- Vezetékes FEJhallgatók
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
XTSAM
újonc
TitokTár - Fájl és Szöveg Titkosító Program
A program legfőbb funkciója a fájl- és szövegtitkosítás, ezen kívül lehetőséget biztosít fájlok három féle törlésére, Internetes linkek és jelszavak tárolására.
Szöveg titkosítás 19 féle titkosítási eljárás segítségével 20 karakteres jelszó megadásával történhet. A titkosítandó szöveg begépelhető billentyűzetről vagy betölthető fájlból. Maga a titkosított szöveg elmenthető fájlba, kimásolható vágólapra, de tárolható a program saját adatállományában a titkosítás adataival együtt.
A fájltitkosítás kétszintű titkosítási eljárással valósul meg. A titkosításra kiválasztott fájlok bekerülnek egy adatállományba, mely négy féle titkosítási eljárással védhető 20 karakteres jelszó segítségével. Ezután a fájlokat tartalmazó adatállomány ismételten titkosításra kerül a választható 19 féle titkosító eljárás valamelyikével, újabb 20 karakteres jelszó megadásával. A fájl titkosítás adatai választhatóan eltárolhatók a program saját adatállományában.
A titkosított szövegek és fájlok csak a titkosításkor megadott jelszavak és választott titkosítási eljárások ismeretében fejthetők vissza.
A program lehetőséget biztosít három féle fájltörlésre. Lehet fájlokat törölni lomtárba, lehet törölni lomtárba helyezés nélkül és tartalmaz egy biztonságos törlési eljárást. A biztonságos fájl törlés folyamán a törlendő fájl átnevezésre kerül véletlen fájlnév generálással, ezután az új nevű fájl minden egyes bájtja felül lesz írva szintén véletlenszerűen generált új bájtokkal, majd ezután kerül törlésre a fájl. Amennyiben az így törölt fájl visszaállításra kerül (erre szolgáló speciális szoftverekkel pl.) akkor is a véletlenszerű tartalommal felülírt adatok lesznek csak láthatóak benne.
Az elvégzett titkosítási és visszafejtési eseményekről amennyiben azok tárolását kérte a felhasználó naplót vezet a program, ennek adatai megtekinthetők és kereshetők.
A program által választhatóan használt titkosítási eljárások a következők:
Blowfish, Cast128, Cast256, DES, 3DES, Ice, Ice2, Thin Ice, IDEA, Mars, Misty1, RC2, RC4, RC5, RC6, Rijndael, Serpent, Tea, Twofish.
A szoftver plusz funkcióként lehetőséget biztosít jelszavak és Internetes linkek, azonosítók tárolására a saját adatállományában.
A saját adatállomány is több szintűen titkosítva van, a program csak akkor és csak annyi időre nyitja meg, amikor és ameddig szükséges. -
wildrain
addikt
Mindenképp a winrar a megfelelő megoldás számodra. Csak jó jelszót kell találni hozzá.
Kb. 10-15 karakter hosszú legyen, és legyenek benne kis-nagybetűk, számok, esetleg spec. karakterek is. Nincs az a gép, ami ebben az évben visszafejtené neked napi 24 órás működéssel... -
szjoci
őstag
jójó, azért akkora adattömeget már valami video vagy nagyobb cucc mögé kódoltatnám.
Mondjuk így meg bazi nagy lenne a file mérete...
Esetleg a windowsos titkosítást próbáltad már? Én egyszer jól megszívtam vele, titkosítottam egy mappát, wint újrahúztam és a kulcsot meg elfelejtettem előtte lementeni... Tökre használhatatlan lett a könyvtár
[Szerkesztve] -
Jarod1
veterán
üdv, én 1 excelt file-t próbáltam törni, de amikor kirta bocs becsült megfejtési idő 96 nap akkor lemondtam róla..
-
kismozso
csendes tag
De olyan megoldást mondjatok lécci, hogy a visszafejtéshez ne kelljen külön progi. A camuflage dolog... Hááát... Én nem elrejteni szeretném a fileokat, hanem azt hogy a tartalmához csak az arra jogosultak férhessenek hozzá. Mivel üzleti dologról van szó, csak olyan megoldást használhatok ami tutira jó, és baromi nehezen visszafejthető illetékteleneknek (akár több év is)
[Szerkesztve] -
törölt tag
nagyon santit itt vmi
-
cryptext progit próbáltad már? [link]
''..egy fájl vagy mappa nevére jobb kattintással előbukkanó környezeti menüjéből érheted el a két parancsát: titkosítás, ill. visszafejtés. Az utóbbihoz emlékezned kell a megadott jelszóra. A titkosítás az SHA-1 és az RC4 kombinációjával történik, 160 bites kulcs használatával, és nincs ismétlődő kulcs, tehát minden fájlhoz másikat használ''
szerk: #3-ban linkelt prog jobbnak tűnik, a cryptext nagyobb fileok titkosítása esetén elég iidőigényes folyamat
[Szerkesztve] -
deter
aktív tag
Az a program amit írtam teljesen tökéletes a célra. Ha rossz jelszót írnak be, akkor rosszul dekodolja ki. Sőt magát a jelszót a program nem tálol, sem a titkosított file. Több száz milliárd lehetséges lehetőséget senki nem fog lezongorázni. Azért írtam, hogy nem a legbonyulultabb, mert van hasonló elven működő nem állandó értékű válltozat is...
üdv_
deter
[Szerkesztve] -
kismozso
csendes tag
A rendszergazdálkodó!
Meg azt bizonyos szinten karban is kellene tartani.
Most próbálgatom ezt a Winrar-os jelszavas tömörítést. Szomorúan látom, hogy itt rossz jelszó esetén nem lép tovább a kitömörítésnél. Ezt szerintem tök könnyen kihasználják a kódtörő programok. Próbálgatással rá lehet jönni az összes variáció kipróbálásával.
Olyan progi kéne ami rossz kód esetén is elkezd zakatolni pár másodpercig, magyarán kitömötíti, de használhatatlan adathalmazt hoz létre. Nem hiszem el hogy nem lehet ilyen progit találni. Hogy oldják ezt meg mások. Valahogy biztosan... Nem hiszem, hogy részemről ez egy extra igény lenne...
;) kismozso
[Szerkesztve] -
kismozso
csendes tag
DE FTP SZERVERT NEM ÁLL MÓDOMBAN ÜZEMELTETNI
-
szjoci
őstag
akkor szvsz kraftxld által említett megoldás lenne számodra a legmegfelelőbb. valamilyen tömörítőprogival csinálsz egy jelszóval védett önkicsomagolós fájlt. Ehhez nem kell a megbízódnak programokkal vacakolni, csak rákattint, beírja a jelszót és már csomagolódik is kifelé.
[Szerkesztve] -
kismozso
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Igazából arról lenne szó, hogy nagyobb méretű fileokat szeretnék átküldeni a megbízóknak. Mivel ezek céges anyagok, nagyon nem szeretném hogy illetéktelen kezekbe kerüljenek az adatok. Eddig azt csináltam, hogy letömörítettem, és e-mailben küldtem el. Viszont mire 200 Mb-ot 4 MB-os levelekben elküldök, kinő a szakállam.Léteznek ilyen feltöltő oldalak mint pl a www.toldacuccot.hu de nekem ezzel csak az a bajom, hogy nem védi semmi a feltöltött adatokat (csak a link - vagy ez elég?). Ezért gondoltam arra, hogy talán ha feltöltöm egy ilyen oldalra, titkosítva az nekem jó megoldás lenne. Viszont olyan megoldás kell, hogy könnyen visszanyerhetőek legyenek a feltöltött adatok kezdő felhasználók számára is. Ezért volna jó valami önkicsomagoló megoldás, amihez tulajdonképpen semmi nem kell.
(ezt most csak én találtam ki, de létezhet olyan titkosítási mód, hogy amikor a kódot kéri, akkor bármit elfogad, és a megadott kód szerint visszafejti az adatokat, de nyilván valóan csak értelmetlen valami lesz csak belőle. Ezt azért gondolom, hogy jó módszer, mert ez megnövelné a visszafejtés idejét persze a jogosulatlanul próbálkozók számára)
VAGY ha valaki tud olyan megoldást, amivel ezt a problémámat meg lehetne oldani, azt szívesen veszem. (sajna FTP és saját szerver üzemeltetését nem tudom megoldani, tehát ezt ne írjátok megoldásként)
Előre is köszönöm mindenkinek! -
deter
aktív tag
Helló!
Ez nem ökicsomaglós válltozat, de tömörítőkkel ellentétben egy több száz MB méretű file-al, mappával végez másodpercek alatt. Valószínűleg nem ez a legnehezebben visszafejthető titkosító, mivel ahogy látom, adott séma szerint dolgozik , de otthonie otthoni környetben elég. Kis méretű program, és minden újratelepítésnél működik.
Ráadásul, magyar és freeware. [link]
Mellesleg a jelszóval védett tömörítés tárolja a jelszót, így kb egy színten vannak, sőt SZeVaSZ ez jobb.
üdv_
deter
[Szerkesztve] -
kraftxld
félisten
winrar?
jelszót bele, és kész. -
kismozso
csendes tag
Sziasztok!
Olyan programra lenne szükségem, amivel titkosított file készíthető. A visszafejtéshez viszont ne kelljen semmilyen különleges program. A legjobb az lenne ha készítene egy exe file-t, hasonlóan az önkicsomagoló ZIP fájlhoz csak ez kérjen egy kódot. Lényeg, hogy szinte lehetetlen legyen visszafejteni a benne lévő adatokat.
Előre is köszönöm mindenkinek a ki segít!
;)
Üdv.: kismozso
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Vezetékes FEJhallgatók
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest