Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• TheProb

veterán

válasz fradi81 #11702 üzenetére

Hagyományos inkább, ahogy írtam a kenyérsütők kocka formájától egyenesen rosszul vagyok.
    Olvastam igen, hogy a hajtogatós módszerrel elengedhető a dagasztás is. De ezzel is lehet olyan minőségű kenyereket készíteni, mint dagasztottan? Viszont a 70+%-os tésztát, hogy az istenben tudják olyan állagúra készíteni, hogy hajtogatni lehessen? Meg ugye a folyamatos, pl negyed óránkénti hajtogatás megint csak nem a low effort kategória. Ha dagasztással le tudom a processt és utána elég pihentetni, akkor az nekem kényelmesebb.

Tegnap pl olyan teljes kiőrlésűs receptet olvastam, ami már az összekevérs követő negyed óra után hajtogattatni akarja a tésztát... Ezzel szemben én egy fél napos érlelést (jó szó?) követően is csak jó 2-3 kanál lisztes újrakeverést követően tudtam egyáltalán kivenni a tálból a tésztát. De a formáját utána sem tartotta meg.

Btw: tud esetleg valaki ajánlani, kipróbált, kezdőbarát, teljes kiörlésű receptet? (nem arra a fajtára gondolok, ami megfogja a golyót, hanem mondjuk fele-fele vagy minimálisan magasab arányú)

Új hozzászólás Aktív témák