Aktív témák

• perepunk

csendes tag

Tisztelt hozzáértő szakmabeliek!

A segítségeteket szeretném kérni. Adott egy Fujitsu Siemens Amilo La1703 laptop. Apró pénzért jutottam hozzá, "állítólag" kisebb hibája van. Nah most akitől vettem a következőt tette szegény szerkezettel: véleménye szerint lemerült benne az elem, és "szakbarbár" módjára saját maga szerette volna megoldani a gondot, tette ezt úgy, hogy az alaplapról az elemet "szakszerűen" leszedve, egyszerű szigetelőszalagos megoldással egy újonnan vásárolt elemhez kötötte a laphoz futó kábele végét. Állítólag ezzel a megoldással még ment s szerkezet, de ha nem érintkezett normálisan akkor nem kapcsolt be. Ilyen előélettel vettem magamhoz szegény kicsikét, és a fedlapot leszedve megtapasztalhattam ténykedését. Gyakorlatilag hazaérkezvén a töltést vette, azóta se kép se hang (töltés után már nem adott életjelet). A kérdésem a következő lenne: Milyen néven kell alkatrészt vásárolnom hozzá? Gondolok itt arra, hogy ennek az elemnek szerintem volt valami tartó konzolja stb, illetve kell-e bele valami speckó elem? (ha kell akkor mennyiért lehet kapni?)
    Illetőleg "tanult kollégám" ténykedése okozott-e valami maradandó kárt? (külsérelmi nyomokat én nem látok rajta) Én nem merem nagyon megbontani, így inkább a véleményeteket kérném menthető-e még a dolog?
    Illetve okozhatja-e ez a kokány megoldás azt, hogy nem kapcsol be, vagy számíthatok más jellegű gondokra is? Válaszaitokat előre is köszönöm!

Aktív témák