Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• inf3rno

nagyúr

Elég halott ez a topik, de alapból necromancer vagyok, úgyhogy élesszük fel ezt is.

Én vettem tavaly nyáron egy ilyen fagyi gépet: [link], az akciónak nem kell felülni, akkor is 70 körül volt.

Kíváncsi vagyok, hogy másoknak mik a tapasztalataik ezekkel a gépekkel. Ami nekem elsőre feltűnt, hogy k*va hangos, szerintem maradandó halláskárosodást okoz, ha valaki egy szobában marad vele. Nektek is ilyen élményeitek vannak más gépekkel, esetleg ez garanciális hiba? Amúgy műszakilag jó a gép, hűt rendesen, gyakorlatilag ha jeget forgat, akkor sem ég le a motorja, szerintem előbb törne el a műanyag lapát. Ennyi pénzért mondjuk már fémet várna az ember, de ez van.

Receptekkel kapcsolatban nézegettem, hogy iparilag hogy csinálják, és vagy fagyi por, vagy ha az nincs, akkor cukor helyett talán mézzel lehet elérni valami használható állagot. Az ipariakban többféle eltérő fagyáspontú cukrot használnak, és emiatt nem keletkeznek nagy kristályok, a méz pedig egy glükóz - fruktóz keverék némi extrával, amiatt jobb az kristályosítás szempontjából, mint bármelyik cukor.

Nagyjából idáig jutottam tavaly. Jó csokit sikerült már csinálni vele, a vanília pocsék lett, de idén újra megpróbálom. A gyümölcsfagyik sem jönnek össze vele annyira. Az velük a legnagyobb gondom, hogyha töményre akarom őket, és elkezdem főzni, akkor a gyümölcs sav összekapja a tejszínt. Ha meg nincs tömény gyümölcs íze, akkor ilyen joghurtos ízű lesz az egész. Van erre valami megoldás? Ti csináltatok már jó főzött gyümölcs fagyit?

Új hozzászólás Aktív témák