Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• blountex

senior tag

válasz Fferi50 #53740 üzenetére

Szia,

Itt lehet szerkeszteni (ez egy puritán változat, a lényeg úgy is látszik)
    Próba tábla

A lényeg az lenne, hogy ne kelljen fejben számolgatni, hanem képletek alapján mondja meg a súly adatot, tehát ez lenne a végső cél, ami az M22-es cella jelen esetben.
    Mindegy hogy hány külön cellát használsz fel a számoláshoz, hogy a súly eredmény kijöjjön az nem érdekes.

M22-es cellában van egy képlet, amit jó régen csináltam.
    Ez a képlet 1 változóra tökéletes.
    Ha azt mondom, hogy n-ból négyet kérek akkor kiírja, hogy 100.
    Ez a képlet 2 változónál már viszont nem működik.
    Ha azt mondom, hogy n-ből 2öt kérek és k-ból is 1-et kérek, akkor az 62 lenne súlyra (táblázat szerint lásd S24-től)

Az hogy n-ből és k-ból mennyi kell összesen az mindig a raklap szélességéből derül ki ami "120x80" és "60x80x"
    Csak hogy ezen értékekhez jön még hozzá a magasság is amit később adunk hozzá (ezt lehet látni bal oldalt az A26os cellától)

A méretekből gondoltam elsődlegesen kiindulni, mert tulajdonképpen az a kulcs, hogy miből mennyi kérek.
    Arra gondoltam, hogy ha az A26os oszlopban van 3db 120x80 akkor azt keresse meg és írja ki egy külön cellába, hogy 3 db
    Ha van 2db 60x 80 akkor írja ki egy külön cellába, hogy 2 db

Az így kapott számokat pedig behelyettesítem a raklapok típusának a súlyához (lásd a táblázatot S24-től), majd a kapott összegett felszorzom és összeadom. A végeredményt kiíratom az M22es cellába.

Új hozzászólás Aktív témák