Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mittu88

senior tag

válasz Fferi50 #30649 üzenetére

Szia Feri!

Próbáltam az open eseménybe, logikus is, de ha makróval nyitok egy fájlt, nem fut le az open esemény (vagy legalábbis úgy vettem észre, hogy nálam nem futott le). Ezt most reggel még egyszer megnézem azért.
    2010-es Professionalról van szó, magyar nyelvű.

A külön fájlos megoldás azért nem jó, mert ilyen megoldás már van, és a kollegáknak nem tetszik, hogy időközönként szólok nekik, hogy futtassák, és kettővel többet kell kattintaniuk a kelleténél.

Viszont még tegnap délután találtam egy ilyen megoldást:

Public Sub nyitas()

Dim fajlnev2 As String
    Dim idozito As Double

On Error Resume Next

Application.Visible = True
    fajlnev2 = "FinoMin.xlsm" 'C:\Documents and Settings\" & Environ("username") & "\Desktop\
    Application.OnTime Now, "nyitas"
    Workbooks(fajlnev2).Saved = True
    Workbooks(fajlnev2).Close

FileCopy "\\srv01v\Database$\FinoMin\FinoMin.xlsm", "C:\Documents and Settings\" & Environ("username") & "\Desktop\FinoMin.xlsm"
    FileCopy "\\srv01v\Database$\FinoMin\FinoMin.xlsm", "C:\Documents and Settings\" & Environ("username") & "\Asztal\FinoMin.xlsm"

Workbooks("ujverzio.xlsm").Save
    Workbooks("ujverzio.xlsm").Close

End Sub

Ez alapján a leírás alapján csináltam: I've had good luck using Application.OnTime to disconnect a macro from its caller. For example, assume the code below is in Book2.xlsm and that a Book1.xlsm ran code that opened this Book2. Now we want code on Book2 to close Book1 via its Sub CloseBook1 and continue running.

Called indirectly by Ontime that happens wheras called directly Book1 does close but then Book2 code stops.

Private Sub Workbook_Open()
    ''Breaks link to workbook/macro that opening this workbook:
    Application.OnTime Now, "CloseBook1"

''Doesn't""
    CloseBook1
    End Sub

Jim

A frissítést meg is csinálja, viszont Y (ujverzio.xlsm) bezárásakor mintha végtelen ciklusba menne, nem tudja bezárni magát, és pár másodperc után Ismeretlen hibával lefagy az excel. Gondolom erről beszéltél, hogy tud problémát csinálni az ilyen makró.

Ebből kiindulva nem tudsz esetleg egy megoldást?

Új hozzászólás Aktív témák