Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Autóhifi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A firmware okozhatja a Windows 11 augusztusi frissítésével kapcsolatos SSD-hibát
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
...szal ez a mostani post úgy kezdődött, hogy nagybátran elkezdtem írni virtuálislinuxban, firefoxböngészőben ezt. aztán ez lett belőle: [link]
de kezdem az elején azzal, hogy gyakorlatilag nem találkoztam még linux rendszerrel. ahogy fent is írtam VladimirR írása hozott lázba.
1. letöjtöttem a debian testing netinst iso-ját (ez ugye az etch)
2. csináltam yó kis ms virtual server r2 sp1 beta2 alatt új virtuálgépet.
3. egyből két ide meghajtót mountoltattam, a többi default.
4. hálózat external (router mögött van a host, a linux simán kapik a routertől dhcp-t) [link]
5. ugye vmadditions helyett netinst iso van mountolva.
6. telepget-desktop konfigot választom-töjtöget (jósokat)
7. restart után jön ugye a fekete/szürke massza
8. ctrl+alt+f2-vel van konzol
9. magabiztos apt-get install mc
10. magabiztos vi /etc/x11/xorg.conf (fenét, ahhoz kellet az mc, szal f4...)
11. színmélység átírása 16-ra
12. shudown -r now
13. rendes ''welcome'' ablak, csillivilli.
14. login után jobb háttéren jobb gomb --> háttér törlése (ez nagyon visszafogta a speedet - az ablakanimálást még keresem...)
15. /sbin/hdparm -c 1 -d 1 -u 1 -k 1 -K 1 /dev/hda
16. lásd 15. hdb részirűl
17. gyakorlatilag műx.
extrák:
1. elvitte a cica a hálózatot, szuperül megtaláltam (istenemre nemtom hogyan) a /etc/init.d/networking force-reload parancsot. utána újra van hálózat. tada
2. az ms virtual machine additions csak rpm-ban van (redhat). nem lehet akadály egy igazi gurunak... apt-get install alien --> alien vm...x11...rpm --> van .deb csomi --> dpkg -i .deb és örülünk. nemtom mi változott, szvsz nem sok. a háttér leválasztása sokkal jobban gyorsított. így most kábé 500mhz piii érzés, fél giga ramot kap a linux és a host egy athlon xp 2000+. szerintem meggyőző.
3. szerettem volna kikopizni a fenti pontban taglalt .deb-et, ha már aannyit szenvedtem. windows megosztás mappolása graf. felületről sajna nem ment, gondolom vmit elbénázok. mindegy, új fícsör az ms virtuál szerverben az offline vhd mountolás. ezzel a jóesetben ntfs-re formázott virtuális hd simán mappolható meghajtóként. persze ez nem az a gyártó, így gugliznom kellett egy explore2fs nevű appot. read-only, de uccse rossz. előtte ugye sharing violation elkerüléséhez ki kell kapcsolni a virtuálgépet. [link]
4. főprojekt részirűl: a fentiek szerint van már egy használható, normális sebességű linux rendszerem egy vhd-n. ezt ilyen vagy jobb formában újra elő is tudnám állítani az esetleg érdeklődőknek. a probléma csupán annyi, hogy a jelenlegi vhd 6063 mb. gondolkodtam, hogy talán véletlen vistát töjtöttem le csak béna a skin... mindegy remélem ennek nagyrésze vmi fragmentált hely, megkeresem majd a debian defragolóját és utána megpróbálom kompaktálni a rendszert.
eddig ennyi a fejlődés, én komolyan élveztem. annak ellenére, hogy nem volt olyan egyszerű, ahogy itt összefoglaltam...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- iPad Pro 13 M4 256GB wifi újszerű 2028.04-ig jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3464, 96% Akkumulátor
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest