- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Megjött az Acer szerényebb Navi 48 GPU-val dolgozó Predator VGA-ja
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Monitor hiba topik
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
niklebi
senior tag
Tudom hogy jót mondott. A válaszomban leírtam, hogy egy Asus Rog 2-es alaplapom van. Azon van két kék és egy fehér színű Pci-e 2.0 x16-os slot. A kártya a második kékben van. Így biztos, hogy jó helyen van. Mégis csak annyit tud amit írtam. Más gond van -(lehet) a sata3-as vezérlő csippel. Fenn van a legújabb driver, csak a firmware-t nem tudom telepíteni.
Így kellene telepíteni:
1. 106Nxxx.bin - OPROM file for packeting into System BIOS
2. xxx\ahcixxx.rom - ASM106x SPI ROM file for AHCI mode
3. xxx\AHCI.bat - batch file to update ahcixxx.rom to ASM106x SPI ROM
4. xxx\106spi.exe - ASM106x SPI ROM flash tool
5. xxx\dos4ge.exe - system file for SPI ROM flash toolTest SATA AHCI mode, please execute AHCI.bat in DOS than reboot system
Na ezt nem tudom hogy kell!
-
niklebi
senior tag
válasz
Emperor_ #20100 üzenetére
Köszönöm hogy válaszoltál. Igaz sokkal nem lettem okosabb. Most hogy írtad az Amazonasos hozzászólásokat én is elolvastam őket. A sata3-at mindenki lehúzza, de van aki az usb3-at is. Itt valami beállítási hiba lehet mert először nekem sem jöttek a várt sebességek,de addik próbálkoztam amig az addigi 30-35 mb/s olvasási, 10-12 mb/s írási sebesség 190-210 mb/s>>>105-125 mb/s-re változott. Igaz ilyen a pendrive: SanDisk Cruzer Extreme 32G USB 3.0 Pont azért is vettem ezt a kártyát ,hogy tudjam rendesen használni. Nem adom fel!! Addig keresgélek amíg nem sikerül a Sata csatlakozókat is életre kelteni. Az Amazonas oldalán írták, hogy az oprendszert újra kell telepíteni. Meglátjuk.
-
niklebi
senior tag
válasz
Emperor_ #20083 üzenetére
Rosszul gyanítod! A kártyát Pci-e 2.0 helyre kell tenni, és oda is lett téve. Amit linkeltél azokat az adatokat én is ismerem. Épp ezért nem értem az egészet. ilyen a kártya. A sata3-hoz windows 8.1-ben a hozzáadott telepítési leírás szerint nem kell telepíteni a drivereket. Én találtam egy oldalt ahol van hozzá a legújabb, sőt a win.10-hez is van fenn driver. Megpróbáltam telepíteni de a win. kidobott egy hiba üzenetet egy elég hosszú listával, de ami érdekes a telepítő befejezte a telepítést. Itt van:
Nem tudok angolul, így nem tudom miket írt a telepítő. A gépen két oprendszer van a két SSD-én. A 8.1 -be jött ez az üzenet, a win 7-be simán feltelepült. A sebességek mind a kettőben még is közel azonosak. Ezért nem értem ezt az egészet.
-
niklebi
senior tag
Vettem egy ilyen Pci-e kártyát. Három napi szenvedés után sikerült működésre bírnom. Az usb3-as része hozta az elvárhatót! Kb: 5x-rös lett a pendrive sebessége az előzőekhez képest. A megdöbbenést a sata3-as része hozta. Ha abban voltak az ssd-ék akkor az olvasási sebességük jó 65-75 mb/s-al kevesebb lett mint a sata2-es alaplapi csatlakozókon. Csak a sata2-ről van mentésem.
A sata3-ról csak ilyen van
CrystalDiskMark 5.0.2 x64 (C) 2007-2015 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 bytes/s [SATA/600 = 600,000,000 bytes/s]
* KB = 1000 bytes, KiB = 1024 bytesSequential Read (Q= 32,T= 1) : 204.885 MB/s
Sequential Write (Q= 32,T= 1) : 186.397 MB/s
Random Read 4KiB (Q= 32,T= 1) : 138.208 MB/s [ 33742.2 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 32,T= 1) : 107.872 MB/s [ 26335.9 IOPS]
Sequential Read (T= 1) : 198.800 MB/s
Sequential Write (T= 1) : 182.472 MB/s
Random Read 4KiB (Q= 1,T= 1) : 20.030 MB/s [ 4890.1 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 1,T= 1) : 48.103 MB/s [ 11743.9 IOPS]Test : 1024 MiB [C: 40.4% (43.3/107.3 GiB)] (x5) [Interval=5 sec]
Date : 2015/08/21 17:41:39
OS : Windows 8.1 [6.3 Build 9600] (x64)Elég megdöbbentő, hogy csak írásban gyorsabb.
Arra lennék kiváncsi ,hogy ez így jó vagy valamit nem jól csináltam. Az alaplapom Asus Rog.II-es. A saták AHCI módba vannak állítva a Bios-ba.
Az Asmedia1061-hez találtam a neten új firmware verziót, de nem tudom telepíteni mert a windows nem ismeri fel. Szerintem parancsablakból kellene telepíteni mert ilyenek vannak benne: dosexe; bat file meg hasonlók. Azt pesze nem tudom hogyan kell telepíteni.
Bocs, hogy ilyen hosszu lett, de remélem valaki tud segíteni.
Ui: tudom,hogy nem lesz sokkal gyorsabb a sata3-ban sem, de ha már van jó lenne abban használni az SSD-ket-
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Építő/felújító topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Házimozi belépő szinten
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Autós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- WD SN850X 2TB Nvme SSD (garis 2028-ig)
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagarival
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest