Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KBaj

kezdő

válasz Fferi50 #44620 üzenetére

Üdvözlet Kedves Fferi50!
    Köszönöm szépen a gyors választ, sokat tanultam belőle, de sokat nem értettem meg. Az értetlenségemet kénytelen vagyok betudni annak, mint ahogy előző írásomból is kitűnik: zöldfülű kezdő vagyok. Azért foglalkozok ezzel, hogy tanuljak, okosodjak.
    A feltett kérdésekre megpróbálok válaszolni:
    … mert ettől is begyorsul … - az eset már hosszú ideje futó programnál volt. Bizonyára olyan szakaszhoz ért a belső vezérlés ami elveszi a képernyőt, igen rövid időre időnként felvillan, nem volt érzékeny semmire. Idegességemben kattingattam mindenfelé, nyomkodtam mindent. Valószínű esc hatására megállt és konstatáltam, hogy felgyorsulhatott, mert rossz eredményeket hozott. A továbbiakban nem foglalkoztam vele. A programban nincs DoEvents utasítás. Mint említettem kezdő vagyok: még nem ismerem (még nem!).
    A többszintű képletezést nem nagyon értem. Idősorokkal foglalkozom, tagok belső kapcsolatait keresem. A válaszodat úgy értelmezem, hogy a többszintű programozás lenne hibás a rossz eredményekért. Ezt csak úgy tudom elképzelni, hogy visszacsatolás van a bemenő és a kiszámított adatok között, körkörös hivatkozáshoz hasonlóan. Nem értem.
    Ezután írtál valami Volatile tulajdonságú függvényekről. Bevallom még nem (még nem!) hallottam róla. Meg kell ismerni, hogy tudatosan tudjam alkalmazni.
    Nem írtál azonban az <alt> billentyűről. Nem értem a működését, egymagában mire van hatással. Miért gyorsul a VBA futása.
    Köszönettel:

Új hozzászólás Aktív témák