Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• OldAkita

aktív tag

válasz Ziog #676 üzenetére

Mindkét router DHCP szervere megy. Mivel a Cisco-ra semmi nem csatlakozik csak az Asus, ennek az Asusnak oszt egy 192.168.0.10-et.
    Ezt a címet ki is mutatja az Asus, mint Wan irányból érkező IP cím.
    Asus-ra van csatlakoztatva 2 pc egy TP-Link router ami tovább osztja a netet, valamint egy TV és néha laptop, tablet, telefonok wifi-n.
    Az Asus DHCP-je saját hálózatán belül 192.168.1.1- 192.168.1.255-ig osztja a címeket.
    Saját belső IP címe az első azaz 192.168.1.1.
    Ezen érem el az FTP-t is persze csak hálózaton belül. Kívülről nem vagyok képes elérni.

• OldAkita

aktív tag

Asus AC56U routerem USB 3.0-ás portjára egy AdataHD710-es HDD van csatlakoztatva. A routeren a gyári firmware fut ami tartalmaz egy Download Master torrent kliens programot ami teszi a dolgát és engem kielégít, alapfunkcióival. Ennek a routernek a Wan portja a T-s Cisco EPC3925 egyik Lan portjától kapja a netet. Cisco-ban a DMZ-ben megadtam az Asus MAC címét és fix 192.168.0.10-es belső IP címet rögzítettem. Minden tökéletesen működik, Torrent-le-fel, TV-m szépen látja az USB-s hdd tartalmát. Most jött el az ideje hogy távoli gépről is megpróbáljam elérni a HDD tartalmát a FileZilla FTP kliensprogrammal. A belső hálózaton probléma nélkül működik az FTP elérés, csakhogy ide nem kell portot niytni. Megpróbálkoztam a PortForward-al, de nem jártam sikerrel.
    Asus IP címe 192.168.1.1
    Erre az IP címre szeretném beállítani a porttovábbítást.
    Ez a kezelőfelület:

Ahogy ott olvasom gond lehet ha 21-et állítok be. Volt is, egyáltalán nem nyitja meg, hiába adom hozzá amit most a képen még nem látni, mert közben adtam én már tücskör bogarat a 21 helyett. Persze nem hasamra ütve hanem lestem egy you tube videot ahol az AC66U-t mutatták be és az majdnem olyan mint az enyém. Itt jelezték hogy a 27014-27050-ig tartó tartomány állítható TCP-hez és néhány számot, többek közt az 1500-ast és a 3005-öst UTP-hez lehet beállítani. Nekem ezeket a portokat se sikerült megnyitni, amit a PFPortChecker-el ellenőriztem, valamint egy laptoppal mobil internetről működtetve, szóval az Wan irányból próbálta elérni az USB-s wincsimet de nem megy ez nekem.
    Hogy kellene ezt a port nyitást csinálni?

Új hozzászólás Aktív témák