ilyen!
Néztem az árát neten, az erősebb volt 160 körül a gyengébb 140, mire meglett volna a plusz 50 rugó elkezdtek kifogyni belőle a boltok. Hívtam egyből a Fujit pesten, kérdeztem mi van, azt mondták leállítja a Fuji az olcsóbb kategóriás notik gyártását.....áááá mondom ez nem igaz!
Mentem guglira, sorban kezdtem nézni a webáruházakat, melyikben van még, találtam egyet, regisztráltam, megrendeltem, kiderült másnap hívott a fickó, hogy elfogyott....nabakker...mentem tovább, találtam egy másikat azt is lecsaptam, másnap az a fickó is hív, hogy hááááát lehet nincs már több de úgy emlékszik nemrég visszamondták az egyiket, és ott van a raktárban....végigimádkoztam azt a 10 percet amíg megnézte, és ott volt
Azt mondja miért pont ez kell? Mondom neki nézd már meg milyen kártya van benne, meg miylen cuccok és mennyi az ára.....kerekedett a fickó szeme....1 gigás GT 240M ?! Azt mondja nem is néztem, kell nekem is egy ilyen! XD És megvolt 3 nap alatt lehozták 140-ért kereken. úúúú úgy bántam vele, mint egy kisbabával, még most is
Sokan szidták a Fujitsu Siemenst régebben, és jogosan, mert gagyikat gyártottak, de az utóbbi években megvették a Siemenst, úgy ahogy volt cakli-pakli, és ezen a pi 3560-on már lehet látni, hogy minőségi. Nem recseg, nem ropog, nem kopog, nem vékony műanyag, olyan mint egy márkás HP vagy Dell, kemény műanyagot használtak, fényes felülettel be van vonva, a képernyő is szépen nyílik, tökéletes. A bekapcsoló gombot inkább felülre tettem volna, mert oldalt ha megfogja az ember véletlen kikapcsolhatja, meg kissé szélen vannak a jack dugók, és a bal kéznek útban lehet ha bele dugsz egy fülest, vagy bármit, de ezektől eltekintve én nem bántam meg.
Poén hogy még a régi pi 2512 is megvan, kisebb szépséghibákkal, de kutya baja nem volt még eddig és már 4 éves.....ennyit erről....nem véletlen, hogy annó a Fujitsu-Siemens vezető volt pl a monitorpiacon, tudnak ők minőséget gyártani ha akarnak. Aki meg szkeptikus, vegyen Dell-t vagy HP-t vagy Acer gamer notit 250 ezerért, ami teljesítményben olyan mint ez
-
Acse
csendes tag
Én erre azt mondom, most hogy bejöttek az SSD-k, és lement a pendrive-ok ára, én szépen el is fogom felejteni az optikai meghajtókat....a jövő a flash-é Hiába kitalálták nemrég a blueray lemezeket, ha kiszámolod, nem éri meg...Az optikai dolgok lassúbbak, sokkal könnyebben korrodálódnak, tönkre mennek, mint egy pendrive, vagy egy SSD. 4 ezerért már lehet kapni Kingston 8 gigás pendrive-ot....ha veszel mondjuk egy bluerayt, igaz, hogy 24 giga, de az ára ugyan annyi, újraírni nem tudod, sokkal hamarabb tönkre megy, karcolódik, aztán mehet a kukába.
A HDD-k és a CD-k illetve DVD-k szerintem 5 éven belül szépen el fognak tűnni, mint anno a floppy lemezek...szinte észre sem vette az ember, de eltűntek. Az új notim mióta megvan, kb augusztus óta egyetlen CD-t sem írtam vele....minek? Vettem egy 1 terás WD-t 64M cache-el, 7200 rpm el 22-ért, azt is ha kiszámolod kb 400db DVD-re férne annyi adat, azt ha megszorzod 50 forintal akkor egyből ugyan ott vagy árban, de a franc se fog 400 DVD között keresni egyet, hogy na vajon melyikre írtam azt ami most kellene
-
RBJ
addikt
-
Acse
csendes tag
Na ez érdekes....leszedtem a legújabb drivert a vidkarihoz NVidia lapjáról, és felugrott nekem is 6.5-re.....még sem olyan megbízható a progi ezek szerint
-
Acse
csendes tag
Na igen 6600, meg szerintem neked 4 gigaram van benne, mert az erősebb változatot vetted meg, viszont driver geniust használok és az leszedi elvileg mindenhez a legfrissebb drivert, még az egeremhez is szedett le
szóval nem vágom hogyan lehet neked 6.5.....mert a vidkari elvileg ugyan az....1gigás Nvidia GT 240M
-
fazr
senior tag
Legjobb 120GB-os SSD-k 55k körül vannak és rendszer szempontjából (4k-s olvasás) kb 30-40× gyorsabb (igaz ennyire azért nem lehet durván érezni), kevesebbet fogyaszt és hangtalan.
Ettől függetlenül szerintem még nem igazán éri meg még az árát, én tudok várni pár másodperccel többet ilyen többletköltségért -
gt007
tag
Sziasztok.
Amilo Pro V2055-s notim van.
A következő hiba jött elő:
Touchpad nem működik, és néha lefagy, hol 10 perc után, hol 1 óra után.
Most kikötöttem a touchpadot, és futtatom a diadnosztika szoftvert.
Eddig nem fagyott le azóta, mióta kikötöttem a touchpadot.
Létezik, hogy az meghibásodott, és amiatt fagyott le a gép?
Találkoztatok már hasonló problémával?Előre is köszi a segítséget.
-
zakroland
tag
üdv mindenkinek!
Egy kis segítségre lenne szükségem, mégpedig:
Van egy fujitsu siemens amilo a1640 laptopom, amin sajnos sehogysem tudok hangot "csiholni".
A jelenség a következő: Van egy frissen telepített XP SP3-am, amire az összes driver sikeresen felment, kivéve a hangét. Hankártya típusa: Sis 7012
A hibajelensés pedig abban nyilvánul meg, hogyha feltelepítem a drivert akkor az eszközkezelőben egy kis felkijáltójel is lesz az eszköz mellett, illetve ha rámegyek akkor ezt írja: "Az eszköz nem indítható el. (Kód: 10)" több drivert is próbáltam már, illetve próbáltam sp2-t is, de azzal sem tudtam életrekelteni. A gépen az újratelepítés előtt volt hang, tehát kétlem hogy hardveres hibája lenne! Előre is köszi a segítséget! -
Acse
csendes tag
válasz
HZoli87 #11473 üzenetére
Hát nem, de legalább létezik ilyen, még akkor is ha ritka, és ha azt nézed a 2x4 Gb kerül 45 be, darabja 22, az nem olyan húzós. Úgy is csak egyszer kell megvennem, az után már benne lesz a maximum amit bele lehet dobni, plusz szeretnék bele majd egy T9900-at, az most legolcsóbb helyen olyan 70 ezer, viszont a mostani T4300 nál 4 szer jobb. Force Unleashed 2 kicsit levett grafikával repeszt rajta, ha ezeket bele nyomom, szerintem még a nemsokára megjelenő Ghost Recon - Future Soldier is max grafikán fog hasítani
-
HZoli87
veterán
-
Acse
csendes tag
Igen, köszi a választ, közben utána néztem, és rájöttem hogy hardware-esen nem menne bele, mivel a foglalat más, szóval most már tudom, hogy DDR2 kell az enyémbe, SO-DIMM-esek közül azt hiszem a 800 MHz a max, és úgy látom szerencsém van, mert gyártanak ilyenből 4 gigásakat.
-
Acse
csendes tag
Sziasztok!
Már egy ideje nem jártam ide, de most kellene egy kis segítség. Főleg a Fujitsu Amilo Pi 3560 tulajokhoz szólna a kérdésem: Sysoft Sandra-val megnéztem, és azt írja: Supported Memory Types: DDR2 DDR3 SO-DIMM. Maga a kérdés az lenne, hogy tehetek-e bele DDR3-mas ramokat, mert a Sandra szerint az alaplap támogatja, de nem vagyok biztos benne....jelenleg egy no-name DDR2-es 1 gigás 800 MHz-es, és egy 2 gigás DDR2-es Samsung 800 MHz-s ram csücsül benne. Elméletileg az alaplap 2x4 gigát támogat, és az a tervem, hogy veszek bele 2db 4 gigás ramocskát, viszont ha eljutok idáig, akkor szeretném megvenni a lehető legjobbakat amit támogat. Ezt szeretném kideríteni, de a Sandra nem ad teljes választ erre, más oldalakon, gyártó lapján sem találtam ilyen részletes leírást, Everestet is próbáltam de utálom mióta létezik, ott sem találtam részletesebb infót, kísérletezgetni meg nem szeretnék, drága mulatság lenne. -
HZoli87
veterán
-
ko9
addikt
Üdv!
Bejelentéssel szolgálnék, lassan eléri a Pi3560-asom a másfél éves kort (még magyar megjelenés hetében vettem), és előjött az első hibája: meghalt az optikai egység. CD-t egyáltalán nem kezel (berakom és teljesen üresnek látja, bármilyen lemez), DVD-t nem ír, csak olvas. Nem sok lemezt írtam vele, ezért is csodálkoytam, hogy tönkrement... Szerencsére nem nagy meló cserélni, de azért írok, hogy mire lehessen számítani.
Másnak amúgy volt vele valamilyen baja? Nem akarom végigolvasni a topikot, csak az utolsó 50hsz-t néztem meg, de láttam, hogy elterjedt gép lett! -
gt007
tag
Sziasztok!
Elég nagy gondom van!
Van egy Fujitsu Amilo Pro V2055 ös notim.
Valami miatt nem ismeri fel, nem is látja a HDD-t. BIOS-ba belépve sem látszik.
HDD tökéletes, másik gépben teszteltem, formáztam, de hiába.
Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a probléma vele?
Érdemes javíttatni.Előre is köszi a segítséget.
-
akyyy
senior tag
amiloxi2428 (aminek még mindig rossz a vgaja
)
szóval vannak fent ilyen multifunkciós gombok. mit csináljak, hogy a hangerő csúszka is világitson ha megérintem, plusz a képernyőn megjelenjenek hogy mit nyomtam meg zölden?
xp az oprendszer
-
pro70
senior tag
válasz
HZoli87 #11461 üzenetére
Mivel ezt a karit nem az "Én" notimba találták ki megértem.....Acer 57** szériájú notiba való.....lényeg hogy akitől vettem, adott hozzá drivert és azt mondta ne is próbálkozzak másmilyennel.........ettől függetlenül ma letöltöttem a hivatalos oldalról a legfrissebbet..........most 65 fokos és 4.9/5.9-re pontozta Win7...korábban ez is 4.7/4.8 volt...
-
foxi69
tag
Sziasztok!
Használ valaki ilyet illetve működés közben látta már valaki? Érdekelne, hogy mennyire zajos és mennyire melegszik?
Mik a gyengéi?
-
pro70
senior tag
Amilo M1437G-ben cseréltem videokarit....az X700-hoz nincs, illetve végül találtam drivert, de ki is nyírtam vele a vga-t mind1 nem is ez a lényeg.....minden "tökéletes most" ...úgy értem az új karinak (8600M GT) fexik a win7, de magának a gépnek, valszeg az oprendszernek köszönhetően vannak dolgai...pl. ha egy régi lemezt nehezen olvas, gondol 1et és eltünteti a meghajtót, ami csak akkor jön vissza ha behelyezem a telepítő-cd-t és újraindítás után nem nyomok meg gombot...
...Aztán ott van az alvó állapot...ha felébresztem nem mindig ad képet...
...Meg még annyi lenne, normális dolog-e az hogy szimpla netezés közben se "hűvösebb" a vga 69 foknál...
-
sarkan
aktív tag
Sziasztok!
Van egy FuSi Xi 2428-as laptopom. Feltelepítettem a windows 7-et, minden működik, kivéve a webkamera.
Tudnátok segíteni?
Köszi -
Elar
senior tag
válasz
aFagylaltos #11456 üzenetére
Szia.
Igen tegnap este sikerült megbütykölni
Köszi
Az a flash memóri izé még sárga az eszközkezelőben, de minden jól müxik
Feltettem az új Biost is.Elvileg még kap bele a hölgy egy másik memória modult - azt nem tudjátok hogyan - hol kell beletenni?
-
-
Elar
senior tag
sziasztok
Szomszédom vett egy Amilo Pro 3505 laptopot.
Én looser bevállaltam, h újratelepítem neki....
Rátettem a win7 Home Premiumot - nem kapcsolt be a wifi
Erre megtaláltam a megoldást a Launch manager képében.Viszont van még olyan opció az eszközkezelőben, hogy vmi flash memory illesztője nincs meg... Ez mi????
Illetve: Láttam, hogy a Bios A0T - vagyis bőven van frissebb Bios - már B-s is van
Frissitsem? -
aFagylaltos
csendes tag
Sziasztok! Egy pi 1556 laptopról lenne szó. Az alábbiak történtek vele:
-Szétesett a kép, videokártya hiba végett. A kártya cserélve lett, azóta a kép tökéletes.
nvidia 7600 go volt benne amit ugyanerre cseréltem, tehát most is 7600 go van benne.
-Ezzel egyidővel jött az alábbi problémám : A hűtő venti mindig alapjáraton forog, hiába terhelem , hiába melegszik az mindig csak lassan komótosan pörög. És ez oda vezet, hogy kibírhatatlanul forró lesz és lefagy/kikapcsol, ezért nem is tudom egyáltalán használni.Mitől lehet ez a hiba? Véletlen a videokártya csere és ez a hiba előjötte? Vagy van valami köze? Esetleg elromlott a hőszenzor, és falsh értéket mér? Ez esetben van módom ezt cserélni? Vagy csak a venti hibásodott meg? ( alapjáraton forog, de azt szépen halkan teszi, nem tűnik hibásnak a venti. )
Remélem tudtok segíteni , nagyon fontos lenne nekem ez, hogy megoldódjon!
üdv.: Geri
u.i.: bios frissítés tegnap volt, a legújabb került fel rá.
-
ata99
tag
Sikerült jó áron hozzá jutnom egy Pa 2548 ashoz, de ahogy a topicot olvasom hát még se volt olyan jó vásár. Szerintem kéne léteznie egy olyan proginak amivel magasabb fordulaton lehetne hajtatni a ventit alacsonyabb hőfokokon is mint a gyári beállitás vagy valami hasonló. Persze lehet hogy csak én vagyok utópista. Mindenesetre ha valaki találkozna valami hasonlóval idelinkelhetné. Előre is köszi.
-
megalover
tag
Sziasztok! Itt egy nagyon jó kis gép, de úgy döntöttem hogy mégis megválok tőle... Ha esetleg valakit érdekel, ennyiért TUTI vétel lenne - de ez már az Én véleményem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Horgász topik
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gitáros topic
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Tesla topik
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- ASUS ROG Strix G16/i9-13980HX/1920x1200/165Hz/32GB/1TB/Geforce RTX 4070 8GB
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- ÚJ ÁLLAPOT, 97% AKKUMULÁTOR Macbook Air M1 8/256 Asztroszürke
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest