Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
BobaHWSW
aktív tag
Gabibacsinak:
-
BobaHWSW
aktív tag
Az igazi "life achievement" amikor belepek a kinai viddinenbe (take away) es a konyhabol kiordit a csoka, hogy keszitheti e a szokasosat.
-
BobaHWSW
aktív tag
Sok kollegamnak van ilyenje. Mondta a saros gyetek bringat es a sz*ros gumicsizmat csak bedobja hatulra es kesz. Otthon meg slag.
Kiwi egy egyszeru fajta...
-
BobaHWSW
aktív tag
Halvany lila gozom sincs cgsup hogy vezeti ezt a verdat. Ket gyerekes 50hez kozelito csaladapa. Parszor dumaltunk es neha volt par beszolasa az altalad emlitett barmokra negativan szoval talan a normalis kiwi fajtahoz tartozik. Legalabbis remelem.
Jofej amugy. 20+ eve meg autoszerelo volt. Elso gyuruk ura alatt kerult ide amikor szeten dolgozott fizikai meloskent aztan jol vegezte a melojat es ideette a fene. Eloszor special effecteket csinalt majd elkezdte atkepezni magat a digitalis dolgokra.
Autoszerelo mult onnan is latszodik, hogy ahanyszor valaki emlit hibrid vagy elektromos autot neki megvonja a vallat majd felall es kimegy a szobabol.
regimodi.
-
BobaHWSW
aktív tag
Ma delutan veszek autovezetrs orat aztan egy pre test training orat. Jovo szombat reggel meg vizsga kint Poriruaban... Az kb olyan mintha kimennek Bekasmegyerre.
-
BobaHWSW
aktív tag
válasz
Gabibácsi #12807 üzenetére
Ha nem zuhog kimegyek befotozni cgsupom verdajat...
Valami vauxhall ultetett pickup kompresszoros v8as motorral. Van neki ketto majdnem ugyan ilyen. Ugyan az a tipus csak 2 kulonbozo generacio. Mindegyik v8as.
Aszondta hazat epit es cipel mindig mindenhova dolgokat es kell a pickup de sportos auto is kell, szoval lett ez. Ilyesmi csak fekete az egyik es ezust a masik es a fekete szoknyaval korbe. Vxr feliratot lattam a hatuljan vagy mit.
-
BobaHWSW
aktív tag
válasz
-NoVa- #12796 üzenetére
Multkor GPSel mentem valahova es rakotottem verdara. Percekig semmi nem szolt. Akkor esett le, hogy mennyire brutal csendes az accord hacsak nincs minimim fel-ketharmad pedal allason a labam. Foleg CRVbol atulve igen nagy a kulonbseh de meg a 2018as mazda3 is lenyegesen hangosabb mint az accordom. Motor es menetzajokag is nezve.
-
-
BobaHWSW
aktív tag
Megjott a tanulo jogsim.
Mehetunk foglalni egy gyakorlo orat, egy probavizsgat majd egy rendes utcai tesztet.
-
BobaHWSW
aktív tag
válasz
FőDudu #12365 üzenetére
Uniqua kotott.
Mivel en kotottem es mivel nekem volt, es emlekszem, hogy mennyi volt ezert mertem megirni. 2010ben 6eves accordra 3.6millas vetelarral 24khuf/ho pesten.
Valamint ilyen biztositasom van jelenleg is. Kofelvetodes is bennvan a biztositasban es nem csak szelvedore hanem fem elemekre de meg a felnijavitas is padkazas utan. Kulcs elvesztes szinten meg mindenfele apro vackok.
-
BobaHWSW
aktív tag
válasz
FőDudu #12354 üzenetére
3.6milla volt otthon az accordom vetelara. A mostani olcso volt, ez 3.3milla hufnak megfelelo ujzelandi dollar. Es az elso accord 6 evesen volt 3.6 ez 8evesen 3.3 milla.
Milyen 8 eves auto nem er egy millat?
Hahun 101 talalatot latok 1milla alatti 8evesnel fiatalabb autokra. 41ezer talalatot 1 milla feletti autokra es 8 evsnel fiatalabb.
Szerintes minek a nagyobb az eselye?
-
BobaHWSW
aktív tag
Cegben valaki arul valami extrabb gput es mar hozzateszik, hogy noi tulaj nem dohanyzo viseo orvostol es nem volt bitcoin banyaszasra hasznalva 6 hobapig napi 24 oraban tulhuzva.
-
BobaHWSW
aktív tag
válasz
Gabibácsi #12338 üzenetére
Passz. Netriskbe bepotyogtem mostani accorodot kb hasonlo feltetelekkel mint itt es a casco generalinal evi 281khuf lett.
Lehet valamit elneztem, nemtom.
Minden bonusz nelkul 13ik keruleti cimmel. 8 eves accors, 102k kilometer, 1millas extra felni, del millas alaparon feluli hifi, adaptiv lengescsillapito kutyafule, assistance szolgaltatas. Valamit rosszul adhattam meg mert csak 4 biztosito vallalna be.
Kotelezot ki se szamolom.
Hogy akkor mikent es milyen feltetelek mellett volf a 2004es accoedom biztositva azt nemtudom. Uniqua volt es a letezo legalacsonyabb onresszel es avultatasmentes javitasi dijazassal.
A mostaniban pl ~200khufig evi egy szelvedocsere is bennevan meg ilyenek. Teny, hogy van valamennyi kedvezmenyunk mert van egy hazberlo biztositasunk, 2 autonak a kotelezoje es cascoja es az assistance egy neven.
-
-
BobaHWSW
aktív tag
Wellingtoni idojaras...
[link]
wellington-cyclist-snapped-wearing-a-cardboard-box-to-shelter-from-the-rain -
BobaHWSW
aktív tag
válasz
hobizoli #12254 üzenetére
Az elso evben lehetett hasznalni a magyat jogsit ha van hivatalos forditasom amit itt eldogadnak.
Kotelezo az itt fura mod tok8. Korra nemre lakcimre megy nekem az jott le es nincs bonusz rendszer.
Cserebe kotelezo+casco+assistance service a 2 autora evi ~310khuf vagyis havi 26khuf. Szerintem ez eleg olcso.
-
BobaHWSW
aktív tag
Na van egy NZ Learner licensem... Hamarosan, talan meg Decemberben mehetunk vizsgara, hogy legyen egy korlatozott jogsink, fel evre ra es ujabb vizsga utan pedig teljes.
Moka es kacagas. Sok eve van mar jogsim de itt nullarol kezdhetem. Annyi, hogy nincs kotelezo oraszam.
-
BobaHWSW
aktív tag
Grillo,
Nikonnak van egy relative olcso de egesz elfogadhato makro objektive ami a te vazadra jo.
https://www.nikonusa.com/en/nikon-products/product/camera-lenses/af-s-dx-micro-nikkor-40mm-f%252f2.8g.html
Vagy ha ez draga akkor vannak third party markak mas makro lencsekkel.
-
BobaHWSW
aktív tag
Optikai tuning mentalis ember erokkel?
-
BobaHWSW
aktív tag
PSA. (Nem a francia autogyarto hanem public service announcment)
Xcom2 android storeban akcios.
-
BobaHWSW
aktív tag
Finn macska.
-
BobaHWSW
aktív tag
Lattam az uj lambo suvot... O... Miafranc. Lambo... Suv...?
-
BobaHWSW
aktív tag
válasz
LightBringeɍ #11906 üzenetére
Hu, zsir cucc. Erre (is) csopog a nyalam erosen.:)
-
BobaHWSW
aktív tag
Ha egybe gep akkor microsoft surface studio. Azert ici picit csopot a nyalam.
-
BobaHWSW
aktív tag
Vicceltem csak, de ugytunik rosszul
nyilvan nem gondolom azt, hogy a felszereles erdeme leginkabb ez a video.
Mar atestem azon a ponton amikor az eszkoznek tulajdonitottam, hogy ki milyen jo dolgokat csinal.
Nyilvan van egy eros hozzaadott plusz es a gopro hero3 whiteommal nemfogok 8k timelapse tejutat fotozni de ez a lo masik oldala.
Leginkabbamit irigylek az az elmeny. Iszonyat jo lehet pl abban a sivatagban kintlenni olyan csillagos eg alatt mindentol messze.
-
BobaHWSW
aktív tag
Megyek is venmi sonyt mert ugytunik azzal lehet ilyeneket jol.
-
BobaHWSW
aktív tag
válasz
eattila #11843 üzenetére
Most irt haver fel oraja.
Felhivtak az IRCC-tol (kanadai immigration) es felulvizsgaljak az ugyet.
Nem user error a reszerol. Uj rendszerre tertek at fel eve a Kanadaiak (digitalis) amit a magyarok meg nemtudnak beadni. Es a kivagas azert tortent mert hiaba adta le a papirt, az nem kerult rogzitesre, lejart az elozo beadott papir ervenyessege -> jelentkezes automatikusan torolve/open workpermit felfuggesztve.
Most ugy all a helyzet, hogy talan megussza a deportalast. Hu de nem lennek a helyeben.
Sajat update. Egyelore ugyved vakarja a fejet. 160 pont kene, 150 van. Es nem talal maradek 10et sehol. Ha kb 1-1.5 ev mulva adjuk be akkor mar megvan de addig nem akarnank varni.
Most varunk tud e mas megoldast talalni.
-
BobaHWSW
aktív tag
Haverom most rakjak ki Kanadabol.
A magyar konzulatus nem jo papirokat adott le a letelepedesi engedelyehez es indoklas nelkul toroltek a kerelmet es a munkaengedelyet. Dec1el elkell jojjon.
Ha jol ertem a helyzetet akkor nem hitelesitett/eredeti erkolcsi bizonyitvanyt kuldtek ki hanem egy fekete feher fenymasolatot ami kozvetlen a kanadai bevandorlashoz ment.
De egyelore nem 100%osan tiszta a dolog, haver eleg zaklatottan meselte. Ah... Dolgoztam mar vele eddig par helyen es ismerem 15+ eve.
-
BobaHWSW
aktív tag
En agyalok egy backup gepen ami kisebb es konnyebb mint a nikonom. Fuji xt20 jatszik vagy oly em10. az 5nek nem latom ertelmet mert a szenzor ugyan az, az em1 meg nem sokkal kisebb es konnyebb cserebe marha draga.
-
BobaHWSW
aktív tag
Jahno, uton a 7.5mm laowa f2. A 12milis samyang brutal jo de ici picit talan szuk neha plane arra a celra amire most fog kelleni.
Karacsony utan beszamolok milyen. Ajandek lesz.
-
BobaHWSW
aktív tag
Pillanatnyi fogyasztas mutato volt az elso amirol "elkapcsoltam" az accordban. Fizikai fajdalmat okozott.
-
BobaHWSW
aktív tag
Amikor elmentunj valami szep helyre vezetni hosszan ahol nincsen annyi hegy akkor az accord is tud kevesebbet enni. Olyankor 10 alatt fogyasztott. 2.4liter, 200lo es automata mozgatott velunk egyutt 1.8 tonnat.
Amiooe crvvel mentunk eszaki sziget turara akkor 2200 kilometer alapjan lett atlag 8.9 a fogyasztas. Ami szinten nem rossz. Hegyek dombok, szennepakolt csomagtarto.
-
BobaHWSW
aktív tag
válasz
FőDudu #11747 üzenetére
Nem tudom, hogy milyen utakon jarsz. Itt en kettesben 3.5k-s fordulaton megyek fel a hegyre ahol lakunk mert picit meredek. Meg picit (sokkal) dimbesdombosabb a kornyek mint monduk Buda.
Biztos nem segitenek a rovid tavok. Masfel eves atlag accordra alattam kb 13 liter, crvre 12.5.
-
BobaHWSW
aktív tag
Most nezem UK is kisebb mint NZ.
-
BobaHWSW
aktív tag
válasz
FőDudu #11729 üzenetére
Rosszul hitted.
14 eves crvnkben 178 van, 8eves accordomban 105k.
Van kollega aki 30-40kilometer tavolsagbol jar be mert epp ott van kint a francban farmjuk.
Parom napi 30 kilometert rak be a kocsiba es mondjuk kethetente belemegy egy hetvego 300-500 kilometeres kirandulas valamint felevente egy extra 2-3k.
Es nincsenek nagy tavolsagok... de eszaki sziget fentrol le ~1130 kilometer a deli sziget pedig 1100. Ujzeland 13szor nagyobb mint Szlovenia es majd 3szor akkora mint Magyarorszag. Pici szigetecske.
-
BobaHWSW
aktív tag
Tok kis aprosagnak tunhet de sokat segit a belso ter nagysagan ha nincs alul is kozepkonzol es fix karfa. Crv kormanyvaltos.
Ahogy sokszor parkolunk a masikoldalon kell kiszalljon a parom. Ezt egyszeru a crvben megtenni, barmilyen vegigfuttatott kozepkonzolos autoban macera.
-
BobaHWSW
aktív tag
válasz
qnadam #11700 üzenetére
Nem, abszolut baba volt. De nem volt meg benne az amit keresunk egy autoban. Crv beltere erezhetoen nagyobb es levegosebb, a hatso resz jobba nissanban de azt ugyse hasznaljuk, kivulrol pedig szebb egymas mellett allva a crv.
Fo indok az inkabb az volt, amilyen erzes volt a kocsiban lenni.
Nem eszervek alapjan lett elutasitva az auto. Plusz kollegam nyomulosan elakarja adni es az agyam szerintem behuzta a kezifeket *valamiert*. Noi megerzes. :D
Szerk.
Errol a konkret autorolvan szo:
[link]7.75k-ert odaadta volna.
-
BobaHWSW
aktív tag
Nissan megnezve. Crv marad. Halajoeg.
-
BobaHWSW
aktív tag
Alattam is kevesebbet eszik a crv valahogy.
Multkor amikor en vittem gumishoz parom autojat (szerk) es O vitte el az accordot akkor reggel meg 380 volt a megteheto kilometerek szama, masnap reggel amilor visszakaptam akkor 290 es belement ~32 kilometer. Erdhekheehhhsss... Es parom vezeti az autot a kevesbe auto gyilkos uton.
-
BobaHWSW
aktív tag
Crvvel nincs baj csak tetszik az asszonynak a nissan. Bor ules meg navi es csilivilibb stb. :D
2.5 evig talan.
Kulonbozet szervizzel egyutt talan 2 gyenge nap.
Atiras es szerviz egyszeru. Kocsit felkapjak majd lerakjak. Atiras neten. Kedv az nincs.
Egyelore megprobalom meggyozni, hogy a komp jegyek mar megvannak veve es az rendszamhoz kotott.
-
BobaHWSW
aktív tag
válasz
Samott #11643 üzenetére
Jokerdes. Ha minden flottul megy akkor 2.5ev mostantol...
Jogi parak vannak letelepedes korul. Mivel a diplomam nem fogadjak el (nem a szakmbam dolgozok) ezert levonnak 5 evet a szakmai tapasztalatombol es ezen felul kene meg 8ev filmest villantani. Tettem kis kiruccanast reklamiparba ami jol fizetett harommegyed evig de pl az most igencsak hianyozna aztan 2 ceg azota megszunt ahol voltam es azoknak a munkaviszony igazolasa necces igy azt se tudom hasznalni... Most vakarja az ugyved a fejet.
Leginkabb ettol fugg meddig maradunk.
-
BobaHWSW
aktív tag
válasz
Grillo #11633 üzenetére
En nagyon erosen hajlok a honda megtartasa mellett csak csabito az ujabb, kevesebbet futott jobban felszerelt auto ami jo aron van. Kolleganak elobb kell elhagynia az orszagot mint tervezte es ezrt jo az ar.
Kb 600khuf rakoltes lenne az uj auto. Crvt 6k nzdert eltudnank adni ez pedig 8k es raszamoltam egy szervizt.
Cserebe crvrol tudjuk, hogy minden oke es mar masfel eve remekul teszi a dolgat.
-
BobaHWSW
aktív tag
Na johet a fika...komoly kerdes.
2007es nissan xtrail yay or nay? 2.5literes automata kollegatol ubertiptop allapotban. Parom elagyalt a valtason.
-
BobaHWSW
aktív tag
válasz
Tassadar83 #11622 üzenetére
Oi!
-
BobaHWSW
aktív tag
En oblivionba es morrowindbe raktam sok orat. Skyrim kimaradt. Cserebe akkor ment 200+ ora fallout new vegasba parom meg vitte helyettem is skyrimet.
Fallout76ot viszont ugytunik kihagyom. Kar erte.:(
-
BobaHWSW
aktív tag
Na hallod ezt blubi?
Akkor vegyek panelt 40millaert vagy pl a mostani hazunk 180millaert de ket haloszobas 100negyzetmeteres haz nagy kerttel oceanra latassal wellingtonban.
Hmmm.... De sokat kell gondolkodni ezen. Nem.
Vancouver mar neccesebb, ott duplak az arak wellingtonhoz kepest de amikor visszamegyunk talan a mostani fizum megtudom tartani + a vancouveri iszonyat kemeny fizetesen feluli juttatasok...
-
BobaHWSW
aktív tag
válasz
Bujdy81 #11455 üzenetére
Nem, mert az eredeti egyetemi papirokat nezik. Bekerik a zaro leadott vizsgam forditassal, jegyeimet 9.5 evre (2suli ugye).
De remeljuk menni fog nelkule is. Penz beszel dolog van... Tobb pontot er pl az, hogy hianyszakmaban van tapasztalatom valamint az, hogy jelenleg X dollar feletti az oraberem.
Papir elfogadasa marmar csak ilyen erofitogtatas...
-
BobaHWSW
aktív tag
-
BobaHWSW
aktív tag
válasz
MrSealRD #11403 üzenetére
Meloval nincs problema es letelepesessel se. Mind Kanadaban mind Usaban mind itt fentvan a szakmam a long term shortage skills listan szoval eleg gyorsitptt tempoban toljak be a hatsom barmelyik orszagba es a szakmai tapasztalatom es evek tobbet szamitanak mint a diplomam inkabb csak meglepett es sajnaltam a dolgot.
-
BobaHWSW
aktív tag
válasz
MrSealRD #11396 üzenetére
Haha... Van ott egy 40negyzetmeteres lakas csak haver dekkol benne.
Iparmuveszeti egyetem ipari formatervezot nem fogadjak pl el valamint a kaposvari egyetem rajz es vizualis kommunikacio tanarit. De parom kodern uzleti tudomanyok foiskolaja (ex edutus vagy editus) sem elfogadott. Kepzomuveszetit se fogadjak el, havet epitesz diplomajat es a felesege elte doktorijat se.
Eddig kb barkit kerdeztem, Magyarorszagrol nem fogadnak el semmit. Uk, Kanada, Usa az igen.
-
BobaHWSW
aktív tag
Inkabb egy favisko az ocean parton mint negyven negyzetmeter tomor gyonyor a 6ikon a vizafogo 13kerben.:)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Overwatch 2
- Alig lesz vastagabb gombjainál az iPhone 17 Air
- Milyen széket vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Videó stream letöltése
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nők, nőügyek (18+)
- HTPC (házimozi PC) topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- HP Compaq 610 CPU T5870 2 Mag. GPU Intel X3100. Mem 4 GB. SSD/HDD nincs. Szép állapotban. Töltővel.
- Eredeti Dell utazó töltő szett, 65W, D-szériás modellekhez
- Asus-ROG-Strix-G17-G713PV
- HP Victus 16 (Ryzen 7 7840HS, RTX 4060, 16GB RAM, 512GB SSD, FULL HD 144hz kijelző)
- Fire Emblem amiibo teljes sor eladó egyben!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest