Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• guess.who

senior tag

válasz Den #109 üzenetére

Megnéztem (tartott vagy 10 percig, mire lejött...). Ez ugye már ''használat után'' van? Mert ha igen, akkor nézd meg, hogy csak a fekete részen vannak ''nyomok'', meg az orron, a fehér részeken inkább csak kormozódás látszik, a légörvények miatt.
    Oké, látom, hogy csempézve van a többi része is, de gondolom, közel sem olyan magas hőmérsékletig hőálló anyaggal, mint az alja... Feltételezem, hogy a súlya sem akkora, mint az alsó hőpajzs anyagának.

Amúgy korábban volt arról is szó -bár nem tudom, hogy ez mennyire ''komoly''-, hogy nem rakétás megoldással küldik az űrbe a siklót, hanem egyszerűsítenek -ha jól rémlik, talán speciális, átalakított Boeing 747-esekre szerelték fel. Ez mondjuk a mostani leszállásnál semmit nem számított volna, csak eszembe jutott.

/OFF
    A Challenger pusztulása után egyébként jó két és fél évig nem végeztek űrtevékenységet -bár akkor még nem volt nemzetközi űrállomás, s azon nem voltak emberek...
    Egyszóval egy ideig most az oroszokra hárul a ''látogatás'' (brutális lenne, ha Anettka tényleg felmenne :O) -ez viszont akár még azt is jelentheti, hogy az amik kénytelenek valamilyen szinten szorosabb kapcsolatot kiépíteni velük, s legalább egy ideig félretenni a versenyzést... Ez önmagában -szerintem- nagyon jó volna, mindkét oldalon hatalmas szaktudás és tapasztalat van, az amerikaiaknak van pénzük, az oroszoknak meg iszonyúan túlbiztosított rendszereik, meg szélsőséges körülmények között agyonképzett embereik -a kettő együtt komoly lehetőség lenne. Vagy ez csak álom?
    /ON

Új hozzászólás Aktív témák