- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- RAID
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- E-book olvasók
- ASUS notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
Üdvözlöm a betévedő PH!órumtársakat! Nem talátam a témának megfelelő tppikot ezért megnyitottam ezt azzal a céllal, hogy készülékekről (a link ezért oda mutat, mert a hazai kínálat csekély ellenben drága) és azok felhasználói tapasztalatairól kerüljenek ide infók. Ezek egyaránt hasznosak lehetnek a megfelelő típus kiválasztásában a vásárlás előtt, illetve azt követeőn megkönnyíthetik a beállításokat és/vagy a használatot.
Mivel én is rádió vásárlása előtt állok, ezért próbálok hasznos infókat begyújteni az ideális típus kiválasztáshoz. Egy jó hangminőséggel rendelkező, sztereó rádiót keresek amely FM, DAB/DAB+ és internetrádók jó minőségű vételét biztosítja - esetleg USB zenelejátszással kiegészítve. CD lejátszás kevésbé fontos számomra, a hordozhatóság (akku) pedig egyáltalán nem. Természetesen bármilyen típusról jöhetnek infók, tapasztalatok hiszen az is releváns lehet valaki számára. -
szasanyi
félisten
Itt lesznek listák a rádiók rangsorolásáról: hifitest.de és testberichte.de Természetesen ezek nem tartalmazzák összes készüléket és sajnos nem is elég részletesek, de kiindulásnak jó lehet.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Az jelenleg kevésbé fontos (nekem) csak ha már új eszközt veszek azt jó pár évig használni is fogjuk tehát jó ha tudja. A lényegesebb az az internetrádiók plusz az FM (az egyszerűség miatt).
De elég sok gyártó és típus van, árban is elég nagy a szórás szóval nem könnyű (jól) választani. Segítség lehetne a vásárlói vélemények, visszajelzések csakhát sok nagyon ellentmondó, nem tudni ki mihez van szokva, vagy éppen mihez viszonyítva tartja jónak vagy rossznak az adott készüléket. A tesztek nem elég részletesen, gyakran csak érintőleges (vagy úgy sem) térnek ki pölö a hangzásra ami egy audió eszköznél azért eléggé fontos.
Szóval továbbra is várom az infókat, tapasztalatokat és véleményeket! Már ha lesz, mert a kedzés sajna nem túl bíztató... -
Degeczi
nagyúr
DAB-on itthon aligha várható fejlődés, hiszen sem igény, sem előírás (mint a TV adásoknál annak idején) nincs rá. Itthon csak pár adó, amik nem érik meg a beruházást.
A netrádió viszont már szerintem is fontos. Abból olyat ma már nem érdemes választani, amit csak a kényelmetlen kezelőfelületén lehet kezelni, mindenképpen tartozzon hozzá telefonos alkalmazás, és esetleg számítógépes program is.
Ilyen pl., nagyon bevált, szép hangú (Sonos alapmodell) és még csak nem is drága az Ikeában kapható a "Symfonisk" okoshangszóró. -
Degeczi
nagyúr
Falat sem lehet átfúrni mögötte esetleg?
Mert egyébként akár polcként is használható, mint arra a topikjában is van példa.
De bármit is választasz, ez mindet érintő probléma lesz, hacsak nem akkus működésű. -
szasanyi
félisten
Hosszas keresgélés után sikerült dönteni egy kicsi de okos készülék mellett, ami végül egy Majority Sidney lett. A készülék építési minősége (MDF ház, teljes alu előlap) és hangzása egyáránt kitűnó. Az angol amazon-ról vásároltam, így az első meglepetés a magyar nyelv miatt ért, amire egyáltalán nem számítottam. 2. lépésként felkínálta a WiFi csatlakozás lehetőségét, ami kellően érzékeny és gyors, ennek megfelelően netrádiók hibátlanul és nagyon jó minőségben szólnak (mondjuk a rádiók és az USB lejátszás is meglepően jó, csak sajna a DAB csúcsa a Petőfi rádió ) Természetesen van szofverfrissítési lehetőség is.
Valóban szép, telt hangzása van ami kétszeresen meglepő: egyrészt a kedvező ár (69 fontba került 3év garanciával) másrészt a kis méret miatt. Bár kicsi, de az anyaghasználat és a hátsó subcső miatt meglepően jó a mélytartománya, de a szélessávú HD hangszóróknak köszönhetően a magas tartomány is remek. Nagyon elégedett vagyok és nemcsak, hogy megfelel, az elvárásainkban de jócskán túlteljesíti azokat.
Az egyetlen kifogásként az angol hálózati csatlakozója miatt tudom megemlíteni - ezt is csak azért, mert ezt nem jelezték sehol és nem kínáltak fel alternatívát (mondjuk a rendelés/szállítás helyének megfelelő átalakítót). Szerencsére volt itthon így nem volt gond a beüzemelés, valamint külső tápegységgel rendelkezik ami viszonylak könnyen cserélhető / pótolható.
Nem tudom ki számára érdekes ez az információ, de hátha lesz akinek igen. -
Degeczi
nagyúr
És már nincs is tovább DAB itthon, ennyi volt...
(az alábbiak alapján persze nem mondanám, h meglepő) -
Joe_Muad_Dib
tag
Sziasztok. Van olyan internetrádió-készülék amely mobilnettel is műkődik, tehát SIM kártyával?
-
szasanyi
félisten
válasz Joe_Muad_Dib #13 üzenetére
Szia! Én a választás előtt átnéztem nagyon sok típust itthon, az Amazon DE és UK oldalain is.. Mobiltelefonon megosztva (HotSpot) biztosan működik a WiFi-vel de SIM-mel... én olyannal sehol sem találkoztam.
-
mattheus
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Szüleim szeretnének vásárolni a közeljövőben egy internetes rádiócsatornák hallgatására alkalmas készüléket, mivel az egyik kedvenc állomásuk az interneten folytatja tovább.
Én nem értek ehhez, csak azt látom, hogy kevés típus van és azok is jóval drágábbak. Én olyan típust keresnék, ami idősek számára is kiismerhető, használható, pontosabban nem kell hozzá pilótavizsga. Én természetesen beállítom nekik az elején és onnantól kezdve csakis azt az egy csatornát fogják használni, de jó lenne, ha átlátható lenne a kialakítása és a menü rendszere, hogy ha véleltlenül egy óvatlan mozdulattal valamit elnyomnának....
Ezen felül azt is meg kellene majd oldanom, hogy lakáson kívül a pincében is tudják majd használni, ahol félek térerő már nem nagyon lesz......
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Üdv! A lényeges kérdések - amik alapvetően befolyásolják a választ - ezek:
- csak hazai, vagy külfödi netes rendelés is szóbajönne? Csak mert itthon töredék választékot, általában jóval drágábban lehet elérni.
- milyen minőségben szeretnék hallani? Mono elég vagy sztereó kell ill. milen teljesítményben (ami ugye az árat és a méretet is befolyásolja) valamint vannak hozdozható vagy csak hálózati, és kombinált üzemeltetési lehetősű készülékek.
- mennyi az anyagi keret? Ez meg alapvetően korlátozhatja a választékot.Elsőként, a választék és az árak miatt javaslom nézz szét itt. Aztán könnyen rákereshetsz azok közül mi és mennyiért érhető el nálunk (ideális esetben nem sokkal drágábban, már ha van olya típus).
-
mattheus
őstag
Köszönöm a gyors választ!
Szüleimnek nincs minőség szempontjából különösebb igénye. Nem zenerádiót fognak hallgatni, így a mélyek , basszusok nem számítanak, ezért a mono / sztereó nem annyira fontos.Netes rendeléssel nincs gondom, beszerző én vagyok, szóval jöhet bárhonnan, bár jó lenne, ha extra vámot nem kellene fizetni
Hordozhatóság csak annyira jön szóba, hogy hol lakásban, hol a pincében lesz használva. Akkumulátor, mint külön opció nem szükséges, de ne legyen 10 kg vagy még nehezebb.
Anyagi keret? Én nem szeretnék "gagyit" venni, de feleslegesen drágát sem. Amit tud, azt tudja jól, megbízhatóan és hosszútávon. 50-60 körül nem szeretném, hogy több legyen. Ők a Conrad készülékét nézték eddig, de én nem tudom mennyire lenne az jó választás LINK
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Szívesen, de azt - sem azt a kategóriát - nem ismerem, de az ára alapján elég messze lehet a jótól. Pontos típusajánlással nem fogok tudni segíteni, de javaslom nézd meg az itt teszlet és értékel rádiókat, és ami szóba jöhet keress rá (bár a többség itthon nem lesz kapható, vagy lényegesen drágábban).
Ha onnan rendelnél akkor úgy számold, hogy az ottani ár -16% ottani ÁHA, + a mi 27% Áfa-nk (+szállítási költség jön ami ált. 7-8 euro körüli és ugye az aktuális árfolyam). EU-n belül nincs más költség (esetleg kínai oldal is jó lehet ha van hozzá EU raktáruk mert akkor ugyanúgy az EU-ből kapnád). UK-van nemtom mi a helyzet, bár én onnan rendeltem de akkor még nem volt kétséges viszont nemtom most mi a helyzet. -
mattheus
őstag
Sziasztok!
Hosszas keresgélés után végül sikerült kiválasztani a "legmegfelelőbbnek" tűnő rádiót, ami végül egy Kenwood CR-ST100S-W lett,
Méretben, összeszerelési minőségben, hangzásban számomra kellemes csalódás volt. Sajnos magyar nyelven nem tud, de cserébe a menü kellőképpen felhasználóbarát és a szüleim is elboldogulnak vele idegennyelvű ismeret nélkül.
Fekete pontot mindösszesen a rajta lévő fizikai gombok miatt adnék, melyeket viszonylag határozottan kell megnyomni illetve ha véletlenül tovább tartod nyomva mint fél másodperc, akkor kedvencek beállítást rögtön felül is írod.
-
flash-
veterán
FM rádióból mi a best buy olyan 10 ezer forint környékén?
minél jobb legyen a vétele, jobban vegye a rádióadokat!
Anyukámnak venném konyhába, tehát ne zsebrádió legyen picit erősebb talán
ez esetleg? [link]
azt írja hogy ferrit rúdantennája van nem tudom ez mennyire gyakori feature? -
Tepsifüles
tag
Sziasztok,
milyen rádiót ajánlanátok? Műhelyben ill. kerti "munkához" kellene. Olyan érdekelne, ami "jól szól", de nem foglal nagy helyet (pl régi Szokol méret), viszont "jól fogja az adást" (nincs kedvem drótdarabokat aggatni rá .Lehetőség szerint aksis legyen. olyan 10-15 ezret szánnék max rá. Slágert és retrót hallgatok
Válaszokat előre is köszi.[ Szerkesztve ]
Sabee
-
Kis Tigris
tag
Sziasztok. Idegen talaj számomra az internet rádió, ezért szeretnék segítséget kérni: ahol lakom, sajnos a domborzati viszonyok között elég nehezen, vagy be sem jön sok adó. Gyakorlatilag a Petőfi ami normálisan szól
Ezért gondolkodtam egy wifire kapcsolódó rádión.
De: honnan tudom előre, hogy milyen adásokat fogok tudni fogni a választott rádióval? Főleg a magyarok érdekelnek: Rádió 1, Best Fm, Sláger Rádió, stb... Mert az hogy ezek online is foghatók a számítógépemen, gondolom nem jelenti azt, hogy automatikusan fogom fogni egy netes rádióval is.
Vagy igen???Amúgy Max 20-ig nézegetek, konyhába a páromnak főzőcskézés, étkezés közben.
Idáig ezt néztem ki szerintem minden szempontból megfelelne.
Persze, ha tudnám vele fogni a Rádió 1, Best FM és hasonlókat[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
Létezik olyan internetrádió készülék ami csak egy kis dobozka kijelző és hangszóró nélkül, és wifin veszi a jelet, wifin át konfigurálható és egy Jack aljzat a kimenete?
Pl ráköthetek bármilyen PC hangszórót és telefonról választhatok állomást, kapcsolhatom ki/be.
-
hz0917
tag
Sziasztok!
Nincs nagy pörgés, de azért meg kérdezem. Ez a két rádió, mind kettő akciós. Van e valakinek gyakorlati tapasztalata róluk. (megbízhatóság, minőség)
https://www.somogyi.hu/product/internetradio-5in1-inr-5000-bk-17033
https://www.electronic-star.hu/HiFi-es-TV/Radiok/Internet-radiok/IR-260-internetes-radio-WLAN-USB-AUX-UPnP-2-8-HCC-kijelzo-taviranyito-feher-Feher.html -
kovta23
tag
Sziasztok! Nem tudom hogy ide való kérdés e,de létezik olyan "kütyü" amivel fel lehet okositani egy hifit, hogy tudjak rajta keresztül net rádiókat hallgatni? Köszi
-
flash-
veterán
sziasztok!
egy ilyen klasszikus antennás rádió antenna jelét hogy tudnám felerősíteni?
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Óra topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LEGO klub
- Elektromos autók - motorok
- Linux kezdőknek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest