Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exom
tag
válasz Celtis #31899 üzenetére
Sajna nem tudom miből készülnek a hamis kábelek.
De ez, hogy egy giga lámpa világít, még nagyon kevés a boldogsághoz. A lámpa világítása nem jelenti azt, hogy az átviteli sebesség akárcsak kicsit is megközelíti az egyébként is elérhetetlen elméleti maximumot, az 1Gbit -et. Az szar minőségű passzív hálózati komponensek miatt az átvitel bizonytalan lesz, és még ha ki is gyullad a giga led, akkor is sok esetben prelleg a port. Folyamatosan vált 100 / 1000 között. És ez az adatátviteli sebességet durván képes lerontani. (a sebesség harmadára, ötödére is képes csökkenni.)
Ha szar a kábel / csatlakozó / patch akkor az nem teljesíti a 1000Base-T által az összeköttetés iránt támasztott igényeket, azaz nem tudja az átviteli közeg a 4 érpáron átvinni a nagy sávszélességet, mint ahogy a CAT5 (e nélkül) kábel sem képes rá. A gigás adatvitelhez egyébként CAT5e kábelezés és komponensek szükségesek.
Nem véletlenül kell lemérni műszerrel egy összeköttetést. Mivel nem láttál még ilyet, elárulom, hogy sok esetben csak azon múlik az összeköttetés megfelelősége, hogy a fali ajzat bekötésekor az érpárak 2 vagy 4 cm hosszan lettek e szétválasztva! Nagyon durva!
Hogy összegezzem a passzív kábelezés helyzetét, minél hosszabb a kábel, annál fontosabb, hogy profi cuccokból építkezz.
Ja, és akkor még egy szót sem ejtettünk az aktíveszközökről. A helyzet ott még rosszabb mint a passzív hálózatnál.
-
Exom
tag
válasz tibbike01 #31812 üzenetére
Az UTP kábelről van személyes tapasztalatom, mert építettem már jópár hálózatot.
A fali UTP kábel (tömör) eredetileg rézből van, és AWG24 -es, ami azt jelenti hogy 0,5 mm átmérőjű.
Ezzel szemben lehet vásárolni többfajta merev UTP kábelnek látszó vezetéket.
- AWG 26 -os vastagságú rézkábel (átmérő 0,4mm)
- AWG 24 -es Megfelelő vastagságú, de nem rézből, hanem valamilyen ezüstszínű, de nem ezüst vezeték rezezve. Mintha fel lett volna rá gőzölve a réz.Ezek a hamisítványok jelentősen olcsóbbak, mint az eredeti szabványos kábel.
Az én személyes tapasztalatom az, hogy az olcsósított kábelek bizony nem tudják azt, amit tudniuk kellene. Azaz hosszabb távolságon (40 -50 m) már nem lehet rajta gigás sebességet átvinni.
Ennek oka, hogy a vékonyabb , illetve nem réz kábelnek nagyobb az ellenállása, a digitális jelalak mérete a szükségesnél jobban csökken, és jobban torzul is.
A patch kábelek esetében hasonló figyelhető meg. A számítástechnikai boltokban tipikusan kapható lengőkábelek nem rézből vannak, és vékonyabbak, mint a szabvány.
Hogy a te kérdésedre is válaszoljak, ha gagyit használsz, és lecseréled egy minőségire a kábelt, akkor az sebességnövekedést fog eredményezni. Persze ez függ a távolságtól. Ha van 3m -es a kábeled összvissz, azt szinte mindegy, mivel csináld meg. Ha hosszabb kábeleid vannak, akkor már kezdhetsz is gondolkodni a kábelcserén. (Ha az interneted 60Mbit -es, akkor nem fogsz érzeni különbséget, de ha 1gbit es akkor már igen)
[ Szerkesztve ]
-
Exom
tag
Sziasztok
A véleményetekre lennék kíváncsi.
Egy Intel j1900/j2900 a beépített videókártyával elviszi -e rendesen a FullHD filmek lejátszását
- Windows + XBMC alatt ?
- Linux + XBMC alatt (ez lenne a preferált)?A hangot analóg módon akarom kivenni a rendszerből, és nem akarok 3D filmeket lejátszani.
A rendszer 10 W -os fogyasztása az, ami miatt az Intel eszközeiben gondolkodom.[ Szerkesztve ]
-
Exom
tag
Sajnos a Windows jelen esetben nem megoldás, ugyanis a gép nemcsak médialejátszó, hanem műholdas TV vételére is alkalmas lesz, és ehhez az egyik komponens (oscam) csak linux alatt működik. Ez egy ilyen mindent egybe megoldás lenne.
Tulajdonképpen néhány hónap alatt eljutottam arra, hogy most már minden működik, de amikor élesben rákötöttem a TV -re, akkor derült ki a turpisság a hanggal. -
Exom
tag
Sziasztok
Egy HTPC –vel szenvedek elég régóta. (AMD Athlon 5350 –es KABINI procival, Ubuntu 14.04 op. rendszerrel (3.13.0-29-generic kernel). A médialejátszó az XBMC 13.1)A hangot HDMI kábelen keresztül adom át a TV-be, és az a gondom, hogy a hang nagyon sokszor recseg.
Nincs tippetek mi lehet a probléma? -
Exom
tag
Sziasztok..
Van valakinek tapasztalat a CHIEFTEC Flyer házak (FI-02BC-U3 vagy FI-01B-U3) zajszintjéről? Mennyire zajos?
Olyan házat keresek ami nem mélyebb 270 mm -nél, és elfér benne 1 * odd + 1 *3,5 vinyo +1 * 2,5 -es ssd.
Nem féltetlenül táppal. -
Exom
tag
HTPC témakörben szeretnék egy kis segítséget kérni, mert rögtön kitépem az összes hajam. (nem a kitépésben kell segíteni, hanem megakadályozni kéne!)
Összeraktam egy HTPC -t. (Asrock AM1H-ITX + 5350 proci + 4 GB RAM + 60GB SSD)Feltettem rá az új XBMCBUNTU -t. (13.0) Mindent alapértéken hagytam, semmit nem módosítottam. Semmilyen kiegészítőt nem telepítettem, az ég világon semmit nem csináltam vele. (eddig)
Simán felmegy és működik. Gyönyörűen fut.
Kilépek az XBMC -ből, és beloginolok az XBMCBUNTU felületre (ez a hagyományos ubuntu desktop felület, nem tudom mi az igazi neve).
Itt is gyönyörűen szépen és gyorsan megy minden, nyílnak az ablakok és a programok.
Ha megnyomom a képernyő jobb alsó sarkában levő Shutdown gombot, vagy a Logout -ot, akkor a rendszer tökre belassul, úgy mint egy ezeréves teleszemetelt windows tökig tele vírussal. Ezek után ha klikkek valahova, akkor 1 - 2 perc múlva történik akármilyen reakció is.
A Synaptic Package Manager meg egyáltalán nem akar elindulni.Mi lehet a gond? Kellett volna telepítenem esetleg valamilyen videó drivert, vagy valamilyen AMD specifikus cuccot?
-
Exom
tag
Sziasztok
Most tervezek építeni egy HTPC-t.
Asrock FM2A85X Extreme4-M + A10 5700
Egy SilverStone GD05 -ös ház tetszene, de a gondom, hogyan tudom távirányítani?
Konkrétan nincs beépített infra vevője a távirányítóhoz, és nem nagyon tudom elképzelni, hogy egy külső vevőt tegyek a ház mellé.
Tudnátok ajánlani olyan hasonló házat, ami rendelkezik beépített infra vevővel? Ha van távirányító hozzá, az sem gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest