- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Philips LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED monitor topik
- Samsung Galaxy Tab S8 és Tab S8+ - méretvariációk egy témára
Új hozzászólás Aktív témák
-
kchris78
veterán
válasz
Graphics #175 üzenetére
Tipikusan az iPhone-ok sem landolnak a kukákban.. még szerintem a 6-7-8hoz is lehet aksit kapni. Szerintem a fenntarthatóságot azzal segítenénk legjobban ha ezt az eszement pörgést lelassítanánk. Nem elsősorban a fizikai avulás a probléma hanem a tudásbeli, de az is azért mert évente jönnek az új és új dolgok, amiket legtöbbször szerintem WCn erőlködés közben találtak ki... Nem generálna olyan vásárlást hogy nekem "nem a legújabb van, cserélnem kell".
-
baryll
tag
válasz
Graphics #175 üzenetére
A többi gyártó telója sem azért landol a kukában, mert hogy nem lenne javítható, vagy nem lenne cserélhető pl az akksija, hanem azért mert már "elavult" a hardvere.
A felhasználók pedig igénylik az újabbnál-újabb funkciókat és ezért is váltanak, akár évente is.
Ami koncepciót én felvázoltam, abban cserélhető lenne a komplett hardver, így jóval lassabb lehetne a készülék elavulása, kitolhatóbb lenne az életciklus.
Persze azt is tudom, hogy a mostani helyzet sokkal több munkahelyet is generál. (Még.) Több munkahely, több adóbevétel, stb-stb.
Persze tőlem jöhetne akár több ilyen "fair" gyártó is a piacra, mert akkor lehet, hogy az árak is pozitív irányba mozdulnának el.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A fenntarthatóság feliratú zászló mostanság minden cégnél ott lobog. A Fairphone viszont ezt nem csak lengeti, de tevékenyen tesz is érte.
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Opel topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- Milyen autót vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro 128GB Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 91%/p4257
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- IPHONE SE3 2022 64GB TÖKÉLETES ÁLLAPOT , NAGYON JÓ AKKU,GARANCIA, ÜZLETBŐL
- Eladó Apple IPhone 14 Black gyári független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁRZUHANÁS -30%
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest