- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Pletykák szerint 30 GB memóriával szerelik a PS6-ot
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Áramkiegyenlítőt fejlesztett a modern GeForce-okhoz az Aqua Computer
- 3D nyomtatás
- Nem akármilyen új GeForce jöhet idén
- Döbbenetesen sok energia kell az érkező Nova Lake működéséhez?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolt!!
aktív tag
Most fedeztem fel a sorozatot az elsö évadnál tartok, de nagyon tetszik kivancsi vagyok mi lesz.Latszik h összefügnek a részek, de most még csak kezd kibontakozni a történet.Szeretem amikor ilyen jó sorozatra bukkanok es nem kell varnom a következö részre
pár hét alatt letudom. Ha vannak még hasonlóak amik kimaradtak nekem az elmult par évben ide vele 
-
Jelentem,nem profi munka,csak kis szösszenet melyik rész miről szólt és mi található benne.Teljes a lista,ha netán valaki újra akarná nézni és nem tudja hol keresse.Én még egyszer végignéztem az 5 évadot,most fejeztem be

-
emiki6
veterán
Captain Windmark = Grumpy Cat
-
emiki6
veterán
Ja és még valami: nekem az uccsó részben nagyon tetszett, hogy felvonúltatták a sorozat folyamán megjelenő "betegségeket", ami nálam elérte a célját: visszaemlékeztem azokra a részekre.
Bár sokan fikáztátok az egyes évadokat, nekem mindegyik tetszett.
Az utolsó két percben bemutatott jelenet engem hidegen hagyott, a lényeg, hogy a fő probléma megoldva, a többi nem számít. -
emiki6
veterán
Na Végignéztem!

Jó volt az utolsó évad. Már kellett a befejezés.
Kedvenc sorozatom volt.
Az első rész kicsit elborzasztott
, de szerencsére a nagymamám nézte és mikor elmentem hozzá, akkor én is elkezdtem nézni
, így utólag jó, hogy így történt.
Egy nagy
jár a sorozatnak, The Best! -
ChromeX
addikt
válasz
mrhitoshi
üzenetére
De az nem az a Broyles volt aki az eredeti oldalon volt, hanem a másik akit megöltek a sajátjuk, kb mint amikor a chareliet visszahozták egy részre valamelyik évadban.
Tehát nem átment a túloldalra az eredeti broyles hanem a másik oldalon az Ezredes még annak is hívják.
-
mrhitoshi
veterán
Újra adni fogják az RTL-en a sorozatot.

Csütörtökönként, este 22:15-től, és ha jól láttam, akkor a 3. évadtól kezdik.
-
ChromeX
addikt
Nem akarkok beleolvasni a topicba mer nem akarom lespoilerezni 4 évad 2 résznél tartok és amugy imádom ezt a sorozatot, de a broyles hogy van életben a másik oldalon? Őt nem ölték meg?
-
mrhitoshi
veterán
Igen valami ilyesmire gondoltam én is. Iskolapéldája a paradoxonnak.

Szóval kijelenthetjük, hogy lehetetlen a végén lévő jelenet. Amúgy arra kíváncsi lennék, hogy a természet hogyan válaszolna egy ilyen paradoxonra. Vajon megszűnne létezni egy egész univerzum ?grabber: Igen ez az, ezért is paradoxon.
Szóval ezen a ponton sántít kicsit a történet, de szerintem ezt be tudhatjuk annak, hogy Fringe a sorozat címe. -
emiki6
veterán
Most jut eszembe: azon besIrtam, amikor a gondolatolvasó elkezdte olvasni Walter gondolatait.
-
válasz
mrhitoshi
üzenetére
spoiler
Máshol is sàntit a történet.Ha nem jönnek vissza a megfigyelök, akkor szeptember megmentette volna Petert? Vagy ebben a vilagban nem is èlt.Mert volt ahonnan elloptàk, ahova jerült, majd egyesítèskor kitörlödött, ahol senki sem ismerte csak késöbb Olivia a kortexifan miatt majd Walter a Donald gyereke àltal.
Szóval Peter nem is az igazi hanem a számára a 3. világban marad, ahol kevésbé ismerték a hiánya miatt.Remèlem jól értem.
A jövö változása nem lenne hatással múltra, csak a megfigyelök miatt vissza van csatolva az idösík.Ha elviszik a gyereker a jövöbe, utàna nem tudna akkor megszuletni, mert Szeptember már az új generációs lebbe és nem lenne selejtes gyereke.Ebbol nem paradoxon lenne, hanem csak események láncolata.
Meg a végén a gyerek vagz Olivia oli meg a gonoszt?
-
emiki6
veterán
válasz
mrhitoshi
üzenetére
Tehát a múlt hatással van a jövőre (elmegy vki és változtat vmit) aztán a jővő hatással lesz a múltra(pl. Nem megy vissza valaki és nem változtat meg valamit) így a múlt megint hatással lesz a jövőre(a változás hiányában egy egész más jövő lesz) aztán a jövő megint hatásal lesz a múltra(ez már az a jövő, ami eredetileg volt (pl. Jövő V1, ahonnan jönnek a megfigyelők, ezáltal hatással lész a jövőre(ami jövő V2 lesz). Ahhoz hogy ne jöjjenek a megfigyelők, ahhoz el kell menni jövő V2be és megváltoztatni, így lesz V3...
Tehát:
1. jövő v1 es jelen v1
2. Jö v1 je v2
3. Jo v2 je v2
4. Je v2-> jo v2=> jo v3
5. Jo v3->je v1=> jo v1 (1-es pont)
Kicsit hosszú és macerás, de a lényeg hogy ez egy paradoxon.
Melyből az következik: van időutazá és van több párhuzamos idősík és az az elötti és utáni idősíkok, azaz végtelen. VAGY egy idősík van amiben élünk és nem lehetséges az időutazás(ez a valószínűbb csak ebből nem lehet scifit csinálni).
Ez egy mély filozófiai eszmefuttatás volt. -
mrhitoshi
veterán
Elméletileg a jövő is hatással van a múltra. Szóval, ha elmész a jövőbe, mint most Walter, új útra tereli az emberek fejlődését, tehát a megfigyelők sosem jönnek vissza a múltba leigázni a társadalmat szvsz.
Bár most hogy így mondod, tényleg zavaros kicsit. Miért is jöttek vissza a jövőből ?
Mert ha valami jövőbeli oka van ennek, akkor okés a dolog.
Meg itt ugye 3 idősík fut a végén párhuzamosan. Van a Peterek múltja, van az a pont amikor felfedezik az agy "továbbfejlesztését" és van a 2600 a megfigyelők kora. Ha megváltoztatjuk a középső idősíkot, akkor annak a következményei kihatással lesznek a jövőre és a múltra is. -
mrhitoshi
veterán
Spoiler
Ezen én is gondolkodtam, hogy vajon Walternek teljesen el kellett volna tűnnie, vagy pedig a megszállás utáni törlődött e ki.
De szerintem ez így van jól. Walter csak a megszállás utáni időből törlődhetett ki, mert addig ott volt a múltban, csak ugye elszállt a jövőbe, és a jövőt megváltoztatva, a múlt is változik, de a múltban ő maga nem tűnhetett el, mert addig ott volt. Bár tényleg lehetett volna ésszerűbb megoldást is keresni.A rózsáról Peter nem tudott szerintem sem. Ezt meghagyták isteni jelnek, mint anno Walternél.
-
Én is elkezdtem visszanézni az elejétől.
Spoiler,de aki tud segíthetne kitölteni a táblázatot.Sok időt megkímélve ha keresnénk valamit.
-
Spoiler
2 hét alatt megvolt az 5 évad.A fene se gondolta volna ennyire megvariálják.Viszont a végén amit kap Peter ő tudja mit jelentett Walter számára.Nem emlékszem,hogy Walter valaha is elmondta volna,arról csak egy csávó tudott aki utazott az időben és Szeptember.
Másik,nem értem miért nem régebbről törlődtek ki a dolgok,nem csak a megszállás idejétől kelletek volna -
-
Szerintem a 2. évadig lassan,de fel folt építve a történet.Onnantól már kicsit zagyva lett,jó néhány fordulattal megspékelve.
Lehet,így érdemes elölről nézni majd,hogy az első évadban is helytállnak azok a dolgot amik az utolsó évadban érvényesek pl. Megtudva mennyire gondoltak előre az írók vagy mennyire sikerült hűek maradni a sorozat elejéhez. -
"Talán így a legjobb." - Akkor ezek szerint neked nem jött be annyira.
Én újra elkezdtem nézni az elejétől, ezúttal párommal.
Így remélhetőleg átlátom majd jobban az összefüggéseket, észreveszek újabb részleteket (pl. observerek feltűnése minden részben), páromra pedig ragad egy kis angol tudás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- tordaitibi: Moltbook- az AI közösségi platformja
- Pletykák szerint 30 GB memóriával szerelik a PS6-ot
- SSD kibeszélő
- Gitáros topic
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Apple Watch 8 GPS midnight aluminium használt eladó
- Gamer Gép - MSI B760M, Intel I9 14900K, 24GB DDR5, RX 6900 XT 16GB, 2 TB M.2 SSD, 750W
- GIGABYTE P850GM 850W 80 PLUS Gold Eladó!
- MSI RTX 3070 8GB GDDR6 GAMING Z TRIO Eladó!
- ThinkPad T14s Gen2i 14" FHD IPS i7-1165G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam új akku gar
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4456
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 5th Gen. i7 10th, 16GB RAM 27% ÁFÁS (0329)
- BESZÁMÍTÁS! 16GB G.SKILL Trident Z 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Asus 15 TUF Gamer FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7735HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX4060 140W Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
pár hét alatt letudom. Ha vannak még hasonlóak amik kimaradtak nekem az elmult par évben ide vele 

, de szerencsére a nagymamám nézte és mikor elmentem hozzá, akkor én is elkezdtem nézni
, így utólag jó, hogy így történt.
jár a sorozatnak, The Best!

Mert ha valami jövőbeli oka van ennek, akkor okés a dolog.