Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exom
tag
válasz tibbike01 #31812 üzenetére
Az UTP kábelről van személyes tapasztalatom, mert építettem már jópár hálózatot.
A fali UTP kábel (tömör) eredetileg rézből van, és AWG24 -es, ami azt jelenti hogy 0,5 mm átmérőjű.
Ezzel szemben lehet vásárolni többfajta merev UTP kábelnek látszó vezetéket.
- AWG 26 -os vastagságú rézkábel (átmérő 0,4mm)
- AWG 24 -es Megfelelő vastagságú, de nem rézből, hanem valamilyen ezüstszínű, de nem ezüst vezeték rezezve. Mintha fel lett volna rá gőzölve a réz.Ezek a hamisítványok jelentősen olcsóbbak, mint az eredeti szabványos kábel.
Az én személyes tapasztalatom az, hogy az olcsósított kábelek bizony nem tudják azt, amit tudniuk kellene. Azaz hosszabb távolságon (40 -50 m) már nem lehet rajta gigás sebességet átvinni.
Ennek oka, hogy a vékonyabb , illetve nem réz kábelnek nagyobb az ellenállása, a digitális jelalak mérete a szükségesnél jobban csökken, és jobban torzul is.
A patch kábelek esetében hasonló figyelhető meg. A számítástechnikai boltokban tipikusan kapható lengőkábelek nem rézből vannak, és vékonyabbak, mint a szabvány.
Hogy a te kérdésedre is válaszoljak, ha gagyit használsz, és lecseréled egy minőségire a kábelt, akkor az sebességnövekedést fog eredményezni. Persze ez függ a távolságtól. Ha van 3m -es a kábeled összvissz, azt szinte mindegy, mivel csináld meg. Ha hosszabb kábeleid vannak, akkor már kezdhetsz is gondolkodni a kábelcserén. (Ha az interneted 60Mbit -es, akkor nem fogsz érzeni különbséget, de ha 1gbit es akkor már igen)
[ Szerkesztve ]
-
Tomacko
őstag
válasz tibbike01 #31812 üzenetére
Azért azt tudni kell a "régi" időkről, hogy IDE és IDE kábel közt óriási különbségek voltak ám. Lassab- gyorsab és még jópár féle tulajdonságukban képességükben bírtak eltérni. Ergó simán benne van a tételben, hogy egy megfelelőbbre csere után, ténylegesen jobban, pontosabban meg tudta írni a lemezt az adott író eszköz. Nem kötelező elhinni persze, de saját tapasztalatom is van hasonló IDe kábelről, tudom, mert valahogy drasztikusan 0 közelire csökkent a csere után a kidobandó lemezek száma.
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
törölt tag
válasz tibbike01 #31804 üzenetére
Thatcable High Speed HDMI Cable With Ethernet - 3D & 1080P Olcsón jó HDMI kábelt keresnők ezt szoktam javasolni. Az 1,5m verzióját hasonlítottam 60e forintos társához, képminőségben semmi különbség nem volt.
(#31820) devil-k
Azt nem néztük meg, AVR-ből ment 55" tévébe. Ha lesz lehetőségem, 10m verzióját megnézem projin vs AQ. Ennek a kábelnek az előző verzióját a what hifi is tesztelte, semmi kivetnivalót nem találtak benne.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz tibbike01 #31800 üzenetére
"Mennyire számít a hdmi kábel minősége?"
Sokat nem. Vagy működik, vagy nem, de általában persze szoktak működni, főleg az ilyen kis rövidke darabok - 10 méter fölött szokott problémásabb lenni az ügy, meg 1080p feletti felbontásoknál.
(#31802) Yahhher: "Én sem akarok vitatkozni, de jártam úgy, hogy zajos volt láthatóan a kép az adott kábellel."
Zajos biztosan nem volt, mert olyat a HDMI nem tud, olyan lehetett, hogy sparkingot produkált, az egyértelműen kábelhiba.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Celtis
veterán
Darászfészekbe nyúltál.
Én ezt javaslom: olcsó high speed HDMI Árban ugyanaz, és nem kell heteket várni rá. Nekem is ez van, tökéletes. -
HwAdokVeszek
aktív tag
Ez egy vitakirobbantó téma
Sokak szerint van értelme a drága kábelnek sokak szerint nincs.
Én továbbra is azt mondom hogy nincs értelme a drága kábelnek, csak nagyobb hossznál.
5m alatt szerintem ne gondolkozz drága kábelen.Adat megy át rajta szóval vagy van kép vagy nincs.
Rosszabb képminőség/hangminőség épp emiatt nem lehet.
"Drága kábelen nem mennek szebb egyesek és nullák"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- PlayStation 5
- Xbox tulajok OFF topicja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Logitech Z906
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest