Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
Üdv!
Hozzám került egy ősrégi tranzisztoros gitárerősítő. Ezek mennyire viselik el ha hangszóró nélkül kapcsolják be?
-
zsoika
addikt
válasz
Peterr80hun #646 üzenetére
Az eladás előtt én mindenképpen kipróbálnám akkumulátorról .....csak tapasztalatszerzés miatt.
A Wattokkal meg ne foglalkozz úgy is szeretnek szépíteni a gyártók.
A 45W hihetőbbnek tűnik mint a 300. -
Peterr80hun
újonc
Köszi a válaszokat.
Igen sajna gagyi, hozzá nem értésem miatt vettem mivel 300w-osnak volt feltüntetve és csak egy másik onilne oldalon egy másik leírásban találtam meg az RMS értékét. De hát ez van, most próbálom a hibámból a legjobbat kihozni, ezért is kérdeztem itt, mert ti értetek hozzá. Nem mint énEgyenlőre félre lett rakva. lecseréltem egy Sony DHC-ZX50 es hifire. igaz jóval nagyobb meg szinte már csak az erősítő része megy de az 80Wos és ténylegesen annyi. Ég és föld a kettő, persze árban sem egy kategória. Az autó aksit mindenképpen meg fogom próbálni, de az is előfordulhat hogy megpróbálok megszabadúlni tőle.
-
Mikisys
őstag
válasz
Peterr80hun #641 üzenetére
Bevallottad, hogy "gagyi", akkor mit vársz?
Gagyi cucc gagyi hangot tud, de nagyobb tápegység mindenképpen kell hozzá.Üdv!
-
Mikisys
őstag
válasz
Champipi #640 üzenetére
Komolytalan dolog, 80W-ugyan már, de ha mégis ( a hülyének megéri, ugye, ) a tápegység legalább ötször akkora méretű lesz hozzá.
TDA2004, vagy TDA2005 integrált-áramkörökkel sokkal jobb, megbízhatóbb erősítő építhető és a hangjuk is jobb.
LAP-TOP töltő nem való ilyen dologra, nem is elég hozzá.Üdv!
-
zsoika
addikt
válasz
Peterr80hun #641 üzenetére
P=UxI....I=P/U
Tehát 45/12 + a veszteség. Szerintem minimum 5A táp kell neki.Próbáld ki egy kocsi aksijára kötve ideiglenesen, egy jó vastag kábellel(nem 1,5-2,5mm2) és akkor kiderül.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Champipi #640 üzenetére
Értelmezhetetlen kérdés, hiszen ezt a táp feszültsége önmagában nem dönti el...
Egyébként ezek nem 2x??W teljesítményűek szoktak lenni, hanem egy csatornája képes annyira, de az nem jelenti azt, h a kettő együtt, egyszerre is tudná
Másrészt már csak azért is lényegtelen, mert ha csak 30-40W-ot tud, az is bőven elég. -
Peterr80hun
újonc
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni.l mivel teljesen analfabéta vagyok az elektronikában. Vettem egy gagyi autós erősítót ami 2x 35 és subb bass 1x 45w ot tud. Utobbira rákötöttem egy 4 ohmos 80w terhelhtősségű mélysugárzót ami 10es hangskálán 2esen már torz. Az lenne a kérdésem ( nem autóban használnám ) hogy okozhatja e az, hogy hálózati adaptert kihagyták a csomagból (12v 5A-10A) és én ideiglenesen egy 12V 300mA es adaptert raktam rá. Ez okozhatja a torzítást vagy az hogy gagyi szart vettem? (hongxing 2.1)
Válaszokat előre is köszönöm. Ha rosz topikba írtam volna akkor bocsánat érte.
-
Champipi
aktív tag
Sziasztok! Szórakozott már valaki ilyen kínai TPA cspies digitális erősítőkkel? Kellene nekem egy olyan, ami kitud hajtani két 4 Ohmos 16 cm-es autó hangszórót, egy dobozban.
Namost ittvan mindjárt egy TPA3116 csipre épülő, papíron 2×80 W-ot ígérő csoda, indössze 10 USD árban. Ha ez csak a felét tudná annak amit ígér, akkor hülyének is megéri.
Van ezekben valaim buktató?
Egy laptop töltőről üzemeltetném, ami 19 Voltot tud. Akkor jól sejtem, hogy nem lesz meg a maximális teljesítmény?
-
Doo!
tag
Üdv.
A bi-amp: 2 külön erősítőről meghajtott hangdoboz ahol a magas és közép sugárzókat egy erősítő hajtja, a mély sugárzókat szintén külön erősítő.A bi-wire: egy erősítő hajtja mind a magas, közép és a mély sugárzókat is. Az erősítőből ugyanazon portokról egyszerre 2-2 vezeték van csatlakoztatva. 2 a magasakhoz 2 a mélyekhez. Persze mind 2 esetben el kell távolitani a hangfalakról a jumpert vagy hidat (ki hogy hivja)
Elméletileg ez utóbbinak nem sok értelme van, de a mélyekhez csatlakozó vastagabb (réz)vezeték, még a magasakhoz vékonyabb vezeték is elég, ez utóbbit szokták ezüstből. (Nem tudom hogy ezüstözött vagy szín ezüst.) Hallgatsd meg próbáld ki. Van aki igy van aki ugy használja. Mindenesetre egy komolyabb vastag vezeték álltalában többet ér mint egy gagyi bi-wire.Az erősítőből pedig mindegyik hangszóró kimeneten a teljes skálát hallhatod.
-
seatleon
csendes tag
Tanácsot szeretnék kérni. Vettem egy Nad rendszert.c352,c542,c422. Milyen oszlop hangfal illik hozzá? Köszönöm előre is.Mission 765? Az van kilátásban?
-
zsoika
addikt
-
jarre
csendes tag
Akkor pl.egy 100 vagy 150 wattos hangfalat nem szabad rákötni,mert tönkreteheti a végfokot?
-
zsoika
addikt
Szia. Az impedancia oda van írva a hsz kimenetek mellé(4-16Ohm).
Kimenő teljesítmény Ohm függő: 4 Ohm-on 90W , míg 8 Ohm-on 45W .
A 4 Ohm-os hangfalakkal hangosabban szól, de mégis a 8 ohm-osat ajánlom mert az kíméli jobban az erősítőt.
Az hogy hány utas a hangfal , annak semmi köze az erősíthöz. Általában érdemesebb a kétutast választani mert ott csak egy keresztváltás van ...a 3 utasnál nehezebb megoldani és jellemzően csak a drágább tipusoknál sikerül tökéletesre. -
jarre
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni abban,hogy van egy Sony str-de 425 típ.erősítőm,és szeretném megtudni hogy max.mekkora teljesítményű,ill.ellenállású,valamint hány utas hangfalakat lehet rákötni,a készülék végfokának kímélése végett.
Köszönöm! -
zsoika
addikt
Ahogy nézem még a legkisebb iw 206 is felülmúlja az s412-t. Mert 19-es magas helyett 25mm-es és 89-es mély/közép helyett 165-ös hsz van bennük. A hangkép az más tészta! De sjnos az csak akkor derül ki, ha már megvetted. Valószínűleg ki fog lógni és fölfelé! Mivel az s412 csak 120Hz ig képes lemenni ...ami azt jelenti hogy ott kell vágnod és az az alatti megy a sub-ra. Ezzel csak az a baj ,hogy 80Hz fölötti hangok irányát már kihallod. Tehát a 120Hz-es vágás azért "rossz", mert aminek hátul kéne jönni ,az elöl fog a sub-ból....ez pedig hazavágja a teret.
Az iw 206 is már fizikailag képesek 80-Hz alá menni....tehát egy 80Hz es vágással oké lesz. A front is oké ,de a center lesz a gyenge láncszem. Mivel szintén 89mm-es mély/közepei vannak és spec szerint 100Hz az alja. Majd kiderül. Szóval a legolcsóbb 206-os is jó lesz szerintem ...nem azzal lesz a "baj".
Szerintem kezdheted gyüjteni a zsozsót ,mert cserélni fogsz mindent ...egységes szettre. -
Marchus
csendes tag
Köszi a válaszod! A kábeles cikk nagyon jó, ez leegyszerűsíti a választást.
Az a bajom hogy eléggé ormótlanul nézne ki a falon a hibás elem, ezért szeretnék egy falba építhető hangfalat venni.
Az egységes hangkép... ez kb megköti teljesen a kezemet :S. Nagyon cinkes ha a lenti táblázatból választok falba építhető hangfalat azS412 kiváltásához? Melyik lenne a legjobb választás a meglévő setuphoz?Excel fájl ha nem látszik a kép: https://www.dropbox.com/s/pyyk6j37jeicd1r/Hangfalak.xlsx?dl=0
-
ottofon
csendes tag
Üdv. Sokat keresgéltem de nem találtam választ az alábbi témában:
Adott egy BI-AMP lehetőségű álló hangfalam és egy BI-AMP kimenettel is rendelkező erősítő (NR616 ONKYO). Kérdés az hogy vajon az erősítő milyen friki tartományt küld ki a külön-külön csatornákon? Sehol nem olvastam erről adatot. Feltételezem hogy az alsó tartományra nem küld magasat és a magasra sem mélyet. De vajon hol van a vágási freki? Valahol azt olvastam hogy a teljes tartomány kimegy a kábeleken csak külön végfokról. Most akkor mi az igazság? Természetesen ki fogom próbálni, de elég macerás kiviteleznem a hely adottságai miatt így biztosra szeretnék menni. Van valakinek konkrét tapasztalata e témában? -
bobojszan
tag
Sziasztok!
Adott a következő probléma:
Videókártya:
ASUS GEFORCE GTX 1070 ROG STRIX OC
Erősítő:
Onkyo TX-RZ720 2 Hdmi kimenettel.
A TV (UHD) és a kivetítő is rá van kötve az erősítőre, viszont a kivetítő "csak" FHD!
Namármost a Winfos10 a valószínű a kivetítő miatt csak 1920x1080 maximális beállítást enged felbontásnak a TVn is!
Hogy tudnám elérni, hogyha nem használom a kivetítőt csak a TV-t akkor fel tudjam rakni 4k-ba?
Ez Win7nél simán működött! Ha nem volt bekapcsolva a kivetítő nem is kereste és lehetett variálni a felbontással, de a win10 nem engedi!
Ötletek? -
zsoika
addikt
Szia.
Kábelhez itteni cikkben találsz egy táblázatot. Javasolt valami jobbfajta (Sommer,Klotz,Van Damme, Oehlbach, Inakustik stb) OFC réz kábel és az sokáig kiszolgál.Javaslom a hibás elemet csináltasd meg vagy vegyél egy u.olyat, mert ha más gyártó/tipus hsz veszel akkor az eltérő hangszóró készlet miatt, az egységes hangkép borulhat.....ezalól csak a mélyláda a kivétel mert azt lég m3 -hez vesszük és nem kell feltétlenül egy "családból" származni.
-
Marchus
csendes tag
Sziasztok,
Költözési fázisban vagyok, és a régi lakásomból viszem át a következő 5.1 -es hangfalrendszert:
Front: http://www.jamo.com/products/s416
Surround: http://www.jamo.com/products/s412
Center: http://www.jamo.com/products/s41cen-1
Subwoofer: http://www.jamo.com/products/sub200
Erősítő: Yamaha RX-V361Ugyanakkor az S416 -os háttér egyik eleme sajnos megadta magát, és esztétikai szempontból szeretném kicserélni egy falba építhető modellre. Mit tudnátok ajánlani ehhez a felálláshoz? Zenehallgatáshoz és filmhez használnám elsősorban.
Másik: milyen átmérőjű kábel-t vegyek ha a fronthoz falban 2m, a surround-hoz pedig szintén falban 6m megy (6 ohms mindkettő)?
Köszi előre is.
-
zsoika
addikt
válasz
Sántha Lajos #623 üzenetére
8Szia! Sikerült kiválasztanod azt a két gyártót akik csak a felső kategóriájában gyártanak igazán jót.
JBL studio 5xx már jó ,de azon az áron meg mát más gyártót választanék....ez igaz a Magnatra is.
Szerintem egy kategória a kettő és "tolakodó" a hangkarakterük. A száraz adatok alapján a JBL-nek kisebb az érzékenysége(jellemző...mivel a Harman Kardon-nal egy cég) így nagyobb erősítő teljesítményt igényel. Nekem a Magnat tűnik jobbnak (ha lehet hinni az adatoknak) ... mivel mélyebbre megy ,nagyobb a közép/mély membrán átmérője. -
Sántha Lajos
aktív tag
Hello. Tanácsot szeretnék kérni , álló hanfgal ügyben . van egy Yamaha erősítőm ,centerem , két hátsó hangfalam ,MNC Penta mélynyomóm , és egy Magnat Victory 800-as állóhangfalaim , ezeket cselném le valami komolyabbra .
két hangfalpárt néztem ki , ebben szeretnék tanácsot kérni melyik lehet a jobb ?JBL Arena 180
magnat monitor supreme 2002 -
-
zsoika
addikt
-
zsoika
addikt
Ha elfogadsz egy tippet akkor JBL SCS 178 jó lehet.....40eFt körül már szép állapotút kapsz. Persze mehetünk minőségben és árban is feljebb.
A mostani hangszóróid is azért 4Ohm-osak mert kaki az erősítő rész+ a passzív sub miatt még azzal is bírkózott szerencsétlen. A hangszórókat illik illeszteni az erősítőhöz.
Egy rendes hm erősítőnek igaz hogy jobb a 8Ohm de oda lehet sok lesz és tényleg halk lesz. -
HwGuru
csendes tag
LG HB965DF kompkat házimozi erősítő, amit nem szívesen cserélnék a funkciói miatt, amiket sűrűn használok.
DLNA, medialejátszás, stb...
Ezért nem akarok nagy teljesítményű házimozi erősítőt, és annyira nem is használom sokat.
A hangfalakról kár szót ejteni, műanyag álló csipogók inkább, amit az erősítőhöz csomagolt az LG.
Hangfalból rengeteg van, kb 20-30at szánok egy front párra, és valami ilyesmire gondoltam:
https://www.jofogas.hu/baranya/K_H_502_Nemet_allo_bassreflex_hangfal_par_200Watt_gumiperemes_mely__75299426.htm
4-8 OHMOS, fadobozos, jobb gyártótól valót szeretnék. -
Hát fele akkora lesz, de ugye mennyit számít ez? A fele hangerő az ugye -6dB. A zene dinamikája jobb felvételeknél 30-50dB. Sz@r rádióadásnál (elnézést a jelzőért, csak igyekszem pontosan fogalmazni) is 10dB, de ez már agyonkompresszált és fáj hallgatni.
Amikor félig felcsavart hangerőn hallgatod, akkor még kb. 20dB tartaléka lehet a rendszerednek.Mid van (erősítő, dobozok) és mennyit szánsz hangfalra? (Valószínű én a kiválasztásban kevésbé tudok segíteni, de ezek hiányában más se tud.
)
-
HwGuru
csendes tag
Bízok benne, hogy az erősítő nem ad 120hz alatti hangokat a front hangfalakra, legalábbis egy tesztben ezt olvastam a rendszerről még anno, mert a könyvében ez nincs leírva sajnos.
Az aktív sub típusa Aiwa TS-W7 és persze csak az eddigi passzív subhoz mérten komolyabb, nem a sok százezer forintos aktívokhoz képest.
De a nappaliban meglepőn jól szól ez is, persze nyilván az eddigi passzívhoz viszonyítva.
Kapisgálom amiket írsz, de eddig abban a hitben voltam ,hogy ha a 4 ohmos erősítőre rákötök 8 ohmos hangfalakat, akkor túl halk lesz az egész, fele akkora lesz a hangerő, mint ha 4 ohmosokat kötnék rá.
A mostani hangfalak a gyári leírás szerint 4 ohmosak.
De ha azt mondod, hogy 8 ohmos hangfalakt is nézhetek nyugodtan, akkor az még jobb, nagyobb a választék -
Nem csak a teljestíményt kell nézni, hanem a hangdobozok hatásfoka (SPL) is számít. Egy 92dB/W-os hangfal 10W-ról akkorát szól, mint egy 86dB/W-os 40W-ról (3dB-enként duplázódik).
Az erősítő meg bírná ezeket hajtani normálisan, vagy a nagy hangfalak miatt folyamatosan erőlködne?
Az impedancia dönti el, hogy erőlködik-e. Ha korrektül hajtja a 4 ohmot és a dobozok meg nem nagyon lógnak be ez alá, akkor nem lenne nagy torzítsáod. De nézhetsz 8 ohmos hangfalakat is: ekkor jobb az erősítő hatásfoka (nem melegszik annyira), kisebb a torzítása (és a hangfalkábel hatása is 6dB-vel kisebb, de most ezt itt hagyjuk első körben).A hangszóró mérete szintén nem számít, hanem a hangminősége számít. Ha van mélynyomód, akkor nem feltétlen indokolt nagy álló dobozokat beszerezni.
Megj: A mostani szub-odon van speaker in és apeaker out. Ha mindkét hangfal kábelét átvezeted rajta, akkor leszűri róluk a mélyeket. Vagy az erősítő már most sem ad rájuk mélyet? 8cm-es hangszóróra ugyanis nem illik 100Hz alatti hangod adni.
Ennek a műa. dobozos "komolyabb aktív" szubnak mi a típusa?
-
zsoika
addikt
válasz
Meghivott #607 üzenetére
Az még jobb! Akkor nézhetsz HDMI-s hm erősítőt is . Bekötés Sz.gép-AVR-TV HDMI vel.
Ha a TV-d új és tudja a HDMI ARC-t (oda van írva a bemenet mellé hogy "ARC") akkor az kétirányú HDMI....oda kell kötni az AVR-t és a TV adás hangja u.a. HDMI-n , tehát visszafelé is megy. Ilyen esetben szükségtelenné válik más kábeles visszacsatolás (Pl. optikai kábel) a TV adás hangjának az erősítőbe juttatására. -
HwGuru
csendes tag
Kösz a választ.
Akkor, ha jól értem, mindkét oldal bekötése, csak valamennyi hangerő emelkedés előnyével járna, de ez meg lényegtelen az én esetemben, mert a sub saját hangerő potmétere még fél álláson sincs, és így is bőven elég hangos.Rendes tőled, hogy válaszoltál, köszönöm.
Lenne még egy elméleti kérdésem, hátha ehhez is értesz és segítesz benne.
A két front hangfalam álló, szépen szól, de szeretnék helyettük valami minőségibb német fadobozos állót komolyabb hangszórókkal, hátha jobb lesz a hangminőség.
Az erősítő az van ráírva, hogy jobb és baloldalra is 150w rms-t tud, 4 ohmon, ami sztem a valóságban inkább 15-20 lehet...., ezzel hajtja a mostani hangfalakat, amiben kb 7-8 centis közép sugárzók és pici magasak vannak.
Na most, ha ezeket a hangfalakat lecserélném normális, komoly állókra, amik mondjuk 4-8 ohmon 150-200 wattosak, 16,5-20-as középsugárzókkal akkor mi történne?
Az erősítő meg bírná ezeket hajtani normálisan, vagy a nagy hangfalak miatt folyamatosan erőlködne?
Vagy nem lenne semmi probléma, ha normális, nem házbontó hangerőn hallgatnám a rendszert?Köszönöm, ha veszed a fáradtságod, és leírod a meglátásod.
-
-
HwGuru
csendes tag
Köszi, értelek.
Így, hogy közösítve van, a hangerő se emelkedne, ha a jobb és bal oldal is be lenne kötve?
Arra célzok, hogy akkor két oldalról is kapna jelet, vagy ez teljesen független a hangerőtől?
Azért gondoltam erre, mert olvastam, hogy akinek az erősítőn mono sub vonal kimenet volt, és azt kettéosztotta, és bekötötte a jobb és bal vonalbemenetbe az subon ,annak valamilyen okból hangosabb lett..
Ez igaz lehet a high level bemenetre is, vagy arra nem?Kösz a választ előre is
-
-
HwGuru
csendes tag
Köszönöm a választ.
Annyi kérdésem lenne még, hogy írtátok, hogy a bemenet közösítve van, ezért nincs értelme.
Nálam a vonalszintű bemenet mono, viszont a high level bemenet az stereo.
A high level az tuti közösítve van belül? Ezért nincs értelme mindkét oldalt bekötni?
(gondolom csak akkor lenne értelme mindkét oldalt bekötni, ha a kimeneten vinni akarnék tovább stereo jelet)
Azokon a subokon ahol van stereo vonalszintű bemenet, ott az is közösítve van? -
zsoika
addikt
-
Meghivott
addikt
Tv és Quadral Dauphin (60-100W) hangfal (2db) mellé/közé keresnék valamilyen erősítőt. Nem kell semmilyen extra, legyen megbízható. Tudtok ajánlani valamit?
A Marantz SR-50L néha sajnos kikapcsol, javítani nem tervezem.
Köszi
-
HwGuru
csendes tag
Sziasztok!
Elnézést képet nem csatoltam, de most igen.
Szóval az input 2 bemenet jobb / bal oldalába dugtam a kábelt, és az lenne a kérdés, hogy itt lenne e értelme mind a kettéosztani és a jobb és balba is bekötni vagy nem?
Vagy a jobb és bal oldal itt közösítve van , ahogy a fórumtárs írta?
A torzításra nem is gondoltam eddig ezzel kapcsolatban... -
zsoika
addikt
Szia. Jó volna ha képet is csatolnál vagy típust.
Remélem az aktív sub kezel vonalszintű bemenetet mert ha nem füstölni fog.
Pre out bemenetnél igen úgy működik hogy ha Y kábellal kötöd be akkor hangosabb lesz egy kicsit,de hamarabb fog torzítani....tehát kvázi semmi értelme mert feltekerheted a hangerőt a subon vagy a erősítőn is. Vonalszintűnél nem tudom hogy működik ,de gondolom így. -
-
HwGuru
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék tőletek én is aktív sub bekötéséhez.
Eddig passzív sub volt a kompakt házimozi rendszeremben, de kicseréltem egy komolyabb aktívra.
A bekötést úgy oldottam meg, hogy a passzívba menő hangfalkábel +/- végét bekötöttem az aktív sub erősített speaker bemenetébe, a jobb oldalra, majd kipróbáltam a bal oldaliban is.
Mindkét oldalba egyszerre nem tudom bekötni, mert ehhez ketté kellene osztanom a kábelt.
A kérdésem a következő: ketté kellene osztanom és a jobb és baloldali bemenetbe is bekötni, mert attól hangosabb lenne a sub, attól függetlenül, hogy ugyanazt a jelet kapná?
Ha ketté kellene, mert úgy jobb, akkor erre milyen megoldást javasoltok, ami nem jár az eredeti kábel roncsolásával, de mégis korrekt lenne?
(attól tartózkodnék, hogy vegyek 2-2 húsz centis hangfalkábelt, és 2--2-t hozzásodorjak az eredeti kábelem + és - végéhez, majd valamivel leszigeteljem a toldást.....)
Mivel szokás egy ilyen kettéosztást megoldani?Köszönöm a segítségeteket.
Szép napot!
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest