- Raspberry Pi
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Valami új eszköz készülhet a Valve-nál
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
cszn
őstag
Egyébként beszéltem a hardverkerrel telefonon, mert ott is érdeklődtem az R3 után és teljesen korrektek voltak szóval semmi bajom velük. Meg már korábban vásároltam tőlük és akkor is minden rendben volt. Csak azzal nem voltam elégedett, hogy kb azt mondták semmi esély, hogy pár héten belül beszerezzék.
-
cszn
őstag
De miért okoz ez neked problémát?
Nyilván - a részleteket figyelmen kívül hagyva - egyszerűbbnek tűnik ha nem viszik le Debrecenbe, de nem kicsit bonyolítaná a szervezést ha ilyen dolgokra odafigyelnének a rendeléseknél. Meg ha nincs raktáruk, személyzetük BP-en akkor ki adná át és hol? Nem oly egyszerű ez.
-
-
cszn
őstag
Én csak a Define R3 tapasztalatait tudom leírni, de azért megteszem hátha.
Szóval nálam úgy működik, hogy a két fractalt előre raktam befele fújni. A tápomat sajnos csak felfele nézve tudtam betenni. Ezen kívül 3db 800rpm-es GentleTyphoont tettem bele. Egyet a táp mellé alulra, befele fúj. Egyet hátulra ami kifele fúj. És egyet felülre, szintén befele fúj, közvetlen a procihűtőre.
A tapasztalatok: A két elölről befújó nem számít olyan sokat, valószínű elég lenne egy is. A táp melletti sokat számít a tápnak is (lévén, hogy belülről szívja magára a levegőt), de a videokártyának még többet. A legtöbbet viszont egyértelműen a fenti venti dob az egészen, rengeteg friss levegőt kap így a proci és az alaplap. Alaplap hőmérséklet kb 7 fokot csökken ezzel a megoldással. Procc kb 2-t. A hátsó venti meg kötelező, nem is próbáltam nélküle. -
cszn
őstag
Köszi srácok a segítséget!
Tegnap nekiestem mindenféle szivacs meg gumi anyagokkal. Jól megszenvedtem vele és elég nevetséges így utólag, de sikerült megoldani a dolgot.
Inkább nem vázolom fel az egész folyamatot, mert a lényeg az, hogy végül is semmilyen plusz anyagot nem kellett felhasználni hozzá. Hogy miért és hogyan lett mégis jó így azt nem tudom, pedig legelőször is így próbáltam ki (és nem csak akkor egyszer). Szóval rácsavaroztam a tálcára, nem annyira, hogy szétnyomja a gumit, de annál jobban, hogy esetleg hely maradjon a gumi és a vinyó között. És valahogy jó lett.Nem tudom mi változott azóta...
Egyébként a feleslegesnek tűnő procedúra során egy csomó dolgot megfigyeltem. Például, hogy van amelyik tálcában jobban felerősödik a búgás, az se mindegy, hogy a két vinyó milyen messze van egymástól. Meg azt is, hogy az egyik vinyó alapból sokkal jobban búg (pedig ugyanolyan a kettő). Ja és a háztól kb másfél méterre állva hallani a legjobban a búgást.Fontos dolgok ezek.
Na köszi még egyszer! -
cszn
őstag
Hát igen valahogy úgy lehet. Tulajdonképpen azt is elég nehéz megállapítani, hogy honnan jön ez a búgó hang. Csak próbálgatással tudom kitalálni, hogy mi segít rajta és mi nem. De meg lesz oldva
úgyis kitalálok valamit. Vagyis a mostani megoldás is jó, mert úgyse hurcolászom vagy lökdösöm, hogy elmozogjanak, csak a tudat meg a kihívás.
-
cszn
őstag
- bepattintva pipa
- kábel elrendezve pipa
- a csavarokról meg már írtam, hogy mindenféleképpen kipróbáltam szóval ez is pipazodo A kábeleket tényleg nagyon jól el lehetett rendezni csak eddig nem voltam elég figyelmes. Szóval az összes kérdés megoldódott, csak a rezgés az egyetlen ami még nem.
davidsz és zodo: Gyanítom nálatok nem az asztalon van a ház.
Csak abból gondolom, hogy nekem se volt sose ilyen problémám amíg nem került át oda. Próbáljátok ki, ha nem vagytok restek.
-
cszn
őstag
Köszi! Csak úgy elkezdtem írni aztán megnőtt közben.
2. Na látod erre nem gondoltam, pedig elég logikus így utólag. Már megérte ide jönnöm. Meglátszik, hogy nem vagyok jártas a témában.
3. Erről se tudtam, de esélyes, hogy inkább veszek egy normálisat. Szintén köszi!
4. Elég sokféleképpen kipróbáltam: Teljesen rácsavarozva a tálcára, kicsit rácsavarozva, csavarozás nélkül, plusz gumirétegen át rácsavarozva, de ezek közül egyik se tökéletes. Ha bármi máshoz hozzáér (végülis csak a tálcához tud, de ahhoz közvetlen egyik esetben se ért hozzá) akkor már átveszi a rezgését. Szóval a sok gumiréteg jó megoldás, csak a rögzítést kéne kitalálni még. Valami puha szivacs esetleg... még töröm a fejem.
Majd figyelem, hogy a te átköltözésed, hogy sikerül. Kíváncsi vagyok arra a kuckóra is.
-
cszn
őstag
Sziasztok!
A hétvégén beköltöztettem a gépemet egy Define R3 Black Pearlbe. Írnék némi tapasztalatot és néhány kérdést.
Rohadt jól néz ki.Egy CM Elite 331-ből került át, elég nagy a különbség a kettő között. Két darab Scythe Gentle Typhoont raktam be pluszban, úgy hogy mindkét Fractal ventit előre tettem, az egyik Scythe került hátulra (kifele fúj), a másik pedig alulra a táp mellé (befele fúj). Mivel elég zárt a ház sztem kell ennyi venti bele, sőt felülre is jó lenne még egy befele fújó (van egy CM még, de erről később). Szerelni könnyű, csak azzal volt bajom, hogy az FSP Everestemnek nem elég hosszú az alaplaptáp és a procitáp kábelje, úgyhogy azokat nem tudtam hátul elvezetni. Úgy se tudom elhelyezni, hogy alulról szívjon levegőt, mert akkor meg útban van a videokártya, de ez mondjuk nem zavar, van bőven levegő amit belülről magára tud szívni. A kábelvezetők amúgy nagyon jók, az hogy kiesnek a gumik az lehet, de sztem csak akkor ha vadállat módjára tumkolom át a kábeleket úgyhogy nem az ő hibájuk. A hangszigetelés is jó, a vinyók kerregését alig hallani, a ventik is szép halkan suhognak csak.
Szóval a ház maga nagyon jó, csak néhány apró kifogásolni valót találni:
1. A fekete csavarok elég gyorsan kopnak, vigyázni kell rájuk.
2. Hátul ha sok kábel van nehéz feltenni az oldalát. Nincs mihez odafogatni, hogy ne türemkedjenek kifele és nehezítsék meg az oldallap feltételét. Igaz pár felrakás után már igazodnak és könnyebb lesz.
3. Felül nincs külön porfogó. Nincs valami ötletetek milyen könnyen beszerezhető anyagot kéne használni erre? Csak mert kipróbáltam úgy hogy ott volt egy befele fújó 12-es CM venti ami kb 7-8 fokot jelent az alaplap hőmérsékleténél. Ha már itt van elfekvőben ki szeretném használni.
4. A vinyók rezgése.Mindig ezzel van a legtöbb bajom. Mégpedig azért, mert a gép fent van az asztalon. Nem akarom máshova rakni, direkt így alakítottam a szobát. Tudom, ezzel a saját dolgomat nehezítettem meg...
Az előző ház sálakra (nemnevet) volt rápakolva, mert nagyon átvette az asztal a rezgést. Na ennél erre nincs szükség, mert nem veszi át. Viszont maga a ház ami berezeg (gondolom a nehéz felépítés és a szigetelés miatt). Szóval nem elég az a kis gumi ami van a tálcákon. Nem tudom, lehet hogy egy 5400-as vinyónál már elég lenne, de a mostani Samu F3-aim berezegtetik (mondjuk volt ennél sokkal durvábban rezgő vinyóm is). Egyelőre úgy oldottam meg, hogy egy textil egérpad gumiját vagdostam fel és azt tettem a vinyók alá több rétegben. Így tökéletes, de egyáltalán nincsenek rögzítve. Próbáltam úgy is hogy alá és fölé is tettem annyit, hogy éppen csak annyira szoruljon a két tálca közé, hogy ne tudjon mozogni, de így is már berezeg. Ebben szeretnék segítséget kérni, mert én még nem sokat foglalkoztam ezzel a kérdéssel...
Nekem elég esélytelennek tűnik, hogy ne rezegjen, rögzítve is legyen és esztétikus is maradjon, de hátha ti tudtok valami jó ötletet.
Köszi előre is!Szerk.: Hú de hosszú lett.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Samsung U28E590DS 60Hz 4K TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest