Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Blu-ray lejátszók
- Bluetooth hangszórók
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
válasz
homerhamm #761 üzenetére
A kakasossal nem volt bajom, azokat egyben megcsináltam. De a Stranger Things hosszú, és nincs checkpoint, legalábbis én addig nem jutottam el, ha meg ki kell lépni, kezdhetem elölről. Ezért is utálom ezt a kretén checkpoint rendszert. Régi szép idők, F5/F6 quicksave/load.
-
Dilikutya
félisten
Az zseniális. Ráadásul visszatért az a hiba is, hogy valamennyi idő elteltével hirtelen beesik az fps a béka segge alá, és csak a játék újraindítása segít.
De igazából végeztem a játékkal, Castillo halott. Most még van valami trónkövetelő faszi, azt már lehet nem vadászom le, nagyon untam már, csak azért nem hagytam abba, mert ha eddig kibírtam, Castillo-t már csak megölöm.
-
Dilikutya
félisten
Indítanám 1-2 hét kihagyás után a játékot ma, erre le akarja tölteni az egészet a UPlay. Miafasz?
-
Dilikutya
félisten
válasz
energy4ever #710 üzenetére
Megtörtem, és visszább vettem a beállításokban.
A látványon nem változtatott jelentősen, de a VRAM használatot a program 3,9GB helyett 3,7-nek jelzi, így megszűnt a jelenség.
Tény, a 3,9GB eléggé koppra beállítás egy 4GB-os videókártyával, de ez eddig egyetlen más játéknál sem okozott problémát.
Mindenesetre most jó, a térkép ki-be lépés sem akasztja meg, mástól sem lassult be. Az effektek vannak visszább véve, de azt hiszem, a terep részletességet visszaállítottam a kiinduló high-ra, az nem okoz gondot. Biztos, hogy valami memóriahasználattal kapcsolatos bug, mert az RX570 FSR meg mindenféle egyéb hókuszpókusz nélkül is képes 1920x1080-ban stabilan 45-50 fps-re high beállítással, nincsenek akadások, nagy ingadozások sehol, semmilyen akcióban vagy terepen, egészen addig amíg meg nem hülyül, az viszont nem köthető zsúfoltabb jelenethez vagy terephez, és utána nem is áll helyre.
Túlságosan csúnyára nem is lehet egyébként visszabutítani a grafikát, a módosított beállítások sem túl látványosan változtatják a képet, textúrát meg eleve nem is lehet állítani. Ott két lehetőség van csak, vagy használod a HD textúrát, vagy nem, nincs alacsony, közepes beállítás. -
Dilikutya
félisten
Akkor érdemes megvárni a simát akciósan.
Tényleg nem úgy tűnik, hogy érnek annyit a DLC-k. Az 5. rész DLC-i sem érnek sokat, egyedül a vietnami, az is inkább a helyszín miatt, de az 5. részt meg a New Dawn-t deluxe csomagban valami 5000 Ft körül vettem 2 éve az Epic-en, annyit simán megért a komplett csomag.
-
Dilikutya
félisten
Bug, semelyik játék nem viselkedik így. Ha beállításnál kevesli a VRAM-ot, eleve lassabb lesz valami, nem pedig fut szépen, amíg a menübe be nem lépsz. Amúgy nagy veszteség nem ér pár csúszka letekerésével, mivel pl. a textúrák minőségét eleve nem is lehet változtatni, ami megint csak egy fura megoldás. Pedig amúgy nincs nagy gépigénye, egy RX570 4 GB-al, high presettel simán megy 45-50 fps-t. Procira nem tudom, mennyire igényes, nekem egy i5-11400 van, az meg mindenre is jó.
-
Dilikutya
félisten
Érdekes program. A grafikai beállításoknál pár dolgot lejjebb vettem, ami a látványon szinte semmit nem változtatott, de a VRAM használatot 3,7 GB körülire saccolta a korábbi 3,9 GB helyett. Itt megszűnt a szűkös VRAM-ra figyelmeztető üzenet, és a stabil 50 fps-ről stabil 10-re esés is megszűnt. Nem egy játékban lőttem már be úgy a beállításokat, hogy koppra kihasználja a VRAM-ot, sőt olyan is volt, hogy túl is léptem, de máshol nem fordult elő, hogy a stabilan, jó fps számmal futó játék hirtelen játszhatatlanra lassuljon.
-
Dilikutya
félisten
Nem sikerült még a hibát kijavítani.
-
Dilikutya
félisten
-
Dilikutya
félisten
A mostani ingyenes hétvégén egy érdekes jelenséget vettem észre, ami szerintem az előző ingyenesnél még nem volt. A konfig, rendszer nem változott (i5-11400, 16GB RAM, RX570 4GB, Windows 11). Mindenféle részletek állítgatása nélkül 1920*1080 sima high presettel 45-50 fps, de az stabilan, nem futottam még bele olyan részekbe, ahol kiugróan leesne, igaz, túl sem megy. Viszont valamennyi játék után a számláló odaragad 10fps-hez, és annyi. Újraindítva a teljes programot megint jó. Igen, se a GPU, se a VRAM nem túl acélos, de bírja, mondjuk a beállítások menü szerint is a VRAM fullra ki van maxolva high beállítások mellett. A VRAM megtelik dolgot nem tudom értelmezni, az egy operatív tár, azt a programnak ürítenie kéne, ha valami épp nem kell, mellesleg ilyen alapon akkor elhullik egy 4-6, majd 8 GB-os kártya is, csak később.
Magában a játékban amúgy lényegében 0 újdonságot fedeztem fel a korábbi részekhez képest, a sztori olyan amilyen, még azzal nem is lenne gond, jó kis B kategóriás akciófilm, de a játékmenet kínosan a bevált sémákra épít. Mindez valószínűleg nem mindenkinek tűnik annyira fel, de én kb. másfél éve nyomtam le az FC3 második felét, meg a teljes FC5-öt és New Dawn-t 3 hónap alatt, és a 4. részbe ezután kezdtem, fel is adtam, így nekem lehet tömény volt a Far Cry élmény.
-
Dilikutya
félisten
Rambo DLC is lesz?
Lehet karácsonyra meglepem magam a játékkal.Az 5. résznél is előbb a vietnami DLC-t játszottam végig.
Blood Dragon-t miért adják hozzá? Lesz benne valami változás, vagy simán csak hozzácsapják az eredetit?
Far Cry 3-ból is megjelent a Connect-ben egy plusz példányom, amikor az 5+New Dawn deluxe pakkot aktiváltam, ott se jöttem rá, mi a különbség. -
Dilikutya
félisten
-
Dilikutya
félisten
válasz
AsakuraDave #319 üzenetére
Tényleg nem értem, hogy mindezeket miért egy sokadik Far Cry résznek róják fel egyesek. Ez ilyen, régóta ilyen, és kb. tudni lehetett, hogy ez is ilyen lesz.
Nem érzem sokkal másabbnak az MMO rendszert (melyik MMO?) pl. a WoW esetében, bár elég régen játszottam vele, akkor is a triallal csak, elég is volt annyi belőle, nem az én játékom. Azért az se olyan komplex dolog.
Mivel engem nem érdekelnek az achivement-ek, nem tudom, hogy ebben van-e olyan, ami valami nehezebb eredmény eléréséért jár.
Egyébként a sok láda legalább ösztönöz arra, hogy ha már van egy ekkora térkép, akkor járd is be, mert simán csak a küldetésekkel szerintem csak egy részére jutnál el. Mondjuk engem sem ösztönöz, mert mindegyik részben felhagytam a ládák nyitogatásával, bár ha épp ott van szemben, akkor nyilván nem hagyom ki, de csak emiatt nem másznék meg egy hegyet. -
Dilikutya
félisten
válasz
NvidiaRTX #304 üzenetére
Nekem egy játékban a célom a szórakozás elsősorban.
A lényeget amúgy te is megláttad, elérted a kellő fejlettségi szintet, ahonnan már nagyon nincs tovább, akkor egyszerűen nem nyitsz ki több ládát a susnyásban. Szerintem a játékosok zöme ezt csinálja, egy kisebb, fanatikus réteg az, aki mindent 100%-ra akar, meg minden achievement-et megszerez. De ezzel sincs az égvilágon semmi baj, a Far Cry sorozat mindkettőt megengedi neked, te döntesz.
Én személy szerint egyiket sem erőltetem, mert való igaz, hogy egy idő után van fegyver, az XP-k java úgysem így jön, és pénzt is eleget adnak a küldetések. A 100% nem vonz, sem az, hogy kapjak egy plecsnit, amiért két kefélő cerkófmajom csattogó zacsija alatt átlőve leterítek 1000 méterről egy rosszfiút.
Én ha valamit értelmetlen faszságnak gondolok, az az MMO. Minimális sztori, csak mész, szörnyeket ölsz, gyűjtögeted a szajrét, hogy erősebb legyél, és mehess még szörnyeket ölni, és gyűjtögetni a szajrét. És igazából sosincs vége. De mivel nem játszok MMO-val, így nekem ez nem fáj, hogy van ilyen is, akit leköt, lelke rajta, csinálja, nekem ettől nem lesz se jobb, se rosszabb. Na, valami ugyanilyet kéne átélned a Far Cry ládáival.
-
Dilikutya
félisten
válasz
AsakuraDave #299 üzenetére
Szó sincs semmiféle skálázásról, az egészen mást jelent. Egész egyszerűen fejlesztik, nem nulláról készítik el az alapokat. Pont, amit utánam is írtak, amiatt. Sokféle eszközön kell működnie, és ezek teljesítménye is nagyon sokféle. Mert ugye azt mégse lehet csinálni, hogy amint kijött az új konzolgeneráció, akkor egyből ejteni a korábbit, hisz a régiből rengeteg gép van, az újból meg hónapokig készlethiány.
Egyébként az Unreal 4-5 sincs újraírva az elejétől. Bármekkora cég is az Epic, ők sem fogják egyik verzióról a másikra újra alkotni, ráadásul az is egy rakás platformon elérhető, az Androidtól a Windows-on át a PS5-ig.
Jól van ez így, hogy szarul fut sok program? Nincs. De a CD Projekt is mit kapott érte, amikor csúsztatták a játékot (és akkor még nem tudtuk, hogy amit kiadnak, az sincs kész). Húzták a részvényesek, habzó szájjal hőbörögtek itt a fórumon is a játékosok, hogy na ő most már csak azért se veszi meg, ha már ennyi késett stb. Ezért is nem szoktak nagyon belemenni ilyenbe, úgy tűnik, jóval kisebb a népharag, ha valami ugyan szar, de időben a polcon van. -
Dilikutya
félisten
válasz
NvidiaRTX #294 üzenetére
A Red Dead Redemption 2 egy marha jó, hangulatos játék. De csak ha szereted a westernt, és elviseled, hogy a tárban 6 golyó van, a golyók száma véges, a ló nem Porsce, és kva messze van minden mindentől. Pont, mint a vadnyugaton az 1900-as évek fordulóján. Gyüjtögetni is lehet, söt kell is, és az egész játék úgy ahogy van nem a 4-6 órás tempóról szól. Pláne ha a GTA párhuzam elragad, és a küldetések helyett bejárod a vidéket, és útonállósdit játszol. 😊
-
Dilikutya
félisten
válasz
AsakuraDave #293 üzenetére
Ez egy jókora tévhit, hogy más fejlesztők nem 20 évig reszelgetnek egy engine-t. Ott van pl. az Activision és a Call of Duty. Ugyan már maga Carmack se ismerne rá, de az IW engine még a Quake 3 alatt futó idTech3-ból indult. Nulláról megírni sokkal nagyobb meló, mint fejlesztgetni. Jön egy újítás, belekódolják, lehet a modelleket, textúrákat jobb minőségűre cserélni, de az alapokat nem dobják ki, és írják újra. Battlefield 2042 is azzal jön, amit minimum a Battlefield 3 óta pofozgat a DICE.
Mint ahogy a Windows-t sem írják újra, hiába jött 98, XP, ME, 7, 8, 10. Csak az XP Home utá a 98 vonalat kukázták, és az NT kernellel ment tovább az XP Pro és utódai. De nem is lépett főverziót sem sokáig. Volt is valamelyik újabb Windows-ban olyan hiba, ami érintette az összeset az XP-ig visszamenőleg. -
Dilikutya
félisten
Bár még nem volt alkalmam játszani a Far Cry 6-al (teljes áron, fél évnyi patch nélkül soha semmit), de nem értem a műhisztit.
A széria mindig is ilyen volt, fő- és mellékküldetések, rengeteg gyűjthető láda, a 2. rész óta változatlanul elfoglalásra váró ellenséges táborok, vadászat.
Aki akarja, gyűjtheti, aki nem, nem, egy idő után a ládákból származó bevételnek úgysincs jelentősége, miután megvan a fegyvered, amivel tudsz érvényesülni, lőszer meg mindig akad, és a bevételek többszörösen fedezik is. Nyilván akit zavar, hogy nem 100% a végigjátszás, küzdhet ezekkel, lehet gyűjtögetni az achievement-eket, a játékélményt nem befolyásolja. Igazából az a jó, hogy mindenkinek ad választási lehetőséget a játék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- X1 Carbon 9th 27% 14" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 3600-5600X + RTX 3060 Ti / 3070 / 3080 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- HP 15s-eq1036nh - 15,6"FullHD IPS - Ryzen 5 4500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Roborock S8 White, 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest