Hirdetés
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CHANNIS
csendes tag
-
CHANNIS
csendes tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Elnézést, igazad van.Utólag sajnos én is megbántam, de először csak egy lecsupaszított mintát hoztam létre, nem gondolva az oszlopok fontosságára. Az egész munkafüzet túl bonyolult és terjengős arra, hogy azzal terheljelek. Így a mintában helyükre raktam az oszlopokat. majd felrakom.
Üdv. -
CHANNIS
csendes tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Szia! Elnézést még az újabb zavarásért, de megpróbáltam a mintákról a valós listákra aktualizálni de csak fél sikerrel. Az oszlopok másképpen vannak, és még egy adat oszlopból is be kellene másolni. Az összegzés nem szükséges, mert egy feltételes összegző képlet számol. Próbálkozásaimnál többször is hibakódokba ütköztem. Az alábbiakban a valós elrendezésű minták:
-
CHANNIS
csendes tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Minden tétel fajtánál a legfelső sor a kékkel színezett sorok összegző sorok. Most a második listában lévő tételek szerint kellene az adott fajtáknál az utolsó sorok alá egy-egy sort beszúrni. Tehát az alma sorokból lesz egy összegző sor + 2 sor. Később, ha kész lesz a frissített lista1, az almák összege 177 db lesz. A makró azért kell nekem, hogy beszúrja a sorokat, és bemásoljon minimum egy kiinduló adatot, azután a lista2-ből a többit már be tudom íratni.
Ez a mellékelt minta egyszerűsített. a valóságban több adat van egy sorban, és a 2. listában lévő tételek száma is sokkal több. Ebben a példában az alma sor a jelenlegi 4. sor alá kerül, a dió a jelenlegi 14. sor alá, a narancs a 28. alá. -
CHANNIS
csendes tag
Kiléptem, újra beléptem. Most először már működik.
Így még egyszer küldöm:Újra a szöveg:
Az alábbi feledat megoldásában szeretném a segítségeteket kérni:
Adott egy lista, több oszlopban lévő információkkal, mint jelölés, megnevezés, dátum, db-szám. >>lista1. A listában lévő különböző időpontban érkezett tételek fajta szerint csoportosítva, és összegezve vannak.
Egy adott időpontban, tetszőleges számú tételek érkeznek, megnevezéssel, jelöléssel, db-számmal. >>lista2
A feladat: Egy olyan makróra lenne szükségem, amelyik a következőket tudná. A lista1 táblázatban, minden tételfajtánál, az utolsó tétel alá egy sort beszúrni, majd a felette lévő megnevezést és jelölést az üres sorba bemásolni. Ezt addig folytatni, ahány tétel a lista2-ben szerepel. -
CHANNIS
csendes tag
Sajnos nem sikerült, pedig a szerkesztésnél is próbálkoztam. Ha megírjátok, hogy hogyan kell a képeket beszúrni, akkor mellékelek képeket. Üdv.
-
CHANNIS
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi feledat megoldásában szeretném a segítségeteket kérni:
Adott egy lista, több oszlopban lévő információkkal, mint jelölés, megnevezés, dátum, db-szám. >>lista1. A listában lévő különböző időpontban érkezett tételek fajta szerint csoportosítva, és összegezve vannak.
Egy adott időpontban, tetszőleges számú tételek érkeznek, megnevezéssel, jelöléssel, db-számmal. >>lista2
A feladat: Egy olyan makróra lenne szükségem, amelyik a következőket tudná. A lista1 táblázatban, minden tételfajtánál, az utolsó tétel alá egy sort beszúrni, majd a felette lévő megnevezést és jelölést az üres sorba bemásolni. Ezt addig folytatni, ahány tétel a lista2-ben szerepel.
Megpróbálok 1-1 képet beszúrni a lista1 és lista2-ről. Nem tudom sikerül-e, még nem próbáltam.
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Milyen program, ami...?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Pánik a memóriapiacon
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3881
- PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A04s / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
3;B3)>1;0;B3)"

Fferi50