Hirdetés
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- Akciókamerák
- Célegyenesben a Yettel TV
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
Aktív témák
-
G@ben
addikt
válasz
MoP_FX 57
üzenetére
Ehhez sajna nem értek. Sorry.
Illetve az LG 4081B-mel volt olyan gond, hogy vettem hozzá Philips DVD+RW-ket és 9-et gond nélkül megírt, de a 10-ediket nem akarta, állandóan lefagyott. Ezt úgy oldottam meg, hogy azt az 1 lemezt eladtam másnak, akinél jól ment. :)
Esetleg próbáld meg egy másik lemezzel, hátha.
[Szerkesztve] -
G@ben
addikt
válasz
MoP_FX 57
üzenetére
Én ilyeneket szoktam állítgatni, hogy proci órajele, kikapcsolási hőmérséklet aztán nagyjából ennyi. Esetleg még olyanokat ki- bekapcsolni, hogy billentyűzeten gombnyomásra induljon a gép meg hasonlók, de őszintén szólva minden pontot át szoktam nézni és ami nekem nem tetszik, azt átállítom.
Legyél türelmesebb, mert épp Apámmal beszélgettem, és nem szereti, ha közben gépelek. :)
[Szerkesztve] -
divot
veterán
válasz
MoP_FX 57
üzenetére
A te helyedben a következőt tenném: először kipróbálnám a ramot másik lapban. Ha nem megy, akkor ugye már nagy valószínűséggel ő a hibás. Akkor pedig a másik modul nyugodt szívvel mehet a resetelt eredeti lapba.
Ha viszont a másik lapban elindul, akkor már tényleg kezd gáz lenni... -
trbvszkij
tag
válasz
MoP_FX 57
üzenetére
Jó esélyed van a 4-3-2-2re, az én HyperXeim 220FSBig (DDR440, DDR400as ramok) 2,6Von tudták ezt, 187FSB mellett nem lehet probléma nekik. Vigyázz, memtest szerint lehet, hogy a 3-3-2-2 is jó lesz (nekem az volt), de a prime95 blend tesztje belefagyott. Érdemes ezért azzal is ellenőrizni a végső beállítást.
-
G@ben
addikt
válasz
MoP_FX 57
üzenetére
Megpróbálhatod, de az már tényleg durva időzítés. :) Legfeljebb hibát dob a Memtest. Mondjuk én letsztelném így, de legalább 2-3 órát menjen a teszt, akkor félig rá lehet fogni, hogy stabil. De ha tényleg teljesen ki akarod tesztelni, akkor mehet 24 órán át nyugodtan. :)
-
Szabtom
senior tag
válasz
MoP_FX 57
üzenetére
Hát én azért legalább úgy hoznám ki a szorzókkal, hogy 200-at kapjon a memória. Ha már egyszer 3200 -as... Az időzítés meg nem olyan nagy isten dolog. A prime-ot ne 10 percig futtasd, hanem legalább 5 órán át. Ez az overclockolás nem olyan, mint a felbontás beállítása...
-
G@ben
addikt
-
G@ben
addikt
válasz
MoP_FX 57
üzenetére
Valami CAS-t is keress ott és ezeket a számokat szépen lassan kezdd el lejjebb állítgatni. Mondjuk felenként, de szerintem ne az összeset egyszerre, mert ha hibázik a Memtest, akkor tudod, hogy mit nem bír. Elvileg a CAS 2 vagy 2,5-ig mehet, ami 3-on volt, az is talán eddig, de ami 7 volt, az kis szerencsével talán 5-ig levihető.
-
G@ben
addikt
válasz
MoP_FX 57
üzenetére
A sebesség változik. :)
Ha lejjebb veszed az időzítéseket, akkor gyorsabb lesz. Ha minden igaz, akkor ezek elérési idők, szóval itt a kisebb a jobb. Ilyen néven található meg a BIOS-ban, hogy RAS, CAS, TRAS meg CAS to RAS ha minden igaz. Értékük 2-től olyan 8-ig terjedhet, de minél kisebb, annál jobb. Nem tudom, mennyi a gyári időzítése, de ha nem 400 MHz-en használod, akkor mehet lejjebb is, mondjuk ha 3-3-3-7, akkor próbáld meg 2,5-3-3-6-on vagy valami ilyesmin. Ezt próbálgatni kell és Memtest-tel leellenőrizni utána, hogy bírja-e. Kb eddig terjed a tudományom, mert még én se nagyon állítgattam ezeket. :)
Aktív témák
- Felsőkategóriás AMD Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! R7 9800X3D / 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3884, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest