Hirdetés
Aktív témák
-
joecontra
addikt
A digitális Digi-TV után nem lesz rosszabb a kábel képminősége?
De igen, mivel a parabolától a jel mire átkolbászol a sok kábelen, erősítőn, csatlakozón, sokat gyengül. Ez abban mutatkozik meg, hogy fakóak lesznek a színek és szemcsés lesz az adás. Tapasztalat.Nekem T-SAT-om van. Fiber kábeltévével összehasonlítva ég és föld a kettő.
Üdv,
J -
dlaj
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Igen, legalább is régen az íróasztalom alatt volt a modem, az asztalon a PC, egy méterre tőle a TV. Most is valahogy így szeretném, bár a TV úgy 3-4 m-re lesz a számítógéptől.
-
kabelmania27
félisten
Szerintem nem, mivel a fejállomáson is digitálisan veszik a műholdas adásokat, nagyon jófajta vevőkkel, a vevőből távozó videójelből a modulátor a tévéd számára fogható formátumú adást csinál ami optikán majd koaxkábelen fog a tévédhez eljutni. Nálam tiszták az adások, jelszinttől függ, albérletbe nagyon szép tiszták voltak az adások

Egy szobában lesz a tévé és a modem? -
dlaj
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
A kábel az előszobában el van vágva, nincs rajta semmilyen csatlakozó, szerintem már régen nem használták. Éppen azt néztem, hogy csak előnye lehet, ha a Fibernet-től veszem a TV-t is. A digitális Digi-TV után nem lesz rosszabb a kábel képminősége?
-
kabelmania27
félisten
Bejön a bejárati ajtón a kábel és a szobába ér véget ? A kábel végén milyen csatlakozó van?
F csatlakozó vagy amilyet a tévébe kell csatlakoztatni ?(apa dugó)
Nekem is digi tévé volt, állandóan lefagyott aztán már nézni sem volt kedvem.
A kábeltévé azért jobb, mert a fejállomáson nagyobb prabolákkal veszik le a kódólt adást mint a te digitévés antennáddal és így stabilabb.
Olcsóbb lesz a net a ha tévét is rendelsz
Kecskeméten szerintem tök jó a kiosztás 850mhz-s hálózat van http://www.fibernet.hu/downloads/kecskemet.pdf
Itt sajnos csak 600mhz-s de nekem elég a 43adás digitévé után, akkor sztem te is meg leszel vele elégedve az 56adással
http://www.fibernet.hu/downloads/fonyod.pdf -
dlaj
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Igen bent van, volt itt régebben kábel TV. Most Digi-TV van, de azon gondolkodom, hogy lecserélném ezt is kábelre. Azt gondolom, hogy a kép nem lesz olyan jó, (digitális) de legalább lehet több tévén mást nézni, és nem kell plusz távirányító. (meg a TV tuner is meg lesz egy kicsit mozgatva)
-
dlaj
őstag
-
dlaj
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
OK, akkor maradok a kábelnél!
-
dlaj
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Nem járok jobban, ha egyből az Invitelhez megyek, esetleg várok szeptemberig? (augusztus 14.-én jár le a mobilnet hűségem)
Nálunk a Fibernet pont 07. 01.-től emelt árat. Lehet ennek ehhez valami köze? -
dlaj
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Köszi, akkor újra Fibernetes leszek!
-
dlaj
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Köszönöm a válasz, jó pár éve is hasonlóképpen működött. Azt hiszem nem lesz többet mobilnetem. Ping THX!
-
kabelmania27
félisten
Idézet másik topikból "A ping az az idő, amely sor4án a tesztpacket visszatér a kiküldéstől számitva: magyarul kiküldesz a server felé egy ping packetet, a szerver lendületből visszaveri és hozzád m,egérkezik. A ping indikáljaű(mutatja) azt az időt amig a jel végigfut az adott kiszolgáóig a hálón." http://prohardver.hu/tema/mi_az_a_ping/hsz_1-50.html
Minél kisebb annál jobb. Haveromnak is tmolbilnete van 3gigabájtos csomagba van.
Előnye a kábelnetnek hogy korlátlan jútúbozhatsz letölthetsz nem lesz a számla drágább attól. Ha megrendeled fognak hozni egy modemet ami az antennakábel és a számítógéped közé kerül, nekem webstar modemre (voip os)cserélték ki a motorolát a telefon miatt (kit családi) és koax antennakábelt fognak bevezetni abba a helyiségbe ahova kéred.
Ha már van kábeltévé előfizetésed akkor egy médiás osztót fognak telepíteni ami 2 felé fogja a bejövö jelet elosztani, a bal kimenet lesz a modemé a jobb pedig a tévé(k) felé. -
dlaj
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Köszönöm ez szimpatikus. Évekkel ezelőtt volt Fibernetes internetem, akkor még 256-os az se volt rossz a maga idejében. Most T-Mobile mobilnetem van, de most jár le a hűség. A letöltés legjobb esetben 1.8, a feltöltés nagyon változó 0.5-1.4 között, a ping pedig 100 körül szokott alakulni.
De mi az a PING, és miért jobb, ha alacsony.
Ha ezt megválaszolnád azt még megköszönném. -
kabelmania27
félisten
Nekem Fonyódón van ilyen internetem, teljesen megbízható szerintem a 6megás, elég sokszor volt eszközbővítés a városba.
Szerintem Kecskeméten is jó, sok eszközbövítéses hír volt olvasható a honlapon:_)
2008óta vagyok fibernetes, előszőr 1megás volt aztán kit családival 2,5/1
Legutóbbi bővítés óta ilyen jó, ping is csökkent
http://www.fibernet.hu/index.php?id=160 Van most ilyen próbahónap akció 1hónap után ha nem tetszik lemondhatod. -
dlaj
őstag
Fibernet 6M internetet szeretnék Kecskeméten. Van valakinek tapasztalata, hogy mire számíthatok. Stabilitás, sebesség, kimaradások....
Előre is köszönöm a hozászolásokat! -
kabelmania27
félisten
válasz
napoleon2323
üzenetére
Egyszer felhívtak telefonon és egy hölgy kikérdezett
Skálán kellet a szolgáltatásokat értékelni. Rangsorolni kellet megelégedés szempontjából melyik a legjobb telefon tévé internet közül. Kérdezte milyen fajta csatornákat nézek. Arra is kérdezett hogy mi hiányzik. -
napoleon2323
tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
reméljük

RLND: hát ezt én sem értettem, milyen felmérést készítettek ...
-
kisfer
aktív tag
Köszönöm a segítséget mindenkinek, holnap akkor felhívom őket, remélem rendeződik az ügy.
-
RLND
tag
válasz
napoleon2323
üzenetére
hát igen, szerintük "nem volt rá igény"
-
kabelmania27
félisten
válasz
napoleon2323
üzenetére
Pár hsz-al előbb leírtam, hogy itt 2 üres hely is an, remélem az őszi kiosztásban már nem lesz üres hely

-
napoleon2323
tag
Ez a fibernet egy igen furcsa szolgáltató ( lehet, hogy megváltozik remélem ) , egy hatalmas baklövés volt véleményem szerint a két egyik legnézettebb csatornát (Discovery Channel, Animal Planet) kiszedni. Állítólag felméréseket készítettek ... aha na persze... ezek helyett nagyszerű csatornák vannak, mint például egy rakatnyi német csatorna.
Köszönöm ó nagy fibernet

-
joecontra
addikt
válasz
BandiHUN
üzenetére
A könyvelés az tényleg egy bűn náluk. Itt a fórumban is olvastam olyat, hogy valakinek hónapokig nem küldtek csekket, utána meg jött a fenyegetőzés a kikötéssel.
Talán itt olvastam azt is, hogy nem tudom én hány éves tartozásra hivatkozva kötöttek ki embereket a szolgáltatásból.Üdv,
J -
BandiHUN
veterán
válasz
kisfer
üzenetére
Nekem is volt már ilyen,lényegében nem jelent gondot,amíg nem büntetnek,mert akkor az egyenleged úgyi rendben lesz,de elvileg csak akkor,ha a következőt időben küldöd,hogy ne legyen tartozás.Elvileg egyébként nem nézik úgymond havi szinten+hogy mit küldtek ki,a lényeg az,hogy az egyenleged nullás legyen.Végülis igazuk van,minek izéljenek külön,bár gondolom a tartozásnál jegyzik,mikor keletkezett,volt ismerősöm,aki trükközni próbált,hogy 1 havit görgessen maga előtt,amíg egyenesbe jön,de nem tűnt járhatónak,hiába fizetett utána rendesen,a 3.hónapban jöttek volna kikötni.Szóval ez nem olyan,mint a közüzemi számla,ahol az ember akár élete végéig maradhat adós 1-2 hónappal,mert amúgy végülis fizet,itt 2.hónaptól büntetőkamat,aztán dádápróba.
-
kisfer
aktív tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Köszi szépen,ezt tapasztalatból mondod, te is jártál már így?
-
kisfer
aktív tag
Üdv.
Lenne egy olyan problémám hogy megkaptam az e havi csekket és azon az előfizetésem árának duplája van, mivel a fibernet szerint tartozásom van feléjük, pedig csak annyi történt hogy pár nappal a határidő után fizettem be a csekket.
Mit kellene tennem mivel csak 1 db csekket küldtek és ha nem fizetem be akkor az e havi számla nem lesz befizetve viszont nem akarok a múlt hónapért 2x fizetni?Valaki járt már így, tanácsokat várok?
-
kabelmania27
félisten
-
kabelmania27
félisten
válasz
reziscc
üzenetére
Ha tudod, hova mész albérletbe, van a tulajdonossal szerződésed, és tutti hogy nincs meglévő kábelnet előfizetés , érdemes körülnézni a mobilszolgáltatók kínálatai között.
Én egyedül laktam albérletbe, 1éves hűségnyilatkozatot nem akartam vállalni.
Pannonnál/telenornál volt mobilos netem ilyen 5giga forgalom volt a havidíjba afelett pediön kellet fizetni, aztán rájöttem nekem elég a 3 gigabájtos csomag is.
Mostani albérletembe ( ma költöztem ki
) meglévő kábelnet előfizetés volt, nem volt teendőm csupán egy netkábel beszerzése , ami a lakótársam rúterétől az asztalomig bőven elért, sőt a konyhába is elért mert véletlen hosszabbat vettem
Az egyik haverom testvérének volt olyan nete a vondafone-nál ami úgy működik mint a kártyás, teszel rá pénzt ameddig van rajta van net ha elfogy nincs neted, de hűségnélküli dolog ha jól tudom. Szerintem érdemes jól átgondoln, sok idő van szeptemberig
-
reziscc
csendes tag
Találtam valamilyen huncutságot: [link]
-
reziscc
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Köszönöm szépen

Szerinted mi legyen nálam maradjon itt is meg a net és vagyek egy wifi routert is, vagy legyen mobilnetem vagy legyen az albérletben net szerinted melyik lenne a legjobb választás?
Cegléden lakom, de nem tudom, hogy milyen messze vagyok a telefonközponttól. Nos, először az internext-nél voltunk "matáv" vonalon később megvette az inextet az eqnet és szinte nem volt netem, így átmentünk a fibernethez.
Nálunk ezek a csatáronák érhetőek el. : [link] -
InvitelGuide
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Szia,
Köszönjük a visszajelzést. -
kabelmania27
félisten
válasz
InvitelGuide
üzenetére
Német adásokból hagyjtatok meg 1-2őt az őszi új csatornakiosztásban pl a ZDF és Pro7/Rtl/Sat1
-
InvitelGuide
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Sziasztok!
Mi köszönjük az észrevételeket! Ahogy írtuk egy kis türelmet kérünk. Ezek hosszabb folyamatot igényelnek. Megpróbáljuk minden előfizetőnk igényét figyelembe venni és aszerint alakítani majd csatorna kínálatot.
Köszönjük. -
jansky1
senior tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
http://www.fibernet.hu/downloads/kecskemet.pdf
-
jansky1
senior tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
bakker ez az invitel családi csomag eléggé vérszegény. se fishing & hunting, se natgeo wild, se sportklub. (még egy jó poresz sincs benne
mondjuk az fibernél sincs
)viszont van vagy 7 idegen nyelvű csatorna

-
jansky1
senior tag
válasz
InvitelGuide
üzenetére
MCM-et vissza lehetne rakni a kínálatba

-
kabelmania27
félisten
válasz
InvitelGuide
üzenetére
Köszi a választ

Fonyódón pár éve megszűnt az S24esen a story4 azóta üres a helye, S07esen CNN volt látható 2009márciusig akkor kikerült helyére fonyód tévé került, S08ason indult el a városi tévé.
Idén tavasszal megszűnt az S07esen a fonyód tévé, azóta is üres a helye.
Vissza tehetnétek a CNN-t vagy BBCt, szinte minden szolgáltató kínálatába megtalálható legalább egy angol nyelvű hírcstorna.
Szerintem sokaknak hiányzik filmmúzeum a kínálatból, comedy central, sincs itt, hiányzik a kivett discovery csatorna műsora.
Tudom hogy nem lehet annyi adást itt továbbítani mint ahol 800Mhz-s a hálózat, de az üres helyeket fel lehetne a fent említett adások közül tölteni. Továbbított rádióadások számát tervezitek növelni pl Ö3, vagy marad a 3 közszolgálati rádió továbbítása? -
InvitelGuide
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Sziasztok!
Az Invitel, a Fibernet új tulajdonosaként először szeretné megismerni, hogy az előfizetők többségének mire van igénye, és utána dönt – de ez a döntés még csak hetek múlva lesz. Az Invitel a kábel-rendszereken megvizsgálja, hogy mitől lesz mindenkinek vonzó a csatornakínálat és valószínűleg nyár végén már pontosat tudunk mondani az őszi csatornakínálatról.
Addig is türelmeteket kérjük!
Köszönjük.Tisztelettel,
Invitel Guide -
kigyi_23
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
Itt nálunk csak a családi csomag 6k....
-
kabelmania27
félisten
Sztem is lehet reménykedni.

Szerintem érdemes átnézni milyen adások vannak iptvn
http://www.invitel.hu/invitv
júni 30-ig fent lesz az új aszf már csak pár nap
Azért arra kíváncsi leszek, hogy a családi tv csomag árában fognak e különbséget tenni.
Itt Fonyódón 43 csatorna érhető el, Hévízen 57. Itt nincs CNN, Filmmúzeum,Comedy, ott van.
Nem rossz ár 43adásért 3790Ft net és telefon mellé, de az durva dolog hogy ugyanannyi a díj mint ahol 50-57adás érhető el a családiban. Itt 600Mhz-s a hálózat, ott 800as...
Végülis elég nekem a 43 még sok is, csak szvsz lehetne akkor kicsit olcsóbb pl 3500Ft ahol kevesebb mint 50adás a max
Te hol vagy fibernetes?
Ott hány adás a max? -
L4$CO
csendes tag
Üdv ! Lehet nem ide tartozik de láttam hasonló kérdést a régebbi hozászolásokban. Szerintetek van rá esély hogy visszakerüljön a Discovery a csatornák közé a Fibernet családi kábeltévé csomagnál? Én azért látok rá esélyt mert most megvette a Invitel a 2/3 át a Fibernetnek és Szeptembertől változások lesznek és mivel a Invitelnél van Discovery ezért úgy gondolom h a Fibernetnél is kéne lennie.
http://www.yourdiscovery.com/web/find-us-on-tv/hungary/ -
kabelmania27
félisten
válasz
kigyi_23
üzenetére
Izlések és pofonok.

Nekem is magasabb volt adsl-en a ping mint a kábelnetnél.
Melyik cégnél volt adsl előfizetésed és milyen sebességgel?
Persze előfordul hogy lefagy egy - két csatorna vevője, de nem az összes adás nézhetetlen ilyenkor , hanem csak 1-2 max., amúgy is annyi rajtuk az ismétlés hogy nem maradok le semmiről sem
A digitévés időkben csak azok vétele volt szinte lehetetlen amit szívesen néztem pl natgeo, discovery.
Elég bosszantó volt... Lehet hogy olcsóbbra jön ki de ha nem jól működik, akadozik, csak mérgelődés van vele akkor nem kifizetődő. A + távirányítót jelenléte rajtam kivül mindenkinek problémát okoz idehaza.
Inkább ha lejár a hűségnyilatkozat visszalépek alap tévére és lassabb internetre. -
kigyi_23
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
Igen a tányéros TV-nél előfordulhat, hogy nincs megfelelő vételi jel és akkor rossz, de a fibernetes kábelnél minden nap! hiányzik 2-3 néha 5-6 csatorna is.... Ugyan már nem ezért fizetek és ráadásul nem is keveset. A TV adás minőségéről már nem is beszélve. DSL-el nálam nincs gond amíg volt (4 évig) mindig csutkán jött. Egyedül a ping volt magas amit nem értettem miért van.
-
kabelmania27
félisten
válasz
reziscc
üzenetére
Sok sikert a sikeres felvételihez

Itt nincs t-home optika. Környéken ha jól tudom Zalaegerszegen és Székesfehérváron van pár helyen kiépítve.
Nekem is volt mobilnetem, amikor elöszőr mentem albiba 2006 őszén.
Nem akartam hűséget vállalni Upcnél mivel májusban ki is költöztem
Legolcsóbb 512kbit-es elérés listaáron lett volna 8-9ezerFt havonta.
Pannonnál voltam akkoriban nem volt 3g csak sima gprs.
Msnre és egy kis böngészére és levlista olvasásra jó volt.
2008ba már volt egy időben olyan akció Upcnél hogy hűség nélkül lehet előfizetni , de akkor már kolis voltam.
Januárba szerettem volna a családi tévét alapra, a knet1 es netemet legolcsóbbra módósítani, de 1280ban azt mondták listaáron lehet visszafelé módósítani.
Szerintem érdemes kivárni milyen árak lesznek átállás után.
Nekem januárig van hűségnyilatkozat. Szerintem utána úgyis fognak valami kedvezőt ajánlani.
Voltam bent Invitel ügyfélszolgálatban, azt mondták hogy úgy működik hogy felfelé bármikor lehet váltani, lefele pedig hűségnyilatkozat lejárta után csomagváltási díjért, viszont nem listaárra.
Nekem Digi tévé volt, duál beltérivel a 2es része jó volt, az 1es részénél meg sokszor lefagyott, volt egy kis eső rossz jel/nincs jel. Nem is néztem nagyon, mert mindig fel mérgeltem magam, hogy nem lehet semmit sem box újraindítás nélkül végignézni.
Tányérosnál bele kell számítani a beltéri egység áramfogyasztását.
Adsl-nél mi a garancia hogy nálad meg lesz a 15megabit:S
Milyen messze laksz a telefonközponttól?
Nekem externet majd enternet adsl volt, sokszor azért nem volt net mert t-com hiba, t-com hiba.....
1080kilóbitnél nem bírt többet mert mesze laktunk a központtól. -
kigyi_23
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
Örülök, hogy nálatok ez a helyzet. Nálunk ugyan nagyobb csomag, de mégis 16,5k..... Ennyiért inkább tányéros tv-t nézek és dsl-en kullogok. És még marad is pénzem... Nem alternatíva a dsl az igaz legalábbis feltöltésben nem. Letöltésben viszont még így is jóval nagyobb csomagot kapnék dsl-ből mint ez és a TV sem ilyen xar lenne. A tényéros TV 15Mbit-el és telefonnal sem kerülne ennyibe sőt közel sem lenne ennyi.
-
kabelmania27
félisten
Nálam Webstar EPC2203
Előszőr motorolát hoztak 1megabites nethez, de meg lett rendelve a kit családi, így kicserélték webstarra, 2 megás lett a net, az 1megás adslhez képes sztrádasebességnek tűnt akkoriban.
)
Aztán megszűntek a kit csomagok.
Január óta 6megabites. Net emelkedett 3990-re, tévé 4990ről lement 3790re, telefon maradt 690
Albérletben upc ugyanezt a modemet adta, de ott nincs telefon előfizetés.
Haverom Szombathelyen is ilyen modemet helyeztek ki, akkor még nemvolt telefon előfizetésük. Másik haverom álló motorolát kapott
Meg tudnád mutani milyen a modemed oldala ?
Milyen letöltési és feltöltési frekiken dolgozik modemed?
Erről kérhetnék egy képet. -
crue
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Thomson TCM470 a modem típusa, most cserélték tavasszal a docsis 3 miatt. Előtte Motorola SB5101 volt a 6/1-es csomaghoz.
-
crue
őstag
Nekem ilyen 3500-ért Kecskeméten. Plusz egy ezresért lehetne 30, de nincs rá szükségem.
Alternatíva csak adsl lenne kertes házi övezet lévén, de az sebességben és árban is vicc.
-
club1
veterán
válasz
kigyi_23
üzenetére
Ha leírnák azt, hogy bevezetik a Docsis3-at, de közben kiderül hogy se pénzük, se szaktudásuk nincs meg hozzá, az lejáratná az Invitelt. A marketing rizsa azért hasznos, mert időt lehet vele nyerni, ezalatt esetleg sikerül pénzt és embert keríteni a munkára, akkor igazat mondtak, ha meg nem jön össze a projekt, akkor is... (Utóbbi esetben - jóval kisebb, helyenként 0 befektetéssel - még mindig akár duplázhatják is a jelenlegi csomagok sávszélességét.)
-
kigyi_23
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
Tény, hogy többet fizetünk mint mások... Most már lehetne valami tényleg. Legalább ne ilyen töltelékszöveget küldenének ki, hanem konkrét terveket.
-
jansky1
senior tag
fibernetnél nincs valami havi/napi adatforgalom számláló?
-
keram2009
tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Én örülök is, hogy többet kaptam az Invitelnél

-
reziscc
csendes tag
Találtam egy kis huncutságot: [link]
-
pana0017
senior tag
Na srácok, most nagyon kéne a segítség. A héten jönne az új gép, de netet nem tudok csinálni. Szóval kezdem az elejéről átláthatóan. Van egy Fibernet 6/1-es kábelnetem. Ez minde szép és jó, mert ezen a gépen van net, mert itt a modem. Az még mindig jó, hogy egy másik szobában a padlásról lehoztunk még egy kábelt, így azon is van net. Viszont -itt jón a baj- több kábelt már nem lehet lehozni, mert megtelt a cső. Ezért be is lett szerezve egy Netgear wifi router, mivel a laptop majd veszi a netet wifivel, hozzám meg jön onnan a kábel. DE a router meg is van, visuont van egy nagyon furcsa dolog. A modem nem ethernet kábellel, hanem USB-vel csatlakozik a géphez, így az ethernet dugó szabad. Csinálgattam a router leírását, amikor írta, hogy húzd ki az ethernet kábelt a gépből. Innentől jött a gond. A modemen csak egy ethernet bemenet van, így nem tudom összekötni a wifivel, és a gépet se a modemmel. [URL=http://noob.hu/2011/06/20/DSCN1962.JPG]Router[/URL] [URL=http://noob.hu/2011/06/20/DSCN1965.JPG]Modem[/URL]+még kaptam egy ethernet kábelt. Kérlek segítsetek.
-
Kuha87
csendes tag
Ne is bosszants

Itt is, már v 3 éve nincs semmi emelés. 10/1,5.
Esetleg bármi jelét látnánk, hogy lesz bárminemű fejlesztés, dehát jaj. ébredjek már fel
Oké , decembertől 10/2 (juhéé) az új szerződésnek hála, amit csak azért tudtam megkötni 11 ezerért mert kinyílt a pofám.. (15 volt azelőtt ez a net, az alap telefon és a családi kábel analóg)
most tehát 11 ért van 10/2 net, családi digitális, alap teló.Miután megkötöttük, (kénytelen voltunk, nincs konkurencia, és azt tehetnek velünk amit akarnak - meg is teszik) pár hónapra rá pofátlanul bedobták a szórólapjukat nekünk is. Új ügyfeleknek DETTÓ ez a tartalmú csomag 5 000 FT.
Ezt érdemli tehát az a szánalmas balfasz, aki már lassan 10 éve a fibernetre van kényszerítve, soha nem volt elmaradása, tartozása, fizet mint a kisangyal.Na nembaj, eljön még a mi időnk, ha hosszú évek múlva is, abban a nanoszekundumban itthagyjuk ezt a "korrekt" céget, amint lesz konkurencia.
Bár több esélyét látom a lottó5ös megnyerésének, és elköltözésnek egy olyan területre, ahol van Digi.
áh..

-
club1
veterán
válasz
InvitelGuide
üzenetére
Nem akarom bő lére engedni, hogy hány távközlési céggel van élő szerződésem és hogy mióta (köztük veletek is bérelt- és telefonvonalakra, mert nincs más lehetőségem az adott telephelyeinken), csak megemlíteném, hogy a UPC már március óta folyamatosan veszi át a volt Fibernetes területeket, és bár elkövetnek néhány hibát, de volt Fibernetes ügyfélként azt kell lássam, hogy örülhetek, hogy nem hozzátok kerültem. Ma már közel tízszeres sávszélességet kapok az új szolgáltatótól, azonos havidíjért.
-
InvitelGuide
csendes tag
Kedves club1!
Két elég nagy cég és azok termékeinek, szolgáltatásainak, arculatának, működtetésének egyesüléséről van szó, ami sajnos nem történik meg 1-2 nap alatt. Igyekszünk gyorsan és zökkenőmentesen végrehajtani a cégek egyesítését, de ez legkorábban csak az ősz folyamán fog befejeződni. Természetesen addig is állunk minden ügyfelünk (FiberNetes vagy Inviteles) rendelkezésére.
-
SPF
senior tag
fibermail.hu működik valakinek? Nem tudok mailt küldeni és fogadni...
-
Bulitt
addikt
Sziasztok
Fibernet internetet használ ismerős Baján, és vett egy TP-Link W743ND routert. A gép és a router látja egymást (tudok pingelni). A modem és a gép között szintén van kapcsolat, hiszen van internet. Amint összekötöm a routert a géppel és rá az internetet, már nem tudok internetezni. A WAN beállítás résznél, mikor nyomok egy beállítás lekérést "obtaning network parameters" felírat mellet vagy kifagy a router, vagy lekéri de mac addres címen kívül minden más nulla.
ötlet esetleg?
szerk.: nekem egy WD340GD routerem van, szóval nagyjából képbe vagyok, de ezzel én se boldogulok. mac clone volt már
-
club1
veterán
válasz
nope00
üzenetére
A Fibernet nem fix ip-s, csak ha a netet folyamatosan használod hosszabb kihagyások nélkül, akkor ugyanaz a hálókártya ugyanazt az ip-t kapja akár hosszú hónapokig . A routerednek meg a hálókártyádnak viszont más az egyedi hardverazonosítója/mac address-e, így logikus, hogy más ip címet kapnak...
-
nope00
tag
Nos nekem olyan problémám lenne ha közvetlen nethez csatlakozom (modem-->gép) és ha routeren keresztül akkor az ip adatok eltérőek pedig a fibernet fix ip-s tudtommal, illetve routerrel hiába a jó adatok vannak beismertetve gépindításkor mindig be kell jelentkezni az oldalra és újra konfigurálni teljesen azonos adatokkal és csak akkor kapok net, ez mért van?
HeLp pls illetve a routeren átt laggos is. Router TP-Link (eddig rendesen működött pár hete volt karbantartás azóta ilyen) -
jansky1
senior tag
miért van az, hogy mo legnagyobb trashblogja csak proxyn keresztül töltődik be? nálam van a hiba, vagy a fiber piszkált bele?
-
tunkiih
őstag
alapjaiban véve itt is rendben van a net , nemrég volt 1 teljes karbantartás ezen a vonalon azóta pedig még stabilabb..

6/1
-
Debilon
addikt
hali!
tegnaő óta másnál is szarakodik a fibernet?
nem tölt be oldalakat vagy csak részben, megáll a net... speedtest is hibákat dobál -
dedix
tag
Legyen OFF. Nem arrol van szo, hogy orulok e vagy sem. Hanem arrol, hogy gondolom te is penzbol elsz es nem vagy sajat magad ellensege sem. Bar lehet tevedek, de nagyon ugy tunik a szolgaltatokat partolod es nem a penztarcadat. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy nem hiszem el, hogy nincs kozod egyikhez sem. Elhiszem. A lenyeg az, hogy inkorrekt volt az atvetel az o (nem lista-) araikhoz kepest. Ahogy te is irtad a kiepitesi koltseggel, egyeb beruhazasokkal jar egy halozat kiepitese. Ezzel egyetertek, de csak reszben. Az ex-fibernetes ugyfelek eseten max fejlesztesre van szukseg, ami nem szamottevo, enyhe tulzassal ehanyagolhato befektetes annak vetuleteben, hogy hany ugyfelet szereztek meg... A masik dolog pedig az, hogy egy ilyen halozatot egyszer kiepit a szolgaltato, aztan csak "kaszal" nemi karbantartasi munkalatokkal (vezetek szakadasok, egyebek) tehat boven negterulne neki meg akkor is, ha tetelezzuk fel, az ujonnan kiepitett halozatan az uj elofizetoinek csak az 50%-a marad min. 12 honapig. Marpedig, ha a szolgaltatas minosege megfelelo, valamint az arak versenykepesek, az ugyfel nem fog ugralni. A keplet ilyen egyszeru. Nem a husegido, az ami igazabol lekoti a felhasznalot, hanem a minosegi es korrekt arazasu szolgaltatas. Teccik erteni...

Ja, meg annyit tennek hozza, hogy ertelemszeruen nem kerteshazi ovezetekrol beszeltem, hanem surun lakott kornyekekrol, mint pl. panel tombok, lakoparkok, ecetera. Persze, ahol lajtosabb az ugyfelkor magasabb tavolsagok, ezaltal koltsegek mellett ott a kezdeti veszteseget behozza a kisebb "telepules" meretekkel rendelkezo panel rengetegben, ahol arat.
No offense.
-
dedix
tag
válasz
smog86
üzenetére
"Ahogy te is írod...semmi közöd hozzá, hogy más nyújtja a szolgáltatást, tehát maradhatott volna a 6/1-es neted is, ez csak az ő "jófejségük", hogy megemelték."
Azert annyira ne magasztaljuk a szolgaltatokat, hogy ok ilyen, meg olyan jo fejek. Megkerik ok az arat. Ez a legjobb uzlet a vilagon a telefon (akar vezetekes, akar mobil) utan. Ugyhogy nem tudom oket sajnalni.
"Amúgy Június 15.-én megszűnik pár csomag (többek közt a Fiber Power 15) és a 15-ös netet felemelik (ingyen) 25-re."
Ezt sem tudtam. Koszonom.
-
club1
veterán
Ezen az oldalon még mielőtt átvett volna a UPC láthattad, mekkora csomagra váltanak át. Ha nem tetszik, hogy 2.5x-esére növelték ingyen a sávszélességed, akkor nem kellett volna hozzájárulnod adataid átadásához, illetve most is bármikor felmondhatod a szolgáltatást, mivel nincs hűségidőd.
Az, hogy ugyanarra a szolgáltatásra létezik listaár és hűséges ár is, részemről érhető, mert üzleti tervet nem lehet alapozni a néhány hónapra előfizetőkre. Azt látni kellene, hogy az új előfizetőnek/szerződésmódosítónak van egy kezdeti költsége (jó az esetedben csak minimális, de többségében kiszállással és új berendezéssel/beruházással járó), amit a szolgáltatónak ki kell termelnie a szolgáltatási díjakból. Logikus hogy ez a költség 1-2 hónap alatt nem térül meg egy alacsonyabb árral, kizárólag listaárral pedig a szolgáltatások elterjedése nagyon lassú lenne, mivel azt sokan nem tudnák megfizetni.
Nincs közöm a szolgáltatókhoz, mindössze kereskedelmi cégeknek szoktam üzleti terveket írni... -
smog86
senior tag
"Ahoz nekem semmi kozom, hogy cegvaltas tortent.... Magyaran a 30/3-ba kellett volna a cegnek automatikusan atvennie"
Ahogy te is írod...semmi közöd hozzá, hogy más nyújtja a szolgáltatást, tehát maradhatott volna a 6/1-es neted is, ez csak az ő "jófejségük", hogy megemelték.
Amúgy Június 15.-én megszűnik pár csomag (többek közt a Fiber Power 15) és a 15-ös netet felemelik (ingyen) 25-re. -
dedix
tag
Nem gondolom, hogy off lenne, ugyanis Fibernetes voltam en is es azt hiszem, hogy a regi ugyfelek atvetelevel kapcsolatos dolgok ide is ugyanugy tartozhatnak, mint a UPC topikjaba. Azt nem tudtam, hogy az Invitel a nevet is megvette. Koszonom az infot.
"A UPC 30/3-as net listaára 6500 Ft, ha ennyit fizetsz érte, akkor nem kell hűségidőt aláírnod. Ha ettől olcsóbb netet akarsz, akkor alá kell írjál hűséget. Ez mindig is így volt (a Fibernetnél is)."
Na most ez azert nem ilyen egyszeru. A UPC egy bizonyos havidijjal vett at es husegido nelkul... Ahoz nekem semmi kozom, hogy cegvaltas tortent.... Magyaran a 30/3-ba kellett volna a cegnek automatikusan atvennie, Sot, meg igy is 280 HUF tobblet van, ha szorozni akarnek. A listaar kit erdekel? Ki az az idiota, aki listarral fizet elo. Maximum, ha 1-2 honapra kell neki nagyon indokolt esetben a szolgaltatas, pl. kulfoldre utazas miatt, mast nem tudok elkepzelni. Termeszetesen tisztaban vagyok azzal, hogy igy is jol jartam, (mielott barki is megszolna emiatt) marmint nem anyagilag, de savszelesseg ugyileg biztosan. Persze a Fibernet arrai horribilesek voltak mindig is, tehat ez igazan nem nyugtat meg. De itt nem is ez a lenyeg, hanem ami jar, az jarjon.
Igazabol nem is lenne olyan oriasi gond a husegido tema, mivel ugralni nagyon nem tudok, max T, de nem optika, amiatt problema egyedul, hogy, ha a UPC, miutan alairtam a huseget szepen elkezd korlatozgatni. Most "pihi" van, mert kivarnak, mig beszallok a buliba. Ez persze csak tipp, de ha alairok, szopok. Na meg persze az elv...
Most valoban OFF leszek
Azt is jol picsan kene rugni, aki ezt a husegidot kitalalta, de foleg azokat, akik engedik, hogy ilyet meg lehessen csinalni... -
club1
veterán
Illetve annyiban nem off, hogy a Fibernet nevet is megvette az Invitel, azaz a www.fibernet.hu oldal fenntartása igenis jogos, mert az Invitel területeken maradt a Fibernet. (És egyébként egyelőre tényleg semmi nem változott.)
A UPC 30/3-as net listaára 6500 Ft, ha ennyit fizetsz érte, akkor nem kell hűségidőt aláírnod. Ha ettől olcsóbb netet akarsz, akkor alá kell írjál hűséget. Ez mindig is így volt (a Fibernetnél is).
-
dedix
tag
Tiszteletem mindenkinek!
En a UPC-hez kerultem at. Budateteny. A Fibernet-nel 6/1-es csomagom volt + telefon. Azaz: 3.990+990=4.980 HUF havi dijert. Most a UPC a 15/1.5-os csomagjaba vett at + telefon ezert az osszegert, mikozben a UPC oldalan feltuntettek szerint: 30/3 net+ telefon 4.200+500=4.700 HUF lenne. Namost, ha valatni akarnek, husegidot akarnak alairatni velem. A Fibernet-tol ugy vettek at, hogy ne mvolt mar husegidom. Ez korrekt vagy ne hagyjam annyiban? Erveket is kernek!
Mas: Nekem a letoltessel / savszellel nincs gondom eddig. Torrent is megy. Raeresztettem rendesen:

Figyelmeztetest eddig nem kaptam...
Megint mas: Nem ertem, hogy miert mukodik meg a Fibernet oldala, sot tovabbra is szolgaltatasokat kinal, mikozben felvasarolta a UPC es az Invitel?! Hogy is van ez?
Koszontem...
Aktív témák
Hirdetés
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M1 Max 32GB RAM 1TB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M4 32GB RAM 1TB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M1 Max 64GB RAM 8TB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra fejhallgatóval garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 7490 14" FHD IPS, i5, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Hario MINI MILL SLIM PLUS tekerőt keresek, mert elveszett
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T1200 4GB W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

) pedig kábelnet volt másik szolgáltatónál (upc)

Skálán kellet a szolgáltatásokat értékelni. Rangsorolni kellet megelégedés szempontjából melyik a legjobb telefon tévé internet közül. Kérdezte milyen fajta csatornákat nézek. Arra is kérdezett hogy mi hiányzik.

Azt is jol picsan kene rugni, aki ezt a husegidot kitalalta, de foleg azokat, akik engedik, hogy ilyet meg lehessen csinalni...