- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Milyen videókártyát?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Hobby elektronika
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
válasz
poffsoft #15856 üzenetére
Nem tudom, miért tartasz a kimutatástól, hiszen sokkal bonyolultabb dolgokat oldasz meg. Nézz szét a YouTube-on, ott az 'Excel kimutatás'-ra rákeresel, és jobbnál jobb videókat kapsz.
Például ezt. Van folytatása. -
pirit28
csendes tag
-
dellfanboy
őstag
válasz
poffsoft #15838 üzenetére
pdf-et konvertáltam xls-é és megnéztem az első két munkalapot.
mindenhol az adott ügyféladathoz tartozó km óra állás van, csak ha az ügyfél pl. vásárolt benzint, matricát akkor a km a legutolsó sorban lesz (b30 ) ha meg szinte semmit se vásárolt akor b5, e kettő érték között 460 munkalap esetén elég nagy a szórás
az is megfelelő lenne ha a 460 munkalapot egy munkalapra tudnám rakni, és akkor egy sima szűrés.
hogy lehet 460 sheet-en 1 sheetre másolni? -
Mutt
senior tag
válasz
poffsoft #15773 üzenetére
Valószínű hogy ha megoldod az elállítódott billentyűparancsokat, akkor ez is meg fog oldódni.
Alternatív megoldás lehet, hogy a gyorsparancsok eszköztárra tedd ki a Fájl lap -> Kilépés parancsát és használd ezt a teljes bezáráshoz.
Egy másik megoldás lehet a Fájl -> Beállítások -> Speciális -> Megjelenítés részben "Az összes ablak megjelenítése a tálcán" opció kikapcsolása.
-
Mutt
senior tag
válasz
poffsoft #15771 üzenetére
Hello,
valami elállítódott az excelemben...
Próbáld meg az alábbiakat:
1. Indítsd el safe módban az Excelt (Start menü -> Futtatás -> excel /safe vagy Shift-et nyomva indítsd).
Ha ekkor nem csinálja, akkor vmilyen beépülő okozza.
2. Nézd meg hogy nincs-e esetleg makró, ami ezekhez a kombinációkhoz rendelve (Fejlesztőeszközök -> Makrók -> Egyebek)
3. Ha van Skype-od akkor Eszközök -> Beállítások -> Gyorsbillentyűket kapcsold ki, vagy nevezd át.üdv.
-
artiny
őstag
válasz
poffsoft #15720 üzenetére
feladat az hogy logaritmus 20 al szorzzunk meg egy osztas eredmenyet.
de most nezem nincs olyan sehol h logarimus 20 alap vagz log20(x)
ezert gondolom ugy kell majd h megszorzom a vegen 20 allog(16,5)*20 igy kellenne
H0 dB = 20 . log H0
H0 ez az osztas eredmenye
dB ez decibel jelent
20*log(H0) akkor igy kellenne
?
-
zhari
csendes tag
-
alfa20
senior tag
válasz
poffsoft #15681 üzenetére
sziasztok,
van olyan függvény amivel megtudnám oldani egyszerűen az alábbit:
A1=1001; B1=3; C1=1; ... Z1=2
A2=999; B2=1; C2=0; ... Z2=1
A3=123; B3=0; C3=4; ... Z3=3
A4=567; B4=5; C4=0; ... Z4=5
...
A20=654; B20=2; C20=1; ... Z20=4
B21=SZUM($A1*B1)+($A2+B2)+($A3*B3)+($A4*B4)...+($A20*B20)
C21=SZUM($A1*C1)+($A2+C2)+($A3*C3)+($A4*C4)...+($A20*C20)
...
Z21=SZUM($A1*Z1)+($A2+Z2)+($A3*Z3)+($A4*Z4)...+($A20*Z20)"A" oszlopban az értékeke lennének "B" oszloptól lennének a mennyiségek, a 21 sorba lenne a képlet,
Most két lehetőség meg fogalmazott bennem, az egyik a "=SZUM" képlet, a másik meg ha be szurok egy oszlopot a "B" oszlop mögé és ott összeszorzom, majd a 21. sorban összeszummázom.
mind a kettő elég idő igényes ezért lenne jó ha lenne egy függvény erre célra. -
Dj Sügi
őstag
válasz
poffsoft #15666 üzenetére
1: Az nem hiszem, hogy az lenne! Mert pl -16^0,2-re szépen számol vagy -16^0,04-re is.
2: Tudom, hogy van eredményük, -nekem is kijön-, de az egyik feladatban direkt azt kell megoldani, hogy azt írja rá az excel, hogy "nincs eredmény".
És gondolom valami tulajdonságuk alapján, mert van még mellette egy csomó másik szám, amire pedig ki kell számolnia. pl:81^(1/4) vagy 32^(1/5) ezekre számolnia kellene amiket írtam, arra pedig azt kiírni, hogy "nincs eredmény". -
pero19910606
csendes tag
válasz
poffsoft #15652 üzenetére
Még egy utolsó kérdés, ha szabad
Van még 1 dolog ahol elakadtam.
A feladat: Részösszeg készítéssel év, azon belül termékenként csoportosítva az adatok a mennyiséget és a forgalmat összegezzük. Hogy lehet azt beállítani, hogy csoportosítsa a termékeket, tehát egymás alatt szerepeljenek a TV-k és csak aztán a Rádiok, megint utána a Hangfalak és ezeket így csoportonként összegezze is. A másik pedig hogy az ha évenként nézem az adatokat, akkor minden év végén összegzi az éveket, a negyed éveket stb...Tehát összeadja 6x az 1999-et...pedig ugye ezt nem kéne, ott üres cellának kéne lenni.Ha még esetleg valaki tudna segíteni, nagyon hálás lennék
-
pero19910606
csendes tag
válasz
poffsoft #15642 üzenetére
Köszönöm így már értem, viszont így sem sikerül :S Kijelölöm az alsó osztályhatáros cellákat f2-t nyomok és megírom a képlet majd a ctrl+shift+enter. szépen be is rakja magától a kapcsos zárójelet, de ugyan úgy " a képlet mellőzi a szomszédos cellákat" Ne haragudj a bénázásomért, de az istenért nem tudok rájönni mi lehet a gond :S
-
válasz
poffsoft #15419 üzenetére
igen, az még megy, de akkor a mátrixom így változna
[1,0,0,0]
[2,1,0,0]
[3,1,1,0]
[4,2,1,0]
[5,2,2,0]
[6,3,2,0]
[7,3,2,1]
és itt kezdődik elölről a ciklus, thát sorrendben hozzáadódik 1 a 2ik, 3ik, 2ik, 3ik, 2ik, 4ik oszlopához, miközben az első oszlop folyamatosan növekszik. na ez nem tudom, hogyan lehetne valami ciklussal kezelni, szóval egyelőre favágó módon megcsináltam a szükséges 35ik lépésig -
válasz
poffsoft #14955 üzenetére
Nem tudom, milyen verziójú az Excel, de ha 2007 vagy újabb akkor
=COUNTIFS(A1:A6;"abcd*";B1:B6;"<>" &"")
Ha a teljes A és B oszlopot vizsgálnád, akkor
=COUNTIFS(A:A;"abcd*";B:B;"<>" &"")
(magyar Excel-ben DARABHATÖBB a megfelelője)
UI: Ha a 2003 vagy régebbi Excelben is kell használni/használják a táblázatot, akkor ez nem jó megoldás.
-
kokopeti
csendes tag
válasz
poffsoft #13234 üzenetére
A bemásolt makró vége már működött korábban olyan formában, hogy cella adatainak értékét másoltam át másik munkalap adott cellájába, illetve a nyomtatás is indult megfelelően...
Most az nem működik, hogy a beviteli mezőkbe írt szövegemet nem másolja át sehova és\vagy a beviteli mező értékét üresnek veszi miközben van bele írva. A datum= soromig minden rendben van, de ebben a sorban már nagyon beteg valami
Mindárt kipróbálom az általad írt sorral.
Az általad írt sem fut le :S, de az 100%-hogy az általam írt
datum = DialogSheets("Műszaki").TextBoxes.datum_d.Text.Value alapjaiban rossz szerintem. -
lapa
veterán
válasz
poffsoft #13156 üzenetére
pedig a pivot a legegyszerűbb és valszeg legzseniálisabb cucc excelben. szerintem érdemes rászánni 10 percet egy ilyenre:
A B
mi mennyi
alma 2
alma 3
béla 4
cecil 1
béla 4
alma 3
cecil 8ezután ráálsz A1-re, majd data / adatok --> pivot / kimutatás.
kis ablak előjön, egyből finish / kész.
kijön egy új fülön pár kék keret, meg egy segédablak. segédablakban "mi" megfog és belehúz az A oszlop nagy téglalapjába. itt már lenyűgöződhetsz hogy milyen hasznos.
most jön a java: a "mennyi" -t behúzod a jobb nagy kockába. kijön az egyes tételek összege.
most találj valami ennél ezerszer bonyolultabb adatsort, és húzgálj belőle statisztikát fél perc alatt.
persze ez csak ízelítő, vannak kisebb-nagyobb aknák az úton. például hajlamos néha nem a szummáját kiírni a tételeknek, hanem a számosságát (azaz 7 alma helyett 3-at). ezt a pivotban a "mi" oszlopfejléc felett a "Sum of mennyi"-re jobb gombbal kattintva tudod moddolni (field settings vagy mező tulajdonságok).
-
cousin333
addikt
válasz
poffsoft #13150 üzenetére
Ma is tanultam valami újat...
"kérdéseim: egy adattömbben a módusz a leggyakoribb értéket adja meg"
Úgy látom, hogy Excel 2010-ben a MÓDUSZ már mint kompatibilitási függvény szerepel, és az új változatban kettéosztották:
1. Van a MÓDUSZ.EGY, ami megfeleltethető a régi MÓDUSZ-nak
2. Van a MÓDUSZ.TÖBB, ami tömböt ad eredményül, és pontosan gyakoriság alapján rendezi sorba az elemeket. Ezt tömbképletként kell bevinni, különben az 1. pontbeli eredményt kapjuk.asuspc96: Több tízezer szám esetén a tömbképlet felejtősebb... bár elnézve a konfigodat még az is működhet...
Amúgy melyik Excel verzióról beszélünk? A kombinációra vonatkozó kitételt továbbra sem értem
-
-
VGYke
addikt
válasz
poffsoft #12959 üzenetére
Köszönöm válaszod!
Most, újabb problémám adódott, amit pár (szor 2-3) baráti sör után hazaérve, nem tudok megoldani makróval, (konkrétan Do-Lop feltételes ciklussal) egy feladatot és nagyon idegesít!
Keresek az egész munkalaopon egy adott szöveget, legyen az "Blabla". Ahol megtalálja, annak az oszlop, sor számára vagyok kíváncsi.
Sikerült olyan ciklust írnom, hogy csak a CTR-alt-del segített -
Faterkam
addikt
válasz
poffsoft #12929 üzenetére
Ez egy egyszerű táblázat, partner neve, címe, elérhetőségei és a weboldal linkje, megjegyzés. Ezeken ellenőrzi hogy a cég kitette e a bannerünket. A megjegyzésbe meg beírja igen vagy nem. Pár rekordonként menteni. és ekkor dobja ezt a hibát. A gépén lehet valami gond, mert nekem átküldte a táblát, és én nem tudtam előhozni a hibát...
-
Delila_1
veterán
válasz
poffsoft #12882 üzenetére
A görbe szájú ikonból nem találtam ki, hogy az :F-et takar. Ezért adtam meg egy nagyobb tartományt.
A feladatot úgy értelmeztem, hogy az egyes futtatások eredményeként a másolt tartományok lépcsőzetes elrendezésben kerüljenek a másik lapra."Már csak tényleg az hiányzik, hogy az értékeket(4db cella) ne egymás alá tegye, hanem egymás mellé. Aztán a következő futásnál már új sort töltsön fel újra egymás mellé téve a cellákat." Itt elakadtam, mert az F2:F9 tartomány semmiképp sem lehet 4 db cella.
Cufter!
Jó lenne egy kép, ami megmutatná, mit hova másoljunk az első-, és az azt követő esetekben. -
Delila_1
veterán
válasz
poffsoft #12866 üzenetére
A .FormatConditions.Delete nem szünteti meg az eredeti formázásokat, csakis a feltételes formázással megadottakat. Kipróbáltam.
A formátum egyszerűbb másolása:
Selection.Copy
Range("A1:B5").PasteSpecial Paste:=xlPasteFormatsA Gauss funkciót is beviheted a feltételes formázásba.
-
Delila_1
veterán
válasz
poffsoft #12864 üzenetére
Az évben a húsvét vasárnapját ez a makró számítja ki:
Function Húsvét(Év As Integer) As Date
Dim D As Integer
D = (((255 - 11 * (Év Mod 19)) - 21) Mod 30) + 21
Húsvét = DateSerial(Év, 3, 1) + D + (D > 48) + 6 - ((Év + Év / 4 + D + (D > 48) + 1) Mod 7)
End FunctionA feltételes formázásba bevettem a húsvét hétfőjét is. A képlet:
=VAGY(A1=Húsvét(ÉV(MA()));A1=Húsvét(ÉV(MA()))+1)Ennél egyszerűbb, ha évente felveszel két tartományt. Az egyiket nevezd el Ünnepnek, a másikat MNnak. Az első tartalmazza az év összes ünnepnapi dátumát, a másik a munkanappá lefokozott szombatokat (az idén 5-öt). A feltételes formázások:
=NEM(HIBÁS(FKERES(A1;MN;1;0))) a szomorú szombatokra, és=ÉS(NEM(ÜRES(A1));VAGY(HÉT.NAPJA(A1;2)=6;HÉT.NAPJA(A1;2)=7;NEM(HIBÁS(FKERES(A1;Ünnep;1;0)))))
a hétvégékre és ünnepnapokra.Külön is veheted a szombatot, vasárnapot, és az ünnepnapokat, ha az Excel verziód megengedi.
-
Delila_1
veterán
-
Delila_1
veterán
válasz
poffsoft #12832 üzenetére
Csak úgy tudod, hogy makróval végig lépkedsz a tartományon, ugyanazokat a feltételeket adod meg, amik a feltételes formázásban voltak, és megadod a formátumot.
A feltételes formázással színezett cellák színét lekérdezve az eredeti (felt. formázás nélküli) értékeket kapod, és valószínűleg igaz ez a szegélyre, fékövér karakterre, stb. beállításra is. Ki lehet próbálni.
-
Pá
addikt
válasz
poffsoft #12820 üzenetére
ezt a funkciót nem ismertem. Jó lenne, de szerintem valamit rosszul csinálok.
Elvileg felosztom az ablaktáblát, a táblázatom mellett megjelenik egy nagy függőleges csík, de ha scrollozok, akkor mindkét oldal mozog.
Érdekes, mert ha vízszintesen osztom fel az ablakok, akkor mindig csak az aktív ablakot scrollozza, de függőlegesnél valamiért nem megy nekem. -
Ripitxx
csendes tag
válasz
poffsoft #12775 üzenetére
Hali!! A kérdéseidre a következőket tudom mondani
Az első kérdésedre a válaszom az hogy nem mivel kiderült hogy az Oo-nak a program nyelve hasonlít M.office de a VBA nem használja ennek magam is utána jártam (de ha úgy kérdezed hogy voltam e akkora hü..... akkor a válasz az igen)
A második kérdésedre a válaszom úgy szint nem ugyanis az Oo-nak a saját alap makróját próbáltam átírni hátha beveszi de nem jött össze -
Delila_1
veterán
válasz
poffsoft #12710 üzenetére
Tulajdonképpen a függvények nevét szeretnéd két nyelven ismerni. Ahhoz itt egy segítség
-
Delila_1
veterán
válasz
poffsoft #12702 üzenetére
Makrólap:
Megírod a szép, működő képletet. Lapfülön jobb klikk, Beszúrás | Nemzetközi makrólap.
A képletet, és az(oka)t a cellá(ka)t, ami(k)re hivatkozik, átmásolod a makró lapra.
A képletet tartalmazó cellán állva a cellában a magyar, a szerkesztőlécen az angol megfelelője látszik. -
válasz
poffsoft #12703 üzenetére
Makróban mindig a függvények angol nevét kell használni, akkor a Formula is jó lesz, minden esetben. Ez esetedben annyit jelent, hogy nem DARABTELI, hanem COUNTIF
UI: Azt hittem a kávéhiány, de úgy látszik le fogok padlózni(fáj e fejem, ver a wasser), valami vírus garázdálkodik bennem. Sebaj, kell vírusirtót szereznem, az majd helyretesz (3dl forraltbor, 1 dl pálinkával)
-
-
-
válasz
poffsoft #12698 üzenetére
Képletet nem Value-val viszünk be, hanem FormulaArray-el, pl ahogy itt is láthatod.
(Már ha jól értem, hogy mit is szeretnél, mert nem olvastam el az összes HSZ-od...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Xbox Series X|S
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- One mobilszolgáltatások
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Háztartási gépek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest