Új hozzászólás Aktív témák
-
blountex
senior tag
Teljesen egyetértek Veled.
Storynál én is 60-ra veszem le, multiknál pedig 120/144 attól függ mit bír a gép, cserében tényleg csendesebb, hüvősebb a gép és a vga sem pörög 99%-on.
Manapság a 240Hz is egyre jobban elterjedt, úgy gondolom esportoló szinten lehet ennek némi előnye, már ahol fixen lehet tartani azon játékok esetében. -
PuMbA
titán
válasz
HELLAFLUSH #25 üzenetére
"hogy egy nagyon sok Hz-es monitornál a 60Hz majdnem megduplázza a válaszidőt "
De mihez képest duplázza meg? A 60Hz-es monitor nem tud 120Hz-en menni kisebb válaszidővel, szóval már alapból rosszabb a válaszideje, mint bármilyen nagyobb frissítést tudó monitornak. Szeretnék megnézni olyan tesztet, ahol a 60Hz-es monitornak kisebb válaszideje van, mint egy 240Hz-es vagy 360Hz-es monitornak 60Hz-en. Én még ilyet nem láttam, de nyitott vagyok, ha van ellenkező tényállás
"és az overshoot is nagyobb mint a max frissítési rátán."
Ez nem igaz. Ennek a kiküszöbölésére vannak a válaszidő beállítások a monitorokon. Az én monitoromnál is az Extreme válaszidőt kiválasztva van csak overshoot 60Hz-en, de a Fast beállítással, amit én használok, semmiféle overshoot nincs az összes frissítési rátán. Ez megint látható a tesztben, mert kimérték.
-
PuMbA
titán
válasz
HELLAFLUSH #22 üzenetére
És ezt hol látod kimérve? Szeretném megnézni
Az én monitorom 165Hz-en 6.5ms válaszidejű 1.5% overshoot-tal, 60Hz-en meg 8.2ms 0.1% overshoot-tal. Ilyen nagy különbségeket még sosem láttam, amiket te írsz a frissítési frekvenciák között.
-
Mostanában egy csomó belépő kategóriás kijelző került a piacra, 100Hz-es képfrissítéssel. Tudom, hogy ezek minősége sokszor véleményes, de akár már 40k HUF körüli összegért haza tudsz vinni ilyet, 24"-os méretben.
No, amelyikre eddig azt írták, hogy Freesync, annak a dobozán mostantól Adaptive Sync felirat fog virítani.
27"-os kategóriában nagyon jó 1080p ajánlatok pl., de akciósan 70k HUF-ért már kapható 1440p felbontással:
Acer Vero V277Ebmipxv
Acer Nitro VG270Ebmiix
Acer Nitro VG270UEbmiipx -
-
PuMbA
titán
"A nagyobb Hz nem mindig jobb, sok esetben parasztvakítás mert gagyi a panel lásd GtG"
Igen, ezért írtam 90-95%-ot. Ma már sokkal jobb a helyzet mint régen
A tesztekből látszik, hogy a magas frissítésű LCD monitorok nagy részét gyors panellel szerelik az utóbbi 2 évben. Beolcsósodtak.
"Tű éles? Attól függ miről beszélsz."
Erről beszéltem a 8-as hozzászólásomban. A mostani hozzászólásomban sehol sem írtam, hogy tű éles
-
NandoXXL
senior tag
-
PuMbA
titán
válasz
HELLAFLUSH #15 üzenetére
"ha egy ilyen monitort alacsonyabb Hz-en használnak akkor általában növekszik a válaszidő"
De ez sosem hátrány, mert a több Hz-et tudó monitorok LCD paneljének válaszideje 90-95%-os valószínűséggel gyorsabb, mint a kisebbeké, tehát 60Hz-en is kevesebb lesz valamivel az elmosódás
Egy 360Hz-es monitor 60Hz-en mozgás közben élesebb és részletesebb képet fog adni, mint 60Hz-en egy 60Hz-es monitor. A 60Hz-es monitor azért 60Hz-es monitor mert az LCD panel válaszideje annyira lassú, hogy nincs értelme 120Hz-en hajtani.
-
jaszy91
aktív tag
Hm, érdekes. Mondjuk nem tudom van-e értelme a 144Hz-nél nagyobb frissítési rátának, szerintem ez bőven elég az emberek 99%-ának.
Bár az én monitorom G-Sync és Freesync plecsnivel is rendelkezik, bár érdekes, hogy a G-Sync 165Hz-ig van hitelesítve, az AMD Freesync Premium meg 240Hz-ig.
Jópár esetben simán hozza a 200+-os FPS számokat a gépem, akkor sem látom szétcsúszni a képet, bár ha jól tudom a Freesync az nVidiával is kompatibilis, vagy nem?Amúgy ennek ellenére is a story játékoknál fix 60-ra, multiknál pedig fix 144-re van korlátozva a gép. Kevesebbet fogyaszt, atomstabil, nincsenek akadozások, csendesebb és hűvösebb is az egész rendszer.
-
HELLAFLUSH
őstag
Én még mindig nem látom értelmét a 120hz feletti monitoroknak, pedig volt már nem 1-2...ha egy ilyen monitort alacsonyabb Hz-en használnak akkor általában növekszik a válaszidő, VA panel esetén pedig az inverse ghosting is.
Szóval ha a 120fps-t nem éri el egy adott játék akkor felesleges a magasabb Hz-es monitor. -
JulianSinulf
őstag
Én azt hittem, hogy ezeknek a Sync-eknek az a lényege, hogy megakadályozzák az elcsúszó, akadozó képi megjelenítést.
A VGA nem tud kipréselni magából 120 Hz-et 3440-es felbontáson, akkor fölösleges a 120 Hz. Ráadásul fontosabb, hogy adott esetben, ha beesik az FPS 30-ra, azt se vegye észre az ember. De ugye van minimum határ is. Nem is tudom melyik monitoromnak volt 40 Hz a minimum határa. De volt ilyen.
Mondjuk nagyon kevés olyan játékkal játszom, ami lemenne 40 FPS alá.
De 120 fölé sem nagyon mennek 4K és DQHD felbontáson. Pedig a DQHD monitorom tudja a 240-et is.
Szóval a lényeg, ha 120-ról esik 100-ra, akkor azt se vegyem észre.
Vagy nem ez lenne a lényege? -
válasz
johnywalker #6 üzenetére
Ezt hol tudod kihasználni? Az én Acerem is tudna 10 bitet, de nem látom hol jönne jól. Talán, ha grafikus vagy.
-
Magyarul a belépő kategóriából el fog tűnni a Freesync, helyette Adaptive Sync-re állhatnak át a gyártók... és az élet megy tovább.
-
PuMbA
titán
A nagyobb Hz mindig jobb, mert a mozgás közbeni felbontás növekszik. Ufo test
-tel könnyen látható, hogy minél kevesebb az fps, annál mosódottabb és kevésbé részletes a kép. 240 vagy 360 Hz esetén minden mozgás már elég éles lesz.De lehet elővenni a padlásról a CRT monitort és azon 60Hz-en is annyira éles a kép mozgás közben, mint LCD-n vagy OLED-en a 240Hz
100+ Hz-en meg mozgásban verhetetlen a mai napig, talán egy 540Hz-es LCD. Olyan 800-1000Hz köré tippelik, amikor végre ezek a lapos kijelzők elérik a régi CRT-t mozgástisztaságát.
-
kurta9999
tag
Akkor csak én vagyok ilyen érzékeny, hogy a 240Hz-es TN sokkal jobb játékra mint a 165HZ IPS? Konkrétan egymás mellett láttam a kettőt, kösz, inkább a TN 240Hz-el
Pedig csak single player-ről van szó, 200+FPS-el.
-
johnywalker
őstag
Én csak szemkímélési okok miatt használom 100 Hz-en.Csak azért nem 120, mert akkor már nem tudja a 10bitet, csak 8-on.
-
Semplar
őstag
Nekem 50Hz -es volt, de vízszintesen tudott 15625Hz -et.
-
Nekem 240Hz volt de lecseréltem 165Hz-re
-
Re-Tech
aktív tag
Ajajj, akkor a LG C3 OLEDet már tolom is ki a kukába, csak 120at tud.
-
nexwo
őstag
Nekem 165Hz van de úgy érzem 120 is elég lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ezentúl nem lehet akármilyen frissítési frekvencia mellett FreeSync plecsnit szerezni.
- Nintendo Switch 2
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Xbox Series X|S
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egérpad topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Formula-1
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest