Hirdetés
- IFA 2025: Játék mellett munkára is ajánlott az új kimaxolt Predator notebook
- A cache-rendszeren és a multiprocesszoron változtat az AMD-féle UDNA
- Bibliai bőség a Tesla negyedik mestertervében
- Az AMD-vel fejlesztené igazán használható szintre a kvantumszámítógépeket az IBM
- Céleszköz: LG Smart Monitor Swing
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ny.janos
tag
válasz
BagyiAti #45948 üzenetére
Szia!
Bár a leírásodból az tűnik ki számomra, hogy az adatbázisod egy külön táblázat, amihez a termékkategóriát szeretnéd eredményül kapni, és ehhez a már írt megoldások elegendőek is, megosztom az én gondolatomat is, hátha hasznos lesz neked vagy másnak.
Én abból a gondolatból indultam ki, hogy az első sorban felsorolt termékkategóriák alá vannak felsorolva a hozzá tartozó cikkszámok (ahogy az általad megosztott képen is látható) és ebből szeretnénk egy olyan adatbázist előállítani, melyben a cikkszámok egymás alatt vannak és ehhez van a mellette szereplő oszlopban megadva a termékkategória.
Én ehhez a power query-t használtam.
1. Kijelöltem a teljes adattartományt.
2. Az adatok menüpontban a jelölt parancsot választottam.
3. A power query szerkesztőben címsorrá tettem az első sort.
4. Mindhárom oszlopot kijelölve az alábbi parancsot használtam.
5. Az oszlopok sorrendje fogd meg és húz módszerrel felcserélhető, az adatok az alábbi menüponttal sorba rendezhetőek.
6. Ha mindezzel megvagy, akkor betöltheted az excelbe.
Ezzel van egy teljes adatbázisod, és egy FKERES függvény is elegendő, hogy ebből kikeresd a saját adatbázisodban szereplő cikkekhez a megfelelő kategóriát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME Z790M i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 TI 12GB Zalman Z1 Plus EVGA 850W
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest