Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • totron

    addikt

    válasz Essejó #12390 üzenetére

    Nem bonthatatlan kémiai kötésre, egyesülésre kell gondolni, mechanikaira viszont igen. Mikro szinten rücskös a felület, vagyis a tárcsa szemcséit simán eltárolja, fennakadnak az egyenetlenségeken. Értem, hogy pont a csiszolás a cél és az is történik, de a nap végén a fent vázolt végállapot marad, mint utolsó lépés, mint következmény, nem tudod kikerülni, nem otthagyni ezeket a részecskéket rajta-benne.
    A másik a porózussága az öntöttvasnak, a mechanikai nyomás - beletekerés - mellett a keletkező hő is segíti az elrakást. Nem véletlenül ajánlják mindenhol a sót tisztításra. Nem véletlenül tilos a mosogatószer is, mint kemikália, több rétegben szűrődik le, s tárolódik el, egymással pont áfedésben lévő lyukrendszerekbe - vannak erről képek is a neten - vagyis nehéz kiszedni! Az egyik zamatát a műfajnak pont ez az eltárolási sajátosság adja - csakhogy azok az előző kaják zamatai, nem pedig gyomorba, emésztőrendszerbe nem való mikroelemek.
    Süldő koromban próbálkoztam homokkal, találd ki mennyire köszönt aztán vissza az ételekben. Eleinte magam sem gondoltam volna ezeket.

    Papíron biztos oké, de a kazánlemez, mint olyan élelmiszer célú felhasználásra nem alkalmas, így tudom, nem tudom jobban megokolni, de érezzük ezt - meg a fentit is, please! Lehet aztán persze, hogy a gyártás során nem sok semmi különbség van, de majd valaki elmondja aki járatos. De a tárcsákat tényleg ne. Kavicsok még, amik használhatók.

Új hozzászólás Aktív témák