Hirdetés
- Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Hardvervadászat november elején
- Philips LCD és LED TV-k
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Olcsón hozhatod ki a maximumot régebbi Intel CPU-kból
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
válasz
Fferi50
üzenetére
Szuperézékeny adatokkat nem lehet ilyen rendszerre bízni. Igazándiból csak a beléptető rendszert gondoltam végig, hogy hogyan lehetne elkerülni, hogy megnézzék mondjuk a regisztrált felhazsnálókat. Oké, hogy very hide-ra rakom a megfelelő munkalapokat, de alt F11 és máris megvan. Oké, hogy MD5-re kódolom a jelszavakat és csak erre ellenőrzök, de ha bárki belép a vba-ba, akkor 1 mozdulat kiütni a belépéskori ellenőrzést. Ebből jött a gondolat, hogy lehet-e tiltani/védeni egy project VBA kódját, pl egy dev pass-al.
Mert ha védhető dev-pass-al a vba project kódja, akkor onnantól kezdve az MD5-tel már lehet védeni a belépés jelszavait. Ha workbook open-re ráépítem a belépés ellenőrzését, és nem férnek hozzá a vba kódhoz sem, akkor egyszer felhasználó (mondjuk az én szintemen) nem fogja tudni megkerülni a beléptetést). Ha valaki meg tudja törni az excel védelmét hogy hozzá férjen a vba kódhoz és azt átírja, akkor meg már mindegy, onnantól fogva mindegy, mert 1 mozdulat kiiktatni a jelszó ellenőrzést. Nyilván a jelszavak md5 hash-elése akkor is kell, függetlenól a vba kód védelmétől.
md5 bőven elég lesz, ha valaki azt megtöri, akkor legyen boldog

Jó lesz ez, köszönöm a segítséget.

föccer
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- (Cini) Minis Forum mini PC Ryzen AI 9 HX 370 AMD Radeon 890M 16 GB RAM 512B SSD 1 év garancia
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest