- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- OLED monitor topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nnya
csendes tag
válasz
donjohnson #333 üzenetére
Köszönöm az infót! Ha előszedem a projectet megpróbálom!
Egy LibreElec gépet gondoltam belőle fabrikálni. -
donjohnson
addikt
akkor próbáld így: bios-ba lépés után 2-őt nyomsz jobbra és 2-őt le, akkor leszel a video menün.
aztán enter, még egyszer enter, egyet fel és enter
f10 mentés és enter
---------BIOS / Advanced fül / Video features (ez a harmadik) / Enter-rel belépsz / Szerintem még egyszer Enter mert Auton van és aztán egyet fel (Externals)
-
Nnya
csendes tag
válasz
donjohnson #330 üzenetére
Köszönöm az infót! Ha minden igaz akkor nem pontosan ez a menü térkép az E744-nél. Most néztem hogy lemaradt az E betű a pontos tipusnál!!!!
Neten talált kép:kép -
donjohnson
addikt
BIOS / Advanced fül / Video features (ez a második) / Enter-rel belépsz / Szerintem még egyszer Enter mert Auton van és aztán egyet fel (Externals)
ebből a doksiból vettem: [link]
ha kiírja, hogy jelentkezz be, akkor nyomj egy frissítést az oldalon és akkor megint engedi pár másodpercig nézegetni homáylosítás nélkül.
-
Nnya
csendes tag
[kép] Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni olyan személytől akinél kallódik egy fujitsu Lifebook 744.
Problémám a következő: Szermányoltam egy viharvert lecsupaszított gépet.(Kijelző,fedlap,billentyűzet nélkül).
Nem tudom a képet átváltani vga-ra vagy dvi-re mivel nincs olyan billenőm amin működne az fn+f10 gomb. A biosból lehetne váltani de nem találok sehol leírást a pontos menü térképről!
Van egy régebbi fujitsu laposom azt is kipróbáltam és az sem kapcsol autómatikusan vga-ra.
Vakon próbáltam a biosban mászkálni de nem jött össze a mutavány.
A segítség kérés annyi lenne hogy valaki belépne a bios/advanced/video features menübe és készítene képernyőfotót a további almenüről vagy leírná hogy mik vannak ott hogy vakon megtaláljam!!!
Nincs windows meg semmi telepítve tehát a win+p nem játszik!!! Vakon a boot sem megy próbáltam előtelepített ssd/hdd,usb boot,xp🤣🤣cd!!!!
Ha esetleg a komplett bios térkép meglenne az sem lenne baj!!
Köszönöm!!! -
válasz
Gabengocia #327 üzenetére
Fura, az ilyeneket le szokták írni pedig a gyártók.
-
válasz
Gabengocia #325 üzenetére
Keresd ki a manualját, abban benne kell lennie, mit jelent, hogy villog az a led (és mennyit).
De valószínű alaplap. (Megnézni mit csinál RAM nélkül, proci ki-be, másik RAM, minden kiszedhető modul kiszed, BIOS elemet megnézni, mennyin van...) -
Gabengocia
tag
Sziasztok! Az alábbi linken lévő hibával találkozott már valaki és mi a megoldása vagy mi lehet a hiba oka?
https://linustechtips.com/topic/1528823-fujitsu-lifebook-e459-not-starting-problem/
Igazából nem indul, egy pillanatra a power gomb ledje villan majd a WiFi ledje és időnként a másik három led is.
-
-
-
-
Petrónius
aktív tag
Sziasztok
Elég halottnak tűnik a topik de azért leírom a kérdésem, hátha erre jár valaki.
Adott két Fujitsu Lifebook egy E746-os és egy E744-es. Az elsőnek full hd ips 1920x1080-as kijelzője van, a másiknak 1600x900-as a kijelzője. Mindkettő 14 colos. Az első kijelzőjét szeretném áttenni a másik gépbe. Szerintetek ez megoldható, kompatibilisek az adott gépek és kijelzőik? -
bigsee
addikt
Sziasztok! Egy Lifebook E743 laptopban szeretnék SSD ugradet végrehajtani. Van valami tanács, hogy hogyan lehet szétszedni a laptopot biztonsággal? Próbáltam, de ott elakadtam, hogy a csavarok kicsavarása után nem tudtam szétpattintani, feszegetni meg nem akartam.
-
kisgeee
tag
Megoldva, koszonom.
-
kisgeee
tag
Sziasztok,
valaki tud esetleg segíteni bios jelszó ügyben nekem (A512)?
Köszönöm, üdv:
g
-
nOvOp
senior tag
Sziasztok! (beírom ide is, hátha...)
Van egy fujitsu lifebook a544 laptopom. Windows 10 került rá és azt vettem észre (most), hogy folyamatosan megy a venti. Megnéztem a feladatkezelőt, és a System (ntoskrnl.exe) okozza a problémát. Kipróbáltam már több oprendszerrel is (win7, linux mint, Win10pro, home), mindegyiknél pörgeti. Próbáltam win10 alapdriverekkel, fujitsu oldaláról driverekkel, de semmi. Aztán olvastam, hogy adtak ki BIOS update-et (v1.20) arra vonatkozóan, hogyha eltávolítják az optikai meghajtót, akkor lehet ilyen probléma. És valóban, most cseréltem le a HDD-t SSD-re és kivettem az optikai meghajtót, helyére ODD került a régi HDD-vel. Kipróbáltam, hogyha visszateszem az optikai meghajtót, tényleg leáll-e a venti. És valóban. A ntoskrnl.exe 20 %-ról lement 0,1%-ra! Ahogy visszatettem az ODD-t, újra pörgött a venti és visszaugrott a ntoskrnl.exe 20%-ra. A gondom az, hogy nekem v1.23 BIOS verzió van fenn. Már nem tudom, honna jött, mert a hivatalos fujitsu oldalon a v1.20 a legfrissebb. Valószínűleg vmelyik driver kereső programmal jöhetett le vhonnan. A lényeg most az, hogy nem tudom downgrade-elni. Ebben kérnék segítséget. Hiába indítom el rendszergazdaként a letöltött v1.20 BIOS update fájlt (FTS_WindowsBIOSUpdateUtilityLIFEBOOKA544_120_1149817.EXE). Elindul, bejön a DOS-os ablak, majd kiírja, hogy 5 mp múlva újraindul a gép, beolvassa az aktuális verziót, majd bezárja a DOS-os ablakot és nem történik semmi. Köszi! -
törölt tag
válasz
SkyLine3000 #312 üzenetére
Szia,én meg mobil munkára veszem!
Amit tud az bőven jó+garancia+nekem meg nem kell plusz gpu.
Ahogy bazi nagy gép sem kell. -
SkyLine3000
addikt
válasz
#71746560 #311 üzenetére
Ezért majdnem félmillió!??? Nem semmi árak vannak... Nem értek hozzá, de 8gb ram+intel 620 kombóért (ráadásul csak egy ssd) a harmadát sem adnám, még ha hiperszuper üzleti, meg aranyberakásos, titánium ötvözetes bizbasz lenne, sem. Nem tudom, mire akarod használni, de ezért a pénzért 5x jobb gépet lehet venni, amin mindent lehet csinálni. Ennyiért pénzért ez lehúzás.
Bocsi, ha esetleg maróan őszinte voltam, de ez a véleményem.
Van egy Acer Aspire 7720G a családban (2 vinyó, 17"-es fhd kijelző stb), ami egy sima műanyag noti, 8 éve van nálunk, amúgy 10 éves, napi használatban van és hiba nélkül teljesít. -
törölt tag
Sziasztok,belépek ebbe a márka használók táborába.
Átgondolt jó masinát néztem ki magamnak,mondjuk drága de sokáig jó lesz remélem.
[link]
Valakinek van tapasztalata róla?
Szívesen olvasnám,meg megköszönném a segítségét előre is.Volt DELL,LENOVO mindegyik szar volt sajnos.
-
khalox
őstag
válasz
kromatika #308 üzenetére
Látom nincs az a nagy pörgés...
A külföldön vásárolt gépekre (pl. az eMag) az ottani garancia érvényes, amit az ottani forgalmazónál érvényesítenek.Vagy futár jön érte, vagy pedig neked kell visszajuttatnod a gépet saját költségen A magyar szakszervizek elhajthatnak (illetve el fognak hajtani) azzal, hogy az a gép nem Magyarországon vásárolt.
kromatika (#307): Előző kérdésedre válaszolva: arról szól a hibaüzenet, hogy a letöltött. flashelni próbált file nem arra a modellre való - ellenőrizd még egyszer a pontos modellszámot, illetve azt, hogy nem sérült-e meg letöltéskor.
Amúgy miért szeretnél frissíteni? (Általában sok értelme nincs neki).5letes Gábor (#305): Mire jutottál végül az elfelejtett BIOS/UEFI jelszóval. Csak azért vagyok rá kíváncsi, mert tudom, hogy laptopoknál a régi trükkök nem működnek a feloldásához.
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Lifebbok száriánál hogyan müködik a gari.?A külföldön vásárolt garis noti,itt magyar országon is érvényes?
-
kromatika
veterán
-
5letes Gábor
csendes újonc
"Videokártya tuningoló koromban" ("... to long time ago...") csináltam passzív vidókártyák "combosítását")akkor még lehetett +10-25% órajelet varázsolni), de hogy ne menjen az élettartam rovására, tettem rá "kínai" ventillátort, amit az egyik "garanciális" vent-csendesítés (olajozás) után, eleve a beépítés előtti olajozással kezdtem. A kínai gyárban biztos nincs rá idő...
Ez a gondosság más kínai termékeknél (nem csak városi legendák alapján), azóta is javasolt. Volt, hogy a gondosan szinte légmentesen lezárt és OLAJOZATLAN kinai ventillátor-csapágy műanyag tömítő gyűrűjét melegített tűvel kilyukasztottam, megolajoztam/zsíroztam, forró késsel lezártam(a töm-gyűrűt).
A TECSO-ban kapható teflonos ( PTFE: Poli-Tetra-Fluor-Etilen) olajozó/zsírozó spray (kerékpáros/autós részleg) amit mostanában megelégedéssel használok.
(Remélem az ilyen hír nem számít reklámnak)
U.i: a VGA-vásárlók azóta is köszönnek, és szólnak ha van valami PC-gond, SZVSZ jó emlékek miatt!
-
5letes Gábor
csendes újonc
Sziasztok!
Egy újabb "...elfelejtett BIOS jelszó...) esettel rendelkező versenyző jelentkezik: Én :-)
A 2 hónapja vett Fujitsu LIFEBOOK A544 laptomon BIOS jelszót állítottam be, amit 2 hét alatt sikerült elfelejtenem :-(
további infók: WIN10, rendszergazdai, minden egyéb jogokkal... saját Windows által készített Windows recowery DVD, múxik, UEFI állítást lehetséges lenne, DE -ugyebár- nincs jelszó (GRRRRRRRRRRRR)Utána ezeket tettem:
- a "klasszikus" elem ki, vár pár (30) perc -> semmi (a jelszót, mint az újabb laptopok többsége, nem felejtő RAM-ba (NVRAM, ...)menti)
- semmi gond, linux live DVD, Hiren, stb...,: DE valami bennmaradt idétlen(UEFI, ...?) gyári beállítás miatt nem lehet USB, DVD, CD ... boot-ot végrehajtani :-(
- a próbált -nem működő- programok: cmospw-5.0, De-Animator(nem tudtam megfejteni, hogyan használandó :-(
- Az újabb laptopoknál nincs/nem ismert a MASTERBOOT jelszó :-( ebben egyébként Phoenix utód BIOS van, a régi MasterBOOT-ot -phoenix- teszteletem ->semmi)
Nekem az UEFI megkerülése és ezután a jelszó törlése tűnik járható útnak, de "nyitott vagyok" más megoldásra is. (Nyilván nem a "...Márkaszervíz megoldja kb. a laptop-ár 10%-ért..." vagy a "...vegyél BIOST a ...-tól" lehetőségek érdekelnek, hanem a szakmai út :-)
Előzetes Köszönettel várakozom a jó javaslatokra...
-
csiga8
senior tag
Sziasztok!
Fujitsu Lifebook A544 proci hűtőventillátora kezd morogni. Nem találtam nagy hirtelen sehol elérhető közelségben.
Ilyet: kínai venti érdemes beletenni?
A gyári ventit próbáltam (volna) megolajozni, de azt nem lehet.
-
SkyLine3000
addikt
Van egy eladó inverterem, Lifebook E8310-be való. Ha valakinek szüksége lenne rá, írjon privit!
-
Sziasztok adott egy lifebook E8110 bios kódot kér,anno valaki segitett már ebben,de nem emléxem a folyamatra!Ha tud segiteni valaki kérem írjon!
köszönöm -
icp1970
senior tag
sziasztok- Fujitu Lifebook S762 használ valaki.mi az általános vélemény róla?megbízható az anyag minőség ill összeszerelés terén?
-
garga01
őstag
Sziasztok!
Egy Fujitsu Lifebook AH544/G32 nevű laptopot használok nyár óta, és meg vagyok vele elégedve szinte mindenbe, kivéve a touchpadot. Még egyetemre járok, és a vonaton hazafelé is be szoktam kapcsolni, legtöbbször filmet nézni. Azt vettem észre, hogy sokszor meghülyül (nincs jobb leírás rá) a touchpad, nem akar rendesen menni, bal kattintást csak erősen nyomva veszi be (koppintva nem), illetve a görgetés se megy. Ha a feladatkezelővel a SynTPEnh.exe-t leállítottam, akkor jobb lett, de ilyenkor semmi extra fuknció nem működik. Gondoltam frissítem a drivert, találtam is sokkal újabbat (18.1.22.4 verzió) amivel jól működik, de most meg nincs jobb gombom a touchpad-en. Néztem az egér beállításainál, de nem jöttem rá mit kellene beállítani. Valaki tud valamit javasolni? Másik driver kellene? A frissített drivert a fujitsu weblapjáról töltöttem, az eredeti ami meg szórakozott, azt a géphez kapott dvd-ről tettem fel. Ja mindez Windows7 64 biten.
-
adam12221
tag
Szépjónapot, van itt még valaki?
Egy Lifebook T5010 -hez lenne szükségem segítségre és alaktrészre!
-
AMDaZERG_1
senior tag
Sziasztok szakik!
Hozzájutottam egy Lifebook C1320D laptophoz, amiben sajna csak egy Celeron 1.4-es processzor van.
Ez kicserélhető valami erősebb processzorra? Keresgéltem információt, hogy mire tudnám cserélni, de választ nem találtam kérdésemre.
Tudna valaki segíteni, hogy csereprocesszort melyikek jöhetnek számításba? -
Phobion
őstag
Sziasztok!
Erre valaki?
-
kartalhu
tag
Sziasztok!
Kezembe került egy fujitsu-siemens lifebook E-6550 de a billentyű kiosztással valami bajvan.
ü helyett őü. o v. p helyett po amitt ír. Ha nem tévedek akkor Amilo La1703 billentyűzet van benne.
Legyetek szívesek valami tanácsot adni erre! -
Soma01
veterán
Bár, mondjuk a DeskUpdate tesz fel egy újabbat is (talán az említett 12-eset), csak első körben teszi fel a 9-eset. Én úgy emlékszem.
Nálam azért bukott ez ki, mert az SSD miatt kipróbáltam a MS drivert és elkezdtem cserélgetni, nézegetni és úgy vettem észre a 30%-os terhelést. Aztán, nem esett le elsőre mi lehet a gond. Újratelepítettem és egyesével raktam fel a drivereket, így jöttem rá.
-
Soma01
veterán
Én pedig azt írtam, ha jól emlékszem (de majd megnézem), hogy a legújabbal jó.
Vannak "fő" verziók számok. 9-esekkel nem jó és a Deskupdate ezt teszi fel alapból. Szerintem e felettiekkel jó.
Ki kell próbálni. Én is úgy jöttem rá erre. 10, 11, 12, 13 is jók már szerintem. Mondjuk én nem próbáltam mindet. 12-t PRDZsolesz,írta, hogy jó én meg 13-asat tettem fel.
A gép már nincs nálam, nem tudok tovább kísérletezni vele. -
lrigo
tag
Köszi, mint hozzászólásomból kiderült, előzőleg visszaolvastam.
"Élve a lehetőséggel kérdezem, hogy mi a megoldás az előzőleg más által is jelzett problémára."Az érdekelt volna, hogy pontosan melyik verzió vált be, ami nem pörgeti idle módban 30%-on a CPU-t,
Végül a PRDZsolesz által javasolt 12.8.2.1000 verziót töltöttem le az Intel oldaláról, ezzel nekem nem pörög idle módban a CPU.
(A DeskUpdate által felrakott verziók közül nekem egyik sem volt jó!)
Üdv,
-
lrigo
tag
Szia!
Élve a lehetőséggel kérdezem, hogy mi a megoldás az előzőleg más által is jelzett problémára.
Vadonat új A544, 1TB HDD, Win 8.1 x64 telepítés után a processzor 30% terhelésen fut idle módban.
Gyanúm, hogy az AHCI vezérlő okozza a problémát.
Melyik vezérlőt tegyem fel, melyik a jó driver?Köszi!
-
Soma01
veterán
válasz
tottiadamka #286 üzenetére
További lehetőségek:
Ha kitörlöd a listából azt a hálózatot, nem ismeri fel újra?
Vagy töröld ki az egész adaptert az eszközkezelőből ha az előző nem menne.
Nem kapcsoltad ki véletlenül valami bill. kombinációval? -
PRDZsolesz
aktív tag
válasz
tottiadamka #286 üzenetére
Először meg kellene nézni, hogy másik wifi hálózatot lát-e vagy sem.
-
tottiadamka
újonc
Üdv! Van egy Fujitsu-Siemens Lifebook S7220 tipusu gépem, és olyan probléma van vele, hogy nem érzékeli a Wifi hálózatot. Netezés közben egyszercsak elment a net, nem érzékelte a hálózatot, és azóta se találja. A driver megfelelően működik, azt irja. Más készülék látja a wifit, és működik is rendesen. Ha a kábelt rádugom a gépre, akkor van net.
Mi lehet a baja?
A válaszokat előre is köszönöm! -
Soma01
veterán
válasz
PRDZsolesz #283 üzenetére
Igen erre. De ezt a DeskUpdate rakta fel neked? Nem te magadnak?
Nekem valami 9.4.0.1027-et rak fel magától. -
Soma01
veterán
válasz
PRDZsolesz #279 üzenetére
Verziószáma milyen? 9.xxx?
-
krob81
tag
Sziasztok!
A Fujitsu Magyarországnál én foglalkozom a notikkal, ha van kérdés nyugodtan.
Üdv,
R
-
Soma01
veterán
válasz
PRDZsolesz #275 üzenetére
Neked mi(k) van(nak) az "IDE ATA/ATAPI vezérlők" alatt? Milyen a verzió száma(ik)?
-
Soma01
veterán
Kikísérleteztem. SATA driver a hibás. De az MS és az Intel régebbi drivereivel rossz, a legújabb Intelekkel jó.
De a SATA átvitel viszont az MS-sel a legjobb és a régi Intellel. De akkor a CPU meg állandóan 30% körül van alapjáraton. A régi driverekkel az "IDE ATA/ATAPI vezérlők" alatt megjelenik még pluszban 3 "új" port és ekkor lesz rossz a CPU. -
Soma01
veterán
El tudom már rontani én is.
A "-overall" paranccsal. A 9.4.0.1017-es intel inf drivert ha így rakom fel, elromlik. A 1027-essel is ilyen. Újabbat még nem találtam. Meg azt sem tudom, pontosan melyik része rontja el és azt sem, hogyan lehet visszacsinálni.
-
Soma01
veterán
válasz
PRDZsolesz #269 üzenetére
Ott nem írja ki, mert nem nem egy futó program okozza, hanem deriver. Már rájöttem.
Csak azt nem tudom, hogyan tüntethetem el a drivert. Mert ha a DeskUpdate programmal teszem fel akkor baj van. Ha a honlapról szedem le és én rakom fel, akkor nincs baj. Ezt kipróbáltam, mert tettem fel egy másik Windows-t, hogy próbálkozzak. Szóval tudom hol van a baj. De mivel az Intel Chipset driver a hibás, nem tudom hogyan szedhetném le és rakhatnám újra. Ha simán rá akarom tenni és felül akarom íratni, az nem segít. Le kell szedni és kézzel újra felrakni, csak úgy jó. Pontosabban gondolom, hogy csak úgy jó, mert ha még nincs fent és simán én rakom fel, akkor rendeben van, de ha már fent van, nem tudom megjavítani.
Processor, PCI driver: [link] -
Soma01
veterán
válasz
PRDZsolesz #267 üzenetére
Én nem tiltottam le semmit, de most visszatettem a vinyót és az azon lévő rendszer 1-2%-on van CPU-ban. Tehát valami olyasmi okozza, mit csak az SSD-re raktam fel azóta.
Most mindent elkezdek felrakni a vinyós rendszerre is és meglátom melyik a hunyó. -
Soma01
veterán
válasz
PRDZsolesz #265 üzenetére
Na, akkor nekem van még mit csinálni... 30%-on van és +/- 2-t ugrál.
A fenébe, rá kell kérdeznem, hol nézelődjek, mit állítsak, milyen drivert cseréljek le.
Az a gond, hogy nem tudom mióta ilyen. Már az első telepítés óta, vagy most mióta felraktam pár dolgot. -
Soma01
veterán
válasz
PRDZsolesz #263 üzenetére
Így maradt.
Neked mennyi a proci használat ha nem fut egy progi se, csak úgy boot után áll?
-
Soma01
veterán
válasz
PRDZsolesz #261 üzenetére
270-et megy nekem, tehát nem rossz az, csak nem 400-500 MB/s.
De ha már megvan a laptop, ebből kell kihozni a maximumot. -
Soma01
veterán
válasz
PRDZsolesz #257 üzenetére
Azt írta a support, hogy SATA2-t tud az alaplap.
Ennyi.De érdekes, hogy árulják SSD-vel is és ezek szerint ott is csak SATA2-n fut gyárilag.
-
-
Hello!
S7010D-vel valakinek van szerviztapasztalata? Már a második lapot nyírja ki valami, indul a gép, megáll, és onnantól kezdve meg se mozdul. És mondjuk 3 hete volt benne ez a lap, zsír új.
(Nem érdekel, hogy régi, jó kis vas ez, van benne egy IDE SSD, megy mint a szél...)
-
Soma01
veterán
válasz
PRDZsolesz #255 üzenetére
Nekem nem kérdezett, AHCI módban van.
DE! Ezen a gépen a SATA port ahol a vinyó volt az nem 3-as csak 2-es!! Vagy én rontok el valamit?
-
Soma01
veterán
válasz
PRDZsolesz #253 üzenetére
...és mit válaszoltál a Win7-nek?
Most meg tudod nézni, hogy hogy fut? [link]
-
Soma01
veterán
A544-ben van AHCI mód? Nem látom a biosban. Hol van? Vagy ha SSD-t teszek bele, átáll magától?
-
laciko69
csendes tag
sziasztok!
Van itt valakinek Lifebook A 544 alapgépe? Milyen tapasztalatai vannak a géppel kapcsolatban írna pár sort róla?Anyaghasználat,billentyűzet,touchpad,hűtés.... stb... Vásárlás előtt állnék,és ez az egyik tipus ami elérhető és nagyon tetszik,de élőben nem láttam még.Egerben nem nagyon van,hogy meg tudjam nézni.Köszi! -
adabra
senior tag
válasz
janika8202 #248 üzenetére
törött
-
SkyLine3000
addikt
Ha van hozzá érzéked, ne vidd szervizbe. Nem nagy kunszt kicserélni egy panelt. A szervizben egy ilyen mókáért biztos nem 2000 ft-ot kérnének el. Ha tudsz szerezni megfelelő áron akárhonnan panelt és szét tudod szedni a keretet hozzá, cseréld ki otthon.
Én legalábbis a panel "beszerez+szereld magad" kombó mellett vagyok. -
adabra
senior tag
Sziasztok,
Lifebook A530 -ban kijelzőcserét hogyan érdemes elvégezni? Ebay + szereld magad, márkaszerviz vagy egyéb szerviz?
Köszönöm
-
t0nhal
csendes tag
válasz
amdathlonxp #221 üzenetére
A megoldás az USB újraforrasztása lett. Az egyik port lötyögött. Rá kellett pöttyinteni pákával és azóta (kopkopkop) jó.
-
válasz
janika8202 #243 üzenetére
Ha lesz megoldás írd meg légyszi
-
Phobion
őstag
Sziasztok!
Lifebook LH532-höz milyen SSD-t ajánlotok? A Kingston V300-hoz szükséges külön keretet venni, vagy amit adnak hozzá azzal szerelhető?
-
zakoss
tag
Sziasztok.
A problémám a következő lenne. Egy Packard Bell laptop ventije, a hűtő racsokhoz valamilyen anyag szerű ragasztó csíkkal van rögzítve. A por kipucolasa miatt kénytelen lennék leszedni, de igy már nem fog tapadni. Kimondottan ilyen ragasztót, vagy tapadó csíkot lehet valahol vásárolni?
Képet is teszek fel ahol látszik a fekete ragcsík.Válaszokat köszönöm!
-
SkyLine3000
addikt
Ha ki tudod venni a ventit, akkor szét kell szedni, befújni egy kis wd40-el, oszt annyi. Nekem ez bevált a notimnál. Amikor megvettem, elég hangos volt a ventije. Szétszedtem, beolajoztam, azóta hibátlan. Ez lassan 5 éve volt. De akkor vettem egy ventit tartalékba, de azóta sem kellett cserélnem.
Egyébként időnként ki kell takarítani a ventit, mert jól össze tudják szedni a koszt.
Ha nem lehet hozzáférni, akkor a szellőzőnyílásokon keresztül légspay-el lehet kitisztítani. Muter Lifebook-ját azzal szoktam. -
Huvi00
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem! Lenne nekem egy Lifebook Series S7020D És nagyon hangos már ventije néha már nagyon megijedek, hogy végét járja már. Szerintem már biztos nagyon öreg és lassan belefog halni
Mit tehetek ? Próbáltam csere alkatrészt keresni, de senkinek nem volt ilyen típusa a bontóban. Viszont, találtam egy hasonlót, lifebook c1110 ebből kiszedett venti jó lehetne vele ? Tudna nekem valaki segíteni ?
Köszönöm előre is! -
válasz
SkyLine3000 #237 üzenetére
Kivettem de semmi
-
Sziasztok!
Vettem Németből egy notit,de bekapcsolásnál "felhasználói hitelesítést"kér..
Természetesen fingom nincs mi a jelszó..
Valakinek ötlet hogy életre keltsem? -
Harlen
csendes tag
válasz
SkyLine3000 #234 üzenetére
Lehangoló. Köszönöm szépen!
-
Harlen
csendes tag
Üdv! Van egy Fujitsu Siemens E8310-es laptopom. Aránylag jó gép lenne, viszont a videókártya miatt alig fut rajta valami játék. Lehet benne cserélni videókarit? Ha igen, akkor tudnátok javasolni valami nem túl drágát, vagy tippet adni, hogy mi alapján tudnék keresni hozzá? Előre is köszönöm!
-
fungi
aktív tag
Tedd fel a kérdésedet itt szerintem.
Másrészt, ha teljes párperces áramtalanítás, /konnektorból ki, és akkukivétel/ után mindig elindul, az biztos megoldható, nem függ össze a win telepítéssel, valamelyik programmal,driverrel? Ramok esetleg?Kipróbálnám pendriveról bootolva valamilyen linuxról, hátha úgy életben marad, de ez csak spekuláció,
abban a topicban viszont tényleg értenek hozzá,Üdv
-
SShadow
aktív tag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne hogy tegnap találtam egy Lifebook T4215ót ami eléggé megtetszett mondván ilyen tablet/laptop kombóm még nem volt!
A gép jó állapotú korához képest (sehol egy kopás) az akku is jónak tűnik az ára sem vészes 36000ft, a kérdés az hogy mennyire jó ez a konstrukció.
Nézegettem a neten de nem sok infót találtam, max csak annyit hogy rohadt nehéz szétszedni
A windows mennyire kezeli jól az érintőfelületet, a gép mennyire strapabiró átlag felhasználás mellett??
Elég e a C2D T5500 és 1gb Ram (mondjuk ebből van otthon még modulom) a napi használatra?
A mostani otthoni,letöltéses,filmezéses gépem egy T2390 2GB Rammal helyette venném meg ezt. -
yxcv
tag
Idő közben annyi változott, hogy valószínűleg rájöttem, miért indult a szervizelés után rendesen.
Kivettem az akksit, és csak áramról indítottam. Rendesen bootolt, mindent betöltött, még filmet is el tudtam indítani, majd megint kifagyott pár perc után, és azóta ugyanúgy a nagy semmi jön minden bekapcsolás után. Powerled világít ugyanúgy, HDD ledje pár mp-ig, aztán kialszik.Fogalmam sincs, ez mit befolyásol...
-
yxcv
tag
Sziasztok!
Nekem van egy 2,5 éves Fujitsu Lifebook A530-asom. Kb 1,5 hónappal ezelőtt hozott egy olyan hibát, hogy mikor újratelepítettem a win7-et, és rakosgattam vissza a progikat, egyszercsak lefagyott az egész és mikor újraindítottam, semmit sem jelzett a kijelző. Nem is pörgött fel, és a winyo ledje is csak a bekapcsolást követő pár mp-ig világított, aztán kialudt és maradt a nagy sötétség. Elküldettük márkaszervizbe, LCD panelcsere megtörtént, bár én inkább alaplapra gyanakodtam. Bekapcsoltuk az üzletben, működött minden, hazahozom, rádugom áramra, bekapcsolom, rendesen betölt, és mikor indítanék valamit, megint kifagy. Bekapcsolás után megint a fekete képernyő, nem csinált semmit. Megint bolt, megint fel márkaszervizbe, ahol most az alaplapot cserélték. Tegnap visszakaptam végre a gépet (1 hónapja már az ide-odaküldözgetés miatt ugye nincs nálam), és bekapcsolom, minden jól betölt, megint kattintanék valamire, és lefagy. Bekapcsolás után ismét a nagy semmi, a nagy feketeség. Elvileg alaplapcsere megtörtént, de megint vihetem vissza, és megint minimum 2 hétig nem lesz gépem.
Kezd nagyon bosszantó lenni, hogy már kétszer megjárta a Serco Kft-t Bp-en, és megint ugyanazt a hibát hozta. Nem tudom elképzelni, mi lehet a baj, mert akárhányszor visszajött a szervizből, bebootolt, elindult rendesen a gép. Tehát valami csak "csináltak" vele, mert én most bekapcsolhatnám 50x is, csak a nagy feketeség fogadna.Valaki találkozott már ilyennel?
-
fungi
aktív tag
Sziasztok, tanácsott kérnék. Nem az enyém a gép, egy UH572-ről van szó, betörték a kijelzőjét, elég új gép, melyik Fujitsu szervizt ajánljátok Budapesten, vagy teljesen mindegy? Új kijelző kell,a garancia megmaradása miatt gondolom márkaszervizhez kell fordulnunk... kösz, F
-
Globus
csendes tag
Segítsetek jó emberek ! Van egy Fujitsu T730-as laptop tapblettem és a fizikailag benne lévő ( a két kábel is a helyén van ) Sierra MC 8780 3 G sim modemet nem tudom szóra birni . Minden drivert letöltöttem Gobi 2000 , One click internet , a Fujitsu gyártói oldalról Win 7 64 bitre , de a Win 7 az eszközkezelőben , továbbra is úgy látja , hogy mini card--- sárga háromszög --az eszköz illesztőprogramjai nincsenek telepítve . A neten sem talál hozzá. Bevetettem a driver keresőket , azok sem .A Sierra honlapjáról meg szerintem ember nem tud leszedni drivert . Tömény szopatás.....2 napja kínlódom vele , pedig nem vagyok kezdő
-
ngabor2
nagyúr
Van egy LH532 Lifebook, amin a böngésző (firefox) időnként becsíkozódik, vagy kihagy részleteket, leginkább a PH! fórumain. Az AMD driver frissítve lett, az intel videodriverből is legfrissebb van fenn. Merre érdemes még keresgélni a hiba okát? A hibák csak átmenetiek, ha át lett rajta tekerve, akkor eltűnik.
Egy kép:
-
Csendeske
aktív tag
Sziasztok!
Szoftver telepítési sorrend mennyire fontos ezeknél a gépeknél?
És ha igen, milyen sorrend javasolt?
Segítsetek ha tudtok, légyszi!
Köszönöm! -
lucky07
aktív tag
Sziasztok!
Lenne itt egy Lifebook E8010 INT
Ahhoz kellene nekem Driver pack
Segítsen valaki ha tud!Előre is köszönöm!
-
DiVaD
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Lifebook AH531 gép. A honlapon megakartam nézni, hogy van-e rajta garancia (mint pl. a Dell-nél vagy az Apple-nél van ilyen opció). Viszont nem találom az oldalukon. Elképzelhető, hogy nincsen a honlapon ilyen opció vagy csak Én nem találom? Illetve még az lenne a kérdésem, hogy melyik szervíz javitja hivatalosan a gépeket? A kérdés arra vonatkozik, hogy ráférne egy takarítás, de nem tudom, hogy a bontás mennyire jár garancia vesztéssel.szerk: kaptam egy Product Numbert: S26391-F489-V200, hátha ez segít
-
amdathlonxp
aktív tag
Szia
Szerintem nézd meg valószinű úgysem lesz egyforma a szalagkábel vastagsága amúgy egy oldala nem megy vagy véletlenszerű a rossz billentyük elhelyezkedése?UI használd usb billel, vagy vegyél egy híbás gépet pár ezerért és ha a bill csere nem is oldja meg a problémát lesznek tatralék alkatrészeid aksi,hütés,kijelző,szalagkábel stb
-
t0nhal
csendes tag
Sziasztok!
Javítási illetve tesztelési ötleteket szeretnék kérni egy LifeBook C1410-es notebook billentyűzetével kapcsolatban. Időnként, leginkább bekapcsolás után nem működnek bizonyos billentyűk. Aztán egyszer csak meggondolja magát és minden rendben van. Hogy tudnám kipróbálni, hogy mi a hibás? Azért kérdem, mert jártam már úgy, hogy nem ment néhány gomb, vettem másik billentyűzetet és a hiba megmaradt...
Nem tudom, hogy egyáltalán megéri-e kicserélni (kb 30ért vettem használtan az egész gépet pár éve).
Van egy másik FSC gépem is (Lifebook S6410), meg lehet-e próbálni átcserélni esetleg? Nem tudom, hogy a szalagkábel kiosztása, meg a csatlakozója egyáltalán mennyire kompatibilis egymással, nem okozok-e maradandó károsodást a próbálkozással. -
-
laci1978
tag
Sziasztok.
Tudnátok abban segíteni,hogy ez a gép win 7 home prémiummal 2 év garral megérne 100ezret?
Köszi előre is.
Jaaa és mennyiért mennek ezek a gépek?(ennyiért?,az apósomé ) :-) -
1.0.1.7
csendes tag
Hali mindenkinek.
Lenne egy Fujitsu Lifebook S7110 notim.Amikor bekapcsolom a gépet, nem indul el semmi, érzékeli hogy töltő rádugva, de nem indul be rendesen, nem kezd el bootolni se. Azon a kis kijelzőn villog 3 lakatban egy "A" és egy "1"es,na megy egy le-fel nyíl.Délután még használtam, de amikor újra be akartam kapcsolni, csak ez volt.Remélem tudtok segíteni. -
Stadion2
csendes tag
Sziasztok!
Van egy s7110-es lifebookom és a kérdésem az lenne, hogy lehet-e ebbe a fajta laptopba belerakni egy jobb videokártyát mint az alap integrált? Elég lenne egy olyan ami elvinné vagy a BF2-t vagy a cod4-et, szóval nincsenek túl nagy elvárásaim.
-
Swami
senior tag
2,5 hónapja vettem egy AH 532-es gépet. Néhány hét után furcsa probléma jelentkezett. Nevezetesen, hogy a 3,4,e,d,x billentyűk néha nem működtek. Aztán teljesen ad hoc jelleggel megjavultak, illetve amikor nem működtek, a vessző lenyomása után gyorsan megnyomva őket mégis. Sem folyadék, sem szilárd szennyeződés nem került a billentyűzetbe.
Másfél hónap után szervizbe küldtem a gépet, ahol gariban kicserélték a billentyűzetet. Hétfőn kaptam vissza, eleinte minden ok volt, de most megint elkezdte, hogy néha működik, néha pedig nem. Haverokkal összedugtuk a fejünket, de semmi okosságra nem jutottunk. Esetleg arra gyanakszunk, hogy az alaplap lehet hibás.
Van valami ötletetek? (Most semmi gond, ugyanis arról írom ezeket a sorokat.)
Hálás kösz a segítségért! -
bnorci71
addikt
Sziasztok!
A532 vásárlásán gondolkodok
ami nem tetszik az a tapipad rücsis kialakítása, ezzel még valahogy meg is barátkoznék de tényleg nem lehet vele görgetni?Nagyon szívesen nyilatkoznék a dupla vagy egy ujjas görgetésről is, de se a gyári driverrel, se a synaptics tuchpad hivatalos driverével nem tudtam működésre bírni az érintőpad ezen tulajdonságát.
copy to
[link] -
bazsy01
csendes tag
Sziasztok!
A napokban lettem egy Lifebook A532 tulaj. Sajnos ennek a darabnak az összeszerelésébe valami hiba csúszott és a hhd felett a csuklótámasz kidudorodik, nincs a helyén. A hhd-t kiszedve látszik a hiba: két műanyag fül nincs a helyén, de nem tudom helyre tenni a csuktótámasz vagy a billentyűzet kiszedése nélkül.
Tudtok egy részletes szétszerelési útmutatót mutatni, vagy inkább bízzam a szervizre?
Szervizzel milyen tapasztalatok vannak, mennyi idő alatt oldhatnak meg egy ilyen problémát?Előre is köszönöm!
-
blckopser
csendes tag
hello! van egy FuSi Lifebook E8310-es gépem és azt szeretném megtudni, hogy videókártya csere lehetséges lenne-e benne mert eléggé lassú ami alapból benne van. Az intel integrált chipset van benne de... eléggé gagyi. (mobile intel 965 xpress family chipset)
-
Nerd
aktív tag
Akkumulator alatt a 3 kis csavar kiszed, illetve az akkumulatortol jobbra az elso csavar szinten (nem a jobb felso.) Haturlor a ket pant, ami az lcd pantokat veszi korbe kippattinthato, majd az lcd rol ezeket a pantokat fejtsuk le (lcd ki-be hajlitassal konnyebb). Majd a bill feletti fekete resz kippattinthato. Ezutan a billenytuzet kijon.
Megy egy kad vizbe, majd meglatjuk mi lesz...
-
Nerd
aktív tag
Sziasztok,
Lifebook e8310-es gepbe kave borult... Mukodik a gep, viszont a billentyuzet nagy resze halott... Egy tisztitasi kiserlethez szetszednem es megprobalnam, hatha nem lett zarlatos, csak nehol a beszaradt kave kavar be. Valaki tudja, hogy hogyan lehet kiszedni a billentyuzetet? Hol kezdjem a bontast, sajnos neten egyelore semmit nem talalok...
Koszi elore is!
-
happyguy
csendes tag
Fujitsu Lifebook A532 UBUNTU-val? Van valakinek tapasztalata? Működik minden?
-
Tp_fan
tag
pangás van
-
buca84
őstag
LifeBook P7230 milyen wifi kártyával bővíthető?
-
zsozso791
csendes tag
Sziasztok,az lenne a kérdésem,hogy Fujitsu Siemens Lifebook C1110 -hoz driver csomagot honnan tudok letölteni,nem tudja valaki?Köszi
-
cascada
senior tag
Sziasztok!
Lifebook A530 tulajokhoz szól a következő kérdésem. Ti milyen 4GB-os memóriamodult vettetek bele? Én Kingmax és Corsair CL9 1333Mhz-eseel is próbálkoztam de nem jártam sikerrel
-
fujitsu97
csendes tag
Ismét a T4010D-ről lenne szó, mint kiderült, sehogy sem lehet Win 7-et rábírni, azaz minden ok, de játék nem megy rajta így, meg a tablet részén a gombok, ezen kívül minden ok
Más, hogy érdemes visszatennem akkor az XP-t, azt a Windows XP Tablet Edition 2005.
Mennyi ramot bírhat el maximumon??? Esetleg 2-GB???
Ha valaki mégis tudna Drivert, legalább a videó kártyához, akkor mindenképp a Win 7 maradna, mert XP alatt a GTA San Andreas szépen futott. (1.80Ghz proci, 1GB ram, 64MB videókártya, 2MB L2 Cache)
Ráadásul ha a Windows gombbal kiléptem és neteztem olyan volt, mintha nem is ment volna háttérben a SA.
<-- előbbiek XP-n voltak, mivel nincs Win7-hez driverem így ezen nincs tapasztalat.XP-n sajnos a Youtube lejátszásnem jeleskedett, de Win7-en meg a HD is megy neki, hogyis van ez???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Bittorrent topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Metal topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- További aktív témák...
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- Macbook Air 13" M1 - 2020, 8/256GB, 6 ciklus, 100% - garancia (75)
- Victus 16-s0276ng 16" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 32GB DDR5 512GB NVMe gar
- BAZÁR Laptop Notebook billentyűzet BILL használt és új 1hét garancia POSTA ON
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest