- Asztrofotózás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Az Intel szerint mindenkit érint, illetve érinteni fog a CPU-hiány
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Az aktuális Xbox konzolokon is megfogja majd a játékos kezét a Copilot
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Tovább tarthat a memóriakrízis, mint gondolnánk
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mutt
senior tag
válasz
the radish
üzenetére
Hello,
Létrehoztam egy "userformot", bemásoltam az általad leírtakat, de nem tudom működésre bírni.
A macro-ba kell valami hivatkozás, hogy menjen?A userformot be kell tölteni, majd meg kell jeleníteni. Ezt mind egy modulban, a userformon kívül kell megtenned.
A betöltés elhagyható, csak akkor érdemes külön foglalkozni vele, ha a form elindítása időigényes és nem akarod hogy a felhasználó erre várjon.Tipikusan egy form elindítása így megy:
Sub SajatForm()
UserForm.Show
End SunEkkor a UserForm Initialize eseményében megadott eljárások futnak le és megjelenik a form.
A form bezárása annyiban tér el, hogy a UserForm egyik eleméhez (többnyire egy Bezárás gombhoz) írod, nem pedig egy külön modulba. A bezárás Unload paranccsal megy, el is lehet rejteni a Hide-al, ekkor memórában marad, de nem látható.
Ide felraktam egy egyszerű mintát.
...TextBox1.Text = Format$(Date, "yyyy.mm.dd")
miért csak a mai dátummal tölti ki a cellát amit ráadásul át sem tudok írni.A Date VBA függvény, amit használsz mindig az aktuális dátumot adja meg.
A szövegdonboz vezérlőnek valószínű a locked tulajdonsága True-ra van állítva. Esetleg az Enabled pedig Falsera, ekkor szürke a tartalma.Az egyik nagy hiányosság, hogy alapból nincs olyan vezérlő az Excelben, amely a dátumválasztást segíti. Korábbi változatokban volt egy DatePicker, de az megszűnt, helyette mindenki vmit összerakott és azt használja. Én ezt használom.
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Asztrofotózás
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Google Pixel 10a – évismétlés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motoros topic
- World of Tanks - MMO
- Árat emel a Vivo és az iQOO Kínában
- További aktív témák...
- Beszámítás! Asus ROG Phone 9 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 16GB DDR5 5600MHz M425R2GA3PB0-CWM
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Dell Precision 7760 i7-11850H 64 GB RAM NVIDIA RTX A4000 FHD IPS Garancia
- ÓRIÁSI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Fferi50