- Androidos tablet topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ZIDOO médialejátszók
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #99 üzenetére
nos az /etc/services fájlban nyitott a 21-es port
akkor a vbox lehet csak a hibás, mivel a port nyitva van, rendszerszinten a passzív az alapértelmezett szóval ...
bár ez még mindig nem magyarázat arra h gnome alatt nem működik
ez talán vmi gnome-session hiba lehet, ami a gnome alatt aktív kapcsolatot erőltet
érdekesnem akarom elhinni h senki sem ért a freebsd-hez
mintha blogot írnék, mindenki read only-ban van -
Speeedfire
félisten
előrelépés van
új felhasználó létrehozásánál magyar nyelvű a gnome és a gdm
a gnome alatti telepítés meg azért nem megy mert aktív kapcsolatot akar kezdeményezni holott csak passzív engedélyezett
pkg_add -r -v valami kimenet pontos adatokat ad h mi is történik
a ~/.login.conf fájl tartalma szerint a default a passzív ftp, ennek ellenére aktív kapcsolatként akar kimenni
már csak az a kérés h a vbox nat nem engedi vagy a freebsd nem engedi az aktív kapcsolatot
jó kérdés, még nem jöttem rá
de ha van valami akkor írok -
Speeedfire
félisten
az nálad van, nálam egyelőre nem sok siker
tegnap olvasgattam a magyar freebsd lev listát, meg fel is iratkoztam
kaptam is ma 1-2 levelet amiben hasznos tanácsok vannak, majd kiderül h mennyire tudom használni őket
már az is nagy előny lenne, ha a gnome rendszert rendesen tudnám használni -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #95 üzenetére
ebből a freebsd-ből sem lesz semmi szerintem
-
Speeedfire
félisten
gnome oké, bejön a gdm login aztán minden van, igaz h csak angolul, de van
ott csak a terminálból való telepítést nem értem h miért nem engedixfce: xdm nem jön be
gdm bejön, de nem csinál semmit, csak az egeret mutatja, maga a login képernyő nem jön bekde-t meg nem próbáltam, mert azt nem szeressük
-
Speeedfire
félisten
-
Speeedfire
félisten
hát nem igazán akar összejönni se a gnome alatti program telepítés se az xfce xdm párosítás
nem értem miért nincs akkor supportja mint a linux distroknak
a hivatalos kézikönyv szerint csinálok mindent és egyszerűen már a hajamat tépem, pedig olyan jól kezdődött
ennyire nem lehetek noob -
Speeedfire
félisten
nem teljesen értem akkor h a gnome, gdm, mc h települt fel neten keresztül konzolból
sőt azóta megpróbáltam egy másik rendszert is csinálni xfce ablakkezelővel, szintén a netről húzott le mindenta bill kiosztás meg be lett állítva a sysinstall-ban konzol és x felület alatt is magyarra, és a rc.conf fájlban is magyart ír ki
-
Speeedfire
félisten
ismét belefutottam valamibe
fent van a gnome be is vagyok jelentkezve, de nem tudom átállítani a default angol nyelvet magyarra
a másik meg h akarok valamit telepíteni terminálból
pl: pkg_add -r akarmi
azt írja h unable to fetch, gondoltam nincs net de van az alapértelmezett böngészővel simán bejön minden oldalelképzelhető h a gnome nem támogatja az új freebsd-t?
lehet h inkább a 7.2-t kellene felraknom ? -
Speeedfire
félisten
sikerült felrakni a gdm-et meg a gnome-ot
eddig minden rendben, magától indul a gdm utána a gnome
büszke vagyok magamra
bár mintha kicsit lassabban állna fel mint az ubuntu -
-
Speeedfire
félisten
egy hsz-be leírom mind2őtöknek
szépen elkezdtem haladni a kézikönyv szerint
mikor felmet a 8.0 fel akartam rakni egy xorgot meg egy gnome-ot
és ott voltak problémáimszépen felraktam az xorgot a pkg_add -r xorg paranccsal
majd jött az xorg beállításaA Xorg 7.4 verziójától kezdődően a számítógépünkhöz csatlakoztatott egerek és billentyűzetek HAL segítségével automatikusan felismerhetőek. Ennek megfelelően a x11/xorg port függőségeként telepítődni fognak a sysutils/hal és devel/dbus portok, viszont az /etc/rc.conf állományban a következő sorok hozzáadásával külön engedélyeznünk kell még ezeket:
hald_enable="YES"
dbus_enable="YES"
[link]nah! itt akadtam el először először a nano-val akartam szerkeszteni de az nincs, gondoltam majd vi-vel, de nem enged semmit sem hozzáadni
kozolon szeretnék magyar bill kiosztást, már egy pár dologra rájöttem, meg kigoogliztam
de mégis kényelmesebb lenne ha magyar billt használhatnék -
Speeedfire
félisten
még az érdekelne h lehet a bill kiosztást átállítani
-
Speeedfire
félisten
miért van az h egy fájlt nem tudok szerkeszteni?
van 1-2 config fájlt amit szeretnék szerkeszteni a vi editorral de nem sikerül
valaki tudna segíteni ebben? -
Speeedfire
félisten
pl nem mindegyik ftp szerver támogatja a folytatást, így ha éppen elmegy a net vagy el kell mennem kezdhetem újra
meg nekem kényelmes a torrent, csak bemásolom és kész
ellenőrzi a fájlt h valóban az-e amit feltöltöttek a tárhelyre
ez a p2p még a szervereknek is jó meg leveszi róluk a teher egy részét, mivel ilyenkor az is tölti felfelé a torrentet aki már letöltötteamúgy nem mindennapi a telepítése ennek a rendszernek, kiváncsi vagyok rá h milyen lesz maga a rendszer, egyelőre csak furán bámulom
-
Speeedfire
félisten
a hivatalos trackerre csak azok pakolhatnak fel torrenteket akiknek van hozzá jogosúltsága, általában a "házigazdák"
be van építve a hash is
a legtöbb nagy distonak van torrent trackere, ahol le lehet tölteni torrenten keresztül is
én a 8.0-RELEASE-i386-disc1.iso és a 7.2-RELEASE-i386-disc1.iso mind a 2nél ugyan ez a hiba -
Speeedfire
félisten
a virtualbox free, de ha nagyon nem megy akkor megpróbélom wmvare alól is
FixY67: a hivatalos trackerükről szedtem le
FreeBSD BitTorrent Tracker -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #36 üzenetére
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #35 üzenetére
közben sikerült megoldani
-
Speeedfire
félisten
üdv
gondoltam felhozom ezt a témát
mostanában egyre jobban érdekelnek a unix alapú rendszerek és ezért szeretnék egyre többet megismerni felhasználó szinten
virtualboxra szeretném feltelepíteni a legfrissebb verziót
innen töltöttem le a disk1-et, de sajnos nem akar bebootolni
valakinek van valami tippje?
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest