Hirdetés

Aktív témák

 • Mirage

  tag

  Szép estét,

  A mai nap relatíve eseménytelen volt, mivel főleg nyugisan, pihenve töltöttem, készülve a holnapi viszonylag hosszú utazásra. Oda-vissza nagyjából 600km-ről van szó, rokonokhoz ugrunk csak be, szó szerint.

  A mai nap zeneszáma: Café Tacvba – Eres [link]
  Mit is mondhatnék erről a számról? Számomra nagyon tetszik a hangszerek által létrehozott összkép, a dalszövegről nem is beszélve, ami szintén nagyon szép. Joggal nyerte el a Latin Grammy „legjobb rock szám”-ért járó díját anno.
  Bár ez egy viszonylag szubjektív dolog, hogy kiből mit hoz ki egy-egy dal, belőlem inkább egy kicsit keserű, szomorkás hangulatot vált ki. Lehet nem hevertem még ki a legutolsó szakításom.

  Ma elmaradt a Tarot húzás. Valószínűleg holnap is elfog, elvégre korán indulunk.

  Sokat bújtam ma a netet, keresgéltem ezt-azt.
  Meg is lett az eredménye, sikerült jól kiköltekeznem magam... Első körben rendeltem egy normálisabb tokot a laptopomra, amilyen drága volt nem akarom, hogy baja essék majd mikor hurcikolom az egyetemre.

  Nemrég vettem magamnak egy szép órát, ehhez keresgettem valami normális fémszíjat már egy ideje, hát ma ráleltem arra is. Az Uncle Seiko-tól a kifejezetten ehhez a darabhoz készült Jubilee stílusú szíjat rendeltem meg végül, bár vacilláltam mert elég drága volt, de remélem megéri, csak jókat olvasni/hallani róla.
  Választhattam, hogy vagy az USA-ból, vagy az UK-ból jöjjön, vámot ígyis-úgyis kell fizetni, de talán az utóbbi országból hamarabb ideér, így inkább onnan rendeltem.
  Kíváncsi leszek, hogy hogyan zajlik a vámeljárás az únión kívülről érkező termékek esetében, ha jól olvastam akkor az áfát kell majd kifizetni rá.
  Úgy még annyira nem vészes, remélem nem varnak még valami extra díjat a nyakamba.

  Sosem rendeltem még korábban így közvetlen külföldről, tehát most gyűjtöm a tapasztalatokat.
  És ha már úgy is leálltam bevásárolni, rendeltem egy ilyen óra szerszámkészletet is, hogy ne kelljen minden alkalommal az óráshoz rohanni amikor másik szíjhoz lesz kedvem, annyira nem tűnt bonyolultnak a folyamat, úgyhogy csak megtudom majd csinálni magamnak.
  Mindig is érdekeltek az órák, de nem igazán tudtam korábban a „hobbijaim” közé sorolni, elvégre nem egy olcsó mulatság, de most már szép lassan kezdem növelni a gyűjteményem ahogy egyre jobban megengedhetem magamnak.
  Egyelőre a Tudor Black Bay 36 a nagy „álom”.

  Jól kifogtam, hogy pont a tech, autó és az óra trió alkotja az érdeklődési köröm jó részét, egyik nagyobb pénztemető a másiknál. De a diploma után rendes munkával majd könnyebb lesz, gyűjtögetek, és szép sorjában meglesz minden. :K

  Délután az edzést és kerti munkát kiegészítette egy kis FFXIV szintezés.
  Ha már fizetem a havidíjat akkor rosszul érzem magam, ha nem játszok vele pár naponta.
  Igazából már olyan sok ideje játszogatom, hogy már mindenem megvan, ami érdekel, ház, mountok, stb. De még mindig élvezem, és tud újat mutatni.

  Egyelőre az a célom, hogy az új kiegészítő megjelenésére, amit amúgy iszonyatosan várok, felhúzok mindent 80-ra, olyan még úgysem volt egyszer sem, hogy mindennel max szinten állok neki az új kiegnek. Szóval most a Bard a soros, sosem tetszett ez a fantasy archetípus, de a játékmenete nagyon szórakoztató. Potenciális dps main jelölt lehet majd, pláne, hogy megosztja a felszerelését a Machinist-el, amit szintén imádok. De azért a kedvenc marad továbbra is a White Mage.

  A WoW körüli fiaskó hatására egyre többen jönnek át, ritkán van olyan egy mmo életében, hogy pont a nagy, új content nélküli kiegészítőre várakozós időszakban nőjön a játékos szám, de az FFXIV jelenleg a saját rekordjait döntögeti játékosszám tekintetében, ha így haladunk még az előzőnél is nagyobb lehet az Endwalker megjelenés. Aminek örülök! Úgy gondolom joggal megérdemli a népszerűségét a játék, és a mögötte álló fejlesztők is a sikert.

  Bár kicsit nosztalgikusan gondolok vissza az időkre amikor még a mostanihoz képest nagyon picúrka volt a community.

  Bonne nuit

Aktív témák

Hirdetés