- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Hisense LCD és LED TV-k
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Milyen SSD-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Philips LCD és LED TV-k
- Kompakt vízhűtés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chili7
őstag
válasz
Delila_1 #4236 üzenetére
A dátum tök jól működik. Köszönöm.
A másik kérdésben ugyanarra a lapra kellene, de kipróbáltam egy új lapon, és én azt szeretném, hogy ha a C és D oszlopok (végtelen sor) valamelyikében megjelenik a körte vagy az alma, akkor a sor cellái töltse ki színnel A-tól, mondjuk M-ig.
A szín kiválaszásához a színkódokat megtalálom valahol?
Köszi
-
Fehér Mancs
tag
válasz
Delila_1 #4205 üzenetére
Egy apró hiba van a képletben, az, hogy szöveget hasonlítasz össze egymással, így pl.: "9" nagyobb "30"-nál, "1000" pedig kisebb nála. A feltételbe is bele kell tenni a számmá való átalakítást (eggyel való szorzást):
=HA(KÖZÉP(F1;SZÖVEG.KERES("/";F1)+1;20)*1>30;"";30-KÖZÉP(F1;SZÖVEG.KERES("/";F1)+1;20)*1)
B1-be (30 mínusz F1 számlálója):
=HA(BAL(F1;SZÖVEG.KERES("/";F1)-1)*1>30;"";30-BAL(F1;SZÖVEG.KERES("/";F1)-1)*1) -
-
mimi_bacsi
tag
válasz
Delila_1 #4203 üzenetére
Szia Delila_!
Nem kavarodtam bele, mert a két cella összegét ha összeadom, akkor már az előző állításom igaz, sajnos másként fogalmaztam, elnézést...
A lényeg, hoGy amennyiben a két cella (amit szeretnék két külön cellába íratni) összértéke eléri a 60-at (30/30) azt követően ne vegye már figyelembe a cellá(k)ban lévő számokat, amennyiben a cellában lévő számok valamelyike nem éri el a 30-at (884/2) akkor csak azt írja ki, amelyik nem érte el a 30-as számot és azt írja ki, mennyi kell még a 30-ig (a példám szerint 28-as számot írjon ki, de a 884 számmal már ne foglalkozzon)
HÁT IGEN, HA NEM ÍROM LE PONTOSAN, MIT SZERETNÉK, TI NEM TUDTOK ADDIG SEGÍTENI....EZÉRT ÉS A FÁRADOZÁSOTOKÉRT HÁLÁS KÖSZÖNETEM...
-
mimi_bacsi
tag
válasz
Delila_1 #4201 üzenetére
Szia Delila_1, Fire!
A páros, a dőlt vonallal ketté kellene választani az egy cellába került számokat. Vannak olyan számok, amelyek kevesebbek (12/14) és vannak olyan számok, amelyek teljesen vagy részben nagyobbak (882/2) a szétbontandó 30/30-as számoknál! Abban az esetben, ha nagyobb az egyik szám, mint 30, akkor ha lehet ne írjon semmit, ha kevesebb, akkor annyi legyen a cellában, amennyivel elérjük a 30-at! (pl: 27, akkor 3)
-
mimi_bacsi
tag
válasz
Delila_1 #4196 üzenetére
Delila_1!
16/14 van a cellában, ezt kellene úgy szétszednem, hogy a két számnak (a "/"-jel két oldalán) amennyiben a 30 szám alatt van, akkor a 30-as értékig lévő összeget írja ki az egyik és a másik cellába (azaz jelen esetben a 14-es számot az A1, 16-os számot az A2 cellába!)
-
cortez25
senior tag
válasz
Delila_1 #4109 üzenetére
nem akarok erre a főnőkre jelzőt használni...
Eddig nagyon jó,hogy a megtalált értékeket beszinezi, de a baj az,hogy a szinnek ott meg is kell maradnia ha a következő számot beüti. A lényeg,hogy van tűrés, és ő a tűrésen kívüli számokat akarja beszinezni. Szerintem, mert gyanús...tutti a selejt mennyiségét akarja kimutatni a naffőnőknek...sok selejt sok pénz....
-
válasz
Delila_1 #4073 üzenetére
Hali!
Tudtam, hogy nem tudod megállni, hogy meg ne írd a színátmenetet.
Természetesen kifogástalanul működik, csak hát ugye valóban semmi értelme.
(Mármint a villogosdinak). Ez olyan mint a 12 kőmíves meg a Déva vára, végül is megoldották ott is a feladatot, csak azért nem kellene embereket a malterba keverni.Annyi értelme azonban van a makrónak , hogy így megoldható ha ütemezett feladatokat kell elvégezni, azaz pl óránként el kell menteni a táblát, átszámolni, összetetteb esetben (pl a tábla egy adatbázishoz van kapcsolva) akkor óránként beolvasni stb.
Fire.
UI: Visszaolvasva látom, hogy többnyire Te segítesz a legtöbbet az érdeklődőknek, értehtően, tisztán, és türelmesen magyarázod el a dolgokat.
Megkérdezhetném, hogy honnan van ez a hozzáértés?(suli, magadtól, szülők révén, stb) -
-
Gabcsika
tag
válasz
Delila_1 #4064 üzenetére
Köszi, de én inkább olyan megoldásra gondoltam, hogy mondjuk:
A B
12345678 123456789xxés itt láthatóan a B oszlop a 9xx-ben tér el. Ez most csak egy példa. Mondjuk arra gondoltam, hogy valahogy "kivonnám" B oszlopból A oszlopot és a maradék a különbség.
Ez megoldható?Köszi!
-
Jumbo
tag
válasz
Delila_1 #4055 üzenetére
Először is köszönöm a válaszod!
Próbálkoztam az oldaltöréssel is, de ha ott manuálisan elhúzom a szaggatott vonalat, az excel az oldal 100%al játszik, hogy ráférjen..., így van hogy más méretű, ha viszont itt is sorokat szúrok/tölrlök, más gépen szintén elcsúszik
Most úgy állok, hogy mindig összetördelem, pdf be nyomtatom, de ez nem végleges megoldás, mert van mikor excelben kell küldenem, én nem feltétlen olyan személynek, akinek ha azt mondom, hogy nézze át és esetleg tördelje újra, fogja tudni mit jelent, hanem csak a nyomtatásra kattint és szid hogy sz@rt küldtem... -
glutamin
őstag
válasz
Delila_1 #4040 üzenetére
Ez így van. SAP-ban is tudtam nekik újat mutatni (pl modusról még csak nem is hallottak - több ablak párhuzamos használata). SAP Query-t meg ne is említsem. Sajnos ahhoz már nem kaptam hozzáférést, de az maga egy orgazmus lett volna nekik ami utána jön.
Kreativitásuk sajnos az nulla. Precízek, viszonylag szorgalmasak, de nagyon ragaszkodnak a jól bejárt ösvényekhez.
-
glutamin
őstag
válasz
Delila_1 #4038 üzenetére
Kezdjük ott, hogy sok helyen azért kell mondjuk Access helyett Excel-t használnom, mert Access-be adatot bevini más kollégák már nem nagyon tudnak vagy nem akarják megtanulni. Noha a lekérdezés oldalon ott már lehetne sql-t használni. (ez utóbbi részét persze szeretnék Excel alatt is
)
Excel-en belül pedig szintén az egyszerűség dominál. Ahol már lehetne és érdemes is lenne bedobni kicsit bonyolultabb eszközöket is (hosszabb ideig használt, relatív ritkán változó struktúrájú táblázatok), ott se nagyon kérik/engedik a dolgot. (német kollégákról van szó).
Sajnos nem nagyon ismerik az Excel adta lehetőségeket és ezért nem számolnak velük. Amikor meg bedobok valami praktikus újdonságok akkor meg csodálkozás van
-
vagamo
őstag
válasz
Delila_1 #4025 üzenetére
Köszi szépen, nem is tudtam, hogy ilyet is tud az excel!
De most nagyon röstellem magam! Tegnap este, már nagyon fáradt és kavart voltam, amit képet felmásoltam abban is elszúrtam a nyilazást
Igazából így kéne kinéznie, Bocsi:
Most akkor pontosan le is írom, hogy mit szeretnék elérni ezzel a táblázattal /a betűk is helyesek lesznek, mert tegnap este arra gondoltam, hogy majd behelyetesítem a nekem szükséges betűket./
Bocsi +1X a tegnap este elkövetett hibámért.Az meglehet csinálni, hogy a kitöltetlen táblázatban, azokat a cellákat zárolni, amiben jelen pillanatban bármiféle szám, betű /gondolok én : #érték, 0,25%,0,15%, 0,-FT, +,-,/ ezekben a cellákban ne lehessen megváltoztatni változtatni a függvényt, vagy az éppen aktuális jelölés, ne lehessen véletlenül beleírni a cellába! Ha egy kicsit zavaros, bocsi, de remélem érthető.
+1: R oszlopban található "#ÉRTÉK!" Szummázása, nem megy a az oszlopban nem csak számok vannak, hanem közben van az "#ÉRTÉK!" kifejezés, nem ír összeget! A szummázás helyén is csak az #ÉRTÉK! kifejezés jelenik meg!Köszi a segítséget, bocsi, ha ez így kicsit sok így hétvége elején!
-
jobbi
csendes tag
válasz
Delila_1 #4018 üzenetére
Ezzel a kiegészítéssel működik (feltéve, h a C3-as cellát nem használjuk semmire, de ha igen, akkor helyette lehet akár az IV65536 is):
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
SOR = Target.Row
OSZLOP = Target.Column
If OSZLOP = 2 And Range("C3").Value <> "X" Then
Range("C1").Value = "X"
Range("B" & SOR) = Range("B" & SOR) / 24 / 60 + Range("A" & SOR)
End If
If OSZLOP = 2 Then
Range("C1").Value = ""
End If
End SubCsak azért írom, be hátha vki szintén akar hasonlót.
-
mimi_bacsi
tag
válasz
Delila_1 #3942 üzenetére
"Van-e mindegyikben címsor, és ha igen, azonos sorban helyezkedik-e el"
Mindkét kérdésedre igen a válaszom.Azonosak-e az oszlopfejléc megnevezései.
Igen, azonosakA két fájl mezőinek sorrendje megegyezik-e
Ezt nem értem"Az is számíthat, hogy milyen tipusú adatokat tartalmaznak a mezők"
Név (szöveg)
Azonosító szám (szám)
Pozíció megnevezése (szöveg)
Regisztráció dátumát (dátum)
Szám1
Szám2
Szám3Az egyikben menteném el a valós adatokat, a másikban egy NEM általam készítettből szedném ki a rám vonatkozó adatokat és helyezném el az új adatokat a meglévő adatbázisban. Mivel a másik állandóan bővül új nevekkel és ahhoz tartozó adatokkal ezért csak az új neveket kellene kiszednem és hozzáillesztenem a meglévő adatbázishoz!
-
attiati
veterán
válasz
Delila_1 #3894 üzenetére
köszi, hogy vetted a fáradtságot!
akkor is működni fog, ha angol nyelvű az excel? Illetve, ha az 1. munkalapon a "gyümölcsök" nevei 50-60 karakterrel vannak kiírva, viszont a sheetek neve már mozaikszó, vagy rövidítés?
gondolom kell valami közös azonosító a sheetek neve és az 1. munkalap között...(lapnév)-et is át kell írnom?
-
cousin333
addikt
válasz
Delila_1 #3876 üzenetére
Természetesen ez nem okozna problémát, nem is erre gondoltam. A képedet alapul véve képzeld el a következőket:
- nincs első sor
- A2 üres
- hogy az X értékek az A3 : A10 tartományban vannak
- az Y értékek az B2 : C2 tartományban vannak
- a Z értékek a B3 : C10 tartományban vannakEzt szeretném 3D-ben ábrázolni úgy, hogy az X, Y, Z értékek a hasonló nevű tengelyeken szerepeljenek. Ezt csinálja a "felület" grafikon. De azzal az a problémám, hogy az (1) X=4, Y=2, Z=1 pont az YX síkon pontosan fele olyan messze van a (2) X=7, Y=2, Z=4 ponttól, mint a (3) X=6.5, Y=2, Z=3.5 ponttól. Tehát az X tengely mentén haladva az origóból kiindulva, előbb következik az (1), aztán a (2), végül a (3). De ha megnézed az X értékeit, akkor előbb kellene lennie (1)-nek, aztán a (3)-nak (mert 6.5<7), majd a (2)-nek. A példaként írt értékekből az is látszik, hogy az XY síkon az (1)-nek ötször olyan messze kellene lennie a (3)-tól, mint a (2)-nek a (3)-tól....
Megkísérlek én is összeütni egy példa-képet, mert ez így nehezen emészhető...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest