Hirdetés
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zenebohoc
tag
válasz
Fferi50
üzenetére
Bocs a kényelmetlenségért. Feltöltés opciónál, nekem a Tallózás, majd kiválasztást követően a feltöltés opció jelent meg. Ez volt az első válaszom tartalma. A második válaszomnál, mivel nem volt beilesztés parancs, simán CTR-V-t adtam. Ekkor nekem megjelent az elérés és alatta a kép.
Ez a harmadik próba. Itt az új kép lehetőséget választva, már megjelent a beillesztés lehetősége :-) Remélem, ez már olvasható lesz.
-
Zenebohoc
tag
válasz
Fferi50
üzenetére
Köszönöm szépen!
Sajnos nem működik, mert a "keresés helyén" csak képletek opció van, értékek helyett.
A beékelődött szövegre keresve nem ad találatot, mit cserélni tudna.
Van ötleted, hogy ez a hiba mitől jöhetett létre?
Töltöm a táblázatot egy-egy túra után, mentem, de visszakeresni csak alkalmanként.
Így nincs infóm, hogy mikor íródhatott felül az elérés -
Zenebohoc
tag
Tisztelt Fórumozók!
Excel 2007 verziót használok igen "összetett" módon. Linux alatt fut a VirtualBox és abban WinXP. Tudom elavult, de...
Az Excelem érdekes hibát generált. Van egy túraadatokkal feltöltött táblázatom, melyben az adott sor egyik cellájában hivatkozás van a vonatkozó fotókra.
Ennek a hivatkozásnak eleje (meghajtó) és vége (képek neve) nem változott, de a közepén (egy 8 karakteres) szöveg helyett "\Documents%20and%20Settings\Rendszergazda\Application%20Data\Microsoft\Excel" tartalom íródott be.
Macerás lenne egyenként frissíteni minden hivatkozást.
Egyszerűen hogyan cserélhetném vissza a helyes szövegre?Előre is köszönöm a segítséget!
-
Zenebohoc
tag
Bocs a megkésett válaszért. Megpróbáltam mindent.
Nem vezettek eredményre mit írtál. Végül el kezdtem kitörölgetni egyenként a lapokat és közben próbálgattam a makrót. Tegnap ki is bukott egy hibás lap a fájlban, melyben volt néhány hivatkozás, egy grafikon, de nem ezek voltak a bűnösök. Az egész lapot törölnöm kellett és akkor gyorsult vissza a makró.
Ma gondoltam folytatom tovább és elemzem ezt a hibás lapot a fájlban. Sajnos nem vezetett eredményre, már törlést követően sem javult a helyzet.
Feladtam.
Marad a fájl bezárása, makró futtatás a másik fájlban, majd visszanyitás és adatmásolás.
Köszi még egyszer a segítséget! -
Zenebohoc
tag
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni. (Excel 2010/32 bit / Win7)
Két versenyző küzd egymással :-) Kék sarokban egy vásárolt excel alapú progi rejtett makróval. Szórás korrigálásával másolja egybe az összeillő adatcsoportokat. Az eredménytáblát egyszerű másolással viszem át a munkafájlomba (Piros sarok :-). Ebben egy egyszerű buta makró van a tartalomjegyzék írására. Több ilyen munkafájlom van ugyanazzal a (tartalomíró) makróval. A vásárolt adatfeldogozó gond nélkül fut (egy kivételével) ha a munkafájljaim meg vannak nyitva. Egy fájl esetében órákra leragad. Ilyenkor minden nyitott excel leáll (fehér képernyő), sőt más Office progik is erősen lelassulnak. A jó és "bibis" munkafájlom között nincs látható különbség (adatok, méret, betöltött kiegészítők). Mi lehet a "bibis" sara? Ez a hibás fájl, ha önmagában van nyitva is produkál furcsa dolgokat:
-bekövérítem a cellában lévő szöveget, egy pillanatra eltolódik a szöveg, árnyékhatás -szerű,
-kijelölés, törlés gond nélkül megy, de azalatt a néhány másodperc alatt egy ablakszerű keret villog a háttérbenBocs, ha bonyolult voltam. Remélem ezek a tünetek ismerősek a Guruknak és orvosolhatóak lesznek.
Köszi előre is -
Zenebohoc
tag
Sziasztok!
Excelben készítenék egy adatbázis-szerűt túraútvonalakról.
Soronként írnám be az egyes túrákat és oszloponként lennének részletezve bizonyos paraméterek.
Kiegészíteném indexképekkel.
A próba során, itt jött elő a gondom, minek megoldásában a segítségeteket kérném.
Amennyiben szűrőt alkalmazok az egyes oszlopokban, pl. csak a Bükk útvonalait írja ki, a különböző sorok képei egymásra torlódnak. Minden szűrést rendesen megcsinál a program, de a cellába másolt indexképeket egymásra rétegzi.
Milyen beállítással tudnám elérni, hogy csak a szűrt sorok képei jelenjenek meg?Köszi előre is a segítséget.
-
Zenebohoc
tag
Sziasztok!
Számomra meglepő dolgot művelt az Excel.
Időtök engedi, legyetek szívesek magyarázatot adni rá.
Van egy fájlom, úgy 3000 sorral, 6-7 oszloppal (zenéim címei, stílusok stb.)
Nem több 300 kb-nál.
A "Stílus" oszlop szerint, szűrővel rendeztem és minden egyes stílust külön lapon mentettem.
Lett vagy 10 fül.
Mentést követően 34 Mb-ra hízott a fájl.
Mitől?
Köszi előre is :-) -
Zenebohoc
tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Szia!
Nagyon szépen köszönöm gyors válaszod és segítséged.
A Tartalomjegyzéket létrehozó rutin problémamentesen működik.
Az elrejtő esetében csak a a fájlhoz tudtam a rutint rendelni (Excel 2003).
Annak egy lapjához nem.
Bemásoltam rutinodat.
A tanácsot Rem mögé rejtettem
Sub Megjelenit()
Rem A következő makrót a Tartalomjegyzék laphoz rendeld, ez figyeli a G1 cella változását.
Futtatáskor ebbe a sorba kér egy End Sub-t
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Address = "$G$1" Then Rejt Target.Value
End Sub
Persze a 3. rutint is bemásoltamIsmét hála és köszönet.
-
Zenebohoc
tag
Sziasztok!
Egy makroban kérném segítségeteket. A fájlom rengeteg füllel rendelkezik melyben navigálni egyre nehézkesebb.
Van-e olyan makrótok, mely egy adott fájl pl. "Tartalom" fülébe úgy listázza az összes többi fül nevét, hogy azokra kattintva elérhető a kívánt lap (fül).
Ez lenne a minimál verzió.
Lehetne-e fokozni úgy hogy a kilistázott csapatból megadnék karaktereket és utána csak azok a fülek lennének láthatóak, melyekben szerepel a karakter?
Előre is kösz. -
Zenebohoc
tag
Sziasztok!
#7478-ra nem kaptam választ, de szerencsére időközben megoldódott.
Most új problémában várnám segítségeteket, mely már inkább Excel.
Van négy adatsorom a diagrammon.
Mindegyik 3D megjelenítésben.
Ebből 2 adatsort szeretnék 3D "szalag", vagy 2D grafikonként a már meglévő másik két adatsor 3D hasábos adatai fölött megjelentetni, de alapból az Excel nem engedi a 2 és 3D megjelenést kombinálni.
Tudtok-e valami megoldást?
Az Excelem 2002 (10.6501.6626) SP3.Előre is köszi.
-
Zenebohoc
tag
Sziasztok!
Statisztikával kapcsolatos kérdésem lenne?
Két különböző körülmény között mértem ugyanazon anyag megkötődését.
Tehát van két adatsorom, mindkét mérésben a mérési pontok száma azonos.
A két görbe lefutása szinte azonos. - szemre.
Statisztikai módszerrel is igazolnom kellene, hogy szignifikánsan nem tér el a két módszerrel kapott eredmény egymástól.
Mi jó erre? F-próba?Köszi a segítséget.
-
Zenebohoc
tag
Sziasztok!
Függvényillesztéssel kapcsolatos a kérdésem.
A 2003-as Excelben lineáris, exponenciális és logaritmikus illsztőfüggvényeket találtam beépítve. Polinomiálisat nem. Ugyanakkor grafikonnál a trendvonalak esetében max. 6.-fokú polinom illsztésére van lehetőség. Annak együtthatói ki is írathatóak a grafikonra.Van-e valami lehetőség ezen polinom együtthatóit cellába is kiíratni, hogy később számolni lehessen vele?
Van-e vaalmi polinom illesztési makró?
Mennyi az a maximális fokszám amit az excel még kezelni tud?
(60-70 pontcsoportra kellene illesztenem 10-12. fokú polinommal is jó lenne számolni. Bírja-e ezt az Excel memóriája?Köszi előre is.
-
Zenebohoc
tag
Köszi szépen!
-
Zenebohoc
tag
Sziasztok!
A következő problémára megoldására szeretnék segítséget kérni.
Most kezdtem itt. Bocsi, ha ismételnék, de nem olvastam végig a számos hozzászólást.
Adott egy grafikonom, melyre közelítő egyenest, görbét lehet illeszteni.
"Trendlines" Az illeszkedő görbe mellett annak egyenletét és szórásnégyzetét is meg lehet jeleníteni, a kívánt ablak kipipálásával.
Az említett adatok meg is jelennek a diagrammon.
Hogyan lehetne ezt cellába másolni, esetleg számolni az egyenletekkel?
Visual basicben így néz ki az utasítás:
ActiveChart.SeriesCollection(1).Select
ActiveChart.SeriesCollection(1).Trendlines.Add(Type:=xlLinear, Forward:=0, _
Backward:=0, DisplayEquation:=True, DisplayRSquared:=True, Name:= _
"Lineáris").Select
Visual Basicben megadva az utasítást, méginkább megköszönném.Üdv és köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Lexus, Toyota topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mikrotik routerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Warhammer 40.000
- Autós kamerák
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Új, Aktiválatlan, iPhone Air (256 GB) (rendelhető)
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest