- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
chap-man
tag
hi all
s8000fdm van 4gb sd kártyát kezel?2gb van benne akarok még egy +
előre is thx -
norbi73
csendes tag
válasz
keszegduda #91 üzenetére
Keszegduda felvetésére reagálnék én is.
Augusztusban vettem a 8000fd-t, beltérben pocsék (elmosódott kontúrok nélküli) képek sikeredtek. Én is az ISO állításra gondoltam mint hibaforrás. Automata módban simán beválasztja a 800-as értéket akár vakuzok akár nem. Sajnos ISO-t állítani csak P,A,S,M módokban lehet. A régi S3000-el jobb képeket tudtam csinálni.
Most próbálgatok beltérben P-módban max 200 ISO értékkel stabilizátor nélkül fotózni.Csináltam egy ISO sorozatot is szemléltetésnek:
[link] -
-
berkilac
csendes tag
Az AUTO uzemmodot ...szerintem...hagyjatok el. Ha gyorsan kell kattogtatni itt-ott, vagy egyaltalan nem ertessz hozza, illetve nincs idod a beallitasra ( ezt ismerem, mire belovod a gepet, a haverok mar az uveghegyen is tul jarnak) , akkor inkabb a "P" uzemmodot valaszd. Ez alltalaban jo es az ISO is allithato, sot maximalizalhatjuk is.
Tovabba: Befottesgumi, hosszusorozat! Hosszusorozatra allitva, egy gumival leszoritjuk az exponalogombot (allvanyon, vagy valahova leteve a gepet) es hagyjuk, hogy a gep pillanatfelveteleket keszitsen a tevekenysegunkrol, vagy eppen egy csoport hangyarol, amint elhordjak a cukorkankat. Miutan osszegyult mar egy jo adag kep, azt gepre tesszuk es a Picasa2 programmal videofilme alakitjuk. Ezaltal gyorsitott felvetelt keszithetunk barmirol.
Szamtalan modon hasznalhato! udv mindenkinek es ne problemazzatok, legyetek kreativak! -
berkilac
csendes tag
Sziasztok!
Aki mar beszerezte a gepet, az probalja ki a kovetkezo beallitast: Uzemmod tarcsa- P, ISO 6400, elesites :kemeny, meret: 0,3 MP . Ez foleg belterben, lampafenynel jo. Erdekes, hogy a kep minosege jobb, mint ISO 3200-on. A 0,3 MP persze fontos, igy kevesbe erzekelheto a zaj, de ez is eleg egy fenykep kinyomtatasahoz.A PS-en a zaj minimalizalhato, igy ritka pillanatokrol is tudunk emleket kesziteni annelkul, hogy a vaku fenyevel kisutnenk nagyink szemet a plusszos szemuvegen at! En a fiamrol keszitettem egy "csomo" kepet ezzel a modszerrel, es elvezhetoek. ( -Ja...hat persze!) -
keszegduda
őstag
Úgy tűnik most már jobbak lesznek a képek, csak azt sajnálom ebben a gépben hogy AUTO módba fotózva nem lehet az érzékenységet állítani. Anno az S5500-nál nem volt ennyire túl hangolva.
Köszi a segítséget! -
-
veder
csendes tag
Hello!A gépem vakuja kétszer villan fel.Ez normális?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
keszegduda #85 üzenetére
A teszt szerint állítható az érzékenység, használj állványt és vedd minél kisebbre az érzékenységet. Ilyen fényviszonyok mellett elég hosszú záridő kell már.... akár 1-2 másodperc is, akkor minimálisra veheted az érzékenységet.
-
válasz
keszegduda #85 üzenetére
Nincs ezekkel a képekkel semmi gond. A fényképezéshez fény kell. Sok. Éjszaka nincs sok fény, és bár a szemed "hozzászokik" a gyér világításhoz, a gép nem tud. Ezt próbálja kompenzálni az érzékenység(ISO) növelésével. Mindkettő kép ISO1600-on készült, így természetesen zajos, mosott képett kapsz. Használj vakut, ill. kapcsold be az összes elérhető fényforrást, és minnél kissebb ISO-t használj.
-
válasz
keszegduda #83 üzenetére
Egy példát tudnál mutatni?
-
keszegduda
őstag
Hy!
Akadt egy kis gondom az s8000 gépemmel. Még pedig arról van szó hogy éjszakai képet nagyon nem tud csinálni, sőt egyenesen ronda a kép. Arról nem is beszélve hogy a nem természetes fénynél (lámpák fénycsövek környezetében) egyszerűen zavaros képeket készít, olyan mintha apró szemcsékkel lenne elárasztva a kép. Természetes napfény mellett gyönyörű és páratlan a képe. Ez vajon gépi hiba lehet vagy beállítás az oka?
-
johnjohn
addikt
válasz
pempellini #79 üzenetére
Próbálj linkelni egy képet, az exif adatokból talán kiderül valami beállítási hiba.
-
Nekem-8
tag
Nekem nem jött be, próbáltam sokféle módot a gépben. Fő probléma sokáig tartó élesítés, van hogy homályos képeket csinál, azt érzékeli 'jónak'. 2 kép között sok idő telik el. Nincs benne éjszakai mód, az időzítés fix, nem variálható tetszőlegesen. Nekem nagyon 'gyenge' tudásra. Egy S3i-m volt, csak valami lett vele. Kiderült minimális mechanikai hiba. Megcsináltam és minden bizonnyal visszatérek rá. Nekem nem jött be, makró is gyenge. Egyedül a 18x optika ami jó. Nomeg hiányzik a kihajtható LCD...Egyszerű fotózásra jó, világosban szépek a képek, szürkületben, belső térben nem jött be...
...szóval most van egy garis pár hónapos gép....valaki?
-
pempellini
senior tag
Hali
Tudom hogy nem ide tartozik de nincs 5800-as fórum.
Lenne egy kérdésem ,vettem egy fuji finepix s5800-as gépet az istenért nem tudok vele éles képeket csinálni már mindent kipróbáltam.
Makro-ban nincs gond de ahogy emberek tályak kerülnek a képre homályos nincsenek kontúrok lehet hogy valami nem stimmel a géppel?
Válaszotok nagyon várom ha lehet pü-ben.üdv
-
lacafaca
addikt
sziasztok!
egy tanácsot szeretnék tőletek...
s5800>>33k-ért vs. s8000>>47k-értelőre is thx!
-
Kötike
tag
Ki jött az újabb verziója az s8000fd-nek, már 1 ideje. S8100fd típus számmal! A dpreview.com tesztoldalt nézegetvén, és azon belül is a 2 gép adatlapjára tekintve nem sok különbséget vélek felfedezni. 10 mp van rágyömöszölve egy hangyányival nagyobb CCD-re. De kihozták a gépet majdnem 5 csillagosra, miközben a régebbi modell 4 csillagot kapott. (ez *assza a csőröm). Gondolom az optikát nem cserélték ki rajta.(Tudom, hogy 1 tesztoldal még nem mérvadó, de a fórumokat olvasgatván sokan ezt az oldalt tartják etalonnak). Utána felmegyek egy webshop-os oldalra és látom, hogy a 2 gép között majd 30E a különbség. Vajon tényleg nagy-e a különbség a 2 gép között? (Nem hinném, szerintem 1 kis marketing fogás már megint)
-
hamy
csendes tag
s8000fd és és P. dmc-fz8 között vacilálok...
Leveleztem egy Fuji forgalmazóval ő azt írta, hogy lesz szűrő s8000fd-re csomagban lehet lesz kapni különböző félét, mert így - fajlagosan -, darabra számítva olcsóbb, de persze árat nem mondott...
Jövőben egyébként még meddig lehetséges növelni a zoom-ot, a 20x a felső határ?
A két gép képei amit vélhetően egy hozzáértő csinált:
http://www.dpreview.com/gallery/panasonicfz8_samples/
http://www.dpreview.com/gallery/fujis8000fd_samples/Panasonic "zajosabb" viszont olyan képeken ahol van mozgás látható, hogy az optikai stabilizátor jobb, ez lehet azzal magyarázni, hogy a fuji ccd eltolása csak egy irányba mozgat...
Panasonicra van gyári napellenző, ha az ember terepen mozog vmilyen. szinten ez is védi a frontlencsét.A zoom miatt inkább a fuji felé billen a mérleg.
-
Szten Márs
nagyúr
Fura, mert én is 37mm-est találtam csak. De többek között itt is erről diskurálnak, nézd meg hátha jutottak valamire, megtenném én is, csak kb székrőllefordulós állapotomban vagyok, ilyenkor meg kevésbé megbízhatóan olvasom a betűket
.
Ja igen a link meg majdnem lemaradt: [link] -
hamy
csendes tag
válasz
Szten Márs #73 üzenetére
Kösz a gyors reagálást.
A "gond" az, hogy én csak 37mm-es uv szűrőt látok ami ehhez közel esik.
Vagy létezik 38.1mm-es is?Köszi
-
Szten Márs
nagyúr
Idézet a pixinfo.com tesztjéből:
"Az objektív frontlencséje körül lévő perem menetes, átmérője 38,1 mm, vagyis elvileg 38 mm-es szűrőket közvetlenül az objektívre csavarhatunk. Ennél nagyobb kiegészítőkkel (pl. konverterek) szívem szerint – a kényes teleszkópos mechanika miatt - nem foglalkoznék." -
hamy
csendes tag
s8000fd vásárlása esetén frontlencse védelem miatt uv-szűrőt szeretnék rá rendelni, hány mm-est rendeljek? ED-n kézbe vettem és volt rajta menet csak az átmérőt nem tudták megmondani.
Köszi.
-
Szten Márs
nagyúr
A kérdés:
"A gépben kettős stabilizáció van: iso kontroll + ccd eltolás.
Arra lennék kíváncsi, hogy lehet a gépet úgy használni, hogy manuálisan választom az iso-t és a ccd eltolás bekapcsolt?"A válasz erre:
"Az ISO állítás nem stabilizáció ezért azt arra ne használd"Szerintem most nem értett félre semmit és teljesen korrekt válasz volt
-
Kötike
tag
Te félre értesz valamit! Ez a gép nem ISO emeléssel éri el a képstabilizálást! A FujiFilm-nek ez az első jól működő képstabos gépe. CCD eltolásos elven működik. Simán van olyan hatékony mint az optikai stabi, és ezt tesztek is igazolják. Ennél a gépnél ISO64-es értéknél ha bekapcsolod a képstabit, a készített kép marad ISO64,csak nem mozdul be. Főleg tele állásnál lényeges ez.
-
ottkar
addikt
Az ISO állítás nem stabilizáció ezért azt arra ne használd, Szomorú és arcátlan hogy a gyártó próbálja egy ostoba félrevezetéssel befolyásolni a kezdő felhasználókat. ISO-t csak akkor kell emelni ha gyenge a megvilágítás és nem lehet vakuzni viszont mozgó személyek miatt pillanatfelvételt kell csinálni.
-
Kötike
tag
Az ISO értéket P,A,S,M állásban tudod változtatni. A dedikált F gomb megnyomása után előjön 1 egyszerűsített menü ahol az első sorban az ISO érték szerepel. Még ISO kontrolt is tudsz állítani. A képstabit meg bármely módban tudod ki-be kapcsolni. A módválasztó tárcsa mellet van a gomb.
-
hamy
csendes tag
Sziasztok!
Természetfotózás céljából akarok s8000fd-t venni…
A gépben kettős stabilizáció van: iso kontroll + ccd eltolás.
Arra lennék kíváncsi, hogy lehet a gépet úgy használni, hogy manuálisan választom az iso-t és a ccd eltolás bekapcsolt?Köszi
-
Kötike
tag
Halott ez a topic! Nem vett senki sem ilyen gépet? Tapasztalatok,vélamények?
-
Kötike
tag
Én két hete vettem a 8000fd-ét. Eddigi tapasztalataim többnyire pozitívak. Auto módban van csak kivetni valóm, mivel a gép beltérben képes akár ISO800-at is használni, ami persze mondanom sem kell nem tesz jót a képek minőségének. Ezért, mint kezdő amatőr egyből a P mint programautómatikához nyúltam, ahol lehetőség nyílik az akár ISO64 beállításra is. Így már képzajmentes fotókhoz jutottam. Egyébként a gép számos téma autómatikája számomra bejött. Memória bővítésként vettem bele egy 4 GB-os SDHC mem. Karit, kemény 3500 Ft-ért. Jó fotózgatást kívánok mindenkinek!
-
bonóka
csendes tag
Sziasztok!
Másfél hete fotózok az új fuji s8000-res fényképezőmmel és lenne egy kis problémám. Igazából nem tudom, hogy probléma e vagy sem. Bekapcsoláskor 8 másodpercet kell várnom amíg bejön az LCD-n a kép. Ez normális? Van egy fuji s5600-som is (lassan 2 éve) és egyszer sem tapasztaltam nála ilyet... Az én új kis gépemmel lehet a probléma vagy ez jelentkezett már másnál is? Illetve a képek feltöltése a gépre is elég lassú a másik géphez képest. Nem csodálkoznék ha ezzel a géppel lenne probléma, mert eléggé szerencsétlen vagyok az elektronikus dolgokkal. A fényképező megvételénél is selejtet kaptunk.Nos ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném. Egyébként nekem eddig más jellegű problémám nincs a géppel, egyedül talán az h. nem nyitódik automatikusan a vaku
-
berkilac
csendes tag
Sziasztok!
Ugy latom nincs senkinek otlete! Hat itt van egy. Vettem egy Brenner binokulart (tavcsovet) es kitekertem az egyik targylencses foglalatat. A foglalatot , a lencsetol 2cm-re visszavagtam a gumiboritassal egyutt. Utana ragadtam egy 6cm belso atmeroju, fekete, muanyag csovet, amit 9cm hosszu darabra vagtam. Az egyik veget megmelegitettem, es gyengeden a gep objektiv hazanak alluminium burkolatara huztam. Miutan " megszilardult" , A levagott lencsen a gumiboritast felig visszahajtottam, es a csonk hazat beillesztettem a cso "nem megmelegitett" vegebe es a gumiboritast visszahajtva ( ami a csore fekszig) azt rogzitettem. Nagyon stabil. A komplett cuccot az elore kitagitott (de azert kelloen szoros) vegevel a gepre illesztettem. Nagyon stabilan all! Azert ilyen hosszu, hogy az objektiv tele allasban is elferjen kenyelmesen. A tavcso 17EU-ba kerult. A masik fele egy baratomhoz kerult, aki egy S5500-asba epitette ugyan ilyen modon. Kepek: www.berkilac.extra.hu -
lbea
csendes tag
Hali!
Most ajánlották a fuji s8000fd-t az s1000fd helyett.
Amatőr vagyok, csak családi képeket szeretnék készíteni.
Tud valaki tanácsot adni, hogy melyiket vegyem.Köszi
-
dlacix
csendes tag
Nézegettem az új Fuji gépet, majd elment az egésztől a kedvem. Inkább kategóriát váltottam és vettem egy tükörreflexeset. Azt hiszem nem fogom bánni (még csak pár napos) a döntésemet, DE aki nem kíván komolyabban fotózgatni annak szerintem bőven megfelel a bridge kategória is. A tükrösöknek is megvan a maga hátránya: nagy, cserélgetni kell az objektívet, macerás a tisztítása, drágább, nehezebb fotózni vele, nincs EVF és kihajtható LCD, a belépő szintűeknél néhány tízezer kép után (20-50.000?) cserélni kell a zárat stb.
A feleségem még csak most kezdi megszokni. Eddig folyamatosan azt hallgattam, hogy inkább a régivel fotózna (persze azt direkt nem adom oda
)! Tegnap volt az első nap, amikor az első jó dolgot hallottam tőle az új géppel kapcsolatban!
Nem mellékes, hogy a kiegészítők is drágábbak. Pl. a fuji simán belefért egy 5kHUF-os táskába, míg ennek legalább 12kHUF-os kell. A szűrőknél is már inkább valami jó minőségűt tenne rá az ember és nem a legolcsóbbat, ráadásul dobhatom ki a régi állványom, elemeim stb-stb..
Na nem mintha panaszkodnék, mert tisztában voltam vele, hogy mit csinálok. A furcsa a dologban inkább az, hogy az első nap nagyon lelkes voltam, második nap meg mélyponton. Mostanra, ahogy egyre jobban kiismerem magam a gépen, egyre boldogabb vagyok!
Ja a képzaj szerintem nem olyan nagy probléma! Engem sokkal jobban idegesít a zajszűrés, ami szétkeni az egészet.
-
berkilac
csendes tag
Szevasztok!
Mostanaban, vagyis az elmult 1 evben sokat olvasgatok forumokat es mas oldalakat a fotozassal kapcsolatban. Egy kicsit nevetseges az egesz. Hihetetlen mennyi szakerto van a vilagon. Megapixel, zoom, CCD, tukros ill. kompakt stb-stb. Vitak, ervek es ellenervek. Tulajdonkeppen a fotozas mivoltjarol, teknikajarol, trukkjeirol es a fotozas lenyegerol- a TEMAROL- nagyon kevessen irnak.
A JPG szar, viszont a RAW az allati! A RAW formatumu kepek mindeggyiket kezelni kell. Mira hasznaljuk a gepet? Posztert akarunk nyomtatni, vagy csak a monitorunkat akarjuk hasznalni? Zajos a kep? Persze! Ha kinagyitjuk mozivaszon nagysagura, akkor minden bizonnyal felbukkan a remes CA. Huuuu!
Egy tobb millios felszerelessel keszult kepet betesznek egy napilapba, vagy egy kis magazinba, nem lessz jobb minosegu mint egy kompakt altal keszitett foto. Komoly nyomtato szukseges ahhoz, hogy komoly fenykep legyen az eredmeny. A monitor hany MEGA-GIGA PIXEL-es? 2-5-10-100?
Tud valaki valami jo tanacsot adni makrofotozashoz? Esetleg megvilagitasi teren? Tud valaki valami jo kis trukkot vagy valami igazan hasznos tanacsot adni? Mire kell figyelni egy portre elkeszitesenel?
Nekem egy Fuji FinePix S8000fd gepem van. Olvastam rola jot es rosszat is. Par honapos es egyre jobb fotokat keszitek vele. Talan tudom, hogy mit kell keresnem es tennem ahhoz, hogy ne legyen zajos a kep. Nagyon jo kis masina. Manualis modban osztonoz a kreativitasra.
A gyartok Rohognek rajtunk! Szamok-szamok-szamok. " Tegnap vettem, de lattam egy masikat ami 100 000 MP-es es 50x zoomja van!" .....majd lefenykepezi a nagyit a hatso kertben.
Orokitsuk meg a pillanatokat ugy, ahogy masok nem latjak meg ha kicsit zajos is a kep! Jo fotozast!!! -
Sazoll
tag
Hella Mindenkinek!
Olympus 2gb-os xD kártyák eladók: 6000Ft/db
Új, bontatlan.Miskolc, Nyíregyháza
-
Unbaised-Ben
senior tag
Én most vettem egy ilyet....nagyon bejött...semmi gondom nincs vele, kényelmes...majd még írok róla ha valami érdekeset találok róla
-
szabicsorvas
csendes tag
Én tervezem egy Fuji S8000 vásárlását (ha sikerül eladnom a Canon PS A460-at)!!
Már nagyon sok tesztet oldalt néztem róla és kipróbáltam élőben is nekem nagyon tetszik az én igényeimnek pont megfelel és ez volt az egyetlen olyan gép amiben minden volt amit én szerettem volna! (ebben az árkategóriában).
-
somé
őstag
fotovilag.hu teszt.
-
somé
őstag
Már annyi kompakt/bridge gépem volt,hogy belefáradtam azok cserélgetésébe,minőségi ugrás csak DSLR-el érhető el,ahogy te is gondolod jogosan.Ezek a gépek már túl "modernek",túl a divatnak "is" készülnek.Nem tetszik.
Értekeztem Szten-nel -PH-s berkekben nagyon hozzáértő- a jelenlegi tükrösökről,bele is vágnék.
De: a közelben nincs egy hely ahol minden delikvenst meg tudok tapizni,esetleg ki is tudjam próbálni,anélkül nem adok ki 100e feletti összeget.A másik pedig,nekem fontos a videó képesség,mivel már nincs kamerám és nem is veszek,a 640-es felvétel 30fps-sel nekem bőven megfefel arra a célra,amire kell.Tehát itt vagyok gép nélkül.
Utolsó gépem egyébként s6500-as volt. -
dlacix
csendes tag
Igen, ezt már nézegettem. A legnagyobb megdöbbenés akkort ért, amikor azt olvastam, hogy ez az 5xxx-es széria folytatása.
Így már érthető a dolog, hogy miért lett ilyen..
Akkor már csak az a kérdés, hogy mi lesz a bridge kategóriával? Egyelőre ott csak a 9600-as van, amire igencsak ráférne egy kis frissítés. Pl. a képstabilizátor. Igaziból én nem egy kényelmes, komótos és elérhető árú, családi autót vártam, hanem a bridge kategóriában valami elérhető árú komolyabb gépet. Azt hiszem várnom kell még vagy nézelődni az olcsóbb tükörreflexesek között..
-
somé
őstag
-
ftc
nagyúr
válasz
Szten Márs #45 üzenetére
sz@r
az amolyan kemény álalgu valami
fos...az a hígavv formája a sz@rnakén inkább vennék egy 12x optikait vagy enyniért egy használlt DSLR-t nagy gyujtótávolságú obival...
-
ftc
nagyúr
válasz
Szten Márs #39 üzenetére
Én inkább elfogadnm a sorsot...és RIP
-
marigaux
csendes tag
válasz
Szten Márs #42 üzenetére
THX!
-
marigaux
csendes tag
Sziasztok nekem egy S9600-om van.A kérdésem:Amikor a gép állandó autofókuszálásra van kényszeritve kattog a gép,igaz halkan,addig mig mozdulatlan állapotba nem kerül.Videózásnál ha zoom-olok,szintén.Ez normális jelenség.Kérem válaszotokat.Üdv
-
Snakeiboy
aktív tag
válasz
Szten Márs #39 üzenetére
Koszonom szepen. Erre a valaszra voltam kivancsi.
Amugy igazad van abban hogy a szar es szar kozot kar valsztani de mivel tudjuk paran mar vettek ilyen gepet es valoszinu fognak is meg jonehanyan igy az O szamukra szerettem volna segitseget nyujtani. Ne erts felre en sem vennem meg egyiket sem, talan meg akkor sem ha pisztolyt tartanank a fejemhez de valaki annak ellenere hogy elolvassa mindenzt megis ragaszkodni fog hozza. Es hat ha mar kiad annyi let erte akkor a harom kozul a leheto legjobbat vegye ha csak egy bolhafaroknyit is jobb. Mert en szeretem annak adni a penzem aki megerdemli. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Snakeiboy #38 üzenetére
Szerintem az emberek kevéssé szoktak foglalkozni a sz@r és a fos közötti minőségi viszonyok taglalásával, ami azt illeti szerintem értelme sincs. (Ez kb .olyan mint ha azon filóznánk, hogy Codegen vagy Mercury tápot vegyen valaki.... )
Ha pisztolyt fognának a fejemhez és muszáj lenne valamelyiket megvenni, akkor és csak akkor az Oly UZ 550-et venném...
-
Snakeiboy
aktív tag
válasz
Szten Márs #37 üzenetére
Koszi. Bar en nem arra voltam kivancsi hogy jo e kepminosege(Mert a kepekbol latom en hogy egy nagy rakat sz*r) hanem arra hogy a harom uber zoobol, nevezetessen Panasoniz FZ18, Olympus UZ 550-560 kategoriaban hol all a Fuji S8000. Egyszerubben mi a rangsor(Melyik az elso, masodig illetve harmadik)? Igaz amit irtatok hogy ISO 100 minden az csak nem kep
de enaz Oly ISO 50-es kepet ([link]) sem nagyon tartom jonak es milenne ha az Olyt bealitanank ISO 100-ra. Na ezert erdekelne masok velemenye is hogy Szerintuk mi a sorrend kepminosegben. En nagyon egy szinten latom oket (hangsulyozom) azonos ertekek mellet.
-
Snakeiboy
aktív tag
Latom elbeszelgetsz magaddal
Amugy valami okos nezze meg a fent belinkelt teszteket es mondojon rola velemeny. MArmint hogy szerintettek mennyire alja meg a helyet a tobbi 18*os zoom kutyukkel szemben mert szerintem tud annyit mint az Oly vagy Pana gepek. Esetleg valki mas velemenyen???? -
sulep
senior tag
Ez is egy teszt róla:
-
sulep
senior tag
Itt van egy teszt féle a készüléről:
[link] -
sulep
senior tag
Sziasztok!
Vett már közületek valaki ilyen Fuji S8000fd masinát? HA igen légyszi írjatok véleményt róla. Ebben most konkrétan milyen képstabilizátor van? Optikai vagy digitális? Szép képeket csinál, nem túl zajos?
-
AzTahE
csendes tag
Asszem maradok a Nikon D40x -nél, és már találtam is egy klassz obijektivet hozzá. Tamron AF 28-300mm F/3.5-6.3 Di XR Aspherical Macro. Ez persze 111k Ft + a gép
De szerintem jobb képet csinál mint akármi más. Már csak ki kellene gyüjtenem a hiányzo 64k Ft -ot
-
AzTahE
csendes tag
A profi video nem is szukseg, vagyis amit az S9600 vagy a tobbi kompakt csinal az megfelel. A lenyeg megis a fenykep minosege, az éles, de nem képzajos kép. Mostanában divat a tulzott zajszürés (sony dsc h9,finepix s9600 stb.). Szoval tanácstalan vagyok.
-
dlacix
csendes tag
Neee! Inkább vegyél valami egyszerű, de 3CCD-s panasonic kamerát, ami kazettára DV-ben rögzít (nem DVD, HDD stb. MPEG2 förmedvény) Hidd el, jól fogsz vele járni. Nekem egy 180-as van és nem bántam meg már több, mint egy év használat alatt sem! Szép a képe és hobbi használatra tökéletes. Igaz effekteket nem nagyon tudnak, de PC-vel később bármit megcsinálsz a DV minőségű anyagon (MPEG-ben nem tudsz, csak kulcskockára vágni normálisan). Ne akard a fényképezőt és a videó kamerát egybegyúrni, mert nem sok jó lesz belőle!
Amúgy a 230-as kamera is tud fényképezni, mert bele lehet tenni memóriakártyát. Viszont a videó kamerával fényképezni kb. olyan lehet, mint fényképezővel mozgófilmet készíteni..
Kiegészítés: csak gondold át, hogy mire van szükséged a mozgó és az állóképek esetén! A fényképező nem tudja azt, amit egy kamera a mozgásoknál. Általában ilyenkor nincs normális képméret (pl. csak 640x480 ami NTSC és nem PAL szabvány), nincs zoom, képstabi?, rendes minőségű sztereó hang, szélzaj csökkentés, limitált az idő (pl. hogy rögzítesz 60 percet?) stb.
[Szerkesztve] -
AzTahE
csendes tag
Na ezzel én is igy voltam
az uj Sony DSC H9 -el kezdtem még az elején, és már Nikon D40x -nél tartok
mostmár csak meg kellene venni, de mind inkább huz a szìvem valami kompakt cucc fele. Az igazság az hogy nekem fontos lenne a videó felvétel is és ezt egy DSLR esetében elfelejthetem
-
dlacix
csendes tag
válasz
Szten Márs #26 üzenetére
Néhány üzlet kínálatában megjelentek az első fecskék kb. 100eFt-os áron. Gondolom fog még lefele is menni. Sajnos csatlakoznom kell az előttem szólóhoz és én is úgy érzem akkor inkább már egy tükörreflexes. Persze ezzel meg megint úgy járok, mint a számítógép vásárlásnál. Egy kicsit jobb ez-az, csak 5-10-20eFt-tal drágább. A végén meg 2x annyiba kerül, mint amennyit az elején költeni akartam rá..
-
AzTahE
csendes tag
Pacsi,
nem bántam meg hogy végig olvastam a hozzászolásaitokat. Nagyon sok ujat tudtam meg a gép (többnyire negativ) tulajdonságairol. Mostanában készülök venni egy keccegtetö gépet, és az S9600 mellett döntöttem, nemtudom hogy mennyire jol. Sok tipustról olvastam és sokra esett már a választás (Canon S5 SI, Canon EOS 350D, Nikon D40x) de ugy határoztam hogy a s9600 kezdésnek megteszi. Persze ha valaki többet tud rolla mint én, és biztos akad köztetek olyan aki már kiprobálta, annak kiváncsi vagyok a véleményére. Köszike, pacsi
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
Egyszer visszanéztem, mit tudtak a régi Fujik. S602 és társai. Kb. annyi funkciót, mint egy beugrószintű tükörreflexes most. És mentek tápról is, lehetett távkioldót kapni hozzá stb. szóval igazi fényképezőgépek voltak. Most meg egyre nagyobb mókusvillantók vannak és egyre jobban akarják tudni a fotósnál, hogy mit szeretne/nem szeretne a képen látni.
Nevetséges ez az egész kategória most már. Minőségi képre esélyt sem ad. És lassan a beugrószintű DSLR-ekkel is ez lesz a helyzet. Láttam képeket Oly E-400 + Sigma kitobi kombóval. Először azt hittem, vicc. Mondom ez mobillal készült, nem létezik, hogy fényképezőgéppel lehet ilyet. És lehet...És a srác egész tehetséges, tudja, mit csinál. De a képei katasztrofális minőségűek DSLR-hez képest.
[Szerkesztve] -
KőkorSzaki
tag
Besűrűsödött a mezőny, Pana F18 (jó kis ára lett!), Oly UZ560, meg itt van ez, aztán ár/értékkel egy kategóriábal lejjebb kijött az új A szériás Canon (720IS), nagyon kellenének a tesztek... De még azokhoz sincsenek, amik már kaphatóak...
[Szerkesztve] -
Snakeiboy
aktív tag
Valaki nem tud veletlenul egy oldalt ahol mar lathatoak tesztkepek?????
Erdekelne hogy a Fuji mit hozott ki abbol a kis erzekelobol es 18-as zoombol
Csak erdekel hogy a netalan par %al jobb e a vegeredmeny mint az Oly 550 UZ vagy a Pana FZ18. -
dlacix
csendes tag
válasz
KőkorSzaki #18 üzenetére
Nekem akkor is gagyinak tűnt. Nagyon műanyag az egész és a zoom is csak fokozta a ''játékszer'' hatást.. Persze ez csak az én véleményem, ami kb. 3 perces használat alatt kialakult! Jobb, mint a régi gépem, de ezért nem fogom lecserélni.
-
BEE
addikt
Emlékeztek még a régi szép időkre ?
Pana FZ30... Fuji s9500... Sony R1...
Aranykor !
Amikor még vártuk, és nem rettegtük az új tipusok fejlesztését.
Hova fog még lecsúszni ez a gépkategória ?
Meg az a tempó amivel a Fuji kidobja egyre szarabb gépeit.
BEE -
dlacix
csendes tag
Miután leírtam eszembe jutott még egy dolog. Szerintetek van értelme egy S9700fd-nek? Valószínű, hogy nincs. Lehet, hogy csinálnak egy másik kategóriát és lesz mondjuk egy X9000-es. Abba pedig minden jó dolgot beletesznek. Persze az is lehet, hogy nem látják értelmét ilyen tükörreflexes árak mellett egy drága bridge gépnek. Sőt az is lehet, hogy van már valami, csak még a 9600-asokat ki akarják szórni. Vagy csinálnak valami olcsó tükrös gépet ők is. Mit hagytam ki?
-
dlacix
csendes tag
Kézbe véve olyan gagyinak tűnt. A kinézete és a fogása nem tetszett. A 9600-as szerintem egyértelműen ''profibb'' külsővel rendelkezik (viszont kicsi az érzékelő). Gondoltam, hogy várok még, hátha lesz utódja.. A másik, hogy 28-300mm-ig megy mind a kettő, a régi pedig 370-ig. Örülnék neki, ha a következő gépemben még jobban rá tudnék közelíteni a dolgokra. Ez tetszik a 8000-esben (486mm). Kérdés persze, hogy ekkora zoomnál milyen lesz a képminőség. A képstabi sem jön rosszul, de akkor is legyen már olyan gépük, amire lehet szűrőket tenni és van benne RAW. Na jó, a RAW-ból esetleg engedek..
-
dlacix
csendes tag
Egyértelműen rossz irányba halad a fejlesztés. Egy ideje nézegetem a gépeket, hogy mire is lehetne lecserélni az S5500-asom. Volt egy pillanat, amikor majdnem vettem egy 6500-ast. Bementem a boltba kipróbálni és elment tőle a kedvem. A 9600-as viszont az adatai alapján nem annyira, míg kipróbálva jobban tetszett.
Abban bíztam, hogy a 6500-as után lesz egy nagyobb durranás. Végre itt van, de nem tetszik, amit látok! Először megörültem, de amikor végigolvastam az adatlapot és megláttam a képét.. Az általatok felsorolt negatívumokhoz hozzátenném még azt, hogy nem lehet szűrőket tekerni a gépre. Nekem alap egy polár nyáron. Nincs benne RAW formátum. A ''régi'' gépemnél ezt is használom. Csak 4 másodperc a maximum záridő? Lehet, hogy akkora képzaj volt a teszteken, hogy értelmetlen volt 15 másodpercet belerakni? Vagy a nagy ISO miatt gondolták feleslegesnek?
Végén még kénytelen leszek venni valami tükörreflexes gépet..Abban bízom, hogy azért van ez, mert a 9600-as utódjának nem akartak konkurrenciát. Szóval várok még, addig meg fényképezek a régi géppel!
[Szerkesztve] -
Pinyo75
csendes tag
Sziasztok!
A Fuji-nál valószínűleg leállnak a Super CCD érzékelő ''olcsóbb'' gépekbe történő beszereléséről.Érdeklődtem, hogy az S5600 után az S5700 masinába miért hagyományos CCD-t alkalmaztak. A válasz: ez egy új tendencia első gépe. Érdekes, hogy az ''S'' széria belépő szintű (sőt!) gépei is áldozatul estek ennek. Sajnálom....
És az S8000 is ebbe a körbe tartozik... Vajon az S9600 utódjának nak mi lesz a sorsa? Kiváncsian várom. -
Snakeiboy
aktív tag
válasz
Szten Márs #9 üzenetére
Akkor mit tudsz ajalani nekem. A 12es zoom az a minimum ami fontos lenne. Es ha lehet indokot kernek hogy miert is azt ajanlod amit. Mivel jobb mint ezek a 18as zoomos gepek.
-
M0RGI
őstag
Úgy gondolom ez fontos lehet:
At ISO6400/3200, resolution is limited to a maximum 4 megapixels. In full resolution (8 megapixels), sensitivity is limited to a maximum ISO1600. -
M0RGI
őstag
válasz
Cyberslider #2 üzenetére
Hát igen, elég kicsi az érzékelő és ebbe belegyömöszölve 8Mpixel.... Raw sincs elvileg...
Az ISO 64 üdvözlendő szerintem, ellenben a 6400 felesleges parasztvakítás, de gondolom ki lehet küszöbölni, hogy azt használja. Szerintem a manuális zoomgyűrű hiánya nem egetverő dolog, bár nem tudom a mechanikus fokozatmentes-e, vagy sem.
Még több infó:
[link] -
Cyberslider
őstag
Kihagytad a CCD méretét! Nem lényegtelen. Sajnos.... Az ISO6400 meg vicc. Az ISO kontroll ezt eredményezi, tehát használhatatlan. A CCD stabi érdekes, erre kiváncsi lennék, de sajnálatos az is, hogy a FUJI még mindíg nem képes optikai stabit rakni a gépükbe. Eltünt a 6***-9***-ből ismerős manuális zoomgyűrű.
(Mivel ugye nem azt a vázat dolgozták át)
Az egész gépet az ultra zoom-al akarják eladni, nemhogy másra figyelnének jobban. Rossz felé halad a tendencia.
Az SD támogatás jó hír. Végre..
Sajnos visszafejlődés tapasztalható....!
[Szerkesztve] -
M0RGI
őstag
Az Olympus és a Panasonic után a Fujifilm is beállt a tizennyolcszoros átfogású ultrazoom gépet gyártók sorába. Az S8000fd ugyanis -a konkurenciától kicsit eltérően- 27-486mm (35mm Equiv.) gyújtótávolságú f2,8-4,5 fényerejű objektívvel lett felvértezve, melyet CCD-s képstabilizáló rendszerrel és intelligens ISO kontrollal támogattak meg, a bemozdulásmentes felvételek kedvéért. A masina 8 megapixeles képérzékelőt kapott, melynek érzékenységét akár ISO6400-ig növelhetjük (természetesen csak korlátozott, 4 megapixeles képfelbontással). A kamera nevében is szereplő ''fd'' jelzés a ''Face Detection''-ra, azaz az arcfelismerő autofókuszra utal, ami automatikusan felismeri a képen az emberi arcot és az élességet illetve az expozíciós értékeket hozzá állítja.
A gépre nézve láthatjuk, hogy az egyszerűségre törekedve az S5700 vázát dolgozta át a cég, ezért a kezelőszerveket tekintve már-már puritánnak tűnik a gép hátoldala. A hátoldal nagyrészét a 2,5''-os, 230 000 pixel felbontású LCD kijelző uralja, felette pedig az akár 60fps frissítési frekvenciájú EVF, elektronikus kereső található. Természetesen video módban is használhatjuk a kamerát, ilyenkor 640 x 480 felbontású mozgóképeket rögzíthetünk, 30 fps sebességgel. Külön öröm a felhasználóknak, hogy a Fuji immár nem csak xD, hanem SD és SD-HC kártyatípus fogadására is képessé tette az S8000fd-t. A masina forgalomba kerülése 2007 szeptemberétől várható, vélhetően 100 000 Ft körüli áron.
A FinePix S8000fd tulajdonságai
Felbontás: 8 megapixel
Szenzor: CCD
Memória: 58 MB beépített, XD, SD és SDHC kártyák
Objektív: Fujinon
Zoom: 18X optikai
Fényerő: F2,6 - F4,5
Legszűkebb blende: F8
Közel pont: 70cm, makró: 10cm, szupermakró: 1 cm
Érzékenység: ISO64-6400
Üzzemmódok: automata, rekesz előválasztás, záridő előválasztás, manuális,
stb.
Záridő: 4 - 1/2000 másodperc
LCD: 2,5'', 230 000 pixel
Videó: 640x480, 30 FPS, hangrögzítés
AF segédfény
Arcfelismerés
Kép stabilizátor (CCD eltolás)
4db AA akkumulátor
Méret: 111,3x78,2x79,3 mm
Súly: 410 g
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Megmutatta erejét a Honor 400 Pro
- Napelem
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Küszöbön a One UI 8 béta program
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7-13700K Processzor
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest