-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blountex
senior tag
válasz
Fferi50 #53740 üzenetére
Szia,
Itt lehet szerkeszteni (ez egy puritán változat, a lényeg úgy is látszik)
Próba táblaA lényeg az lenne, hogy ne kelljen fejben számolgatni, hanem képletek alapján mondja meg a súly adatot, tehát ez lenne a végső cél, ami az M22-es cella jelen esetben.
Mindegy hogy hány külön cellát használsz fel a számoláshoz, hogy a súly eredmény kijöjjön az nem érdekes.M22-es cellában van egy képlet, amit jó régen csináltam.
Ez a képlet 1 változóra tökéletes.
Ha azt mondom, hogy n-ból négyet kérek akkor kiírja, hogy 100.
Ez a képlet 2 változónál már viszont nem működik.
Ha azt mondom, hogy n-ből 2öt kérek és k-ból is 1-et kérek, akkor az 62 lenne súlyra (táblázat szerint lásd S24-től)Az hogy n-ből és k-ból mennyi kell összesen az mindig a raklap szélességéből derül ki ami "120x80" és "60x80x"
Csak hogy ezen értékekhez jön még hozzá a magasság is amit később adunk hozzá (ezt lehet látni bal oldalt az A26os cellától)A méretekből gondoltam elsődlegesen kiindulni, mert tulajdonképpen az a kulcs, hogy miből mennyi kérek.
Arra gondoltam, hogy ha az A26os oszlopban van 3db 120x80 akkor azt keresse meg és írja ki egy külön cellába, hogy 3 db
Ha van 2db 60x 80 akkor írja ki egy külön cellába, hogy 2 dbAz így kapott számokat pedig behelyettesítem a raklapok típusának a súlyához (lásd a táblázatot S24-től), majd a kapott összegett felszorzom és összeadom. A végeredményt kiíratom az M22es cellába.
Új hozzászólás Aktív témák
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Battlefield 6 - Digitális játékkulcs
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest