- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
nagyúr
Hát köszi akkor ez van.
-
Ez(ek) ilyen(ek)... Yt videó 1,, yt videó 2
-
rob210
nagyúr
Sziasztok.
Segítsetek nekem légyszíves.
Vettünk egy Fuji S2500Hd-t és videófelvétel közben ha zoomolok igen durván hallani a hangját az optikának.
Ez természetes és szokjam meg, hogy nem lehet vele zoomolni mert akkor nem hallani a felvételt vagy ez hiba és vigyem vissza még holnap gyorsan mert benne vagyok a 3 napban.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
djkutasi
csendes tag
Sziasztok!
Van egy nemrég használtan vásárolt fuji finepix s9600 gépünk. Minap használat közben megjelent a "FOCUS ERROR" felirat és azóta nem tudunk fényképezni. Próbálgattunk már elemeket cserélgetni, beállításokat megnézni, semmit sem változott.
Esetleg valami tipp van, hogy a szervizen kívül hogy lehet megjavítani?
Köszönöm!
üdv.
-
Rol85
csendes tag
Sziasztok!
Fuji s9600 típusú gépemnél a múltkor az történt hogy bekapcsoltam minden oké majd a vezérlő tárcsát eltekertem és a kijelzőjén egy csomó krisz-krasz jelent meg.
Kikapcsoltam de nem változót semmi. Kivettem a aksit akkor elltünk, de azóta nem működik. Bekapcsolásnál ad hangot de utána se kép se hang. Nem tudjátok hogy mi lehet vele illetve nem tudtok Bp. és környékén egy szakit aki megtudná nézni? -
-
Rol85
csendes tag
Sziasztok!
S9600-hoz szeretnék macro előtetet.Szerintetek a raynox 250-et vagy vannak azok a lencse sorozatból álló macro előtét lencséket vegyem meg.
Minőségben melyik csinál szebb képet? Az utóbbi lényegesen olcsóbb, de nem ez a elsődleges szempont. -
vinistv
tag
Hú, az igen... Úgy tűnik eléggé lemaradtam a témában, én még a Fuji Finepix S2100-esnél tartottam pár hónapja. Össze kell kapnom magam.
-
kosturica
őstag
válasz
kadettmester #95 üzenetére
Köszi!
-
kosturica
őstag
Az létezik, hogy egyáltalán nincs hozzá firmware frissítés? A gyártó oldalán csak az s9500-hoz van!
-
Rol85
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja vettem egy fuji s9600-s fényképezőt.
Hát többet vártam tőle. Nagyon sokszor eltéveszti a fókusz a élességet!
Találkozót már valaki ezzel a hibával?
Vagy csak még én nem értek hozzá? -
Csete
csendes tag
válasz
kadettmester #87 üzenetére
Köszönöm a válaszod, azért nem csak makróra használnám és teszteltem az általad említett masinát, de nem volt teljesen megfelelő.Azért köszi a támpontot. Ha valakinek van még tippje, véleménye ,ne tartsa vissza.
-
rumos14
nagyúr
válasz
kadettmester #87 üzenetére
aszittem már vkit bannolni akarsz ezzel a képpel
-
kadettmester
tag
Üdv!
Egy ideig gyúrtam a gépet. Tök mindegy mennyi expó van benne. Az csak inkább a tükrösöknél számít. Ott is már kb 100.000 expóra mondják a zárszerkezet élettartamát. Ez a gép makróra jó. Az említett ár is jó lenne érte. De én mégis azt mondom nézz szét az S7000-esek között is. Nekem sokáig az is volt. Azt cseréltem S9600-ra. Megbántam.
Minden tekintetben jobb és jobb képeket is készít az S7000. Szerintem... Mellékelve egy kép az S7000 makróképességéről, makrófeltét nélkül.
-
Csete
csendes tag
Sziasztok!
Hátha valaki tud segíteni a döntésben.
Lenne egy S9600-os, (táska/pótakksik/2db 1 gb XD/polár lencs./makró lencs/állvány) olyan 60ra letudnám alkudni, de se kézikönyv se szoftver (ez a kissebbik baj) de állítólag 2.tulaj és nem tudni mennyit lőttek vele (Ezt hogy lehet megtudni?)
Neten sem találtam szoftvert, meg firmwire-tt sem igen. Kipróbáltam, főleg makró érdekel, szerintem ezt csak manuálisba érdemes használni, tetszik is, de félek a bizonytalan eredettől (amúgy szép állapotban van).
Nagyon nem értek hozzá, nincs összehasonlítási alapom más géppel, de nekem ez is jó lenne.
A másik alternatíva pl. egy S2000HD újonnan garival 54k. Vagy mit érdemes jó makróhoz? Valakinek van tanácsa, ötlete ,tippje? Megköszönném. -
futo001
senior tag
válasz
kadettmester #84 üzenetére
Lehet szervízbe kéne vinni. Nálam fakó színek nincsenek, sem alulexponáltak. Olyan sem volt még, hogy a kép jónak tűnt, a pc-n meg zajos volt. Ha zajos volt, akkor annyira, hogy a kijelzőn is erősen érvényesült. Mindenképpen írj, hogy mi történt.
-
kadettmester
tag
Köszönöm az infót és a tippet!
Én pc-n dolgozom fel a képeket. A gép kijelzőjén tök frankó képek születnek. Mikor meg áttöltöm pc-re, jön a hanyatt esés. Zaj, tömbösödés, fakó színek, fátyolosság, és alexpó. Legalábbis az S7000-hez képest!
Keresek valami firm-et hozzá, hátha segít! Ha nem, megy eladósorba. Azért elég bosszantó, hogy egy 2003-as gép szebb, jobb minőségű képeket csinál, mint ez!!!Továbbra is várok ötleteket, javaslatokat!
-
futo001
senior tag
válasz
kadettmester #81 üzenetére
Ja, ha a firmware verzió érdekel: kapcsold ki a gépet, nyomd be a "disp " gombot, tartsad nyomva közben kapcsoljad be a gépet.
-
futo001
senior tag
válasz
kadettmester #81 üzenetére
Helló! Ez a gép nálam is érdekesen produkál. A képzajt én is észrevettem, de nem minden helyzetben. Próbáltam éjszakai képeket csinálni a szobáról, zajos volt eszméletlenül, aztán szintúgy éjszakaiak a Citadelláról, és tökéletes képek születtek. Sokat túrtam a netet, mi lehet ennek az oka, de nem tudtam rájönni. Zajszűrés szerintem nincsen benne, elképzelhető, hogy PC-n kéne a gépeket feldolgozni, nem tudom. Ritkán használom. Nagyon jó gép lenne, ha ismerném a megoldást erre a problémára.
-
kadettmester
tag
Sziasztok!
HELP!
Elérkezettnek láttam az időt és tegnapelőtt vettem egy vadiúj S9600-as gépet. Eddig S7000-et használtam... Hát szó ne essék róla, a korábbi szebb képeket csinált!!!
Nagyon nem vagyok elégedett vele! Iszonytos, már ISO200-on is zajos képeket csinál. Az alexpót már nem is említem. Mi lehet az oka?
Firware számát hogy lehet megtudni? Esetleges frissítés segíthet a bajon? Honnan tudok szerezni? Hogy tudom frissíteni, ha segít a bajon?
Akinek bármiféle ötlete, javaslata, tippje van, kérem segítsen, mert nagyon el vagyok kenődve!
Várom a segítő jobbokat!
-
pufancska
tag
Sziasztok! Lenne egy nagy kérésem, ha valaki megszánna. Vettem egy ilyen gépet S9600, de nincs hozzá semmilyen használati utasítás, vagyis a könyv amit szoktak hozzá adni.
Aszt szeretném kérni bárkitől, hogy ha valakinek van és nincs rá szüksége már attól megvásárolnám, vagy ha nem azt akkor a fénymásolatát, vagy a beszkennelt változatát.
Előre is köszönöm. -
hamy
csendes tag
Sziasztok!
Használt s9600-át sikerült vennem végül...
A következő kérdéseim lennének:
Mi a véleményetek HAMA AA (Mignon- HR 6) 2700 mAh/1,2 V aksiról (ezt vettem hozzá), és általában a Hamáról (szűrők)?
Érdemes, hozzá venni polár szűrőt, vagy a Fujichrome (~"Velvia")ˇmód nagyrészt ki tudja váltani (ettől még term. "tükröződések" maradnak. pl. vízfelület)?
Ti milyen táskával használjátok?
Soligor szűrő tükröződésmentes bevonatának van jelentősége?
Sky szűrőnek mi a lényege?
Linear és a cirk. polár szűrő között mi a különbség?
Hoya r72-vel én is készíthetek ilyet:
http://www.flickr.com/photos/13177816@N08/1847971282/ -
Szten Márs
nagyúr
Erősebb kontraszthatárokon jelentkező lilás elszíneződés a képeken.
[link] - itt szerintem eléggé szemléletesen látható/olvasható.Pár teszt az S9600-as Fujiról, mindenképp érdemes választás előtt átolvasni őket:
Magyar:
[link]
A tengeren túlon S9100 a gép neve, szóval ne zavarjon meg, amerikai tesztek:
[link]
[link] -
Lesly
csendes tag
te, ebből a cromatikus izéből semmit nem értek
-
Lesly
csendes tag
EZZEL a géppel elsősorban (jelenleg londont) tájakat, városnézésre... meg hogy ha megyek valahova nyaralni vagy csak lemegyünk akár a balcsira, horvátba kicsit kikapcsolni magunkat (kerti partykon) akkor tudjak csinálni minden esetben JÓ képeket. Igazából hobby fotózásra kell, csak szeretném megtanulni..
meg éjszakai fotózásra is kell, szintén ha valahova elmegyünk... persze nem buliba, ahoz ez túl nagy. (van egy gépem azt szoktam oda vinni, kicsi könnyű és jó képeket lehet vele csinálni...)
szóval nem műtermi profi fotózásra..és ezért gondoltam hogy ezt akarom megvenni, kicsit óckodom a pentaxtól (asszem a gyári lencsével van..) DE CSAK AZÉRT mert használt...
-
Szten Márs
nagyúr
Semmi gond, nem vagyok szakzsargonfüggő
Azt tényleg érdemes lenne megnézni, hogy a K100D milyen objektívekkel van. Nem feltétlen kell félni a használttól, persze azért vásárlás előtt át kell nézni alaposan.Az S9600 szerintem egy jó kis gép, főleg kompakt viszonylatban, persze, soha nem fog olyan képeket csinálni, mint egy DSLR, de ettől eltekintve korrekt. Az egyedüli hibája az igen magas kromatikus aberráció (chromatic aberration: CA, vagy más írásmódban purple fringing: PF) szint. Mindenesetre tanulógépnek szerintem ideális.
Mit szeretnél elsősorban fotózni?
-
Lesly
csendes tag
hát köszi a választ azt nem mondom hogy mindent értettem
de azért a naggya meg van
igazából attól félek hogy a pentax használt, es azért ez egy eleg finom műszer... mi van ha valami baja van... nem igazán szeretnék egyből objektívet venni hozzá!!!Tehát, ha az s9600at veszem meg AZÉRT hogy legyen egy jó gépem, és hogy megtanuljak jobban beállítani egy gépet (pl manual modban), meg úgy egyépként is jobban tudjak fotózni. Ami fontos nekem, hogy szép képek tudjak csinalni, és pár évig ne kelljen új gépet vennem, akkor jó döntés az s9600?
Bocsi hogy kihagytam a szakzsargont
-
Szten Márs
nagyúr
SLR = Single Lens Reflex
DSLR = Digital Single Lens Reflex
Mivel Londonban vagy, gondolom magyarra nem szükséges lefordítanom őketAz elsődleges döntés az, kell, hogy legyen, hogy valóban tükörreflexest akarsz-e. Teljesen más kereső: csak a kukucskalyukat használhatod keresőként, ahol viszont remek valós, optikai képet látsz. A bridge gépeknél, esetünkben a Fujinál használhatod a hátsó LCD-t komponálásra, amit a K100D-nél nem tehetsz meg, valamint a kukucskalyukba betekintve egy másik LCD-t is. Teljesen más feeling a kettő, engem kifejezetten idegesít, ha LCD-n kell komponálni, de van aki ezt szereti.
A tükörreflexes gépeknél sokkal kisebb a mélységélesség, ami a mélységélességgel, mint fotós kifejezőeszközzel való játékra sokkal nagyobb teret nyújt. A bridge gépeknél jóval nagyobb a mélységélesség (azonos beállítások mellett), így kevésbé kell figyelni a rekeszelésre, ha nagyobb mélységélességű képet akarunk, meg úgy egyáltalában, az átlag kattintgató fotósnak kényelmesebb így vele dolgozni.
A K100D milyen objektívvel lenne? Ha csupán a 18-55-össel, akkor egy 27-82mm kisfilm-ekvivalens gyújtótáv-átfogásod lesz, a tele tartományok kiesnek, amíg nem veszel másik objektívet hozzá. A Fuji S9600 28-300mm ekvivalens átfogást kínál, tehát szépen belemehetsz a kistele tartományokba is, gond nélkül.
A K100D sokkal kevésbé zajosodik, sokkal magasabra emelheted az érzékenységet, anélkül, hogy félni kéne a zajtengertől, valamint sokkal jobb a bővíthetősége, minden szempontból, egy jó objektívvel szebb, részletgazdagabb képet kaphatsz, mint a Fujinál.Kb. ezek jutottak hirtelen eszembe, amik számíthatnak a döntésben. Viszont ezek alapján nyilván mindenkinek más az ideális gép.
-
Lesly
csendes tag
Sziasztok!
még kezdőnek számítok hozzátok képest, de azért naggyából képben vagyok..
Nekem a következő a "gondom"
nem tudom eldönteni hogy melyik lenne a jobb:
egy új s9600 (itt londonban 180font ami nincs 60E ft se) vagy hasznaltan ugyanennyiért egy Pentax k100.. én hobby fotós vagyok, érdekel a fenyképezés, meg elég sokat fotózok is. Igazából tükör reflexeset szeretnék.. de nem ez az elsődleges szempont!
Egy olyan gépet akarok amivel jó képeket tudok csinálni (it londonban van mit fotózni) és mondhatni hogy komoly/komolyabb gép. És persze megtanulhatok jobban fotózni!!!Szerintetek melyiket vegyem meg? új s9600 vagy használt pentax k100??
Mi az SLR meg a DSLR??
-
Sazoll
tag
Hella!
Bocs a zavarásért, de van egy eladó xD-m:
2 GB -os Olympus, M Type
Új, dobozos.6000 Ft
Miskolc és Nyíregyháza.
-
animatrix11
őstag
üdv
egy Fuji finepix s9600-es gépet néztem ki magamnak, mindenképpen olyan kellett amire lehet még külső vakut rakni
megosztanátok pozitiv/negativ tapasztalataitokat? a pixinfon láttam a tesztjét
pl egyik negativum: Sarkok életlenedése a fotókon ez mennyire látszikA gépet nem természet fotózásre hanem rendezvények fotózására szeretném használni ezért kell az +külső vaku, mennyire könnyen mozdul be, az automata módban mennyire todok jó kéeket csinálni
nagyjából ennyi kérdés egyenlőre
a cálaszokat előre is köszönöm
-
ruan
tag
Sziasztok
Tudja valaki hogy ha erre a gépre külső vakut installálok akkor lehet hogy csak a külső vaku villanjon, a beépített ne, mert van egy külső vakum, egy érintkező van az alján.
A 6500fd-mel csak úgy tudom villanásra bírni ha a beépítettel villantok ezt érzékelve elsül a külső vaku is (slave üzemmód?) király a 6500fd, de se külső vakupapucs, se szinkroncsati, ezek nekem hiányoznak, sokat fotózok akciót este.
Gondolkodom a cserén, tetszik a dönthető lcd is, hacsak nem sikerül a 6500fd beépített vakuja + külső vakuval jó képeket lőnöm.
köszönöm a válaszokat
szép fényeket -
somé
őstag
-
Ninoka
tag
Hello!
Szokott itt valaki makro képeket készíteni? Van egy eladó 58 mm-es Hoya HMC +4 makro lencsém. Új, (egyszer volt gépen, próbából). Ha érdekel valakit priv. -
xcbiker
addikt
Esetleg akit érdekel nézzen be ide:[link]
-
Sziasztok!
Létezik olyan Firmware az s9500-hoz, ami javít az autofókusz sebességén (esetleg pontosságán), és a készített kép élességén?
Esetleg meg lehet valahogy oldani, hogy Fine jpeg tömörítési fokot lehessen használni alacsonyabb felbontások esetén is?
Az s9500 műxik s9600-as Firmware-rel, rá lehet egyáltalán tölteni?
Mi a váleményetek, tényleg nehezen kezelhető a manuálfókusz ezen a gépen? Lassú?
Köszi! -
Seven*7
csendes tag
Sajnos nagyon sok fórumon utánaolvastam (S9500-nak) és szinte kivétel nélkül mindenkinek elromlott a tárcsája kb 5000 expo után és a tapasztalatok azt mutatták, h javítás után is ugyanúgy elromlik...
Na ilyet kellene mellőzni az S9600-ban... -
Jinxx
senior tag
Én is olvastam erről a hibáról, de szerintem ez nem vonatkozik mindre. Ha garanciaidőn belül elromlik megcsinálják ingyen, ha meg kibírja akkor szerintem utána sem lesz vele gond. Ismerek pár embert akinek ilyen van, de közvetlenül még nem hallottam erről a probrémáról senkitől. Én is s9500-at akarok majd venni. Egyébként ha jól tudom, de nem mondom 100%-ra, akkor a 9600-ban ugyanaz a vezérlőtárcsa maradt, mint az elődjében.
-
Seven*7
csendes tag
Hello!
Nagyon megtetszett a gép, ám valahol kiábrándítóan olvastam, h az előd 9500-as vezérlőtárcsája előbb-utóbb minenképpen elromlik.
A véleményetekre lennék kíváncsi, h ez a gép is örökli majd ezt a tulajdonságot, vagy talán már nem? Akinek van tapasztalata kérem írja meg, mert csak emiatt gondolkodom a 9600-ban!
Köszi! -
sandokan66
tag
Van-e tapasztalata valakinek, hogy viselkedik a FUJI ,ha kissebb felbontásba használjuk?
Olyanra gondolok, hogy pl magasabb iso-t enged zavaró zajosodás nélkül, hogy rosszabb fényviszonyok között is alkalmazni tudjuk a reciprok szabályt? -
sandokan66
tag
Van-e tapasztalata valakinek, hogy viselkedik a FUJI ,ha kissebb felbontásba használjuk?
Olyanra gondolok, hogy pl magasabb iso-t enged zavaró zajosodás nélkül, hogy rosszabb fényviszonyok között is alkalmazni tudjuk a reciprok szabályt? -
nikopol78
csendes tag
Redgy Te aztán szerencsés gyerek vagy!!! Én is rohantam a Corába de az eladó már felkészült volt és azt mondta, hogy elirták. Pedig ennyiért én is megvettem volna.
-
Redguy
csendes tag
Hello!
Tudom h. má senki nem olvassa, de azért megosztom a senkivel h. tegnap a CORA el...szása jóvoltából sikerült szert tennem egy S9600-asra és szerintem elég jó -mondhatni, bár az is igaz h. tegnap este 8-11 ig közel sem sikerült kiismernem. De nem ez a lényeg hanem az ára BRUTTO 99'990 Ft ezt kapd ki!!!
Ugyanis - le a kalappal - tegnaptól volt akciós, csakhogy elrontották a reklám ujságjukban és ha lehúzta a vonalkódot akkor 129'990-et írt ki a gép, de ennek ellenére oda adták százért.
Azt mondta az asszonyság: ma még ennyiért adják, de hogy holnap mi lesz még nem tudja. Na csak ennyi. Szóval ennyit biztos h. megért -
-
Vadafak
tag
Nem hinném hogy elírás lenne (Gaia-ába ennyi egyébként)
Fuji 9600 nettó 99 400 vagyis bruttó 119.280 míg a 9500 nettó 103 400 vagyis bruttó 124.080 Ft!
nemvágom! , gaia-ba pedig nem szoktak semmit sem ''elírni'' ... -
Vadafak
tag
Az hogy lehet hogy az S9500 103.400 Ft + Áfa , az S9600 pedig csak 99.400 Ft + Áfa?!?!?! Vki mondja meg neke pls : - )
-
A Panának milyen rossz lesz most.Mert ha valaki megveszi a Fz50-et és rájön milyen rossz zajban,legközelebb nem fog venni Panát,mert azt mondja magában,hogy az elöző gépe is milyen sz@r volt.Sajnos még sok ember nem tud mindent a fotózásról és a gépekről.Amúgy az Fz50 se katasztrófa,de az Fz30-hoz viszonyítva
Remélem a Pana is kidob egy jó gépet és lehet válogatni majdMert már nagyon szeretnék egy jó gépet én is(még nincsen digitális)
-
Hát már ideje lenne kidobni egy nagyobb szenzorral ezt a gépet és nagyobb telével.Remélem most is azt fejlesztik.Mert ha nem...olyan remélem nem lesz
Szerintem mindenképp megéri a S9600.Pláne a Fz50 helyett és csak javítottak a S9500-on.Rosszabb semiképp sem lehet.
Sikerült lecserélned a gépedet?Vagy még mindig megvan az S9500 és ezért kérdezed -
tbo
csendes tag
Van valakinek már ilyen gépe, vagy esetleg talált már valaki tesztet erről a gépről?
-
tbo
csendes tag
hmmm: [link]
Nem sokkal több mint a 6500fd -
Valakinek tervbe van véve egy ilyen gép megvásárlása?
-
xcsab
aktív tag
a pixmanianal 163 ezer ... 10 euroval dragabb mint a 6500 as
-
rup1u5
nagyúr
mi a különbség az s9000, s9100 és az s9600 között?
nagyon kéne tudnom, hogy hol és mennyiért lehet kapni őket itthon és az usában.
keresem a neten de sehol nem találok. nincs az Amazonon sem csak s9100 az meg nem tudom mennyivel csírább.
infókat pls! -
rup1u5
nagyúr
lehet kapni már valahol kishazánkban?
usában mennyibe kerűl? -
Dare2Live
félisten
Azthiszem a dpreviewes utolsó bekezdés mindent elmond evvel én végleg le is zártam a témát R1 máshol már 100* kilett tárgyalva.
''About three quarters of my way through this review my mind was set on a 'Recommended' rating, and for a long time that's how it sat. Then I started to put together the price comparison table (page 20) and I soon realized just what you're getting. At $1000 you simply can't get close to the coverage and quality of that lens. Add to that the usable high sensitivities, great build quality, a package which is 'all in one', resolution just better than an EOS 350D and final results which can be extremely good indeed. Certainly there are a few niggles with the rest of the camera but at the price they can easily be excused. Hence it's a bit of a split rating, if you're an absolute perfectionist who doesn't mind spending more on lenses and shoots a lot at ISO 1600 you may wish to consider something else, for everyone else I have no hesitation in Highly Recommending the DSC-R1. '' -
Dare2Live
félisten
Ezvan.
Kint a teszt a 9600 legnagyobb ellenfeléről az fz50ről dpreviewen, kb az lett amit vártunk ISO400on a vélemény:
A 1/1.8'' chip with 8 - or 10 - million pixels is always going to be noisy, and unless you want a super zoom camera with a lens the size of a trash can you simply have to accept that there will be a limit to the usefulness of high ISO settings. Things are made worse by the fact that Panasonics sensors are noisier (though only by a small margin) than the Sony or Fujifilm equivalents, and that Panasonic's approach to this problem is to use very aggressive noise reduction that blurs away fine detail (especially low contrast detail such as hair or foliage). The Venus III used in the FZ50 has already been seen in action in cameras such as the TZ1, so it came as no surprise to see that the results are much more 'smeary' than the FZ30 (though the amount of detail lost is roughly the same). They're certainly less noisy, but they're no better (in fact the color bleeding in red areas is actually pretty unpleasant). Again, there are noise reduction settings on offer (though they don't allow you to turn it down much), and you can always shoot raw (if you can live with the performance penalty), but at the end of the day anything over ISO 200 has to be used in the knowledge that fine detail ain't gonna be recorded, and you're going to be restricted to fairly small prints. Fine for social snaps, but not for serious photographic work. '' -
Dare2Live
félisten
R1 áráért kapsz egy DSLR VÁZAT!!!
ha olyan obit is akarsz mint ami az R1en van akkor pedig kiadsz még minimum 200Kt obira de inkább 300at.
Azaz 200K helyett 400-500Kt költöttél és mennyivel is vagy előrébb?Mert képminőségben semennyire, gyak ugyanazt csinálja a 400-500Ks gép mint a 200Ks.
Akinek megér ekkora difit az obicsere lehetősége és van ennyi irdtalan pénze vagy az élete a fotózás az vegye szóse róla! Nekem speciel elég a 24-140.
vagy persze vehetsz 30Kval olcsobban egy fz50et aminek a vége 400felett van ellenben R1 24es kezdővel bír ami hát átlagnak sokkal fontosabb mint a 140feletti rész + fz50ben van stabi ami nagyonjódolog, ellenben őrült zajos éshát objektíve... képminősége az R1 közelében sem jár. (Zajban Fuji9600 sokkal jobb lesz fz50nél ellenben nincs benne stabi de van 28as kezdő. Megintcsak kinek ez kinek az.)
Akinek olcsón a legjobb képminőség kell az vegyen R1et, akinek a legjobb minőségen kívül még fontos a halszem/140feletti az dslrt akinek meg a képminőség annyira nemszámít ellenben kell az őrültnagy zoom az 9600/fz50et.
Részemről is befejeztem, lássunk tengernyi sample picturét az mindent elmond. -
Dare2Live
félisten
''a Sony zenei CD-ken...''.... hmmm nemistudtam R1hez zenei cdt is adnak. R1 képkészítő voltához ennek aztán semmiköze.
Nekem az FZ30/50nek limitált a zoomja mert ugye 35el kezdődik. Az érzékelője használhatalan ocskaságot produkál 200/400és afelett ld [link] Persze a te szempontjaidnak ezkell, élvezd csak!
(R1 iso1600on! még mindig használható ld kép (iso400on gyak 0zajt produkál, obkektíve hasonlíthatatlanul jobb mint a szintém nemrossz leica!!!) [link]
Valódi Tisztelettel:
D2L -
Kérem térjunk vissza a témához vagy OFF-ban írjatok
Amint megjelent az Fz50 mindenki temeti a kompakt kategóriát.Pedig valaki vagy SLR-t vesz vagy kompaktot(itt).Az R1 pont a kettő közti határon van.Szerintem az R1 helyett már sokkal jobb ha valaki vesz SLR-t.Akinek a képminőség a fontos az a SLR-nél jut ki előbb vagy utóbb,akinek pedig fontos,hogy sokmindent tudjon jó áron és (relatív)jó képminőségben az egy kompaktot vesz[ja és sokan használnak nagy telét(pl.ballagás,meccs,templom),mert az emberek lusták és nem mindig tudnak mindent közelről lefényképezni].Igaz jobb az R1 a S9500-nál érzékenységben de,nem annyival
most ezért nem mondanék le a teléről,meg a videoról és még képstabi sincs.Akárhogy nézzük a kompakt gépek a legsokoldalúbb és ezért sokan szeretik,ha valakinek nem elég az S9600 minősége,akkor vegyen DSLR-t
(mert R1 áráért már azt lehet kapni,majdnem)
-
gyuri10
tag
válasz
Dare2Live #19 üzenetére
Hogy a nípnek meg 400as zoom kell mert hülye és az fz50ocsobb is ennek tetelyébe hát vegyék a hülyék.
Kedves Dare2Live!
Ne haragudj, hogy egy hulye ultrazoomos tulajkent pocsekolom az idodet hozzaszolasommal. Amennyiben a Sony R1-et jo gepnek tartod, senki sem tart vissza, hogy megvedd (ha meg nem tetted volna meg) es orommel hasznald. Viszont legyel ovatos a hozzaadott CD-vel, kitudja mik lehetnek rajta[link].
A Sony R1-et az ara, a limitalt zoomja es a ceg erkolcstelensege miatt en biztos nem vennem meg, annak ellenere, hogy muszaki szempontbol bizonyara kivalo keszulek. Viszont azert mert az en szempontjaimnak nem felel meg, teged meg biztos nem hulyeznelek le a dontesed miatt.
24-140 meg az esetek 99.9%ára elég a fotósok 99%nak
Ezek a szamok nem takarnak valodi statisztikakat, csak a te velemenyed az altalanos felhasznalas modjarol. Vagy igy van vagy nem. Nalam az FZ30 vasarlasakor, pont a nagyzoomos obi volt az egyik fo vasarlasi szempont. Legfokepp gyermekeimet fenykepezem es portreknal a kis melysegelesseg miatt fantasztikus a 420mm-es tele. Szerintem a kepeim 50%-a 140 feletti zoommal keszul. De meg ha igazad van is a statisztikaidban, ez akkor sem indok arra, hogy masokat lehulyezz.
Tisztelettel (valodi tisztelettel),
Gyuri10
U.i: Egyebkent nem csak hulye, hanem hatokor is vagyok, ezzel is rontva a statisztikadat -
Dare2Live
félisten
Tőlem sértődhetnek akár sírdogálhatnak is attól még igaz.
Ami kijelentésedben az R1 árát szapulod mutass nekem kérlek minőségi CZ szintű 24-140 2.8-4.8 as obit meg dslr vázat 200Kból.
ilyen obit bizony 200Kért nemkapsz nemhogy hozzá még dslr szintű vázat.
jah és maradjunk magyar boltoknál USA/Japánban R1 se ennyi mint nálunk.
btw R1nem 200K hanem 185K magyarhonban. (fz50 155K)
24-140 meg az esetek 99.9%ára elég a fotósok 99%nak. Akinek ennél többkell vegyen dslrt 2-3 minőségi obival fél-1misiért. (Mert CZ szintű obival olcsobban nemjön ki.) -
quantal
tag
válasz
Dare2Live #17 üzenetére
''Gyakorlatilag is a kategória királya.
Hogy a nípnek meg 400as zoom kell mert hülye és az fz50ocsobb is ennek tetelyébe hát vegyék a hülyék.''
Valószínűleg ezzel a kijelentéseddel sokan nem fognak egyet érteni, sőt okkal be is sértődhetnek.
Azt nem tudom, hogy mi a bánatnak adnának ki a ''hülye'' népek egy kompakt gépért 200e pénzt (legyen abban akármilyen CCD), amikor ennyiért dslr-t kapni ilyen átfogású obival, akár normális minőségben is. És ebben az esetben nem vágják el maguk alatt a fát a továbblépés elől. Ha megfelel nekik az átfogás akkor el lesznek egy obival évekig, de ha nem akkor tudnak változtatni rajta bármelyik irányban, és nem csak egy (méregdrága) előtétlencsével lehet toldozni-foltozni a rendszert. -
szaki1
tag
Kösz az infokat, akkor várom mikor jelenik meg a:
Fujifilm FinePix S6500fd -
Szerintem a 6500-al jobban járnál.Ha kezdő vagy,akkor nem kell a legkomolyabb gép,hogy megtanuld és jó képeket készíts.Meg az 9600 nem éri meg az árát(nem tud sokkal többet és nehezebb+nagyobb+drágább is).Számíts még arra is,hogy még a gép árához hozzájönnek a kiegészítők(memoria,tok stb.).Meg mire megtanulod tökéletesen kezelni a gépet addigra talán kidobnak egy sokkal jobb gépet és eltudod dönteni majd,hogy melyik gépet érdemes megvenni.
-
szaki1
tag
Két kérdésem lenne:
mi az a kategória király R1? (csak nem a Sony DSC R1?)
A két gép közül melyik éri megvétel céljára és miért(nem)?
Fujifilm FinePix S6500fd
vagy
Fujifilm FinePix S9600
[Szerkesztve] -
Remélem jővőre jönnek a jó gépek.Mert szerintem a Fuji és a Pana is csak alig csinált a valamit az új modeleken.Ennek az oka talán az,hogy egy új gép kiffejlesztése(szenzor,lencse)szerintem 2 év.Most is azt fejlesztik és ezért az Fz50-be és S9600-ba csak éppenhogy belenyúltak.
R1 meg kihasználta a lehetőséget,csak nem akarja olcsón adni.De szerintem,nem is tudják olcsóbban adni,mert nem lehet messze a gyártási költségtől.Ha már bemertek válalni egy ilyen gépet,akkor gondolom volt annyi eszük,hogy ne a keveset drágán marketingbe kezdjenek -
Az S9500 ára már nem fog lentebb menni,már rágóta ugyanannyi.Meg az új készülék előtt fél évvel szokták csökkenteni az árakat,hogy kifusson a régi széria(pl.fz30)
Dare2Live:Szerintem is,az S9500/S9600 annyival nem jobb az s6500fd-nél,hogy ennyit kifizessek érte,de ha már lenne képstabi benne,gondolkodás nélkül megvenném.Ha már ennyit költök rá,akkor legyen benne minden elvárható dolog.Tudnak jobb gépet készíteni,de csak a marketing a fontos nekik -
Latency
senior tag
Itt egy másik link több képpel: [link]
-
-
Dare2Live
félisten
Röhely de szerintem is a sokkal olcsobb Fuji 6500 nemrosszabb sőt... mint a 9500 és az fz50.
azmost/lesz a bestbuy.
kicsit nagyobb ccdjén (1/1.6''), meg az új lcdjén kívül énse látok érdemi változást.
kis előrelépés.
de legalább nem vissza léptek egyet mint a pana az fz50el..
[Szerkesztve] -
Jinxx
senior tag
-
Latency
senior tag
Viszont a Dpreview is írja, hogy javítottak egy csomó kellemetlen alapvetően szoftveres dolgot amire panaszkodtak eddig a 9500 tulajok. A stabilizátor pedig nem olyan életbevágóan fontos, hogy nem lehessen kibírni nélküle szerintem (bár azért jó dolog).
Egyébként mintha olvastam volna valahol, hogy a 6500df Október környékén jön bár azért nem is egy kategóriába szánják.
[Szerkesztve] -
Megjelentek a hírek a Fujifilm FinePix S9500-nak az utódjáról [link]
A szenzor mérete nem változott és maradt 9 mp.A lencse valószínűleg ugyanaz,képstabi még mindig nincs,viszont kapott új szenzort és az LCD kijelzőt 2''-ra nővelték(235,000 pixels) és kihajtható ez isA többi kb.maradt változatlanul.
Hát sajna nem nem nagyon újított a Fuji,vártuk a képstabit is,de nem rakta bele.Aki ebben a kategoriában akarna gépet venni,az talán jobban járna ha vár 1 évet,mert az Fz50 sem sikerült a legjobban.Most a legjobb vételnek tűnik a s6500fd
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest