Hirdetés
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
eszgé100
üzenetére
Szia!
Apróságokat tennék hozzá, talán gyorsít valamit rajta:
1. Kérdés: ahol Save&Close =no ott nem kell bezárni a fájlt? Mert ebben az esetben sok-sok fájlod nyitva fog maradni.
Ha mégis be kell zárni, akkorIf CStr(saveandclose) = "yes" Then
Excel.Workbooks(fileName).Close SaveChanges:=True
Else: GoTo nextraw
End If
helyett javaslom:Excel.Workbooks(fileName).Close SaveChanges:= CStr(saveandclose) = "yes"
Ha nyitva kell hagyni, akkor is elég az IF-es sor a következőképpen:If CStr(saveandclose) = "yes" Then Excel.Workbooks(fileName).Close SaveChanges:=True
Nem kell hozzá ELSE és END IF.
2. Javaslat: én nagyon nem szeretem az ugrálást makrón belül, általában mindig meg lehet oldani e nélkül a feladatot. Nálad 2 cimke van: openworksheets és nextraw.
Egy új változó bevezetésével el lehet kerülni a cimkéhez ugrást.
Dim nyomtatni As Boolean
Ennek a változónak adunk értéket a Select Case utasításokon belül - ezt is egy picit egyszerűsítve:Select Case CStr(freq)
Case "4 weekly", "monthly"
nyomtatni = True
Case "2 monthly"
nyomtatni = Month(nextmonth) Mod 2 = 1
Case "3 monthly"
nyomtatni = Month(nextmonth) Mod 3 = 1
End Select
A két cimke helyére pedig:openworksheets: helyett:
If nyomtatni Then
.
.
nextraw: helyett
End If
Áttekinthetőbb és szerintem gyorsabb is lehet.
3. Kérdés:
Milyen szűrést szeretnél? Hol lenne helye a hibakezelésnek?Üdv.
-
Delila_1
veterán
válasz
eszgé100
üzenetére
Gyorsíthatod a futást, ha nem állsz rá lépten-nyomon egyes cellákra. 5 ilyen feltételt láttam.
If CStr(dat) <> "" ThenSheets(ssheet).SelectRange(dat).SelectActiveCell.Formula = sDateEnd Ifhelyett írd ezt
If CStr(dat) <> "" Then Sheets(ssheet).Range(dat).Formula = sDate
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3409
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Fferi50