Hirdetés

Aktív témák

• karib

addikt

Nemtom, szerintem pedig éppen hogy mostanában érdekesebbek a versenyek. Legalábbis eseménydúsabbak, mint pár évvel ez előtt, bár én csak amolyan koca-F1-es vagyok :) Oké, a bajnokság ellapult, mert gyorsan vége lett, de a szabálymódosítások által tényleg látványosabb lett az F1, mint pár évvel ezelőtt volt. Már rég leszoktam a nézésükről, mert rendszeresen elalszom rajtuk :), de mindig elolvasom az összefoglalókat. Úgyis a háttérinfók a legérdekesebbek, azt pedig nem kapod meg menet közben - igaz mára sokat javultak a közvetítések is (a Magny Cours-i célegyenes bejárati kanyarnál lévő mozgó kamera nagggyon tuti!).

A Ferrarit pedig lehet szidni, de leginkább talán tanulni lehet(ne) tőlük. Ez a csapat maga a kőkemény profizmus. Ne feledjük, hogy nem is olyan rég SEHOL sem voltak jóformán. Ma pedig szinte minden téren ők az etalon. Szerintem a legjobb bennük az, hogy taktikailag brutálisan jók, köszönhetően részben Ross Brawnnak, de méginkább az egész csapat együttműködésének. Mellesleg az autók is gyorsak, egész megbízhatóak (khm... Rubensnek ez mostanában nem jön be...), tehát minden ott van.

Montoya sokban hasonlít Villeneuve-re. Szeretem is a burájukat :) Mindketten egész veszett gyorsak (főleg, ha jó autójuk van), de talán túlságosan hangulatemberek, még ha Montoya ezt nem is nagyon akarja mutatni a bohókás-szórakozott megnyilvánulásaival. Tehetséges gyerek, de nem érzem benne azt a harmonikus tudást, ami pl. Michaelben megvan. Tény, hogy tökös srác, és nem sokan tudják feltartani vagy meglepni Schumint (Raikkonen is brillírozott most de nagyon), de ez akkor is kevés, amíg nem ül egy kategóriával jobb autóban. Érdekes volt nézni, ahogy vonatozott egymás mögött J-P és Michael, látszott, hogy a Schumi sokkal jobban érzi a pályát.

Szóval leginkább az a szomorú, hogy a többi csapatnál a Ferrarinál látható összhang töredéke lelhető fel, és ezért szenvednek. Ezért nem nagyon értettem, mit fújtak az osztrák nagydíj után - oké, kicsit durva húzás volt a direkt helycsere, de az F1 is inkább csapatjáték, mint egyéni erőpróba. Az akkor egy (politikailag) hibás csapatdöntés volt, de részben ezért is van ott a Ferrari, ahol van, mert bár Schumi minden további nélkül ellenszegülhetett volna az utasításnak (van annyi szava, az tuti), mégsem tette, mert a csapatnak a meghatározott rend szerint kell működnie, ha mindenki maga okoskodik, szétesik a csapat. De tanultak belőle, és máskor majd bonyolultabb koreográfiával rendezik el a befutót...

Addig is, inkább nézem a rali összefoglalókat :D Na az aztán autósport, meg egyértelmű csapatjáték! WRC rulez... (na jó, minden rali szintnek megvan a maga érdeme).

Aktív témák