- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- iPad topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madgamer001
csendes tag
-
Stirlitz
senior tag
Sziasztok!
Megvettem életem első SSD meghajtóját, egy Kingstone V300 120gb-os darabot. Elolvastam a milyen SSd-t vegyek topic 1.H.SZ.-ében írtakat, most szeretném megkérdezni, a telepítés előtt még, kell-e ezen frissíteni a firmet? Kerestem de nem találtam erről infót. (De lehet én voltam béna a kereséssel.) Válaszotok előre is köszönöm!
-
Ice&Lime
veterán
Kingston ssd-ket hogyan ill. hol lehet gariztatni a boltban ahol lett véve egészen a 3 év alatt, vagy csak egy évig és utána a másik 2 évnél már máshol,, vagy teljesen máshol van egy külön szerviz ahova vinni lehet?
És még emellé a kérdés mellé tennék fel egy másikat, hogy mik a tapasztalatok a kingston v300-as ssd-kkel kapcsolatban, de lehet a régebbiekkel is pl v200, hogy voltak-e kompatibilitási hibák, kék képernyős esetek vagy egyebek velük?
-
Viper26
nagyúr
válasz
rayoliviero #5853 üzenetére
Nálam is 2006-os dátumot ír (Kingston V300), nem hiszem, hogy ez gond lenne.De majd aki jobban ért hozzá megmondja.
-
vond
MODERÁTOR
Sziasztok!
Új munkahelyi gépet rakok össze, amibe várhatóan egy 120 gigás Kingston V300-as kerül. Kérdésem az lenne, hogy érdemes-e kicserélnem egy kb. 1 éves 128-as Samu 830-asra (ami egy másik gépből jönne át), vagy nem érdemes foglalkoznom vele, hisz' úgysem éreznék semmi különbséget?
Valamint a várható élettartamban lenne valami különbség? Beleszámítva, hogy a 830-as már futott egy jó évet?
Az SSD op.rendszer (win7 64bit) és programok (főként Adobe csomag) futtatására szolgálna, valamint erre lenne beállítva a PhotoShop Scratch Disk...
Előre is köszi a válaszokat!
-
sto1911
veterán
-
sto1911
veterán
Sziasztok,
elso SSD-met vettem, egy Kingston V300 120GB-s darabot. "Nem lesz rajta OS", csak virtualis gepeket fogok rajta tarolni es futtatni.
Ez alapjan kerdeznem, hogy a kutyu maga 128GB-os, csak sajat maga mar lecsipte a +8 GB-t, igy eleg neki par GB szabadonhagyva, vagy a 120-bol kell meg faragnom a 10%-ot?"Ilyen SSD pl. az OCZ Vertex 3 és a legtöbb Sandforce vezérlős SSD ahol 60,120, 180, 240, vagy 480 GB-ot látunk"
-
Viper26
nagyúr
Üdv Mindenkinek!
Beléptem a klubba egy Kingston V300-zal (120G), HDD még vissza sincs kötve, és a Win8-at is szokni kell, de menni fog remélem.
A cikkben lévő ajánlott beállításokat megcsináltam (align , és trim rendben), utána futtattam tesztet:-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.2 Shizuku Edition x64 (C) 2007-2013 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 478.875 MB/s
Sequential Write : 485.452 MB/s
Random Read 512KB : 416.780 MB/s
Random Write 512KB : 459.917 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 23.613 MB/s [ 5764.8 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 66.920 MB/s [ 16337.9 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 115.631 MB/s [ 28230.1 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 337.450 MB/s [ 82385.2 IOPS]Test : 1000 MB [C: 20.0% (22.3/111.4 GB)] (x5) <0Fill>
Date : 2013/09/23 23:01:16
Impressa
őstag
válasz
stickermajom #5606 üzenetére
Napi átlag 10 GB-tal számolhatsz nyugodtan. Nekem néha elmegy 20 GB-ig is, és csak netezés van ilyenkor.Nem kell félned
Nekem 1 hónapja van meg a V300, de már 397 GB-tot írtam rá.
-
Balázs1986
őstag
válasz
moklys1 #5601 üzenetére
Nálam Corsair Force GT van, szintén SandForce vezérlővel. Általában nálam is az írás volt a gyorsabb valamennyivel, amikor még foglalkoztam méregetéssel. Itt egy Intel driver példa és itt egy MS driver példa. De volt a tiedhez hasonló eredmény V300-zal itt, a fórumon is, akkor azt mondták, hogy minden oké. Szerintem nincs itt itt nagy gond, nem ér annyit az egész, hogy stresszeld a tesztekkel.
-
Ez teljesen más, mint amiről írtál (feltételeztél) korábban.
1. ICH7-es az alaplap, így nincs AHCI támogatottsága, ezért a SATA IDE üzemmód
2. Az SSD támogatja a TRIM-t
3. Az OS is támogatja és küldi is a TRIM parancsot
4. A jelenlegi IDE driver is továbbítja a TRIM parancsotSzóval ez így teljesen rendben van. (Nem tudom korábban miből gondoltad, hogy a 60G-s V300-asokon nincs TRIM amúgy...)
-
"Mind v300 csak a méret más."
Az összes V300-as támogatja a TRiM-t, mérettől függetlenül. Ha nálad nem így van, akkor annak egyik oka az lehet, hogy több sata vezérlő van az alaplapodon és némely ssd-t olyan sata vezérlőre kötöttél, aminek drivere nem támogatja a TRIM-t (pl Marvell vezérlő Marvell driverrel)Dobj képet az SSDOK progiról (miután kijelölted azt az SSD-t, amin szerinted gond van a TRIM-el)
UI: XP és Vista nem támogatja a TRIM parancs küldést, a többi újabb Windows igen, lényegtelen ebből a szempntból, hogy x86 avagy x64-es az OS.
[ Módosította: radi8tor ]
-
A TRIM csak SSD függő? azért kérdezem mert vettem 3 120 gigásat meg egy 60ast, 2 120asnál működik a TRIM a 60nál nem. Mind v300 csak a méret más.
-
HZoli87
veterán
Megjött az új gép (B85, i3, 8GB, IRST 12.8), és persze a Kingston V300 (120GB).
-
-
válasz
HZoli87 #5561 üzenetére
"Kingston V300-on érdemes firmwaret frissíteni?"
Ha van hozzá és abban súlyos hibákat javítottak, akkor igen. (olyan javításokért, amik csak kozmetikázás, hogy pl xy alkalmazás gyorsabb sebességet mérjen stb, ilyenért sosem frissítek FW-t)"Ha igen, akkor a SV300S3 Toolbox kell hozzá (pontosan, hogy megy a frissítés menete)?"
Igen, Toolbox-al lehet. Ez nem V300-as doksija, de benne van a menete: [link]"Milyen adatokat szolgáltat magáról (hőmérséklet, írás mennyisége)?"
Toolbox is kijelzi a SMARt adatokat, de használhatod pl az univerzális Crystal Disk Info-t is, itt meg a hivatalos SMART definíció. -
HZoli87
veterán
Üdv!
Kingston V300-on érdemes firmwaret frissíteni? Ha igen, akkor a SV300S3 Toolbox kell hozzá (pontosan, hogy megy a frissítés menete)?
Milyen adatokat szolgáltat magáról (hőmérséklet, írás mennyisége)?
Köszi
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Ezek az értékek nagyjából stimmelnek egy 120 gigás Kingston V300-nál? Hasonlóakat mértem én is tegnap telepítés után. Ha jól emlékszem akkor a 4K írás volt 98 MB/s körül egyedül, a többi szinte ugyanez.
Üdv
-
Picit azért fáj a szívem, mert sokat olvastam a V300-ról ,aztán gyorsan kellett ez mellett letenni a voksot. 4000ftal vettem emg kevesebbért, mint a V300-at ami most sokat számított.
Az biztos, hogy ég és föld sima hd-het képest.Szerintem sem lehet észrevenni, benchet is csak a miheztartás végett csináltam.
Még páromnak a Sims3-at fogom oda rakni, mert az sokat tölt, arra kíváncsi leszek.
-
verybigboy
senior tag
Még sebességet én sem mértem (én vagyok ki XP-t telepített SSD-re, Kingston V300, 120 GB) de döbbenetes hogy pl. egy Word-öt behívok az csak 1 villanás és már be is van töltve.
Őszintén megmondom, nagyon ódzkodtam az SSD-től, azt hittem hogy egy gyors HDD elég ... nagyot tévedtem!!! Két különböző világ, tényleg nagyságrendi különbség van SSD és a legesleggyorsabb HDD között is. Nagyon ajánlott váltani SSD-re!!!!
-
Üdv!Adott egy Kingston V300 120gigás SSD, Asrock b75 pro3 lappal. Kérdés, hogy miért csak 140MB/s az írási sebesség?
-
Kelvin
őstag
Sziasztok!
Ma vettem egy Kingston 120GB v300-as ssd-t.
A leírásnak megfelelően csatlakoztattam sata1 porthoz ahci módban, a többi merevlemezt a win7 telepítésének idejére leválasztottam. Minden rendben is ment az új rendszer is jól működik azonban az egyik merevlemezt bármelyik sata portra is csatlakoztatom vissza ott megáll a bios, nem ismeri fel. A másik merevlemezt felismeri azonban win alatt nem férek hozzá sehogyan sem.
Van valami ötletetek?
-
J.Cs.
tag
Sziasztok.
Nemrég vettem egy új SSD-t a rendszernek: Kingston V300 60GB
Semmi gond nem volt mostanig vele, ACHI mód, Windows 7 felment, programokkal amiket itt ajánlotok leellenőriztem, küldi a TRIM-et, sebesség megvan az elvárt, alap windows driverekkel. Egyszóval azt hittem minden ok...
De van egy kis hiba mióta beszereltem az SSD-t. Mégpedig hogy kb 10-15 percenként akad egyet a gép. Lényegtelen mit teszek, mennyire terhelem, kb fél másodpercre lefagy minden, majd megy tovább. Legidegesítőbb filmnézés közbe, mert ugye "beragad" a kép és a hang is egy nagyon kis időre, mint régen mikor becsípte a szalagot... Ugyanakkor játszás közben is érezhető, hogy befagy a gép egy nagyon kis időre, zenehallgatás közben is "beragad" a hang. Amennyire észrevettem nem rendszeres időközönként csinálja, hanem véletlenszerűen, de minden szakadás után eltelik legalább 5-10 perc a következőig.
Eleinte azt mondtam, hogy biztos egy WIN újraindítás megoldja, de nem. Lényegében azt sem tudom, hogy fogjak neki a problémának. Esetleg arra gondoltam, hogy nem-e amikor végrehajtja a TRIM parancsot az SSD, akkor fagy a gép? Végül is tényleg nem tudom mitől van.
Akinek van akár egy halvány ötlete is, hogy mit csináljak, kérem ossza meg.
Előre is köszi!
-
szente
addikt
Sziasztok!
Van egy Kingston V300-as SSD-m, ami kicsivel több, mint fél év használat után úgy tűnik, hogy kezdi megadni magát:
Az összes írt adatmennyiség elhanyagolható szerintem ahhoz képest, mint amennyit bírnia kéne.
Direkt ki van kapcsolva a Superfetch és a Prefetch, az indexelés, meg minden ilyesmi.
A 60GB-os SSD 50GB-ra formázva, továbbá van rajta még 10GB szabad hely.Mitől hallhatott meg ilyen hamar?
-
Black&White
addikt
Kingston V300 128GB, Gigabyte EP45-Extreme, SATA2:
Azt hiszem, ez így rendben van, ugye?
És persze köszi a leírást a klónozásról! -
gyulank
addikt
Megvan a HyperX 3k, egyenlőre az egészen 1 partíció van, a W8, mert 2 HDD-m volt az IDE-s 10x lassabbon futott csak a W8, de a SATA-s HDD viszonylag gyors, azon maradt az Ubuntu egyenlőre, és arra próbáltam átteni a FF gyorsítótárat, de az offline cache a C:\-n maradt.
Telepítés után klónozni akartam 2 IDE HDD közt, de a W8 nem indult el, hibát írt, nem tudta javítani, úgyhogy kínlódtam vele pár órát, de hiába. Ubuntun kellett dd-vel. Aztán kivettem minden IDE meghajtót, megint javított, aztán elindult. Viszont van fentebb egy SATA2-es v300-as mérés, miszerint az enyém még annál is lassabb, pedig elvileg gyorsabbnak kéne lennie. -
verybigboy
senior tag
XP-hez vettem SSD-t, Kingston V300-at, 120 GB-ost és telepítést követően BSOD-t kapok.
A lapom Asus P8H77-i. Természetesen az XP SP3-hoz letöltöttem az AHCI drivert, belefűztem a telepítőbe, ezt követően kaptam ezt. Annyi van még, hogy előtte HDD-vel is próbáltam, ott sem ment az AHCI mód, AHCI-ról IDE-re állítva HDD-vel felment az XP, úgyszintén az SSD-re is.
Mit kéne tennem, valami ötlet?
Természetesen az SSD Diskkeeper progival lesz majd használva!
-
gyulank
addikt
Arra céloztam, hogy ha a V300 is 3k írást visel el a leírás szerint, akkor 64TB helyett 96TB-nak kéne lennie annak is, vagy fordítva, de egyenlőnek. A leírás szerint. Mert értem, hogy egyik 25 másik 19nm, de ha ugyanannyi cella van, amik ugyanannyiszor írhatók, akkor összesen ugyanannyit tudnak írni. Szóval 76%-a a 19 a 25-nek. Vagyis ha a HyperX 5k-szor a HyperX 3k 3k-szor, akkor a V300 2,3k-szor írható.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
gyulank #5223 üzenetére
Maga a vezérlő, akár csak a HDD-k esetében ott is tönkremehet a vezérlő elektronika.
Nem, a cellák amik korlátozott írásmennyiséget viselnek el (pl egy Kingston V300 vagy egy Samsung 840-es ssd kb 3000 írási ciklust visel el cellánként, ha azt veszem, hogy ez előző Samsung ssd-mnél még ez a szám 100,000 volt... De ugye az SLC-s nem MLC/TLC-s és elég nagy csíkszélességen is készült még (ugye minél kisebb csíkszélességen készül egy ssd annál kevesebb írási ciklust visel el egy-egy cella)). Az ssd gyorsítótárai sima dram-ok, azok korlátlan írást elviselnek (elvileg).Milyen 3. csatlakozó? Lemaradtam vmiről azt hiszem...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
gyulank #5211 üzenetére
Na az nagyon korrekt! A V300 pl csak 64TB-ot visel el (de az kisebb csíkszélességen is készül mint a tiéd).
Akkor ha egyenlő arányba particionálod elvileg feleződik az adott partíció írási menyniség elviselése (96/2). Elméleti megközelítés nyilván... 60GB elég ha csak OS-t paklosz mellé. Én most cseréltem a 32GB-os SSD-met, mert formázva 27GB-ra zsugorodott és a sima W7 mellett már nem tudtam tartani a 10%-ot úgy sem, hogy csak az OS volt rajta. Aztán meguntam és vettem egy 120-as V300-at. A 32GB-os Samum azóta is a szekrényben pihen...
TRIM:
Tegyük fel, hogy van 128 darab 4 kB-os fájlunk, és ezek pont ráférnek egy blokkra. Kitörlünk egy 4 kB-os fájlt. TRIM nélkül a 4 kB-os terület (lap) felülírhatóvá vált, vagyis a vezérlő megjelölte felülírható területként. Ennek köszönhetően lesz később lassabb az SSD, amikor arra a területre írni szeretnénk, mert a szimpla lapírás helyett először ki kell törölni a felülírható lapot. A TRIM használata mellett viszont kiolvasódik a komplett blokk, mind a 128 db fájl, a cache-en belül módosul a blokk (kitörlődik belőle a 4 KB-os fájl), aztán újraíródik a blokk (vagy méginkább egy másik (wear leveling), már ha van rá lehetőség).
Nem véletlenül találták ki a wear levelinget...Noha fontos megjegyezni, hogy bizonyos vezérlők esetében az érvényes és érvénytelen adatok kategorizálását is elvégzi a TRIM parancs (pontosabb lenne a parancssor megnevezés igazából) de ma már szinte csak ilyenek vannak foraglomban nyugi. Azért nem fekete bárány a TRIM. Üröm az örömben, hogy ilyen esetekben viszont az írási művelet jelentősen lassul...
Minden érmének két oldala van. Ja ezt már írtam. -
J.Cs.
tag
Sziasztok.
Most vettem egy új SSD-t. Kingstone V300 60GB
Szeretném megkérdezni, hogy SATA2 esetén ezek az optimális értékek? Ennél jobbat ne várjak? -
verybigboy
senior tag
XP-hez vettem SSD-t, Kingston V300-at, 120 GB-ost és telepítést követően BSOD-t kapok.
A lapom Asus P8H77-i. Természetesen az XP SP3-hoz letöltöttem az AHCI drivert, belefűztem a telepítőbe, ezt követően kaptam ezt. Annyi van még, hogy előtte HDD-vel is próbáltam, ott sem ment az AHCI mód, AHCI-ról IDE-re állítva HDD-vel felment az XP, úgyszintén az SSD-re is.
Mit kéne tennem, valami ötlet?
Természetesen az SSD Diskkeeper progival lesz majd használva!
-
darkpower
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy V300-s 120gb SSD-t, viszont a tesztek szerint a random olvasás értékem igencsak elmarad a várttól. sata3+ahci rendben, mi lehet a gond, mit mondjak, hogy tudjatok segíteni?
-
Ch4r0n
tag
Sziasztok!
SSD raid a téma, ebben szeretnék jobban elmélyülni és a segítségetekre lenne szükségem ehhez.
Ügyeskedtem egy kicsit és létrehoztam egy raid0 tömböt 128 kB-os csíkmérettel. Egy Samsung 830 64gb és egy Kingston v300 60gb dolgozik benne.
Az érdekelne, hogy milyenek szerintetek az eredmények, mert nincs nagyon viszonyítási alapom.
Egy ssd-nél mindenképpen jobbak ezek az eredmények? Ha egy sima 128gb nézünk ahhoz képest milyenek?Régen amikor megvettem 1 éve kb lemértem a samsungot és most összevetettem a raid teljesítményével.
Mondjuk akkor mivel kezdő voltam a témában nem tudom mennyit optimalizáltam anno a win7-et, de most megcsináltam mindent ami kíméli és gyorsítja az ssd-t, az összes win beállításba belemásztam ami javasolt az okosok szerint.Az olvasási sebességek szépen felszöktek. Kivéve a 4K QD32-öt ez kb a felére csökkent ez miért lehet? Mi ennek a jelentősége?
Ha az írást nézem ott minimális a változás, de a raid picit lassabb. Igazából ezt se értem azt hittem ez is sokkal gyorsabb lesz mint az olvasásnál, egyedül a 4K QD32-nél figyelhető meg számottevő javulás.Összességében azért jól tettem, hogy raidbe raktam őket nem?
Samsung magában:
Raid első mérés:
Raid második méres:
-
Ice&Lime
veterán
válasz
JimKirk #5037 üzenetére
talán ez segít megérteni: hozzászólás
én is v300-at akartam venni és mondták, hogy lehetőleg sata3-on ne legyen marvell-es a vezérlő.
-
JimKirk
tag
Sziasztok!
Megprobalom osszefoglalni a helyzetet.Adott ez a konfig:
P8P67 Pro
i2500K@4.6Ghz
GTX570
2X4GB G.Skill DDR3
Xonar DG
Antec 300
Be Quiet 580WCsutortokon vettem egy 120 gigas Kingston v300 SSD-t, es mint majd a kepeken is latjatok nem igazan hozza a gyari ertek szerinti sebesseget, joval alatta van.
Penteken telepitettem egy Win7 Ultimate SP1-es op. rendszert, elotte BIOS-ban beallitottam az AHCI-t. Sajnos a chipset illetve a Marvell SATA drivert is felraktam. Az alaplpon talalhato 4 darab SATA 2-es csatlakozo, illetve 2 darab Marvell SATA 3-as, az utobbiak kozul az egyikre dugta ra az SSD-tAz elso kep kezisztese alatt az eszkozkezelo szerint, ez a driver volt installalva, ez gondolom az alaplapi:
Intel (R) 6 Series C200 Series Chipset 6 Port SATA AHCI Controller 1CO2Kep:
A kozvetkezo tesztnel a forumon ajanlott "Szabvanyos AHCI 1.0 Serial ATA-vezerol" volt fent.
Kep:
Az SSD-rol:
Mi lehet a gond?
U.I.: Termeszetesen a BIOS-ban az elejen visszatoltottem az alap beallitasokat.
-
brugo
aktív tag
Szervusztok,
Hol irja a Kingston V300-as adatlapjan ,hogy MLC-s lenne ?
-
Stafni
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy v300-as Kingstone SSD-t a Gigabyte EP31-DS3L alaplapomhoz. Az átviteli sebesség elég katasztrofális. 150M körül van átlagban. Nem vártam, hogy 450-et tudjon de 250M körülre vártam a dolgokat.
Csak ennyit tudna az alaplapi SATA2? Vagy a kábellel lehet valami gond? 2 kábelt is próbáltam. -
mutyuru
aktív tag
Oszinten szolva epp most keszulok venni egy Kingston V300-as 120GB-s SSD-t. Irjatok, hogy a vezerlo ne legyen Maxvell-s. Ezt mikeppen tudom elkerulni?
Nekem normal 2,5"-s darab kellene, mivel egy T430as notiba kerulne, mint OS tarolo. Ebbol is van mar a vekonyabb tipus, ami lotyog a normal notebookba, mivel Ultrabookokhoz keszult? Adnak a dobozba keretet hozza? -
-
Ice&Lime
veterán
de a sata2-es az jól fog működni a v300-al?
(#4973) Bodor: hmm...minél újabb valami, annál költséghatékonyabb, ez nagyon szép és jó, nagyon jól hangzik csak nem nekünk vevőknek..
ezt is jó hogy mondtad, abból a méretből fogok venni.(#4955) worxland: azért még arra kíváncsi lennék, hogy mit nevezünk átlagfelhasználásnak?
én a sam 830 64GB-ossal csináltam 1év alatt 3,1TB-ot,,, tényleg az minek számít?
mennyi GB illetve TB adat / év ami átlagosnak számít vajon? -
Bodor
veterán
válasz
Nyuszo01 #4965 üzenetére
Én úgy látom, hogy a BIOS-ban minden jól van beállítva.
Tedd fel ezt a drivert ( jelszó: fscd ) azután mérj egyet ( elég CDM-el ) , és meglátjuk, mert egyelőre több ötletem nincsen.Amiről (#4968) vlevi ír , azt elég sokan olvasgatták, csak hogy az az igazság, hogy orvosolták is az új 1.5-ös firmware-el, illetve azt felejtette el mindenki, hogy 15-30 perc után gatyába is rázza magát a meghajtó a sok írás után, és újra a gyári sebességek mérhetőek. LINK
GAbre:
Alapvetően az még nem baj, hogy IDE módban telepítetted az oprendszert, de feltettél feleslegesen egy olyan chipset drivert , amely nem támogatja a TRIM-et.
Két lehetőséged van:
1: Ha csak IDE mód van a SATA vezérlők beállításánál a BIOS-ban, akkor ebben a cikkben leírtak szerint visszaállítod a a Windows alap IDE driverét."5. Hogy tudom visszaállítani a Windows 7 alap IDE vagy AHCI driver-ét?"
2: Ha van AHCI mód, akkor pedig ugyanebben a cikkben a 6-os pont szerint kel eljárni, vagy AHCI módban újratelepíteni az OS-t.
" 6. SATA IDE módban telepítettem a Windows 7-t, utólag át lehet állítani SATA AHCI módra?"
(#4969) jakos73 : Sandforce vezérlővel semmi baj nincsen, és az MLC-s Kingston V300 is ajánlott, viszont 19nm-es csíkszélességgel készült , amiket meg neked ajánlottam, azok meg régebbi tartósabb 25 nm-essel, ezért is azokat ajánlottam inkább.
De ez itt eléggé off, inkább itt beszéljük ki, illetve az ottani összefoglalót javaslom elolvasni.
-
Gold_fish
tag
64 gigás változatban van Kingston v300-asom, és valamiért 260 körüli az olvasási sebesség, és csak 80 az írási. Vajon mi lehet a baja? Teljesen új ssd-ről van szó. Win8. Bios a legfrissebb, intel drivereket telepítettem. Sata2 egyébként. Trim be van kapcsolva, ahci.
-
Nemo1001
aktív tag
Sziasztok segítségeteket szeretném kérni tegnap vettem kingston v300 ssd-t feltelepítem a win7-et játékoknál kifagy a gép semmire se reagál csak a reset gomb segít.első telepítéskor meg azt csinálta hogy win7 betöltésnél dolgozott a vinyó kb 5 perc után bejött a win7 de csak a start menü és semmi más persze kicsi idő után megint reset gombot kellett nyomnom mert lefagyott a gép.wd vinyó volt a gépemben az ilyet soha nem csinált.Mi lehet a baj?
valami nem stimmel nállam.
SMART READ DATA
Revision: 10
Attributes List
1: (SSD Raw Read Error Rate) Normalized Rate: 116 Sectors Read: 124898897 Read Errors: 0
5: (SSD Retired Block Count) Spare blocks remaining 100% Retired Block 0
9: (SSD Power-On Hours) Value 100 Total 8 hrs 15 mins
12: (SSD Power Cycle Count) Power Cycle Life Remaining 100% Number of power cycles 14
171: (SSD Program Fail Count) Program Error Count 0
172: (SSD Erase Fail Count) Erase Error Count 0
174: (SSD Unexpected power loss count) Unexpected power loss Count 9
177: (Wear Range Delta) Wear Range Delta 0%
181: (Program Fail Count) Program Error Count 0
182: (Erase Fail Count) Erase Error Count 0
187: (SSD Reported Uncorrectable Errors) Normalized Value 100 lifetime URAISE Errors 0
189: (Unrecognized Attribute) Value: 34 Raw Data: 22 00 4e 00 17 00 00
194: (SSD Temperature Monitoring) Normalized temp 34 Current 34 High 78 Low 23
195: (SSD ECC On-the-fly Count) Normalized Value 120 Sectors Read 124898897 UECC Count 0
196: (SSD Reallocation Event Count) Normalized Value 100 Reallocation Event Count 0
201: (SSD Uncorrectable Soft Read Error Rate)Normalized Value 120 Sectors Read 124898897 Uncorrectable Soft Error Count 0
204: (SSD Soft ECC Correction Rate (RAISE) Normalized Value 120 Sectors Read 124898897 Soft ECC Correction Count 0
230: (SSD Life Curve Status) Normalized Value 100
231: (SSD Life Left) Life Remaining 100% ez itt azért jót jelent gondolom én
233: (SSD Internal Reserved) 335
234: (SSD Internal Reserved) 296
241: (SSD Lifetime writes from host) lifetime writes 296
242: (SSD Lifetime reads from host) lifetime reads 463 -
JagdPanther
aktív tag
Sziasztok!
Régi notiba került Kingston V300.
Vélemény?
Sequential Read : 248.743 MB/s
Sequential Write : 230.178 MB/s
Random Read 512KB : 230.111 MB/s
Random Write 512KB : 223.584 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 16.576 MB/s [ 4046.9 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 36.943 MB/s [ 9019.3 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 111.094 MB/s [ 27122.6 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 89.920 MB/s [ 21953.1 IOPS] -
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Tegnap beszereltem a legújabb szerzeményemet, egy Kingston V300-as ssd-t. Elolvastam, a telepítési információkat, mindent megpróbáltam a leírtak szerint csinálni (hozzáteszem, hogy ssd-vel még sohasem volt dolgom). Ezek az eredmények jöttek ki, megnéznétek nekem, hogy minden klappol-e? Az alaplapom egy Gigabyte P35C-DS3R rev.1.x-es lap, tehát sajnos csak sata 2-es.
Köszönöm
-
Bodor
veterán
malgab01 és madgie:
Nincs gond a V300-al, csak figyelembe kell venni pár dolgot, illetve nem ártana az összefoglalót, és benne 1-2 ajánlott cikket elolvasni.
Mérjetek ATTO-val, illetve :
" Az SSD sebességének teszteléséhez általában az ingyenes CrystalDiskMark programot szoktuk használni,
( 5X1000 MB-ra állítva)
Sandforce vezérlős SSD-knél Fájl/Test Data/ All 0x00 (0Fill) módban kell indítani a mérést ahhoz, hogy a gyári, megadott értékeket lássuk viszont!A korrekt összehasonlítás, és a problémák helyes diagnosztizálásának érdekében célszerű lenne, ha evvel a programmal mért eredményeket kapnánk meg a Flash SSD topikba, ahova szívesen várunk mindenkit, akit érdekelnek az SSD-k, és a velük járó problémás esetek is!"
-
madgie
titán
válasz
malgab01 #4786 üzenetére
A topikban visszaolvasva elég vastagon van probléma ezzel a V300-zal
Nekem is most került egy 120-as V300 a Mac Mini-be és hasonlóan "hádédés" értékeket mutat írás/olvasás terén. Maga az oprendszer persze így is pattogósabb, mint 5200-as noti HDD-ről futtatva, de jó lenne tudni, éljek-e a nyolc napos visszaküldési jogaimmal.
-
malgab01
csendes tag
üdv
most vásároltam egy kingston v300 120GB SSD és nem új muzsikál ahogy kéne legalábbis szerintem
Alaplapom sata 2őt tudja asus p8h61-M
Tesztek alapján még a sata 2 értékeit sem közelíti meg illetve sima olvasás írási sebbegése kb hdd szinten van
itt van pár kép segítségnekelvileg minden oké trim is működik hd sentiel 100%100% at mutat
szóval nem tudom mit kéne még állítanom vagy h miért csak ennyit tud sata2 ben ?? vki help?
Legközelebb használd a link gombot.
[ Módosította: Qru ]
-
Hauserjoci
csendes tag
Sziasztok.
120gb-os Kingston ssd now v300as ssd-m van körülbelül 3 hónapja. Az elején nem volt vele semmi gond, nagyon gyors volt. Olvastam cikkeket a "beüzemeléséről" (trim, partíció stb), mindent megcsináltam, jól működött. Azonban az utóbbi időben észrevettem, hogy iszonyat lassan indul be a windows. Újratelepítettem, megint nagyon gyors lett, és most megint nagyon lassú...Eddig másodpercek alatt készvolt az összes induló program betöltése, most szerintem egy izmosabb winyó lenyomja. üdvözlő képernyőtől 20-30mp is lehet kedvétől függően, mire minden a helyére kerül. Utána, ha felállt a rendszer már viszont gyorsan indulnak a programok, 1 játék, a battlefield 3 van rajta, azis nagyon gyorsan betölti.Amire esetleg gondolni tudok, az az, hogy az alaplapomon sata2-es csatlakozó van csak, így arról üzemel, de nem tartom valószínűnek, hogy ez gond lenne, mert az elején nagyon gyorsan indult, illetve több embert is ismerek, akinek sata2ről megy, nem panaszkodtak ilyenre.
Ahci driver az van, amit a windows felrakott magának, egyenlőre még nem kisérleteztem más driverekkel.
Vírusra gondoltam még, hogy esetleg az nagyon visszafogja induláskor, lefutattam 2 vírusírtót is, egyik sem talált vírust az ssd-n. Esetleg még valami program foghatja vissza, de nem sok indul, catalyst, radeonpro, vipre, origin, utorrent, skype, easytune 6, xfire, illetve a audio programja.
Trim működik.Próbáltam már egy programot is, AVG PC Tune up, van benne egy ilyen funkció, hogy oprendszer optimalizálás, azt is lefutattam, letiltott ilyeneket, hogy indexelés, érintőképernyő bevitel, emailezés outlookból(gmailról szoktam), bankkártya használat stb, de így sem változott semmit a helyzet, ugyan olyan lassú, más vírusírtóval is próbáltam (AVG), azzal sem gyorsabb.
Esetleg ötletek, mitől lehet ez? vagy esetleg mit próbáljak meg?
Köszönöm.Itt egy AS SSD benchmark kép:
[link] -
Flashget
félisten
Nálam is azt írja, hogy 99% lett a kondicíó az új Kingston V300-on:
A merevlemez 2 alkalommal vizsgált meg gyanús adatszektorokat. A vizsgált terület hibátlannak minősült.
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.
Az SSD TRIM funkciója támogatva és engedélyezve az optimális teljesítményhez.Nincs szükség beavatkozásra.
-
andras888
aktív tag
hali! van egy V300 as ssd-m frimware 505ABBF0, telepítés előtt állok, azt hiszem van hozzá 506 os frimware tud valaki valamit a frissítésről?
még egy kérdés, asrock 970 extreme4 lapom van ahoz milyen AHCI drivert kell feltenni? (az os van fent jelenleg)
[ Módosította: radi8tor ]
-
Qru
MODERÁTOR
Akkor az NCQ hiányának a számlájára irható a hiányzó MB/s. Meg ugye nehéz a gyári szintetikus értéket reprodukálni. Azonos vezérlő/driver OS, stb kellene hozzá. Ki tudja ők mivel mértek érted...
De a lényeg, hogy megnyugodhatsz, a hétköznapokban házi használat esetén úgy sem vennéd észre ha ott lenne az a hiányzó pár MB/sec.
Gondolom OS-nek van az SSD, ott meg úgy is a kis file méretekkel végzett műveleti sebessége dominál.mod:
Na de hogy vígasztaljon, nem mindenben nyom le az én V300-am (ICH10R vezérlő és default W7 driver, AHCI mód):
-
sss
őstag
Hali,
Futtattam egy CrystalDiskMarkot a v300-asomon. Sata2-es lap, ahci nincs, trim az van. Frissem telepített w7, semmi drivert nem raktam fel. Ezek az értékek mennyire okésak?
Sata2 300MB/sec-et tud max, reméltem, hogy az meglesz. Vagy ahhoz ahci is kellene? -
sss
őstag
Kezdek belezavarodni.
A kingston v300-as ssd a specifikáció szerint max. 450MB/sec írási, és max. 450MB/sec olvasási sebsséget produkál..
Sata 2-es alaplapom van, ennek a maximális sebessége 300MB/sec, ez akkor visszafogja az ssd-t. Viszont nincs ahci, tehát akkor ennél a 300MB/sec-nél is kevesebbre számíthatok?
Illetve ahci hiányában működi fog-e a trim? Az gond-e ha nem működik?
Arra is gondoltam, hogy veszek egy sata3-as bővítőkártyát, de akkor meg a pci-e (x1) foglalat lenne a szűk keresztmetszet (250MB/sec), habár akkor elvileg az ahci/trim páros még működne is. -
syler123
veterán
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy nem olyan rég vettem egy Kingston v300-as 60gb ssd-t. Ezen van a windows 7. Ma volt egy fagyásom, minden meg akart fagyni, nem vártam rá, újraindítottam. Hát nem bootolt. Arra rájöttem, hogy az ssd és a rendszer rendben van, mert ha lehúzom a hdd-t, akkor elindul a win7, ha rá van kötve, akkor nem, most komolyan elszállt egy restart-tól a hdd-m? Ráadásul jó drága 2tb-os Hitach 7k3000. HOgyan lehetne kipróbálni a működését, ha egyszer nem tölt be a windows, ha rá van kötve? Annyi még, hogy a steam futott éppen, amikor fagyott, az pedig a hdd-n van/volt.
Ötletek?
-
sss
őstag
Hali,
Vettem egy kingston v300+ ssd, és az első hsz-t olvasva látom, hogy biosban a sata vezérlőt ahcira kéne állítana. Úgy tűnik, hogy a g31-es lapom nem tud ilyet, és érdekelne hogy ahci nélkül:
Lassabb lesz az írás/olvasás?
Csökken az ssd élettartama?
Illetve egy pci-os ahci-képes sata kártya megoldaná-e a problémát?Köszönöm.
-
painkillerx
tag
Helo, kedden megjott a Kingston SSDNow V300 120GB 7mm, frissen telepitett Win7 rament, programok + 2 jatek. Boot ido nagyon gyors, meg a windows mukodese is akadasmentesen szepen fut. Tetszik...
De a benchmark eredmenyek nem: BENCHMARK (persze kulon-kulon futtattam oket)
Most egy ASRock N68C-S UCC alaplapra van kotve, AMD Phenom II X4 @ 3,1Ghz.
Az alaplapon Sata2 vezerlok vannak es sajnos ahci modot nem tamogat. Gondolom itt van a gond, mert a TRIMet nem hasznalja ki.Eredetileg egy laptopba vettem, de most ideiglenesen ebben a gepben lesz.
Laptop: Acer V3-571G, Intel HM77 Express chipset-el, abban gondolom majd teljes gozerovel fog menni az ssd -
syler123
veterán
Sziasztok!
Vásároltam egy Kingston v300-as 60gb-os ssd-t. Feltettem a win7-et stb, minden rendben volt. HdSentinel is jól mutatta a dolgokat. Ma rákötöttem a hdd-t, és az alábbi hdSentinel kép fogadott. Ez így nagyon nem okés, annyi hogy a másik lemezen formáztam az egyik particiót és azon win volt, ott írta, hogy a formázás nem fejezhető be, de az ssd-hez nem nyúltam.
-
Sziasztok!
Egy 5-6 éves ASUS X58C notiba vettem ma egy V300-as 60Gbos Kingston-t. Első alkalom, hogy SSD-vel van dolgom. Jó kisfiú révén átfutottam a két mesterművet. Először ugyebár ezt aztán pedig ezt.
A noti nem az enyém, full laikusok fogják használni leginkább netezésre és szövegszerkesztésre, stb.
Bodor cikke alapján leszedtem egy AS SSD Benchmark-ot, íme: [link]
A "pciide - bad" üzenet ott van, de a BIOS-ban nincs AHCI mód.
HD Sentinel szerint a TRIM frankón működik, támogatva, engedélyezve, minden ami kell
Csináltam kis sebességmérést is ám: [link]
És használtam ezt a csodát is: [link]
Mivel nem mai gépről beszélünk egy fostorony processzorral rendben van ez így? A HDD-hez képest érzem, hogy SSD van már a seggében, a kapott eredmények meg a SATA2es port miatt szánalmasak jól sejtem?
Bodor írásából nekem az jött le, hogy ennyi, kész vagyok. Bármi más teendő amit tényleg érdemes lenne a Windows 7-ben állítgatni a hosszabb élettartam érdekében? A mai friss Windows telepítéssel, a sebességméréssel és az alapprogramok telepítésével rendben van a 27GB összes írt adatmennyiség? -
Land
veterán
Sziasztok!
Pár napja szert tettem egy Kingston V300 60 Gb-os SSD-re.
Az alaplapom GA-880GA-UD3H (Rev-et nem tudom)
Tehát Sata3 módban megy az SSD C meghajtóként.
Lefutattam a teszteket és ezt az eredményt kaptam:AS SSD Benchmark:
Hard Disk Sentinel SSD jellemzők:
CrystalDiskMark sebességteszt:
Mi a véleményetek? Lehet talán gyorsabb is szerintem.
Land
-
lacipaci4
csendes tag
Asrock b75 pro3 alaplapom van. A rendszer egy Kingston now v300 120 GB-os ssd-n van. Emellett van egy 2gb-os Toshiba winchester. A problémám az, hogy a Windows (7 ultimate 64 bit) a jobb alsó sarokban a biztonságos eltávolítás opciónál mindkettőt megjeleníti, úgy mintha egy pendrive lenne. A winchestert le is lehet választani, az ssd-t nyilván nem hagyja. Ez engem eléggé zavar. Meg lehet valahogy oldani, hogy csak az USB-s meghajtókat lehessen leválasztani, ezek meg se jelenjenek?
A másik kérdésem, hogy melyik csatlakozóba dugjam az ssd-t? Sata II, vagy sata III? Az alaplap azt írja hogy az optimális boot miatt inkább az alacsony sorszámúba dugjam, de az mind sata II.
Előre is köszönöm -
tajcsi
őstag
válasz
radi8tor #3932 üzenetére
Igen telepitettem.
Bodor:
CDM-el mértél egyet , ahogy írtam? - bocs nagyon faradt vagyok, nem ertem ez mit jelent, keresem de nem latom hol irtad ezt..
Tulajdonkeppen az erdekel, hogy ez normalis eredmeny e mert pl egy kingstone SSD-n, V300-as 120GBos dobozán írja, hogy 450MB/s write/read... -
Coolmat
őstag
válasz
werszomjas #3909 üzenetére
Legfrissebb BIOS-nál ezt írják: "Fix HDD(1TB up) read error under win XP of IDE mode." Szerintem nem szükséges ez a frissítés az üdvösséghez
Kingston V+200-nál nem volt adatvesztés mikor frissítettem a firmwaret, a V300-ra pedig még nem jelent meg frissítés, de valószínűleg hasonló lesz az ügymenet ha egyszer lesz rá frissítés (backup a fontos adatokról azért mindig legyen).
-
werszomjas
addikt
Sziasztok.
Vettem egy Kingston V300 120GB-os SSD-t és ma holnap szeretnék ráköltözni, egyelőre még bontatlan.
Elolvastam az útmutatóban lévő 2 cikket, és két kérdésem lenne:
Ha alaplapod BIOS frissítésre szorul, akkor azt még a telepítés előtt tedd meg - ezt hogyan tudom megtenni, ha még az alaplap is új, telepítés előtt win nélkül is lehet frissíteni?
A másik:
# Ha az SSD-d firmware frissítésre szorul, akkor azt még a telepítés előtt tedd meg - ugyan az a kérdés, telepítés nélkül, tehát windows nélkül hogyan tudom frissíteni? Gondolom ezzel kéne
Teljesen szűz win7 fog felmenni, szeretném a legtisztábban telepíteni.
-
Coolmat
őstag
Üdv!
Felmerült egy konfig összeállításánál, hogy 2db 60GB-os Kingston V300 kerülne bele RAID1-ben (fő a biztonság). Az Intel 7-es szériás RAID képes alaplapjainál ugyebár támogatott a RAID0 TRIM, de mi a helyzet RAID1-nél? Azt írják a cikkben is, hogy RAID10-ban nem támogatott még mindig a dolog, akkor valszeg sima RAID1-nél sincs TRIM?
-
SirAlo
aktív tag
Egy V300as Kingstone 60 gigas SSD-tol nem keves egy Olvasas: 254 , IRas: 87 mb/s , meg az olvasas elmegy de az iras nem gyenge kicsit? Igaz nem SAta3-ba van bekotve hanem 2 de akkor is 3 Gbit az kb 350et kellene hozzon
-
otps
aktív tag
2 hónapos Kingston SSDNow V300 120 GB SSD-m SMART adatai a gyári szoftverből (már visszacserélhetem, azt mondták) - mit mond róla az orvos?
-
SMART READ DATA
Revision: 10
Attributes List
1: (SSD Raw Read Error Rate) Normalized Rate: 120 Sectors Read: 0 Read Errors: 0
5: (SSD Retired Block Count) Spare blocks remaining 100% Retired Block 0
9: (SSD Power-On Hours) Value 100 Total 725 hrs 45 mins
12: (SSD Power Cycle Count) Power Cycle Life Remaining 100% Number of power cycles 660
171: (SSD Program Fail Count) Program Error Count 0
172: (SSD Erase Fail Count) Erase Error Count 0
174: (SSD Unexpected power loss count) Unexpected power loss Count 20
177: (Wear Range Delta) Wear Range Delta 5%
181: (Program Fail Count) Program Error Count 0
182: (Erase Fail Count) Erase Error Count 0
187: (SSD Reported Uncorrectable Errors) Normalized Value 100 lifetime URAISE Errors 0
189: (Unrecognized Attribute) Value: 36 Raw Data: 24 00 53 00 0f 00 00
194: (SSD Temperature Monitoring) Normalized temp 36 Current 36 High 83 Low 15
195: (SSD ECC On-the-fly Count) Normalized Value 100 Sectors Read 0 UECC Count 0
196: (SSD Reallocation Event Count) Normalized Value 100 Reallocation Event Count 0
201: (SSD Uncorrectable Soft Read Error Rate)Normalized Value 100 Sectors Read 0 Uncorrectable Soft Error Count 0
204: (SSD Soft ECC Correction Rate (RAISE) Normalized Value 100 Sectors Read 0 Soft ECC Correction Count 0
230: (SSD Life Curve Status) Normalized Value 100
231: (SSD Life Left) Life Remaining 99%
233: (SSD Internal Reserved) 2311
234: (SSD Internal Reserved) 968
241: (SSD Lifetime writes from host) lifetime writes 968
242: (SSD Lifetime reads from host) lifetime reads 573 -
otps
aktív tag
Kb. 2 hónapos Kingston V300-amat a cég szerint küldhetem cserére. Annyi a hiba, hogy minden 2. indításkor, a Windows csinál egy CHKDSK-t. Ami annyira nem érint, mivel kb. hetente indítom újra, egyébként sleep mode. Ti is várnátok a cserével még 2 és 3/4 évet? Az adataim kevésbé érdekesek, mint a kvázi + 3 év garancia, meg a nagyobb SSD, amire valószínűleg akkor cserélni fogják.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#78232832 #3300 üzenetére
Na igen ezt már többször olvastam,hogy a V300-as (19nm MLC) élettartamát igen csak alábecsüli a gyártó.Viszont ők legalább valamit kiírtak...az én SP900-64gb-s motyómról egy szó sincs ez ügybe,sőt még az is meglepett,hogy 25nm MLC-k vannak rajta(na ezt sem a gyártó közölte) és nem 19-es(mondjuk ez utóbbi örömteli felfedezés volt számomra). Mondjuk ha tartom a formám akkor előbb halok meg mint az ssd-m(ssd life szerint az utolsó 7 nap alatt kemény 7gb-t írt
).
-
Milka 78
nagyúr
válasz
student #3296 üzenetére
Bírni bírja,csak mint felettem is utaltak rá az írásodat elég jól meg tudja tolni ha keményen használod és ezzel fogy az élettartam is.A V300-as 64gb-s a gyártó szerint 32TB-t a 128-as 64TB-t visel el így te is ki tudod számolni(ez csak erősen viszonyítás képen+gyártó függő is).
-
tomi5244
őstag
Üdv!
Tegnap Kingstone v300 60GB tulaj lettem. Mindent beállítottam és meg tettem azért, hogy optimális legyen a működés. Fel ment frankón a Win7 Home Premium Sp1 64bit. Drivereket is feltoltam. Minden ment frankón. Hard Disk sentielt futtatva, Trim is rendben. Ma ráuszítottam a win 7 frissítéseket kb 3-4 száz mega. Azóta fatal error....
Már a leállítás sem zökkenőmentes. Fekete háttér és kb 3-4 perc mire nagy nehezen leáll. Sorozatos fagyások és nagymértékű lassulásokkal karöltve.
Bekapcsolást követően pedig az alábbi üzenetet kapom:
Minden működött rendesen, bár csak 5-6 óra üzemidő van benne az tény, de ahogy írtam a frissítés után gatter....
MSI P35 intel chipset, ACHI aktiválva 4 gb ram, core2duo proci, geforce gt9500.
Valakinek ötlet, tanács?
Köszönöm előre is!! -
dchard
veterán
Gyorsan megosztom veletek Kingston V300-as 120 GB-os SSD-m történetét.
2 hónapja használom megelégedéssel a V300-at, 400GB írás és kb. ugyanennyi olvasás volt rajta, semmilyen SMART hibája nem volt.
Tegnap este szabályos leállítás után ismét bekapcsoltam a gépet, amikor észrevettem, hogy az OS betöltésének különböző fázisainál erősen laggol és ilyenkor a merevlemez lámpa folyamatosan világít. Egyik sem volt normális jelenség, így azonnal problémára gyanakodtam. Újraindítottam a gépet, a jelenség erősödött olyannyira, hogy az OS után már alkalmazást nem tudtam indítani, vinyó lámpa világít de az alkalmazás nem tölt. Azonnal az SSD-re gyanakodtam. hogy mást kizárjak, SATA portot, sata táp és adatkábelt cseréltem, a jelenség nem múlt el.
Hirens bootcd alól hol látszott a partíciós tábla hol nem. Amikor éppen látszott, sikerült minden fontos dolgot leszedni róla, de már ghostolni nem lehetett mivel voltak rajta olyan file-ok amiket nem tudott olvasni. A lényeg hogy a fontos dolgok megvannak.
Utána csökkentett módban még sikerült elindítani egy filerendszer ellenőrzést ami nagy nehezen le is futott, volt sok javítás, de reboot után már unmountable boot volume kékhalál fogadott, és se csökkentett módban se sehogy nem állt fel, bár a windows betöltése mindig elindult.
Most linux alatt extended self testet kap az SSD, de hangsúlyozom: a hibák ellenére semmilyen érték nem romlott el a SMART-ban eddig.
Majd beszámolok a további fejleményekről, addig is ha valakinek van ötlete vagy hasonló tapasztalat, az megoszthatná.
Dchard
-
rayoliviero
veterán
Samsung 840-et készülök venni. És arra olyan a gari, hogy ha megszűnik a bolt ahol veszem, akkor attól még érvényes marad a gari, le lehet valahogy gariztatni?
Mert sajnos ahol venni akarom, abból a boltból, nem vagyok benne biztos, hogy még 3 év múlva is meglesz az üzletük.Ja és még annyi, hogy a Samu 840 jobb választás, mint a Kingston V300? Mert V300-ból sok a hibás darab azt mondják, de a Samuról ilyet nem hallottam és a Samu még olcsóbb is egy kicsit.
-
korikmate
tag
Sziasztok!
Biztos sokan megtették már, de készítettem egy összehasonlítást a régi Fujitsu MHZ2160BH G2 (jobbra) és az új Kingston V300 60 Gb SSD között, íme:
A számomra legmeghökkentőbb dolog az 512-es nagyságrenddel, a 4K-s 2 nagyságrenddel magasabb eredménye.
Egy kérdés ezzel kapcsolatban: A mért szekvenciális eredmény elmarad az Sata II elméleti, 3 Gbit/s eredményétől, ami ugye 375 MB/s. Ez miért van? Olvastam, hogy frissíthetek AHCI drivert, de más meg azt mondja, hagyjam a Windows-ra. Szerintetek mi az eltérés oka?
Üdv néktek!
-
lsc
nagyúr
Kicserélték az ssd-met egy v300-ra, ehhez adtak egy külső házat, win alól ebben is meg van egy usb3 házam abban is formáztam, a win látjaa lemezkezelésnél de a totalcommander és a "számítógép" nem. Az lehet baj hogy elsődlegesre formáztam, ntfs lett.
-
Jester01
veterán
egyenletesen terhelve a meghajtót?
Igen.
Az operációs rendszer által nem használt unallocated space-t ha hagyok a meghajtón, wear-leveling szempontból az is ki lesz használva?
Igen. A V300 amúgy is tömörítős sandforce, tehát fizikai üres hely még valószínűleg akkor is lesz ha teleírod (valamelyest tömöríthető adattal).
SMART figyelésre ott van még a hdsentinel is.
-
otps
aktív tag
Friss SSD tulajdonosként (Kingston SSDNow V300) mire kell figyelnem diagnosztikai programok terén? (Az megvan, hogy hogy installáljam, hogy használjam.)
Azt hallottam, hogy a SMART adatokat kell nézni, mennyi időnként, konkrétan mit, illetve a SMART-on kívül mit még?
A Kingston ad erre egy programot, Dchard kolléga ezzel szemben a Crystal Disk Infót ajánlja, nem tudom, az jobb, a default szoftver nem elég king?
Más. Wear-leveling. Ha van 2 partícíó a meghajtón, mondjuk 50-50%-ban felosztva a helyet, viszont az egyik (majdnem) tele van, a másik (majdnem) üres, az egyenletes írás, illetve a wear-leveling miatt fizikailag az üres partíciónak fenntartott helyre többet fog írni, így egyenletesen terhelve a meghajtót?
Az operációs rendszer által nem használt unallocated space-t ha hagyok a meghajtón, wear-leveling szempontból az is ki lesz használva?
-
otps
aktív tag
Sziasztok!
Eddig jól megy a Kingston V300 SSD újratelepített Win 7-en, X60-as notiban. Egy dologra lettem figyelmes: újraindításkor viszonylag gyakran nyúl a CHKDSK-hoz. Mondjuk, úgy szoktam újraindítani, hogy nem zárom be szépen egyesével a programokat, hanem csak megnyomom a Shut downt/Resetet aztán kész. HDD-nél ez nem okozott ilyen tüneteket.
-
válasz
szaszandras #2139 üzenetére
"A Kingston V300-nál ez a 10-ből 3 garanciás csere dolog komoly?"
Az. Én nem neten nézek statisztikát, többek közt abból élek, hogy gépeket pakolok össze/telepítek stb, immáron 2 évtizede. Az eddig beépített V300-nak (ami fizikailag átment a kezemen és user error kizárva ugyebár) ez az aránya. Ebből viszont még nem lehet semmi felelőtlen következtetést levonni, mert lehet, hogy csak egyszeri alkalom, mert pl szállítás közben sérültek és egy rossz rakományról van pusztán csak szó. (számos más gyártó kapcsán is előfordult már ilyen a hosszú évek alatt)ozat
Futtasd le ezt és dobj képet róla: SSDOKCarrGomm
Olvasd el a 0. hsz-t, abban le van írva mivel és hogyan kellene mérni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Baldur's Gate 3
- Politika
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Milyen asztali médialejátszót?
- Autós topik
- További aktív témák...
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest