Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Aktív témák
-
Bővebben: link
should be closed. -
cornfake
aktív tag
debreceni lakotelep /ujkert/nalunk is foldeles nelkuliek a konnektorok,es parazunk is rendesen /de ami ra van mar kotve eloszto annak foldeltek az ajzatai/,de villanyos ismeros azt mondja,hogy a vezetekeknek a falban is olyannak kell lenniuk..ugyhogy nagy cumi ,tartok tole ,hogy eselyunk sincs itt foldelt halozatra.../mondjuk a regi sz*r mosogepunk levagta a biztit haromszor,a harmadik utan en ''vagtam '' ki a mosogepet.../
hi cain -
Petya25
őstag
Sajna nekem is földeletlen konokter van a szobámban és nem igen lehet földkábelt találni a közelben. Szoktam is érezni a fémfelületeken hogy áram futkozászik benne, olyankor bizsereg az ujjam alatt.
-
nagydee
tag
mi általában délelött 11 magasságában kezdtük, és csináltuk hajnali 3-4 ig... a napokat sosem tudtuk...
csak rendes egyetemista szokás szerint...
egyébként ha jól tudom, külön rendelet nélkül, akkor reggel 7kor lehet elkezdeni ilyen tevénykenységet lakóövezetben, és este 8ig lehet csinálni, kivéve a vasárnap, amikor csak 14ig szabad hangoskodni... -
Lala6
őstag
-
erdeya
senior tag
mondom... hozzánk eljöhetsz (30 éves panel) ha itt bármit be tudsz húzni az eredeti ''kábelcsatornában'' ami nincs akkor tudsz valamit. Kizárólag a fal kivésésével lehetne eredményt elérni, de az ugye betonnál nem egyszerű.
Arról nem is beszélve, hogy amikor bekötöttem a földet a padlóhoz közeli konektorba, akkor láttam, hogy annak a kábelezése is az alap műpadló alatt fut
...nem a falban -
nagydee
tag
nos, mikor és hol fizeted, mert én már egyszer végigfűztem a lakáson (a falakon át) az antennakábelt és egyszer a háromeres vezetéket is.
ezen kívűl miskolcon az egyetemen a 3-as koliban két haverommal végigfűztünk egy szintet (24 szoba) BNC-vel egy pár évvel ezelött, pedig ott voltak 50cm-es falak is.
a régi fajta panelhoz (amikor nem ablakkal együtt emelték még a falat...) elég a sima üttvefúró megfelelő hosszúságú fúrószárral
az újfajtához érdemes hiltivel nekikezdeni, mert azt nem biztos, hogy más átviszi.
mindkettő megoldáshoz bérelhető is eszköz nem is túl magas áron (pár ezer HUF), csak a kaukció sok (akár 40-50 eHUF), de azt visszakapja az ember.
ennyit szerintem megér, hogy ne essen szét az ember gépe... -
ngabor2
nagyúr
Fal sarkánál 8-as luk, söld-sárga vezeték átdug. Ha zavar, akkor rá egy sarokléc, esetleg kábelcsatorna. Ha ügyesen fúrsz, akkor a járólapot, sőt csempét is kultúráltan ki lehet fúrni. Utána jöhet a javítgatás pl. gipsszel. Kézügyességtől, esetleg szakitól függően 2 óra-1 nap meló.
-
bandiras2
senior tag
Jé! Fanatikus tag lettem.
Mikor?
Észre sem vettem!
-
Fori23
őstag
Rendben, köszönöm mindenkinek, megértettem. Már nézem a lehetőségeket, csak 3 fal, járólap, kb.20m vezeték stb. De megoldom.
[Szerkesztve] -
bandiras2
senior tag
Amíg a fűtés egyben van, addig nem veszélyes, de haltak már meg fűtésszerelők azután hogy elflexelték a csövet, és kiült rá a 220
-
ngabor2
nagyúr
Az, hogy érintésvédelmileg TILOS!
Ha ez nem elég, akkor az, ha mégis átmegy a védóföldre a fázis (erre van kitalálva, ha mégis baj van, akkor ne a T. Felhasnyálót végezze ki, hanem elviszi ő a balhét), akkor bárkit lenyomhat, aki épp hozzáér a radiátorhoz. És mivel az egész házé egyben van, ezért igen kevéssé szoktak az ilyen játéknak örülni.
Élve azzal a feltételezéssel, hogy panelház valahanyadik emeletén élsz, keresd meg a közös képviselőt, és hivatkozz az érintésvédelmi tv-re. Ha valóban nincs föld, akkor ki kell építtetni közös költségen az egész házban. Ha meg ki van építve, akkor be tudod húzni... nézd meg a biztosítékszekrényt, van-e zöld-sárga vezeték benne.
[Szerkesztve] -
Fori23
őstag
A fűtéscsöves földelésnek mik a veszélyei? Mert képtelen vagyok a géphez rendes földet hozni.
-
erdeya
senior tag
Én is panelban lakom, a konyhából vittem be a szobába a földelést, Nem ördöngőség.
A gép pedig igenis ráz, ha nincs földelve. Azelőtt még írógépet használtunk és nem volt földelve. Na az is rázott. Nem úgy kell érteni, hogy agyonvágna de ha hozzáérintettél egy fém alkatrészhez egy fáziscerkát, akkor bizony az világított.
Van egy-két olyan lap, ami földelés nélkül amúgy el sem indul, avagy megfagy.
És nálam is a falon kívül van. Persze a műpadló szegély alá ahol lehet begyógyítva, meg kábelartókkal az ajtófélfa mellett elvezetve.Aki átfűzi a panelt, annak fizetek egy sört
[Szerkesztve] -
bandiras2
senior tag
A falon kívül vitte, mert csak 3 eres kábele volt, azt meg nehéz lett volna behúzni a falba. Átfúrta az ajtókeretet, és a szegélyek mentén vitte.
-
djyuri
őstag
válasz
Csaba_20_ #27 üzenetére
Akkor tod mit?
Ezentúl,ha valaki nyit egy topikot pl.: Föld,földelt,földelés stb szóval kapcsolatosan,akkor az autómatikusan kapjon egy az ilyen dolgokról szóló részletes törvénycikkejt meg pontos szabályzatokat az érintésvédelemmel kapcsolatban...
Ezt moderátorral is egyeztetni kéne -
Csaba_20_
őstag
A számítógép I. érintésvédelmi osztályba tartozik, védőföldeléssel ellátott hálózatra kell kötelezően kötni. Aki nem így tesz, az veszélyezteti a számítógép felhasználóinak életét.
A védőföldelés kialakításakor számos, szabványban előírt követelményt figyelembe kell venni. A házilag barkácsolt védőföldelés eme követelmények ismerete nélkül épül általában, ezért az ilyet se ajánlom senkinek. Nem véletlenül találták ki azokat a követelményeket. Életet védenek! Akinek nem drága az élet, az nyugodtan játszadozzon vele...de ő is max. csak a sajátjával! -
bandiras2
senior tag
Vidd csak be a földet a szobába! Abból baj nem lehet. Haverom is albiba lakik, ideges lett, felberhelt a biztidoboz helyett pöpec kismegszakítókat, és 15 méteres kábellel bevitte a földet a gépéhez való elosztóba. A többi konnektorban továbbra sincs földelés, de oda nem is dug semmit. A tulajnak meg egy szava sem lehet, mert végzett villanyszerelő, és a lakás értéke növekedett a módosítás által. Mondjuk a tulaj nem ott él.
-
MUŁĐER
addikt
nekem sosem volt földelt konektorba dugva a gépem és sosem rázott
-
Goose-T
veterán
Semmi gáz, én is így használtam a gépemet két éven keresztül. Néha rázott a gépem, nem kell nagyon fogdosni, de a megítélésem szerint nem életveszélyes. Sajnos az Onkyo rádiós erősítőmet kilőtte pár másodperc alatt, amikor be akartam dugni a jackdugót a hangkártyába, kiesett a kezemből és hozzáért a gépházhoz. 14 rugóba került a javítása.
-
Sefter
veterán
''A másik ötlet... Leengedni az ablakon a földig egy vezetéket és az egyik végét valami cölöpszerűséghez erősítve ledugni a földbe..A másik végét pedig bekötni a konektorhoz,vagy az abból kijövö elosztóba...''
ez nem szép dolog egy lakótelepen....gondolj a kisgyerekekre... -
djyuri
őstag
Tipp: (ne kövezzetek meg)
És ha fázis leválasztót köt be? Egy trafót csináltat kb 500-600W-osat,ami 230-ból 230-at csinál..És ekkor már a kimeneten nincsen ott a fázis...
Nekem van fázisleválasztóm,de sajna a géptől azonnal leold,mert csak max 400W-os
A másik ötlet... Leengedni az ablakon a földig egy vezetéket és az egyik végét valami cölöpszerűséghez erősítve ledugni a földbe..A másik végét pedig bekötni a konektorhoz,vagy az abból kijövö elosztóba... -
net84
őstag
tud fájni, ha ''megcsíp'' a kraft, ami átmegy a házadon...
Én is ordítottam tőle párszor, majd a hülye vill. szerelő után bekötöttük a földet, igaz így is figyelnem kell, mert nem mindenhova sikerült földet vinnem és ott csak közösítés van, ami viszont azt eredményezi, hogy minden aljzat meg van jelölve, hogy melyik a fázis és melyik a nulla és hogyan kell beledugni a konnektort a falba...
Csináld meg vagy inkább csináltasd meg sürgősen!!! -
ngabor2
nagyúr
Ha nincs földelve, akkor nem. Van egy ''társtopik'', olvasgasd azt is, talán érdemes. Bővebben: link
-
ngabor2
nagyúr
Elég nagy baj, veszélyes lehet a gépre és rád is. Egyet viszont tilos: a fűtéscsőhöz földelni!
A lépcsőháznan nincs valahol külön kialakított föld vezeték? Vagy az elosztószekrényben? onnan egy szálat ki kellene építeni a konnektorig. Sokat jelent. több ismerősömnek szállt már el gépe ill. egyéb alkatrést földeletlenség miatt. Az, hogy x ideig megy, semmit nem jelent, sajnos.
Nem biztos, hogy jónéven vennéd, ha egyszercsak a táp feladná, és a 230V-t rajtad keresztúl vezetné le... egy kis szerelés ettől olcsóbb, és biztonságosabb. -
veresp
tag
Sziasztok!
Nagy baj-e ha földelés nélküli konnektorban használom a gépemet?
Ha igen milyen következményekkel járhat?
Megoldás jelenhet-e rá valamilyen UPS eszköz?
(Még mielött bárki felvetné, nem tudom kicserélni a konnektort, ugyanis ez egy albérletben van)
Aktív témák
Hirdetés
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest